Cum ingrijim pielea delicata a bebelusului?

Hidratarea


Dupa baita zilnica, urmeaza o alta etapa de rasfat pentru bebe, si anume masajul pielii cu un produs hidratant. La aceasta varsta, pielea este foarte sensibila si predispusa la deshidratare si uscare, de aceea hidratarea este esentiala in mentinerea integritatii cutanate si in sustinerea rolului protector.

Se vor folosi produse sub forma de crema, lotiune sau ulei de corp. Aceasta etapa este indispensabila, mai ales in cazul bebelusilor cu dermatita atopica, care au o piele foarte uscata.
Se vor evita pe cat posibil produsele care contin substante cu potential sensibilizant (parfumuri, parabeni).

Zona scutecelor


O atentie deosebita trebuie acordata zonei scutecelor, intens agresata zilnic de contactul cu urina, materiile fecale si frecarea cu scutecul. Vom alege produse special concepute pentru igiena acestei zone (geluri, servetele de curatare), urmate de aplicarea unei creme de protectie, cu proprietati cicatrizante (pantenol) sau calmante (alantoina, vitamina F).

Fotoprotectia


Nu este recomandata expunerea copiilor sub 3 ani la soare, deoarece productia de pigment (melanina) din piele este incompleta si nu protejeaza eficient impotriva radiatiilor solare. In cazul in care mergi cu bebelusul in vacanta intr-o zona insorita, acesta va purta palariuta si il vei unge pe tot corpul cu o crema cu factor de protectie ridicat (minim 30), pe care o vei reaplica la 2 ore.

Ingrijirea pielii copilului trebuie sa devina o obisnuinta, iar datoria parintilor este de a transmite copiilor dorinta de a adopta aceasta rutina pentru tot restul vietii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • seven pe 14 Mar 2009, 17:34
    numai natural celor mici

    nu-i asa ca sunt lumina ochilor nostri? Haideti sa-i scutim pe cei mici de a face cunostinta asa repede cu toxinele si chimicalele din detergenti sau produse de ingrijire. EXISTA solutii. Si la noi in Romania: www.elemental.ro

    0
    0

  • dyana_ifrim pe 22 Nov 2008, 22:02
    produse de ingrijire copii

    Buna fetelor. Vreti produse cosmetice de calitate (creme, parfumuri, sampoane etc), bijuterii, produse pentru copii, dar si un job avantajos, cu un program flexibil si castiguri substantiale? Atunci acceptati provocarea si veniti in echipa noastra. Devenind reprezentant Metropolitan, puteti castiga un comision echivalent cu 25-30% din vanzarile proprii.De asemenea, prin recrutarea altor persoane ce doresc sa vanda produsele noastre, primti bonus pentru fiecare nivel al retelei create. Pentru a va crea cont pe situl nostrum si pentru a deveni reprezentant Metropolitan, accesati www.MetropolitanS.ro . Apasati pe "Creati-va cont" , complati datele necesare, la rubrica "Codul reprezentantului care v-a recomandat", scrieti codul: GAX1E8ur exact cum apare aici. Apasati "Continua". Se pot castiga pana la 1000 Euro lunar fara a va parasi actualul loc de munca. Pentru alte detalii va stau la dispozitie la adresa de mail dyana_ifrim@yahoo.com.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod