Fa sport in sarcina pentru ca micutul tau sa aiba o greutate normala

Femeile care nasc pentru prima data trebuie sa aiba un program regulat de exercitii fizice pentru ca bebelusii lor sa nu aiba o greutate prea mare la nastere, se arata intr-un nou studiu.
Sportul de cel putin trei ori pe saptamana mareste semnificativ sansele ca nou-nascutul sa fie sanatos, se arata intr-un raport publicat in revista Obstetrics & Gynecology.

Femeile trebuie sa faca miscare nu doar in ultimele trei luni de sarcina, ci pe toata perioada acesteia, spun specialistii americani. De asemenea, studiul a aratat ca activitatea fizica moderata in timpul sarcinii poate sa scada nivelul de glucoza la femeile care au diabet gestational.

Obstetricienii care au realizat aceasta cercetare sunt de parere ca exercitiile fizice sunt importante si inaintea sarcinii, dar ele nu afecteaza planificarea acesteia. "Femeile care se gandesc sa ramana insarcinate trebuie sa aiba grija de propria sanatate si sa includa activitatea fizica regulata in pregatirea pentru viitoarea sarcina", recomanda  dr. Jennifer Wu de la Lenox Hill Hospital din New York.


Exercitii care se pot practica in sarcina

Inainte de a incepe orice program de exercitii, discuta cu medicul tau. Iata cateva exemple care iti pot fi de ajutor in perioada sarcinii, desi la unele dintre ele va trebui sa renunti in ultimele luni:

Mersul pe jos
Unul dintre cele mai bune si usoare exercitii cardiovasculare pentru femeile insarcinate ramane mersul pe jos. Acesta nu presupune niciun risc pentru genunchii si gleznele tale, poate fi efectuat pe toata perioada sarcinii si poate fi transformat intr-un program zilnic.

Inotul
Specialistii sunt de parere ca inotul este cel mai bun si sigur exercitiu pentru viitoarele mamici. Lucreaza muschii (brate si picioare), este sanatos pentru inima si le permite femeilor insarcinate sa se simta usoare, in ciuda greutatii pe care o au.

Exercitiile acvatice
Aceste exercitii fac parte dintre activitatile preferate de majoritatea femeilor insarcinate. Sunt placute, au actiune blanda asupra articulatiilor si amelioreaza picioarele umflate, simptom frecvent intalnit la gravide.

Pilates
Aceasta metoda combina exercitiile pentru flexibilitate si forta cu tehnicile de relaxare. Te ajuta sa scapi de stres si te pregateste pentru nastere.

Yoga si exercitiile de stretching
Aceste metode te ajuta sa iti pastrezi tonusul muscular si flexibilitatea.

Dansul
Reprezinta o metoda excelenta pentru a te pastra in forma, insa trebuie sa eviti miscarile periculoase (sarituri, rotatii etc.).

Exercitiile usoare de aerobic
Te poti inscrie la un curs special pentru femeile insarcinate. Astfel te poti bucura de miscare alaturi de alte femei in situatia ta si te vei simti in siguranta.

Exercitii cu greutati
Daca ai efectuat astfel de exercitii inainte de sarcina, nu exista niciun motiv pentru a inceta, doar daca medicul iti recomanda. Insa trebuie sa eviti greutatile mari si anumite pozitii. Daca ai grija si folosesti o tehnica buna, antrenamentul cu greutati te va ajuta sa-ti tonifici musculatura.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod