Constipatia copilului - un disconfort ce poate fi evitat

Constipatia apare rar la bebelusii de varsta frageda, in special la cei hraniti la san. Acest disconfort este mai des intalnit la bebelusii de varste mai mari, o data ce in dieta acestora au fost introduse alimentele solide. In primele saptamani de viata, copiii hraniti la san pot avea de la cateva scaune pe zi, pana la unul sau doua in cursul unei intregi saptamani.

Fie ca au scaunul moale sau lichid, toti copiii sunt chinuiti de aceasta activitate fiziologica... In fapt, nu va trece mult timp pana tu insati vei recunoaste grimasele si scancelile bebelusului tau, care se straduieste din rasputeri sa... iasa afara.

Copiii hraniti cu biberonul au, de regula, un scaun "decent" zilnic, desi o parte dintre acestia vor defeca o data la trei sau patru zile. Acest lucru nu este considerat anormal decat daca scaunul este prea tare. Adevarata constipatie apare in clipa in care scaunul este "prins" in capcana intestinului gros de contractarea muschilor si, cu cat scaunul este impiedicat sa iasa o perioada mai mare de timp, cu atat devine mai tare si mai uscat, ceea ce produce o adevarata neplacere...


Inainte de a te gandi ca bebelusul tau sufera de constipatie, familiarizeaza-te cu simptomele acestei afectiuni, pentru a intelege ca, la copii, asa cum se intampla si la adulti, pattern-ul scaunelor difera...

Constipatia copilului: Care sunt simptomele constipatiei?

La bebelusii intre 0 si 3 luni, constipatia este rara, chiar daca micutul este hranit cu lapte praf. Unii bebelusi se schimonosesc si se incordeaza la fiecare defecare, desi acest lucru nu inseamna neaparat ca sufera de constipatie. Totusi, daca bebelusul plange si este evident ca are dureri si probleme, este preferabil sa te consulti cu doctorul sau pediatru. Daca nou-nascutul are scaun solid mai putin decat o data pe zi, se considera, in general, ca este constipat.

In cazul unui bebelus care a inceput sa manance alimente solide, printre simptomele constipatiei se includ urmatoarele:

iritabilitate, dureri abdominale si disconfort gastric;
abdomen ferm si tare;
dureri abdominale care scad in intensitate dupa fiecare scaun eliminat;
scaune patate cu sange, de regula din cauza fisurilor rectale determinate de eliminarea scaunelor prea tari;
scaune dificil de eliminat.


De ce se instaleaza constipatia?

Un bebelus poate deveni constipat daca dieta sa nu contine suficiente lichide. Daca problema persista, este important sa il duci la control medical - numai doctorul specialist poate elimina din lista de probleme medicale anumite afectiuni sau fisurile anale.

Constipatia copilului: Care este cel mai adecvat tratament?

Inainte de a aplica un anumit tratament bebelusului care sufera de constipatie, este recomandabil sa te consulti cu doctorul pediatru. De asemenea, specialistul iti poate cere sa te prezinti la cabinetul medical impreuna cu copilul.

In cazul unui bebelus care a trecut pe alimente solide, intreaba doctorul daca poti adauga in bolul de lapte cu cereale pe care copilul il mananca la micul dejun cateva linguri cu piure de prune sau daca ii poti da doua linguri de suc de prune.

Unii experti recomanda adaugarea unei linguri cu tarate in castronelul cu cereale si lapte al micutului, pentru un plus de fibre, insa trebuie sa ai mare grija sa nu exagerezi cu asta.
Fructele si legumele (bineinteles, in cantitati mici) pot face si ele minuni, oferind copilului necesarul de fibre. De asemenea, hidratarea este foarte importanta - prichindelul trebuie sa bea cat mai multe lichide, inclusiv apa plata.

Aceste remedii pot aduce si ele copilului tau alinarea mult dorita asupra constipatiei:

Fa "bicicleta" cu picioarele bebelusului, daca ti se pare ca este constipat. Aceasta miscare ajuta la "plimbarea" scaunului de-a lungul intestinului.
Daca mananca deja alimente solide, diminueaza in dieta lui cantitatea de produse care duc la constipatie, cum ar fi orezul, bananele si cerealele.

Nu este neobisnuit pentru bebelusi sa sufere de constipatie, in special daca au trecut pe "solide" - abia de acum incolo organismul lor invata cum sa faca fata digestiei cu alimente "necunoscute". Mai multa atentie si supraveghere din partea ta, tratamentul necesar si corespunzator si, nu in ultimul rand, timpul il vor ajuta pe micut sa scape de acest disconfort.
 

Comentariile 1-50 din 152

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dobrescu pe 20 Apr 2021, 20:07
    Constipatia

    Buna ziua am o fetita de 2 ani si 10 lini si nu a mai iesit afara de 8 zile suntem foarte ingrijorati, am 8ncercat cu supozitor cu glicerina, cu microclisma, casen junior dar nimic, un sfat ce putem face

    0
    0

  • violeta pe 2 Mai 2015, 13:27
    constipatia

    chear nu exista ceva de facut cu .constipatia,in acest secol cu medicina avansata??vad multe comentarii cu acelas raspuns.0

    0
    0

  • Aura pe 29 Aug 2014, 18:02
    reteta natura impotriva constipatiei

    4 prune uscate + 2 lingurite tarate de grau + 2 lingurite seminte de in + jumatate cana de apa. toate se amesteca cu blenderul seara si se lasa la macerat pana a doua zi. eu i le dau baietelului meu in varsta de 1,4 luni dupa biberonul de lapte, dimineata si imposibil sa nu faca in cursul zilei. am incercat reteta aceasta dupa ce am testat toate siropurile cu probiotice si nu numai, fara niciun rezultat. baiatul meu a suferit de constipatie cronica de cand l-am nascut si facea numai cu termometru, supozitoare, microclisme, cam la 3 - 4 zile. dupa 1 an de chin si de incercat tratamente fara rost am aflat de aceasta reteta naturala total intamplator. cu ajutorul acestui amestec baietelul meu face zilnic, fara chin. in fiecare zi ii multumesc persoanei care mi-a spus de ea. o postez si eu la randul meu, ma gandesc ca poate mai exista si alte mamici care trec prin chinurile prin care am trecut eu cu baiatul meu timp de 1 an. si inca ceva.. constipatia pe o perioada lunga de timp are urmari grave! nu o lasati asa! noi am aflat asta cand ni s-a spus ca din cauza constipatiei netratate baiatul are colonul dilatat, megacolon. acum incercam sa reparam raul facut prin scaun regulat, zilnic. ar fi sanse sa revina la dimensiunea normala.. Doamne ajuta!

    2
    0

  • popa laura pe 6 Mar 2014, 07:23
    constipatia

    buna am bebelus de 3 sapt si nu stiu ce sa mai fac ca este constipat cu supozitor am incercat abia face 3 cacareze ca piatra ii dau lapte prenan ca eu nu am lapte iar de la spital asta mia scris sa ii dau va rog ajutatima sunt terminata...va multumesc din suflet

    0
    0

  • rodica pe 27 Ian 2014, 00:50
    constipatie

    dragi mamici si eu am fost in aceeasi situatie disperata cu constipatia la fetita mea de2 ani si 6 luni. Singurul tratament care intr-adevar a dat rezultate si sunt foarte multumita este praful care se prepara in laboratorul farmaciilor se numeste MAGNEZIA-USTA CU LACTOZA.Doctora mi-a spus sa-I dau zilnic cate 1/2 lingurita de 3 ori pe /zi dar eu i-am dat o jumatate de lingurita la 2 zile si face caca moale ca mustarul asa cum trebuia sa faca si cu celelalte tratamente dar fara nici-un efect.Fetita are pofta de mancare este foarte energica mananca foarte bine deci va spun din tot sufletul incercati cu incredere acest praf.

    0
    0

  • oana pe 21 Ian 2014, 19:59
    constipatia

    Buna.Numele meu este Oana si sunt mamica de 3 saptamani si am aceeasi problema ca mamiciile de mai sus:(.Este primul bebelus si sunt si departe de casa si nu stiu cum il pot ajuta pe cel mic in aceasta problema...Are scaun numai daca este ajutat,o data pe zi,prima data scaunul este tare de culoare galbena,uneori verzui,ca un dop,dupa aceea este moale.Doctorul de aici mi-a recomandat sa ii dau apa insa asta nu schimba nimic...Ce imi recomandati sa il pot scapa pe cel mic de aceasta mare neplacere???Mi se rupe inima cand il vad scremandu-se toata ziua cu nici un rezultat :((

    0
    0

  • maria pe 2 Dec 2013, 08:16
    bebe constipat

    buna am un bebe de 2 luni jumate este constipat de 3 zile si nu a facut nimic in pampers se cam chinuie cand trebuie sa faca dar nu plange. ii dau ceai de musetel mai folosesc termometrul dar nimic. ajutati.ma cu un sfat daca se poate sunt la inceput si nustiu ce sai mai fac?

    30
    2

  • timar ionela pe 2 Nov 2013, 22:59
    constipatie

    buna am si eu un baietel de 2 ani si 8 luni de 6 luni ma chinui cu el cu constpatia ce sfaturi imi puteti da

    15
    5

  • Alexa pe 10 Oct 2013, 16:55
    Un produs natural

    Si eu sunt o proaspata mamica, asa ca incerc sa fiu la curent cu toate noutatile pentru micutul meu. Dupa ce am incercat mai multe produse, doctorul mi-a recomandata Vitalact Immunity Junior, un produs de la Ropharma. contine ingrediente naturale si in plus are colostru bovin care asigura anticorpi in mod natural. De asemenea, are si lactoferina o proteina ce asigura dezvoltarea cerebrala dar si proteine vegetala. nu am nici o problema cu acest lapte praf, este foarte usor tolerat de micut. Il puteti comanda pe site-ul farmaciilor Ropharma.

    3
    0

  • viktoria pe 23 Ian 2013, 16:39
    fetita mea

    am o fetita de 3 ani jumate, nustiu de ce dar se tot plinge ca o doare funduletul, caca face chite putin si tot spune ca o doare chind face, ce as putea sa fac? ce sai dau sau cum sa procedez?

    3
    9

  • maria-cristina pe 13 Nov 2012, 15:41
    constipatie la fetia mea de 3 luni

    buna mamicilor fetita mea are 3 luni si face caca doar cu supuzitor cu glicerina.ce sfat imi dati?oare a devenit dependenta de el?multumesc si ast ras.sanatate la bebelusi

    26
    15

  • mihaela pe 12 Aug 2012, 18:20
    constipatia la 4 luni

    incercati lactuloza --duphalac--cate 2,5ml de 2 ori pe zi

    22
    0

  • george pe 8 Aug 2012, 16:08
    pt constipatie bebe

    Exista la farmacie miniclisme(contin musetel,plante medicinale) foarte eficiente si pt stimulare si ca laxtativ! oricum inainte intrebati un medic(cunoaste antecedentele medicale ale bebelului). Sa fiti sanatoshi

    1
    0

  • NEMO pe 12 Mai 2012, 16:24
    pentru parintii razvratiti

    Motivul real pentru care nimeni nu va raspunde e simplu. Adminii acestui site nu sunt interesati de sanatatea copiilor nostrii, ci de profitul lor, situl e facut pentru a face bani din el prin reclame cu duiumul. Incercati sa nu mai fiti asa naivi sa credeti ca cineva va va ajuta. Incercati pe un forum de specialitate (si acolo e aproape aceeasi poveste, in schimb mai sunt si oameni de doamne-ajuta). Cand vom vedea un site fara nici un fel de reclama, abia atunci sa sperati ca poate ati dat peste un om care chiar vrea sa faca ceva pentru dvs (suportand din propriul buzunar micile cheltuieli [intre citiva zeci de ron si o suta poate doua de ron] - ce sunt necesare existentei un astfel de site de tip micro bloging). BANUL este cuvantul de ordine. Termenul de specialitate se numeste monetizarea sitului si e practicata de poate mai bine de 95% din cei ce au situri cu tot felul de domenii in care ofera 200 de cuvinte luate din vreo carte sau de pe alte situri si in rest toata pagina e plina de reclame (ofera spatiu de reclama la vanzare pentru te miri cine stie ce firme care oricum in general sunt deja imbogtaite pe spatele nostru)... Astept sa ma contrazica cineva. Pana atunci va recomand sa cautati (chiar daca va trebui sa excludeti 9 din 10) un pediatru bun care chiar vrea sa va ajute. Cu stima Sorin

    5
    0

  • marina pe 11 Mai 2012, 17:28
    constipatia

    fetita mea are 5 luni si 2 saptamani,o alaptez la san si nu am avut probleme cu ,constipati pana cand am inceput sa mancam si altceva,acuma i fac piure de para cu portocala care o ajuta foarte mult sa iasa

    16
    3

  • mihaela pe 10 Apr 2012, 14:13
    scaun negru si sub forma de bilute

    am si eu o fetita de 1an si 4luni iar de vreo 2sapt are scaunele negre si sub forma de bilute.de la ce credeti ca poate fii?ms mult

    24
    2

  • Loredana pe 5 Mar 2012, 14:40
    Constipatie bebe o luna

    Buna! Bebele meu are 1 luna si jumatate, si e constipat de la 2 saptamani. Am incercat debridat dar fara succes, iese afara doar cu supozitor, dar am luat un sirop de la erba vita, se numeste lass-B, e complet natural si singurul care a funcrionat. Se gaseste fff greu si costa cam 48 lei sticluta, dar se da doar de 2 ori pe zi cate 3 ml asa ca dureaza destul de mult o sticluta. Bebele meu se scremea ore intregi, la 3 saptamani a facut hernie obmilicala de la atata scremut, facea cam 2 scaune dupa un supozitor, apoi nimic si iar scremut si plans...sper sa va ajute varianta care a mers la noi!

    24
    0

  • cati pe 3 Mar 2012, 14:05
    scaune multe si tari

    fetita mea de 1 an si 5 luni, in urma unei perioade cu diaree, stat in spital si regim pentru diaree, acum are cam 5 scaune pe zi si tari.Intrebarea mea e daca e normal 5 scaune si tari(uneori iesa greu) si care ar fi cauza. Va multumesc

    9
    5

  • florina pe 23 Feb 2012, 22:17
    constipatie

    buna am o fetita de 3 ani si de 4 zile nu a facut caca ia m dat sa bea lichide ,ceai cu miere ,prune , pere ,kiwi,lapte cu miere si tot nu imi face caca i am bagat si supozitor cu glicerina si nu a facut ,cand trebuie sa faca se pune pe olita si incepe sa planga si spune ma doare dar nu face ,de mica sufera de constipatie e si sclifosita la mancare ,va rog sa mi dati un sfat [am folosit si lassbaby si debridat dar in zadar ]va multumesc

    17
    0

  • ana maria pe 2 Feb 2012, 23:47
    am o fetita de 1 an si 1 luna...

    si de doua zile,cand incearca sa faca caca,suspina si plinge,ca si cum s-ar speria..mentionez ca a facut caca,90 la suta,doar cu ajutorul termometrului,supozitor insa nefolosind,pentru ca pediatra mi-a spus ca irita mucoasa intestinului.am avut ceva probleme de raceala cu ea si de vreo 2 sapt sa spunem,ii iau mai des temperatura,ei,in astea ultime doua zile,de cate ori incerc sa ii iau temperatura rectal,plinge si de abia reusesc.ieri si azi a facut cacutza,dar cam densa,sa zic....de papat,papa tot,de dormit doarme bine...ce poate sa fie disconfortul acela ce il simte ea cand incearca sa faca caca?astept un raspuns de la dvs.

    32
    6

  • James pe 28 Ian 2012, 19:21
    Oare de ce Pediatrii nu vor sa își spună si iei aici pdv

    Avem O fetița de 5 saptamâni, nu are scaun decât la 2 zile ajutata de noi prin masaj si cu termometrul plus supozitor. Se chinuie ingrozitor

    25
    4

  • simona pe 18 Ian 2012, 21:07
    constipatia

    am si eu un baietel de 2 luni si o saptamana si mie nu mi face treaba mare de 2 saptamani,am fost la pediatru si mi a dat debridat,am 10 zile de cand il folosesc si tot cu supozitor iese afara. ii dau si espumisan, si ceai de musetel si degeaba,tot cu supozitor face. am deja 11 zile de cand folosim supozitor. plange ore in sir pana ii administrez supozitorul k sa iasa afara si apoi tace. nu stiu ce sa i mai fac

    34
    2

  • marcuelena60 pe 10 Ian 2012, 00:34
    bebele meu este constipat

    bebelusul meu are o luna si cred ca este constipat ca de oare ce imi face creu caca si se screme si mia facu si cu putin sange foarte putin alimentatia la san ai dau nu stiu ce sa fac va rog ajutatima este de urgent astept raspuns va multumesc?

    21
    6

  • ireedeejay2 pe 15 Dec 2011, 01:56
    ...si raspunsuri...nema!

    Doamnelor, nu inteleg de ce mai postati daca la problemele dvs de 3 PAGINI , nu raspunde nimeni autorizat sau neautorizat...??? Am intrat si eu aici cautand raspunsuri la aceasta problema privind constipatia bebelusilor, eu avand un bebe de 1 luna si care nu iese decat cu termometrul de vreo 2 saptamani...Am intrat aici si vad numai intrebari...si nici un raspuns.Stiu ca suntem cu totii ingrijorati de acest fenomen, constipatia...dar cel putin daca am postat aici, adminii sitului sa aduca un specialist care sa mai si raspunda parintilor...din cand in cand...parerea mea! Semnat : Un tatic razvratit!

    21
    0

  • Monica pe 27 Nov 2011, 16:18
    constipatie

    Am o fetita de 2 ani. Acum 2 saptamani mi-a racit, i-am dat medicamentele prescrise de medic. de atunci fata mi se constipa aproape zilnic. Ce pot sa fac?

    24
    6

  • ioana pe 19 Nov 2011, 15:36
    constipatie

    am o fetita de 2luni si jumatate.de 3 saptamani deja are probleme cu scaunul.nu poate face se chinuie foarte tare.am incercat cu termometrul si cu supozitor cu glicerina.asa face dar nu as vrea sa o obisnuiesc in felul acesta.consistenta este normala, culoarea e normala doar ca nu poate face.alimentatia este lapte praf si san.o data pe zi sau la 2 zile ii dau suc de mar,portocala sau morcov.

    12
    10

  • Ioana meze pe 19 Nov 2011, 11:04
    Constipatia

    Buna ,am un baietel de 5 luni si am inceput cu papika solida de la 4 luni ,,adika mar--cu biscuite si suc de porto.....dimineata....si dupa masa legume cu piept de pui..si intre ele laptele praf---HUMANA.......si fffffffffff---------mult ceai de kimen sau musetel...Dar din pacate este ffffffffffff--------constipat nu stiu ce sa mai fac cu el.......STIE CINEVA .......o sollutie??????Mersy

    19
    3

  • raluca pe 16 Nov 2011, 13:23
    constipatie

    am un baietel de 2luni si o sapt.nu face treaba mare singur,il ajut cu supozitar,ii dau ceai de musetel,debridat,lass babi si nimic.daca nu ii bag supozitor nu face.Il hranesc cu lapte praf lactovit.daca imi puteti recomanda al lapte sau un al remediu ca sa imi pot ajuta bebele sa faca singur as fi foarte recunoscatoare.

    20
    13

  • oana pe 12 Nov 2011, 12:08
    constipatie

    fetita mea are 4 luni si 2 sapt.iese de 2-3 ori pe zi cu scaunul dar este putin negru.oare de ce? sa imi fac griji;nu plange

    13
    1

  • monica banea pe 6 Nov 2011, 14:09
    constipatia

    vreau sa ii dau un sfat la marina,ca bebele tau sa iti si piept si sticla este la farmacie un plastic in forma de sfarc si atunci automat trebuie sa iti ia si pieptul.eu asa am facut si acum nu avem probleme cu alaptatul,dar avem probleme cu constipatia.iam dat pana acum o luna jumate lapte de la piept dar nu mai este destul cat sa se sature si at o data pe zi ,seara sa dormim mai bine,ii dau lapte praf si am observat ca trec si 2 -3 zile si nu face nimic,doar daca il ajut eu.este un mancacios fff mare ,stie cineva ce ar trebui sa fac sa avem scaun normal?

    2
    1

  • raluca pe 19 Oct 2011, 18:12
    constipatia

    Buna ziua! Va rog sa imi da-ti si mie un sfat. Am un bebe de 1 luna si jumatate, nu mai suge pt k nu mai am lapte, de la o luna dar de cateva zile mai exact 3-4, nu mai face caca, decat dak ii bag supozitor si atunci plange putin k se forteaza, ceai bea de musetel in fiecare zi si degeaba. Ce as putea face? este grav?

    24
    10

  • Cristina pe 9 Aug 2011, 10:10
    Constipatia

    Si Nicoleta mea in varsta de 5 luni jumate a inceput sa aibe scaune tari,de cand am inceput sa/i introduc in mancare alimente...am observat k face de la banana si mar !acuma o sa incerc sa nu/i introduc aceste alimente.....ceai saracutza nu vrea,il scuipa....De fiecare data knd vad k se chinuie sa se cace ii dau supozitor acesta o ajuta sa faca caca....sucuriile pt bebe ajuta in prb asta? eu ink nu am inceput sa/i dau suc

    16
    13

  • adriana pe 13 Iul 2011, 14:18
    constipatia la bebelusi

    am o fetita de 3 luni jumate si 3 zile nu a facut caca.dar intr-un final am reusit sa facem,am lasat-o sa bea puntin mai multa apa decat ii dadeam deobicei si asa am rezolvat cu constipatia.

    7
    12

  • ramona pe 24 Iun 2011, 02:45
    constipatia

    buna tuturor,fetita mea de 5 luni face kk normal tot a doua zi,ii dau doar ceai de chimin care ajuta enorm la un copil constipat. in rest mananca la biberon si la cereale sau la papica de la borcanel.. nu prea folositi termometrul,sau microclismele ca va deveni dependenta.. faceti-i mai bine masaje ca ajuta si ele.. bafta tuturor

    4
    5

  • borcea isabela pe 19 Iun 2011, 00:55
    constipatia bebelusului meu

    si eu am un bebelus de 9 luni de cand sa nascut a mancat lapte praf din farmacie bebelac 1 si 2.acuma bea lapte de vaca se constipa iese scaunul ca de oaie si i curge cateodata 2 stropi de sange ce sa fc ca iam dat toate fructele ca sa se relaxeze la burta sa poata iesi.va rog ajutatima si spunetimi poate parerile voastre sunt diferite si ajuta.va multumesc

    15
    7

  • daniela pe 7 Mai 2011, 11:05
    constipatia

    Buna am si eu un baietel de doua luni si face caca la trei zile iese normal moale galben putin verzui il las sa faca singur caci vreau sa aman spozitor am inceput sai dau putin ceai musetel cu zahar dar nu prea are efect ii dau aptimil lapte gata facut as schimba laptele ce ma sfatuiti sa fac

    25
    7

  • Misu pe 30 Apr 2011, 14:53
    constipatia la bebelusii alaptati la san

    Eu am o fetita de 1 luna si jumatate si am avut si noi episoade de constipatie. La inceput m-am speriat pentru ca si la cea mare am avut probleme serioase cu constipatia, dar apoi am constatat ca este important ce mananc eu ca sa ii regleze scaunul. Am inceput sa fac o regula din carteva prune uscate dimineata pe stomacul gol, cate o para bine coapta, iaurt... si suntem mult mai bine, are cate un scaun pe zi fara ajutor. Mai avem niste crampe uneori dar cu un pic de masaj pe burtica (de la dreapta la stanga, in sensul acelor de ceasornic) scapam doar cu vreo doua scancete si o incruntare. La bebelusii hraniti cu formula e mai delicat pana gasiti laptele potrivit. Nu este o regula ca unul este perfect si altul infect, depinde de organismul fiecarui bebe. Eu am avut parte de cautari cu cea mare pentru ca la ea am pierdut laptele dupa doua saptamani. Ca aspect de retinut fierul constipa in anumite formule sau poate da culoarea verzuie scaunului la bebelusi, asa ca e bine sa verificati si acest lucru cand incercati o formula de lapte. succes in cautari pentru ca nu exista o solutie care sa functioneze la toata lumea

    23
    1

  • daniela pe 28 Apr 2011, 17:11
    constipatie

    eu iam dat fetitei mele de 2 luni eubioticS o jumatate de plic pe zi si intro saptamana si a revenit face singura caca

    8
    2

  • Andreea pe 18 Apr 2011, 08:58
    Scaun tare

    Bebelusii mei au 6 luni si fac scaun sub forma de bilute (ca oaia) si se chinuie tare pana fac. Problema e ca nu vor sa bea ceai, apa sau suc de fructe. Nustiu ce sa ma mai fac cu ei. Poate cineva sa imi dea unsfat?

    23
    14

  • claudia pe 17 Apr 2011, 04:25
    constipatia

    Si bebelusul meu de 1 luna are si cateva zile pana are scaun. Din cate am discutat cu pediatrul (locuiesc in State) e perfect normal ca un copilas hranit la san sa nu aiba scaun si cateva zile ,daca trece de mai mult de 5 zile mi-a recomandat sa-i dau cate 20 ml de suc de prune uscate cu biberonul la fiecare masa si ca ultima solutie sa incerc termometrul cu vaselina. Pentru mamicile care introduc si formula in alimentatie, de multe ori e normal ca scaunul sa aiba culoare mai verzuie din moment de laptele praf are un continut ridicat de fier.

    38
    16

  • alina pe 16 Apr 2011, 11:17
    constipatia

    am un bebe de doua luni jumate si i-am dat nan1 de la inceput si nu am avut probleme cu el nu cred ca laptete e de vina cred ca fiecare organism reactioneaza altfel

    7
    3

  • maria pe 15 Apr 2011, 14:15
    constipatia

    eu am o fetita pe 19 april face 2 luni de cand avea 3 sap este constpata nu face decat cu supozitor,dar de la un timp plange ff rau cand ii pun supozitor. iam dat si debridat si lass beby,bio sun degeaba nu mai stiu ce sa fac. va rog spuneti-mi si mie.

    7
    8

  • adriana pe 28 Mar 2011, 19:44
    constipatia la bebelusi

    draga ramona, si eu am probleme cu constipatia cu baietelul meu de 9 luni, pot sa spun ca de la 2 luni de cand i-am introdul laptele praf( NAN) ne chinuim sa 'iesim afara' acum la 9 luni i-am schimbat laptele( MILUPA) dar parca mai greu face, de exemplu de trei zile nu a iesit si l-am ajutat cu termometrul, am o intrebare pt tine: dupa cat timp bebelusul tau a inceput sa aiba scaune ok dupa ce i-ai schimbat laptele? multumesc

    5
    3

  • ramona pe 22 Mar 2011, 14:12
    pentru marina andreea si restul mamicilor care au probleme cu constipatia la copii!!

    fetelor ,NAN-u constipa mult bebelusii!nu se stie din ce cauza!se zice ca daca ai copilul cu diaree ,ii poti da nan la o masa si ii rece ,ca-l intareste la stomacel!eu am patito cu al meu la 3 saptamani de l-am constipat cu nan!cum i-am dat milupa face de 2-3 ori pe zi caca!asa ca schimbati laptele daca ii da=ti NAN!milupa este excelent!bafta in continuare:)

    8
    1

  • marina pe 15 Mar 2011, 09:03
    nu raspunde nimeni?! :(

    Raspundeti-mi,va rog,la comentariul de mai jos! :(

    5
    1

  • marina pe 14 Mar 2011, 08:58
    Constipatie?!

    Copilul meu are 5 saptamani,il alimentez cu lapte praf Nan 1,dar si cu 2-3 mese cu lapte de la mine,dar in biberon,fiindca nu vrea sa suga de la san. :(:( Scaun nu face deloc singur,poate sa treaca 1-2-3 zile,dar nimic...face doar cu ajutor. Am incercat cu termometrul imbibat in putin ulei,dar nimic...i-am pus si sapun,supozitor,face,dar tare se chinuie ca sa dea afara scaunul...la inceput ii putin tare,ca un dop,dar apoi ii moale,uneori ii verzui,alteori galben. Am inceput sa-i dau de 2 zile Debridat,de 3 ori pe zi,intre mese,cate-un mililitru (ii dau,dar apoi trebuie sa-i dau si putin ceai ca sa-l inghita,ca se ineaca). Ii dau si Espumisan L,cate 5 picaturi in lapte la fiecare masa...de la el are flatulenta buna,dar...scaun nu. :( Ce pot sa fac? N-as vrea sa apelez la medicamente,as vrea ceva pe cale cat mai naturala...Ce-mi sugerati? Sunt tanara si-i primul copil...am nevoie de ceva sfaturi!

    22
    5

  • stefania pe 5 Mar 2011, 00:09
    constipatia la bebelusi

    am un bebe de 2 luni si din pacat eii dau lapte praf NATIVA 1...totul a fost bine pana acum 2 zile cand a inceput sa planga cand a facut kk.. si a doua zi a trebuit sa foflosesc supozitor..saracu plange cand face kk de mi se rupe sufletul...si face kk de culoare verzuie si nu pot sa-mi dau seama de ce..ajutati-ma cu un sfat ceva va rog..e primul copil si nu am experienta....astept sfaturi

    36
    10

  • dumitrache elena pe 19 Feb 2011, 16:18
    cacata galben la copil de un an jumate

    e grav daca copilul meu de un an jumate de 2 zile face cacata galben ca o marmelada c-am de cand a vomitat face asa pana acum a facut normal e vioaie pofta de mancare are doarme bin numai asta e problema e grav?astept rasp urgent va rog...

    26
    8

  • uta pe 14 Feb 2011, 22:11
    constipatia la bebe

    am un bebe de 5 luni jumate si are probleme cu constipatia. am inceput diversificarea alimentatiei si am crezut ca scapam de constipatiedar na fost asa. am incarcat cu ceai de musetel dar nu a mers. ce putem face sa scapam de constipatie? cerealele milupa duc la constipatie?

    14
    17

  • ana pe 13 Feb 2011, 21:20
    constipatie

    am o fetita de 2 luni jumatate si e constipata...nu e f grav...dar cred ca spre asta se indreapta..i'am dat ceai d emusetel, alimentatie naturala..de 2 zile faca numai cu supozitor Mi'e frica sa nu ii creez dependenta...de glicerina..si plange..de fiecare data cand face kk...ce sa'i fac..?la analiye scaunului, i'a iesit klepsiella , am tratar'o cu norfloxacina..Va rog sa'mi spuneti daca stii ceva..vreun remediu

    37
    21
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod