Ai greturi matinale?... Scapa de ele!

Sarcina este o perioada fericita pentru orice mamica, dar acest lucru nu inseamna ca este si una lipsita de neplaceri... Desi majoritatea femeilor insarcinate se asteapta sa aiba unele simptome deranjante in timpul celor noua luni, acest lucru nu inseamna ca nu poti trece peste ele, bucurandu-te de una dintre cele mai frumoase si plina de satisfactii perioade din viata ta!
Greturile matinale, senzatia de voma si chiar durerile de spate pot fi pietre de incercare pentru multe dintre viitoarele mamici... Insa sfaturile noastre (macar o parte dintre ele...) te vor ajuta sa scapi de greturile matinale!

Aproximativ 75% dintre gravide vor experimenta senzatia de greata matinala sau chiar vor vomita in cele noua luni de sarcina, aceste senzatii "instalandu-se" uneori zilnic... A incerca sa urmezi o dieta sanatoasa poate fi un lucru extrem de bun, in cazul in care nu te lovesti de problema respingerii alimentelor respective de catre organismul tau, de un miros care te deranjeaza sau de un stomac nemultumit... Desi nu exista un leac magic care sa te ajute sa nu te mai simti atat de rau in fiecare dimineata, exista unele sfaturi care iti vor ajuta stomacul sa se linisteasca...

1. Doi biscuiti...

Este un sfat vechi si poate "babesc", dar foarte multe femei insarcinate stiu ca doi biscuiti mancati la prima ora a diminetii, inainte de a te ridica din pat, pot face minuni. Poate functiona si in cazul tau!

2. O gustare plina de proteine la trezire...

Incearca sa mananci unt de arahide sau sa iei o gustare plina de proteine inainte de a te ridica din pat.

3. Portii mici de mancare

Nu spunem sa te infometezi! Pana la urma, acum mananci si faci efort pentru doi, in loc de unul singur... Insa este important sa mananci putin si des - mesele mai putin imbelsugate vor ajuta o burtica si asa destul de incercata...

4. Evita anumite mirosuri si mancaruri

Evita mancarurile si mirosurile care par sa atraga senzatia de greata si/sau de voma. Uneori, acest lucru inseamna ca trebuie sa te feresti de absolut orice, pentru ca totul ti se pare ca miroase diferit si are un alt gust, insa cu siguranta ai remarcat si tu ca exista anumite mancaruri sau mirosuri pe care organismul tau nu le suporta in mod special in aceasta perioada. Evita-le pe cat posibil si, mai ales, la inceputul zilei, cand stomacul tau sensibil abia se "trezeste"...


5. Importanta proteinelor... Mananca ceva bogat in proteine inainte de a merge la culcare. Acest lucru va ajuta glicemia sa se pastreze la un nivel ceva mai ridicat.


6. O prajiturica in fiecare zi! Biscuitii, fursecurile, prajiturile si chiar condimentele te pot ajuta sa previi senzatia de greata. Nu te speria, crezand ca acest lucru nu iti face bine si ca te vei ingrasa peste masura: un fursec in fiecare zi nu va aduce kilograme in plus si va avea efecte benefice asupra... diminetilor tale!


7. Putin otet... O lingura de otet dizolvat intr-o cescuta de apa calda este un remediu ce a dat roade in foarte multe cazuri. Mirosul de otet poate "lua" raul cu mana...


8. Un somn dulce... Greata pare sa fuga daca reusesti sa adormi. Incearca, nu are ce sa strice!


9. Apa rece, efecte nestiute... Atunci cand simti ca iti vine sa vomiti, ia cateva inghitituri de apa rece si vei vedea ca stomacul se va calma imediat. Pe langa faptul ca te ajuta si in situatiile nefericite pentru o femeie insarcinata, cand simti nevoia de a elimina pe cale orala gazele, foarte multe femei au observat ca acest mic truc le linisteste stomacul.


10. Respiratia proaspata Menta, fie ca ii inspiri aroma, ca folosesti esente de aromoterapie sau bei un ceai gustos, poate fi eficienta si in cazul greturilor matinale. Respiratia proaspata are acest efect minunat: greata dispare ca prin farmec! Mai mult decat atat, se stie ca are un impact uimitor si asupra nivelului tau energetic, aducandu-l la cote ridicate.


11. Relaxarea...Respira adanc de cateva ori. Te va ajuta sa te linistesti si sa iti concentrezi gandurile asupra unei stari de bine. Va functiona minunat mai ales in momentele de "criza", in care simti ca te coplesesc foarte multe lucruri si activitati. S-ar putea sa nu iti alunge neplacuta senzatie de greata, dar cu siguranta te va ajuta sa iti pastrezi mancarea in stomac...


12. Feluri de mancare obisnuite... Mananca ceea ce poti si stii ca nu iti face rau - daca nu iti va da senzatia de voma, inseamna ca iti prieste. Este recomandabil sa ramai fidela unor meniuri cunoscute si mult incercate anterior, deoarece in acest fel nu risti sa ai surprize. Treptat, adauga mai multe feluri de mancare la dieta ta, bineinteles, unele bogate in minerale si vitamine atat de necesare organismului tau in aceasta perioada.


13. Evita infometarea! Pe cat posibil, evita sa stai nemancata. Acest lucru poate fi si el un motiv pentru care stomacul tau este atat de "suparat"!

Stiu ca ai incercat foarte multe remedii pana acum si ca multe dintre ele nu au avut nici un efect. Este foarte posibil ca si o parte dintre recomandarile noastre sa nu fie primite cu bratele deschise de organismul tau, dar important este sa incerci sa gasesti o cale prin care sa iti usurezi trezitul dimineata... Poate ca unele dintre aceste "ponturi" chiar vor da roade! Incearca-le!


de Alina Bleaja
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lacra pe 11 Iun 2008, 10:26
    greata dar nu la gravide

    paii... ce sa zic am probleme menstruale si am fost la un ginecolog... care mi-a dat anticonceptonale ptr a mi se regla menstruatia... am numai 14 ani si as dori un sfat: credeti ca de la pastilele acelea am greturi matinale ? :( multumesc

    0
    0

  • qwertyumas pe 3 Dec 2007, 23:12
    I need little help about this portal

    Hello, Can you explain me how to use search on this site? Also i don`t know how to find [url=http://www.nrc-cnrc.gc.ca/cgi-bin/redirect.cgi?url=http://america-search.info/search.php?q=foreclosed+house]foreclosed house[/url] Google did not help me Thanks

    0
    0

  • shiggecycle pe 29 Nov 2007, 22:29
    Same predicament.

    Well, you're not alone. Thousand of fitness minded people all around the world are in the exact same predicament.

    0
    0

  • iuliana andrei pe 8 Nov 2007, 19:49
    poti scapa chiar sanatos de ele

    Greturile matinale apar pentru ca corpul trebuie sa scape de toxinele a doua persoane si e posibil sa nu fie prea usor... Exista un filtru care produce apa alcalina care elimina in mod natural toxinele, fara contraindicatii sau stari ciudate. Daca vrei mai multe detalii despre aparat, da-mi un mail la iulianaandrei@yahoo.com Te ajuta de asemenea si sa nu pierzi mult calciu in timpul sarcinii, ceea ce poate fi o mare problema.

    0
    0

  • stefan pe 26 Iul 2007, 20:54
    greturi

    si mie imi e greata de cateva zile si nush ce sa mai fac :(( poate cineva sa ma ajute ???

    0
    0

  • Lucia pe 6 Ian 2007, 14:38
    Am incercat de toate, dar fara succes

    Informatiile sant bune ptr. unele, dar in cazul meu n-am gasit nici o alinare. In continuare am greturi aproape non-stop.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod