Sarcina: importanta unui sistem imunitar puternic

Fortificarea imunitatii la copil Microflora intestinala este un ecosistem complex cu miliarde de microorganisme care traiesc in mod normal in tractul digestiv si indeplinesc un numar de functii sanatoase. Una dintre cele mai importante astfel de functii este contributia la dezvoltarea sistemului imunitar.

Imediat dupa nastere, bacteriile incep sa populeze tractul digestiv al copilului. Flora intestinala a sugarilor poate afecta raspunsul imun al acestora, facand din intestine un mediu mai prielnic pentru supravietuirea "bacteriilor sanatoase" si mai putin atregator pentru agentii patogeni concurenti, astfel, se presupune ca primele bacterii care populeaza intestinul au o importanta semnificativa in constituirea sistemului imunitar al copilului.


Hrana primita de sugar in primele etape ale vietii este un element cheie, care afecteaza dezvoltarea sistemului sau imunitar.  Cateva studii recente au demonstrat ca alaptarea protejeaza sugarul de infectii gastrointestinale, diaree si otita medie.

Alaptarea poate oferi protectie si impotriva problemelor de respiratie, a astmului si a eczemelor. Aceste descoperiri demonstreaza ca alimentatia din primele etape de viata joaca un rol esentiala in fortificarea sistemului imunitar si a starii de sanatate a sugarului.


De fapt, in mediile bogate in bacterii, dezvoltarea unei microflore complexe are loc mult mai rapid decat in medii foarte igienice. Conform unor date recente, copii nascuti prin cezariana si care nu sunt inoculati cu bacterii materne in timpul nasterii prezinta un risc crescut de a dezvolta alergie la anumite alimente in primul an de viata. S-a demonstrat, de asemenea, ca popularea timpurie cu anumite specii de bacterii este asociata cu mai putine boli cauzate de sistemul imunitar, precum alergiile alimentare.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 16 Iun 2008, 10:57
    "canola"

    hmm, cand va apucati sa traduceti chestii de pe net si sa le prezentati ca originale, macar faceti treaba completa. "canola" = banala rapita...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod