Educatia prin iubire

Intr-o lume tot mai tulbure, copiii au nevoie sa fie cat mai bine pregatiti de catre parinti pentru viata. Marea problema este sa educi copiii cu dragoste si sa-i disciplinezi in mod echilibrat, astfel incat ei sa se straduiasca sa devina adulti cu simtul raspunderii. Multi parinti se intreaba ce e de facut si cum ar putea sa le ofere un model bun care sa fie acceptat si de copii. Ross Campbell - medic, consilier si autor de succes - recomanda o metoda de educatie prin care se urmareste formarea persoanei, si nu un simplu control al comportamentului.



Premiza unei formari eficiente este iubirea neconditionata de care copilul are nevoie pentru a se maturiza si pe care nu o poate gasi decat alaturi de parinti. Sugestiile practice insotite de povesti edificatoare, dar si de incarcatura emotionala, fac din aceasta carte un manual pretios al parintelui ideal.

Ross Campbell: “Aceasta carte se adreseaza acelora dintre voi care considera ca felul in care au abordat educatia de-a lungul anilor pur si simplu nu a adus roadele sperate. Ceva n-a fost in regula si habar n-aveti ce anume, avand in vedere ca aceia care v-au prescris metoda de pana acum nu v-au explicat si motivul pentru care n-a functionat.
De asemenea, aceasta carte se adreseaza parintilor cu copii mici care spera sa evite diverse probleme pe care le-au remarcat in alte familii.

Avand in vedere ca am inceput un nou secol - si un nou mileniu - aceasta lume intr-o continua si rapida miscare contribuie la crearea a tot mai multe probleme cu care se pot confrunta copiii nostri. Multi dintre acesti copii provin din cele mai bune familii si din minunati parinti crestini. Si totusi, acesti parinti nu inteleg ce s-a intamplat cu familiile lor care erau candva fara cusur.
Sa va dau cateva lamuriri in legatura cu ce poate sa se fi intamplat - si pe care le vom cerceta mai in amanunt pe parcursul acestei carti.

Copilul vostru este o personalitate complexa si nu doar o insiruire de comportamente. A fi parinte nu inseamna un simplu control asupra comportamentului, ci si un mijloc de atingere a scopului final: ajutarea copilului in vederea asumarii in final a raspunderii pentru comportamentul personal. Din pricina acestui scop pe termen lung al educatiei, reactia ta la anumite comportamente va afecta parerea personala a copilului, relatiile sale, cat si stabilitatea sa sufleteasca.
Aceasta inseamna ca voi, ca parinti, trebuie sa anticipati niste lucruri si nu doar sa reactionati.

 

Poti cumpara cartea "Educatia prin iubire" de Ross Campbell, aparuta la Editura Curtea Veche de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 14 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod