Poți rămâne însărcinată în timpul menstruației?

Fie că încerci să rămâi însărcinată sau cauți modalități de a evita o sarcină, o întrebare comună în rândul femeilor este dacă poți rămâne însărcinată în timpul menstruației.
Curiozitatea nu se rezumă doar la perioada menstruației, ci și la perioada de dinainte sau după menstruație. Probabilitatea de a rămâne gravită în aceste trei situații variază. 

Este posibil să rămâi însărcinată în timpul menstruației?


Răspunsul la această întrebare variază. Există probabilitatea să nu rămâi însărcinată atunci când ai contact sexual în timpul ciclului menstrual. Și nu este vorba doar despre faptul că te simți mai puțin atrăgătoare. Mai mult decât probabil, ovulația se află la câteva zile distanță, scăzându-ți șansele de a concepe în acest timp.

Cu toate acestea, există excepții.
Răspunsul de mai sus este pentru femeile al căror ciclu menstrual apare la 28-30 de zile sau chiar mai mult. Dacă te numeri printre femeile care au o menstruație mai scurtă, există posibilitatea de a rămâne însărcinată în timpul acestei perioade. 

Pentru a înțelege mai bine de ce se întâmplă asta, vom detalia procesul mai mult. În cazul în care perioada menstruală este mai scurtă și apare la fiecare 21-24 de zile, înseamnă că te afli la ovulație mai repede. Spermatozoizii pot trăi în trompa uterină între 1 și 5 zile.
Iar dacă ai un contact sexual spre sfârșitul menstruației, poți concepe 4-5 zile mai târziu, când începe ovulația mai devreme. 

Probabilitatea de a rămâne însărcinată în timpul ciclului menstrual este mică, dar există. 

Poți rămâne gravidă chiar înainte de menstruație?


Posibilitatea de a concepe un copil înainte de perioada menstruală este una extrem de scăzută. Femeile cărora le vine ciclul menstrual o dată la 28-30 de zile sau chiar și mai mult și au o menstruație regulată, se află în perioada de ovulație între ziua 11 și ziua 21.
Iar spermatozoidul este disponibil între 12 și 24 de ore pentru concepție. 

Acest lucru înseamnă că în zilele de dinaintea mestruației există cele mai mici șanse de a rămâne gravidă.

Poți rămâne gravidă exact după mentruație?


Da, poți rămâne însărcinată după perioada menstruală. De fapt, se deschide o fereastră a fertilității. În cazul unui ciclu menstrual tipic, care vine o dată la 28-30 de zile, această fereastră a fetilității se află deschisă între ziua 11 și 21. După cum am menționat mai sus, majoritatea spermatozoizilor mor după o zi, dar există și cazuri în care rezistă până la 5 zile.
Dacă menstruația durează între 5 și 7 zile, iar tu ai un contact sexual imediat după aceea, te apropii de perioada fertilă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod