Educatie sexuala pentru copii si adolescenti

Sa fim sinceri: chiar daca suntem convinsi ca e spre binele copiilor (sau al elevilor) nostri sa le facem educatie sexuala, nu prea stim cum sa procedam. Adeseori, noi insine n-avem nici cunostinte prea vaste in domeniu, nici abilitatile psihologice necesare. Sau pur si simplu ne e jena sa abordam spinosul subiect al sexului… Daca nu stim sa raspundem la vreo intrebare a copiilor? Daca le spunem prea putin – sau prea mult? Daca franchetea noastra are efecte nocive?

Meg Hickling, o „profa de sex“ cu multa experienta, ne vine in ajutor.

Ghidul ei de educatie sexuala, celebru in Canada, porneste de la intrebarile si nelinistile reale, nu inchipuite de noi, ale copiilor si adolescentilor. Parintii, in primul rand, dar si invatatorii sau profesorii vor afla cum sa abordeze cu simplitate si umor, intr-un limbaj adecvat fiecarei varste, detalii dintre cele mai „socante“, fara a afecta in vreun fel universul moral sau religios al copilului.

 

Poti cumpara cartea "Educatie sexuala pentru copii si adolescenti" de Meg Hickling, aparuta la Editura Humanitas de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 17.99 RON.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NAE pe 22 Dec 2014, 12:00
    Nu sunteţi stăpâni pe educaţia copiilor noştri

    Ca părinte sunt total împotrivă.Dacă se introduc astfel de ore ,noi părinţii trebuie să avem voie să-i retragem .De altfel astfel de ore nu pot fii introduse fără acordul unanim al părinţilor.Nu sunteţi stăpâni pe educaţia copiilor noştri.Şi nu vă lăsăm să-i pervertiţi.

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod