Cum sa-i asculti pe adolescenti si cum sa te faci ascultat

Viata langa un adolescent poate fi coplesitoare. Copilul de langa tine se poate transforma peste noapte intr-un strain independent, cu gusturi si valori diferite. Cultura populara in care traiesc astazi acesti adolescenti este mai cruda, mai violenta, mai materialistasi mai sexualizata decat inainte. Unii parinti aleg sa puna piciorul in prag si sa pedepseasca orice neascultare, oricat de neinsemnata, altii se resemneaza si prefera sa priveasca de pe margine, fara sa se mai implice. Niciuna dintre aceste atitudini nu este insa de dorit, ne spun autoarele Adele Faber si Elaine Mazlish.



Cartea de fata este un ghid incitant si extrem de practic, in care sunt abordate problemele complicate cu care se confrunta astazi adolescentii si parintii lor, de la anturaj si venitul tarziu acasa pana la sex, fumat si droguri.

Adele Faber si Elaine Mazlish, fiecare mama a trei copii, propun o strategie care sa diminueze conflictul, sa reduca frustrarea si sa inlesneasca o buna comunicare intre parinti si adolescenti. Parintii sunt sfatuiti sa ia masuri fara sa pedepseasca; sa-si manifeste furia fara sa raneasca; sa discute despre sex si droguri fara sa tina discursuri care sa alieneze; sa nu se impuna fara ca mai intai sa asculte.


Scrisa intr-un stil direct si accesibil, Cum sa-i asculti pe adolescenti si cum sa te faci ascultat este un ghid indispensabil parintilor care vor sa-i ajute pe copii sa traverseze anii adesea furtunosi ai adolescentei.

 

Poti cumpara cartea "Cum sa-i asculti pe adolescenti si cum sa te faci ascultat" de Adele Faber, Elaine Mazlish, aparuta la Editura Curtea Veche de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 20 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod