Jurnal de sarcina III - "Se pare ca e baietel!"

Mi-am dorit intotdeauna un baietel sanatos, frumos si neastamparat. Poate din cauza ca la noi in familie au fost numai fete: eu, mezina, si inca doua surori care, la randul lor, au fetite. Parintii mei si-au dorit foarte mult un baiat, dar m-am nascut eu, desi mama spera ca, totusi, voi fi baiat. N-a fost asa, dar dorinta aceasta de-a avea un baietel mi s-a transmis si mie.
Asadar, am fost astazi la medic, cu nerabdarea pe care o are fiecare mamica sa stie daca va avea baietel sau fetita. Acum, la patru luni si jumatate, se poate vedea la o ecografie sexul bebelusului. Aveam banuiala ca este un baietel, asa am simtit eu inca de la inceputul sarcinii. Parintii mei aveau acelasi sentiment, intrucat de fiecare data cand ne intalneam sau vorbeam la telefon ma intrebau ce mai face micutul. Sotul meu nu dorea in mod deosebit sa aiba un baietel, fiind de parere ca "nu conteaza ce-o fi, dar sa fie sanatos". Mi-am dat seama ca de fapt acesta este lucrul cel mai important pentru o mamica, sa aiba un copil sanatos.
Dar totusi, daca ar fi baietel...

Astazi, cand m-am dus la medic, stiam c-o sa aflu daca bebelusul meu, cu care vorbesc in fiecare zi, este fetita sau baietel. Imi place sa-l alint, spunandu-i "puiutul meu, bebelusul meu frumos", mangaindu-mi burtica. Sunt convinsa ca o sa fie o frumusete de copil, dolofanel si istet, care o sa faca multe nazdravanii. Vorbesc cu el minute in sir, spunandu-i cat de mult il iubesc si cat de mult astept sa-l tin in brate. Stiu, din cate am citit, ca el simte inca de acum, cand este foarte mic, dragostea pe care o ai pentru el.


La ecografie m-a cuprins un sentiment de duiosie unic arunci cand medicul mi l-a aratat pe micut, sentiment pe care il am doar atunci cand imi vad bebelusul, iar daca ii aud si inimioara batand, ma simt cu adevarat mamica. Dupa ce m-a linistit, zicandu-mi ca s-a dezvoltat normal (cu toate ca eu aveam impresia ca burtica este prea mica pentru patru luni si jumatate), am pus intrebarea care ma preocupa de multa vreme: "Si este baietel sau fetita?".

Dupa cateva momente de tacere, in care medicul cerceta foarte concentrat monitorul ecografului, si care mie mi s-au parut atat de lungi, m-a privit intens: "Dupa cate imi dau eu seama, cu aparatura pe care o am, cred ca este - dar nu sunt sigur 100 la suta..." In sinea mea imi doream cu ardoare sa-mi spuna cuvantul pe care il asteptam.
"Cred ca este baietel!".

Cand l-am auzit spunandu-mi ca voi avea un baietel m-am bucurat atat de mult, incat primul impuls a fost sa ma ridic si sa-l imbratisez pe medic. Ma gandeam deja ce nume o sa-i pun, cum o sa arate, ce hainute o sa-i cumpar... O sa aflu sigur peste doua saptamani, cand urmeaza sa fac o ecografie complexa, la Spitalul "Victor Babes".

Daca ma gandesc putin, imi dau seama ca daca mi-ar fi spus ca o sa am o fetita, m-as fi bucurat la fel de mult. Oricum imi iubesc bebelusul inca din prima clipa cand am aflat ca sunt insarcinata si mi s-a parut ca am realizat cel mai valoros lucru de pana acum.



de Monica Creteanu
foto de Vasile Camara/Vista
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 14 Apr 2009, 00:29
    copilul nostru

    eu sant insarcinata in luna a 5a dupa sarbatorile de pasti urmeaza sa aflu ce voi avea.debia astept nu mai am rabdare sa il tin sau sa o tin in brate.iubesc copiii la nebunie.nu conteaza ce va fi important e sa fie sanatos.

    0
    0

  • corina pe 24 Ian 2009, 14:28
    baiat

    SUNT INSARCINATA IN 4 LUNI JUMATE SI SUNT CURIOASA SA AFLU CE ESTE MI-AS DORI UN BAIAT CA SA II PUN NUMELE TATALUI MEU PT CA NU A AVUT BAIETI.

    1
    0

  • soniaprindi pe 11 Sep 2008, 15:21
    Mama in devenire

    AM O INTREBARE CUM POT SA-MI DAU SEAMA DE CE AM IN BURTICA? IN CARE PARTE MISCA BAIETI PRIMA OARA IN DREAPTA ORI STANGA? EU AM 3 LUNI JUM SI VREAU SA-MI DAU SEAMA DUPA ASTA.

    0
    0

  • david elisabeta isaura pe 16 Iul 2007, 15:53
    fetita

    eu inainte sa ramin insarcinata imi doream se am un baietel iar sotu fetita dar nu ie cum imi doream eu ca ie pe placu sotului oricum nu conteaza o so iubesc ca miam dorit prea mult sa am un copil

    0
    0

  • eu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Dumnezeu sa aiba mila de tine

    Cred ca tipa de mai sus se gandeste mai mult la ... decat multe dintre noi. Un copil e altceva. Sigur ca se poate naste in urma unor fapte nesabuite, dar de cele mai multe ori este un lucru minunat. Copii sunt un dar de la Dumnezeu de care noi trebuie sa avem grija. Bucurati-va de copii vostri!

    0
    0

  • mia pe 19 Ian 2006, 17:48
    "...baietel..."

    Mi-au dat lacrimile citind artticolul.Mi-am amintit ce am simtit eu cind eram "mamica in devenire" ,nu de mult.Sa dea Dumnezeu bebelusi sanatosi la toti parintii, indiferent daca e baietel sau fetita.Sa aiba toate femeile bebelus si sot ca ai mei!!!

    0
    0

  • deny pe 19 Ian 2006, 17:48
    baiat...

    eu unu ..mi`e nu`mi plac copii....dar daca o sa am un copil as vrea sa am fata nu baiat..fetele sunt mai gingase...dar baietii mai obraznici...in fine asta e parerea mea!!

    0
    0

  • simona pe 19 Ian 2006, 17:48
    sanatos sa fie

    nu cinteaza ce este fata sau baiat cel mai important lucru este sa fie sanatos..eu trebuia sa fiu mamica dar asa a fost sa fie...nu mai sunt si imi doresc enorm de mult un copil..iubesc copii si nu am preferinta la sexl lor

    0
    0

  • morioanca pe 19 Ian 2006, 17:48
    fetita mea

    cand am ramas insarcinata ,imi doream nespus de mult o fetita.ma gandeam mereu cum o sa arate cu parul lung,imbrscata in rochite frumoase...si chiar o fetita am primit de la Bunul Dumnezeu.II MULTUMESC MULT!!!!!

    0
    0

  • sorina pe 19 Ian 2006, 17:48
    copilul meu

    eu sunt insarcinata, dar imi doresc din tot sufletul ca puiul meu sa fie sanatos nu conteaza daca voi avea fetita s-au baietel. am sa-i aflu sexul atunci cand se va naste cred ca va fi o emotie imensa in acel moment

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod