Cum ingrijim pielea delicata a bebelusului?

Pielea reprezinta prima linie de aparare a bebelusului fata de mediul inconjurator. In prima perioada a vietii, ea este extrem de fragila, delicata si lipsita de rezistenta, fapt pentru care este predispusa la infectii.
Pielea reprezinta prima linie de aparare a bebelusului fata de mediul inconjurator. In prima perioada a vietii, ea este extrem de fragila, delicata si lipsita de rezistenta, fapt pentru care este predispusa la infectii. Pentru a preveni acest lucru, pielea bebelusilor are nevoie de o ingrijire speciala si constanta.

Corpul


Ingrijirea incepe cu igiena zilnica a pielii. In primele 3-4 luni de viata, bebelusul trebuie spalat zilnic pe corp si cap pentru a preveni formarea scuamelor. Se recomanda folosirea unui sapun non-detergent care sa curete delicat, respectand totodata pH-ul pielii, astfel incat sa nu usuce sau sa irite excesiv tegumentul.


Pentru situatiile in care nu exista conditii de spalare cu apa, au fost create produse care curata fara a fi necesara clatirea. Sunt sub forma de solutie transparenta si curata eficient pielea bebelusului, respectand in acelasi timp bariera hidro-lipidica naturala.

Parul


Vom alege un sampon cu formula de curatare blanda, adaptata scalpului si parului bebelusilor. Alte cateva criterii de care trebuie sa tinem seama este sa nu contina coloranti, parabeni si sa fie hipoalergenic si cu o formula "fara lacrimi", astfel incat baia sa fie o placere pentru cel mic.

In cazul in care copilul prezinta o afectiune intens scuamoasa (psoriazis sau dermatita seboreica severa), se va opta pentru un sampon care sa contina ingrediente keratolitice (sulfura de seleniu, acid salicilic) si care va ajuta la indepartarea scuamelor si restabilirea echilibrului natural al scalpului.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • seven pe 14 Mar 2009, 17:34
    numai natural celor mici

    nu-i asa ca sunt lumina ochilor nostri? Haideti sa-i scutim pe cei mici de a face cunostinta asa repede cu toxinele si chimicalele din detergenti sau produse de ingrijire. EXISTA solutii. Si la noi in Romania: www.elemental.ro

    0
    0

  • dyana_ifrim pe 22 Nov 2008, 22:02
    produse de ingrijire copii

    Buna fetelor. Vreti produse cosmetice de calitate (creme, parfumuri, sampoane etc), bijuterii, produse pentru copii, dar si un job avantajos, cu un program flexibil si castiguri substantiale? Atunci acceptati provocarea si veniti in echipa noastra. Devenind reprezentant Metropolitan, puteti castiga un comision echivalent cu 25-30% din vanzarile proprii.De asemenea, prin recrutarea altor persoane ce doresc sa vanda produsele noastre, primti bonus pentru fiecare nivel al retelei create. Pentru a va crea cont pe situl nostrum si pentru a deveni reprezentant Metropolitan, accesati www.MetropolitanS.ro . Apasati pe "Creati-va cont" , complati datele necesare, la rubrica "Codul reprezentantului care v-a recomandat", scrieti codul: GAX1E8ur exact cum apare aici. Apasati "Continua". Se pot castiga pana la 1000 Euro lunar fara a va parasi actualul loc de munca. Pentru alte detalii va stau la dispozitie la adresa de mail dyana_ifrim@yahoo.com.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod