Jurnal de sarcina I

Cu ce sa incep? Chiar nu stiu. Cu perioada cand am inceput sa-mi doresc un bebelus? Cand vedeam mamici pe strada cu bebelusi in brate sau in carucior si m-a coplesit un sentiment de duiosie pe care nu l-am mai cunoscut pana atunci? Cert este ca vestea m-a bucurat enorm.
Prima persoana pe care am anuntat-o a fost, bineinteles, sotul meu. Nu i-a venit sa creada la inceput: "Nu-i adevarat, tu ma minti". Cand mi-a vazut insa licarirea din ochi, m-a crezut cu adevarat si s-a bucurat la fel ca mine. M-a luat in brate, si plin de fericire, a exclamat: "O sa avem un bebelus!", apoi au urmat telefoane la rude, prieteni, si o saptamana cand parca pluteam, intrucat simteam ca am realizat intr-adevar ceva magnific.

Toata lumea a inceput sa se poarte alfel cu mine, cu mai multa grija, de parca eram un copil rasfatat, ceea ce nu mi-a displacut deloc. La serviciu am anuntat vestea dupa 2 luni si jumatate, mai intai sefilor, apoi celorlalti colegi. Mi-era putin teama de reactia lor, nu stiam cum o sa accepte vestea ca peste cateva luni n-o sa mai vin la serviciu, deoarece trebuie sa raman cu bebelusul. Asta s-a intamplat intr-o dimineata cand cei doi sefi pareau bine-dispusi. I-am luat in camera de reuniuni, spunandu-le ca am o veste destul de importanta, iar la auzul acesteia n-au fost deloc surprinsi. Mi-au zis chiar ca se asteptau, pentru ca ma schimbasem vizibil in ultimul timp. Trebuie sa precizez ca dupa o luna si jumatate am avut niste greturi cumplite, de dimineata pana seara, cand slabisem cateva kilograme pentru ca mancam numai fructe si iaurt.

Multe mamici ma incurajau, spunandu-mi ca dupa aproximativ 3 luni jumatate - 4 luni acestea vor disparea, ca de fapt asa este normal in prima perioada a sarcinii. Dar mie mi se parea prea mult! Ma simteam rau de dimineata pana seara si nimic nu ma facea sa ma simt mai bine, orice in afara de iaurt si fructe imi provoca voma.

In afara de asta, aveam o stare de somnolenta continua, pur si simplu la serviciu aproape adormeam cu capul pe birou. Din cauza asta am devenit mai putin receptiva la ceea ce se intampla in jurul meu, mai indolenta as putea spune. Nu mai eram angajata dinamica care se implica in toate la serviciu, iar aceste amanunte deloc nesemnificative au fost semnalizate de sefii mei. De aceea vestea ca sunt insarcinata nu i-a surprins deloc, mi-au zis ca se asteptau la asa ceva. Mai ales ca sefa mea, care este cu cativa ani mai mare decat mine, are o fetita in varsta de doi ani si a banuit mai mult decat oricine originea schimbarii mele.

Cert este ca m-au felicitat sincer, chiar nu credeam ca o sa reactioneze atat de bine. Dupa ce le-am spus sefilor, i-am anuntat pe toti colegii de serviciu, care mi-au aratat ca s-au bucurat sincer. De atunci am devenit cea mai rasfatata din birou! Toata lumea ma intreaba cu duiosie ce mai face bebelusul, cum ma simt, daca mai am greturi. Ma simt ca o adevarata regina pentru ca toti sunt nesperat de atenti cu mine. Sefii si-au schimbat radical atitudinea fata de mine, si daca inainte aveam zeci de sarcini si stateam pana la opt seara ca sa le rezolv, in prezent atributiile mi s-au redus la jumatate.

Acum, la patru luni, nu mai am greturi si astept cu sufletul la gura ca bebelusul meu iubit sa miste in burtica. Inainte de a ramane insarcinata imi placeau copiii, ii priveam cu dragalasenie si duiosie, dar nu-mi dadeam seama ce poate sa simta o mama. Acum am doar patru luni si am inceput sa-mi iubesc bebelusul asa cum nu credeam ca ar fi posibil, este un sentiment de bucurie si de multumire pe care nu l-am mai simtit niciodata si pe care nu mi-l imaginasem.

Nu se compara cu nici un alt sentiment de satisfactie pe care il ai - ca atunci cand reusesti la un examen, de exemplu, sau castigi nu stiu ce concurs. Sentimentul acesta este mai presus de orice satisfactie de acest gen, este unic - si este doar inceputul.

Monica are 27 de ani si in prezent este insarcinata in patru luni si jumatate. De acum si pana spre sfarsitul lunii februarie, cand va avea loc "Marea intalnire" cu bebelusul, ea ne va impartasi saptamanal ceea ce i se intampla, ce simte si ... ce face micutul pe care il asteapta si care, spune ea, o supune unui adevarat "test de rabdare" - ah, de ar trece mai repede lunile acestea!
 

Comentariile 1-50 din 76

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 4 Dec 2008, 14:56
    ingeras

    BUNUL DUMNEZEU SA VA AIBA SUB ARIPA LUI SI SA FITI AMANDOI SANATOSI. CRACIUN FERICIT!

    0
    0

  • nycol pe 3 Feb 2008, 00:59
    Felicitari

    Felicitari ca ai o sarcina usoara!

    0
    0

  • elena pe 20 Sep 2007, 18:15
    minune de erou

    spun asta pt ca sunt insarcinata in 3luni si pina acum am avut doua amenintari de avort si am fost ff speriata.acum totul e ok parca nici n-as fi insarcitata a rezistat ca un erou.sunt foarte fericita si mindra,e minunat sa te trezesti dimineata cu mina pe burtica.FELICITARI tuturor mamicilor,nastere usoara.va pup.elena(spa

    0
    0

  • Carmen pe 14 Sep 2007, 22:20
    felicitari pt. articole!!!

    Ai scris absolut superb! ai descris intocmai ce ai simtit...emotionant! Eu sunt in Germania si iti citesc cu mare interes articolele! Felicitari pt tine si pt bebelul tau!

    0
    0

  • puscau andreea pe 28 Mar 2007, 13:20
    ingerasu meu

    desi nu stiu dk snt isarcina deja iubesk imaginea bebelusului meu imi dorek enorm un bebelus si sper k il am deja in burtika....astept ku nerabdare inka 2 saptamani pt a fi sigura!!!

    0
    0

  • c_o_c_o pe 12 Feb 2007, 22:22
    BEBE!!!!!

    cred ca e minunat sa ai un bebe!si eu astept cu nerabdare venirea acestui moment.impreuna cu sotul meu ne dorim foarte mult un copilas!si speram ca anul acesta sa ni se indeplineasca dorinta.sa speram ca se va intampla cat mai repede!!!salut toate mamicile si viitoarele mamici!!!!

    0
    0

  • aiduta pe 5 Ian 2007, 22:32

    imi doresc foarte tare un copil.am 34 ani si as dori sa stiu ce riscuri pot aparea in cazul in care as ramane insarcinata.sunt foarte speriata

    0
    0

  • ANDREEA_S_BRASOV pe 7 Oct 2006, 07:57
    imi doresc foarte mult un bebe!

    Nici numi pot imagina cum e sati tii bebelusul in brate ,sal alaptezi sa-l admiri sa stii ca e o parte din tine.Pacat ca eu nu voi avea aceste sentimente prea curand

    0
    0

  • Lidya pe 18 Apr 2006, 15:34
    abia astept sa fac si eu un bebe!

    Datorita confesiunilor viitoarelor sau proaspetelor mamici,parerea mi s-a schimbat total vizavi de conceperea unui copil.Daca acum 2-3 ani mi se parea o corvoada, acum astept cu bucurie momentul in care voi deveni si eu, la randul meu, mamica.Pentru asta, va multumesc!

    0
    0

  • oana bogdan pe 8 Mar 2006, 13:14
    este minunat sa astepti un copil

    totul se schinba atunci cind esti insarcinata eu sunt in 10saptamini si imi este tare greu stari de vaoma ameteli dureri etc. dar tot este minunat sa sti ca osa faci un bebe ca tot ce se intinpla este normal la o femeie insarcinata

    0
    0

  • deny5 pe 19 Feb 2006, 20:41
    e o mandrie sa fii mama, dar nu la 15 ani

    Sper ca pe viitor sa aud de cat mai putine adolescente ca sunt speriate si insarcinate.Am 35 de ani si sunt insarcinata a doua oara.Fetita mea are 15 ani si isi doreste enorm un fratior sau o surioara.Adolescentele trec printro perioada de instabilitate emotionala si cu greu fac fata.Mi se rupe inima cand aud ca au ramas insarcinate la acea varsta sau ca isi mai pune si sperante in iubitii lor.Ele trebuie sa inteleaga ca baietii nu sunt maturi la acea varsta si nu vor sa se lege la cap.Ei vor decat distractie, sex si adrenalina.Sper sa iasa toate invingatoare si sa nu se lase prada disperarii.O mama oricat de rea vi se pare, tot este mai buna decat un strain.Ea va actiona de fiecare data in avantajul copiilor sai, chiar daca acestia considera ca le e impotriva.Bafta burtici.

    0
    0

  • razgeorgi79 pe 17 Feb 2006, 13:00
    super!

    Sunt inconjurata de prietene insarcinate!In plus, imi plac f. mult copiii!Abia astept sa citesc mai multe!Felicitari Monicai!

    0
    0

  • Loreta Ghita pe 4 Feb 2006, 08:53
    o idee extraordinara

    Este forte bine ca ati dat un asfel de articol si propuneti un astfel de serial!Multe femei sunt interesate de acest lucru. Indiferent de educatie si meserie cand e vorba de un copil toate avem emotii!Felicitari celei din articol pentru hotarare! Si eu sunt foarte interesata de subiect!Sper sa mai fie astfel de articole.

    0
    0

  • angela1207 pe 3 Feb 2006, 12:30
    iti impartasesc cuvintele si sentimentele

    Asa este, nu exista bucurie mai mare decat aceea ca vei fi mamica, eu sunt insarcinata in 1 luna si jumatate si cand am aflat am avut atatea emotii ca ba plangeam (bineinteles de bucurie) ba radeam, acum astept si eu momentul cand imi voi instiinta seful si colegii. Pot spune ca am o sarcina buna, am cateva greturi nici nu as putea zice ca sunt insarcinata caci ma simt foarte bine si mai ales sunt fericita ca in sfarsit voi avea minunea mea, asa am denumit eu bebelu' meu "minunea lui mami si a lui tati". Sanatate la toate burticile.

    0
    0

  • Adi pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari Monica!!!

    Sa ai parte doar de clipe fericite si sa te bucuri alaturi de sotul tau de cel mic(sau cea mica) :)

    0
    0

  • ioana pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari

    trebuie sa fiti tare fericiti.Eu si sotul meu inca nu ne putem bucura de asa ceva.SA ai multa grija de tine si sa va dea Dumnezeu un copilas sanatossi multa fericire

    0
    0

  • oana pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari!

    esti o mama care isi doreste foarte mult un copil. copilul este o fericire pt toate mamele este un ingeras ceea ce te felicit si imi pare bine cati-l doresti asa de mult. sper sa fiti fericiti impreuna cu ingerasul ce va veni si sa ai o nastere usoara.felicitari

    0
    0

  • Maria pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari

    Multa sanatate tie si tuturor pe care ii iubesti .Un bebelus frumos si sanatos sa-ti dea Dumnezeu !

    0
    0

  • Ana pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari!

    In mare parte iti inteleg bucuria si fericirea de a avea acest bebelus pentru ca si eu ii ador foarte mult, dar inca nu am unul. Iti doresc numai bine, o nastere usoara,un copil sanatos si un camin fericit! Sa ai grija de tine si de bebe!

    0
    0

  • Alina Elena pe 19 Ian 2006, 17:48
    mame

    Stiu foarte bine cum se simte Monica pentru ca si eu mi/am dorit foarte mult un bebelus si acum sunt insarcinata in 4 luni. Sa dea Dumneazeu ca toate femeile insarcinate sa fie la fel de fericite ca noi. Iti doresc Monica numai bine, o nastere usoara si un bebelus frumos si inzestrat cu toate calitatile pe care tu ti le doresti pentru copilul tau.

    0
    0

  • Alina pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari

    Inca nu cunosc sentimentul pe care il poarta Monica,dar sper sa se intample cat mai repede si in cazul meu.Ador copii.Nastere usoara si sa te bucuri de bebelus

    0
    0

  • Amalia pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari

    Iti doresc sa ai o nastere usoara si un bebe frumos si sanatos.

    0
    0

  • valentina24 pe 19 Ian 2006, 17:48
    cineva

    o cunosc pe Monica si stiu ca e super incantata de faptul ca va fi mamica. I se citeste pe fata. Ii doresc tot ceea ce-si doreste o mamica: o nastere usoara, un bebelus sanatos si puternic.

    0
    0

  • simo pe 19 Ian 2006, 17:48
    super

    ma bucur mult pt.tine...cred k e superb sa stii k o sa fii mama.sa fie sanatos e ce conteaza.

    0
    0

  • luminita pe 19 Ian 2006, 17:48
    esti o norocoasa

    ma bucur mult pt. tine pt. ca eu incercv de mai mult timp si nu reusesc sa raman insarcinata,dar nu ma las BAFTA

    0
    0

  • Oana pe 19 Ian 2006, 17:48
    Sanatate!

    Ma bucur pentru tine! si sa stii ca si sotia fratelui meu este insracinata! Si asa se bucura si ea de copilul ei care este si el un "pachetel" micutz in moment! Si la mine va urma poate peste cativa ani dar in moment sunt numai la inceput de casnicie! In orice caz! Ma bucur pentru tine,sanatate tie si copilului tau!

    0
    0

  • tamy pruteanu pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari!

    Si eu am trecut printr-o experienta asemanatoare.Am o scumpete de 5 anisori si santem cele mai bune prietene.Iti doresc nastere usoara si sa fiti sanatosi tu si bebelul.te sarut!

    0
    0

  • Daniela pe 19 Ian 2006, 17:48
    Bucura-te, ai de ce!

    Am o fetita de 1 an si doua luni.Am dorit-o si asteptat-o mult.Nimic nu egaleaza ce-am trait in timpul sarcinii si acum. Pregateste-te pentru cea mai frumoasa experienta a vietii. Bucura-te in fiecare clipa si gandeste-te ca vor urma altele mult mai frumoase. Eu sunt o mamica fericita. Asa vei fi si tu in curand. Felicitari si mult noroc. Iti doresc un bebe sanatos, frumos, destept si norocos.

    0
    0

  • dana pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce poate fi cel mai minunat decat sa fii mamica

    eu ma gandesc mereu la cum este sa creasca in tine un ingeras ,e ceva minunat si abia astept acel moment unic,de aceea nu imi doresc unul ci doi.

    0
    0

  • stefanel pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari

    iti doresc munai bine si sa te bucuri de bebelus pentru ca si eu astept unul desi mai am un baiat. sa fiti fericiti atat tu cat si bebe.

    0
    0

  • petra pe 19 Ian 2006, 17:48
    bebelas

    un bebelas este cel mai frumos dar de la dumnezeu.cred ca orice femeie isi doreste asta.felicitari tuturor mamicilor din lume!si bucurati-va !aveti de ce!

    0
    0

  • Moiceanu pe 19 Ian 2006, 17:48
    este extraordinar

    Sa fii fericita! Si eu m-am hotarat sa am un bebe. Mi-l doresc atat de mult, Anul viitor este hotarator pentru mine. Te rog, spune-mi si mie ce analize premergatoare sarcinii trebuie sa fac? Sa fii fericita. Un bebe e un lucru extraordinar

    0
    0

  • Aura pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari

    Felicitari pentru articol si mai ales pentru bebelus. Asteptam continuarea ca sa ne pregatim si noi pentru un bebe. Va pup pe amndoi si sper sa-l cunoastem si noi.

    0
    0

  • elena pe 19 Ian 2006, 17:48
    Felicitari

    Articolul trimis este emotionant mai ales ca si eu astept un bebelus dupa multi ani de asteptari.Intradevar este un sentiment unic pe care nu credeam ca o sa-l traiesc.Si la noi este bucurie in familie deoarece sarbatorile de iarna o sa ne aduca bucuria mult asteptata. Mult noroc si nastere usoara.

    0
    0

  • ana pe 19 Ian 2006, 17:48
    Nastere usoara

    Astept cu nerabdare sa ne mai scrii sa aflam si noi ce se intampla mai departe.Bucurate din plin de aceasta sarcina ca poate vine numai odata in viata sau daca mai vine prima are alte sentimente deja de la a doua intervine un pic obisnuinta.Kiss pt amndoi

    0
    0

  • mihaela pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari

    sa de-a D-ZEU sa fie sanatos bebe si mami deasemeni . ma bucur enorm pentru tine! stiu ce inseamna acea perioada de sarcina pt ca am trecut si ueu prin asa ceva dar la mine sa produs o nenorocire bebe a fost cu malformatie cardiaca si nu a trait decat 10 zile. Astep sa raman din nou insarcinata dar as vrea sa imi spuneti cateva pareri ca te cateva luni incerc si nu reusesc sa raman

    0
    0

  • mihaela pe 19 Ian 2006, 17:48

    as vrea sa imi scrieti la adresa de e-mail ellaella@eva.ro va multumesc mult

    0
    0

  • daniela brinceanu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Nastere usoara

    am citit mesajul cu foarte multe emoti pentru ca si eu sunt insarcinata in 3luni,asadar te inteleg perfect. FELICITARI!!!!!

    0
    0

  • sfiosu' pe 19 Ian 2006, 17:48
    Big Brazar

    cui foloseste acest gen de articol, in afara unor voyeur-isti sentimentali...? Ce s-a intamplat cu decenta, cu intimitatea, cu pudoarea? Succes la povestit, fatuco!

    0
    0

  • crushy pe 19 Ian 2006, 17:48
    Pentru Sfiosu'

    Mai mult ca sigur nu iti va folosi tie acest gen de articol. Nu iti convine, nu citi. Lasa-i pe ceilalti sa-si exprime bucuria si sa si-o impartaseasca daca asta este dorinta lor.

    0
    0

  • anky pe 19 Ian 2006, 17:48
    pentru sfiosu!

    hei care e problema ta?daca nu-ti place nu citi.o.k!

    0
    0

  • anky pe 19 Ian 2006, 17:48
    nastere usoara

    Sa ai parte de un bebelus sanatos.Am o fetita de 3 ani si am fost in exact aceeasi situatie in primele luni de sarcina.Mincam doar iaurt si mere asa ca te inteleg perfect.Bafta si ai grija de bombonica aia mica...

    0
    0

  • Sinom pe 19 Ian 2006, 17:48

    Draga Monica, Iti doresc sa nasti un copil sanatos si frumos. Ma bucur foarte mult pt tine si sper sa-ti treaca greturile cat mai curand.

    0
    0

  • Oana pe 19 Ian 2006, 17:48
    Oana

    E prima data cand aud o mamica vb cu atata dragoste..ma bucur pt tine si sper sa ai un copil sanatos , frumos si destept !

    0
    0

  • Anemona pe 19 Ian 2006, 17:48
    what a wonderful idea

    imi plce ca si-a pus pe net intamplarea. iubesc copii

    0
    0

  • Alexander Bogdan pe 19 Ian 2006, 17:48
    Mucho Soerte

    Foarte draguta povestea sarcini tale!Nu sunt insurat,dar,am cunoscut un ingeras frumos ce-l iubesc enorm de mult,mia spus k "imi doresc sa facem un bebel

    0
    0

  • ANITA pe 19 Ian 2006, 17:48
    Super

    Ma Bucur Ca Monica Impartaseste Ceea Ce Traieste Cu Ceilalti Intr -adevar E Cel Mai Important Lucru Din Viata Unei Femei Ii Urez Ac Totul Sa Mearga Perfect Si In Curind Sa -si Stringa Bebelul In Brate

    0
    0

  • olivia pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari

    Ma bucur foarte mult pentru tine.Si eu imi doresc acest lucru foarte mult.Sper ca intr-o zi sa se implineasca.

    0
    0

  • o mama oarecare pe 19 Ian 2006, 17:48
    o femeie care nu e mama nu e COMPLETA

    e o veste extraordinara, ma bucur mult pentru tine ! in ultima vreme am auzit des in jurul meu "sunt insarcinata" si ma bucur tare mult pentru fiecare dn viitoarele mamici...eu am un copil de 8 ani, si stiu ca bucuria de a fi mama nu se compara cu nimic altceva ! asadar, iti doresc si tie, si multor altor mamici care n-au avut ocazia de a face publica bucuria lor, sa treceti usor peste perioada sarcinii si sa deveniti mamici de nota 10! sarcina usoara si...succes in meseria de mamica!

    0
    0

  • tatiana pe 19 Ian 2006, 17:48
    felicitari

    m-am bucurat nespus de mult cand am citit randurile tale, pot sa spun ca esti o curajosa caci in ziua de astazi femeile se feresc sa ramana insaracinate, Si eu as dori sa am un copil insa e prea tarziu nu mi-am facut analizele la zi iar acum cand ne-am hotarat(eu si sotul meu) sa facem un bebe am ralizat ca e prea tarziu asa cum ti-am spus, nu pot ramane insarcinata De aceea m-au impresionat vorbele tale care intr-un final m-au facut sa plang Va doresc multa sanatate fericire si sa va bucurati ca d-zeu este alaturi de voi va pup inculusiv pe bebe-ul vostru. cu mult drag.si mult succes

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod