Astmul in sarcina

Informatii generale Sarcina este o perioada incitanta din viata fiecarei femei, cand organismul sufera numeroase schimbari ce pot fi observate si in starile emotionale.

De asemenea, cand esti insarcinata nu stii ce surprize iti ascunde ziua de maine, poate te vei simti obosita, inconfortabil, energica sau fericita, si numai la un atac de astm nu te gandesti.

Cand esti insarcinata trebuie sa iti amintesti ca in uter respiratia fatului depinde de aerul pe care il respiri tu, astfel, cand ai atac de astm exista posibilitatea ca fatul sa nu aibe suficient oxigen pentru a respira, ceea ce-l pune in mare pericol.


Daca inainte de a ramane insarcinata faceai un aumit tratament pentru astm nu trebuie sa-l intrerupi in timpul sarcinii de frica sa nu-l afecteze pe micut. Este o mare greseala deoarece riscurile aduse fatului de medicamentele pentru astm sunt mult mai reduse decat un atac de astm. Asadar, nu renunta la tratamentul pentru astm decat in cazul in care medicul iti recomanda acest lucru.

Femeile cu astm necontrolabil sunt mult mai expuse complicatiilor in timpul sarcinii, iar copii acestora pot fi nascuti prematur, mici in inaltime si greutate; ceea ce inseamna zile de spitalizare mai multe dupa nastere.


Este de la sine inteles faptul ca cu cat atacul de astm este mai sever cu atat fatul are mai mult de suferit. S-a constat ca astmul se poate ameliora in o treime din cazuri (in special in formele usoare), la o treime din pacienti ramane stabil, iar la o treime se poate agrava.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod