Sfaturi pentru a-ti reintra in forma dupa nastere

In ultimele 9 luni te-ai simtit ca si cum un intrus a pus stapanire pe corpul tau. Nu-ti poti vedea picioare si in niciun caz nu-ti poti lega singura sireturile de la pantofi. Te-ai obisnuit cu durerile de spate, iar picioarele iti sunt umflate. Cand te uiti in oglinda, cosurile de pe fata te indispun. Deci, ai dreptate sa te simti ca si cum corpul tau a fost preluat de un intrus. Dar il poti recupera. Nu va fi usor si nu se va intampla peste noapte.
Sa dai nastere unui copil este o experienta extraordinara pentru orice femeie, dar, dupa nastere, vei descoperi ca micutul tau nu te va scapa de toate kilogramele in plus. Daca iti doresti corpul inapoi trebuie sa muncesti.


Nu te astepta la minuni

Multe dintre noile mamici devin obsedate de corpul lor. Dupa nastere, vedetele au o intreaga echipa de experti care le ajuta sa-si reintre in forma. Adevarul este ca multe dintre metodele pe care acestea le folosesc pentru a slabi nu sunt foarte sanatoase.
Insa, multe dintre aceste mamici au cariere de mentinut si ar face orice pentru a slabi si a fi frumoase.


Metode simple de slabit

Se pare ca alaptatul devine iar "la moda". Desigur, exista multe motive practice pentru a alapta. Laptele matern este cea mai sanatoasa alegere pentru bebelusi. Iar, pentru mamicile care se gandesc la bugetul familiei, laptele matern este gratis. Beneficiile nu se opresc aici. Alaptandu-ti bebelusul vei reusi sa arzi calorii si, astfel, vei reusi sa scapi mai repede de kilogramele care te deranjeaza atat de mult.



Acorda-i timp suficient corpului tau pentru a se reface

Pentru ca nu a trecut foarte mult timp de la nastere, corpul tau este dat peste cap. Hormonii o iau razna, posibil sa fii pierdut o cantitate semnificativa de sange, iar organismul este obosit din cauza lipsei de somn. In primele 6 luni dupa nastere nu este momentul ideal sa incepi sa renunti la calorii. Corpul tau are nevoie de hrana pentru a se reface, iar caloriile iti vor oferi energia de care ai nevoie pentru a-l ingriji pe noul venit.


Daca chiar iti doresti sa incepi un program de exercitii imediat, nu te forta si alege exercitii usoare. Mananca sanatos si nu face eforturi prea mari. Fii atenta la nevoile corpului tau. Daca simti ca te suprasoliciti, renunta la antrenamente. Nu face rau corpului tau din dorinta de a-ti recapata forma fizica rapid.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luca mihaela pe 12 Mar 2010, 12:03
    am nascut provocat

    la 6 luni si 2 saptamani mi s-a provocat nasterea deoarece in urma unui 4 d au descoperit o malformatie cardiaca a bebelusului.inca sunt depresiva,am nascut nimic si nu ma pot adapta la nimic.sunt necesare testele cariotip pt o noua sarcina?pot ramane insarcinata imediat?la cat timp dupa nastere apare prima menstruatie?

    0
    1

  • maria pe 3 Dec 2007, 19:41

    Am varsta de 25 ani si doreac sa stiu cate mai multe si sa ma informez cum pot mai bine pentru a deveni o proaspata mamica si a da nastre unui copil sanatos, asa ca toate informatile sunt foarte bune.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod