Carmen Negoita, despre sanatatea ta si a copilului tau

Manager-ul centrului Body Art Wellness Club a vorbit, in exclusivitate pentru Eva.ro, despre doua dintre cele mai apreciate programe pe care le are in portofoliu: Aqua Active - Mom si Baby.
Manager-ul centrului Body Art Wellness Club a vorbit, in exclusivitate pentru Eva.ro, despre doua dintre cele mai apreciate programe pe care le are in portofoliu: Aqua Active - Mom si Baby. In cele ce urmeaza vei afla totul despre ce inseamna aceste activitati, cat costa si ce alte programe se afla in proiect.

"Programele au rolul de a le pregati pe mamici pentru momentul nasterii, iar pe bebelusi ii ajuta sa se integreze mult mai usor in noul mediu"


Spuneti-ne mai multe despre programele Aqua Active - Mom si Baby?

Programele aqua mom si aqua baby au fost concepute si dezvoltate de catre Vania Limba, una dintre cele mai experimentate moase din Romania care, fiind pasionata de miracolul nasterii, si-a asumat misiunea personala de a revela fiecarei gravide puterea interioara de a aduce pe lume copii sanatosi, bucurandu-se in acelasi timp de feminitatea sa. Ele au rolul de a le pregati pe mamici pentru momentul nasterii, iar pe bebelusi ii ajuta sa se integreze mult mai usor in noul mediu.

De unde aceasta initiativa?


Obiectivul principal al oricarui club de fitness ar trebuie sa fie acela ca prin serviciile sale sa ofere membrilor sai posibilitatea dezvoltarii unui stil de viata sanatos. Un alt scop este ca toti membrii unei familii sa se regaseasca intr-unul din programele noastre.

Au trecut cateva zile de la lansare. Care este feedback-ul?

Feedback-ul este unul pozitiv, grupele fiind deja formate, atat cele de gravide cat si de bebelusi.

Care sunt motivele pentru care parintii ar face aceasta alegere?

In primul rand motivul pentru care cu totii ar trebui sa ne indreptam catre orice forma de miscare organizata in apa este ca obtinem o stare mai buna de sanatate. Este o activitate completa fara nici un risc de accidentare. Pentru gravide, in mod special, este foarte important sa faca miscare pentru ca astfel nasterea este mult mai usoara si recuperarea mult mai rapida. Pentru bebelusi este relaxant ca sunt intr-un mediu familiar cu cel in care au stat noua luni care ii ajuta sa se adapteze mult mai repede, iar miscarea le aduce beneficii foarte importante.

"Miscarea libera in apa conduce la imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice, a respiratiei si digestiei"


Ce se intampla efectiv la sedintele programelor Aqua Active - Mom si Baby?

Se lucreaza in grupe a cate 10 gravide sau 10 bebelusi, bineinteles cu unul dintre parinti. In cazul programului Aqua Mom acesta este conceput pentru a oferi gravidelor o stare de bine, de relaxare, tonifiere si incredere. Miscarea libera in apa conduce la imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice, a respiratiei si digestiei. Se fac exercitii de deschidere, stretching si coordonare.

Programul aqua baby da posibilitatea bebelusului sa descopere cea mai naturala si mai libera miscare, care il ajuta sa se dezvolte sanatos, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere emotional si social.

Cat costa o sedinta de acest fel, pe fiecare program in parte?

O singura sedinta costa 25 de euro, dar un program eficent trebuie sa cuprinda cel putin 10 sedinte, in functie de varsta copilului sau de trimestrul de sarcina. In aceasta directie am creat mai multe pachete de 10, 24 si 48 de sedinte.
 
Va ganditi sa elaborati un program si pentru copiii mai mari de 3 ani?

Avem in proiect unele activitati pentru copii mai mari de 3 ani, pe langa programele pe care le adresam acum copiilor si anume clasele de initiere inot si arte martiale.

Exista contraindicatii in ceea ce priveste aceste programe sau oricine poate participa?

Inainte de a intra in unul din programele Aqua, avem nevoie in primul rand de acordul medicului pediatru sau ginecolog, dupa care gravidele vor trebui sa treaca un test standard care va permite specialistilor posbilitatea de a le integra intr-o anumita grupa si a crea un anumit program.

Nu v-a fost teama ca este un proiect mult prea ambitios pentru Romania? Sunt romanii deschisi la astfel de programe?

Nu, dimpotriva, existau multe solicitari, membrii nostri fiind foarte deschisi fata de orice program nou.

Ce trebuie sa existe in trusele pentru programele Aqua Active - Mom si Baby?

Costumul de baie si pampers-ul de apa, de restul se ocupa specialistii nostri.

Cat de mare este echipa care se ocupa de aceste programe? Exista si medici in aceasta echipa?

5 kinetoterapeuti si Doamna Vania Limban, care este cadru medical.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 21 Mar 2010, 16:08
    olitza

    Va rog sa imi dati un sfat: cum sa procedez pentru a determina pe fetita mea in varsta de 1 an si 6 luni sa faca la olitza? Din cauza ca poarta pempers este mai comod asa si nu vrea nicidecum sa stea pe olitz, plange, tipa, de facut nici vorba! Va multumesc.

    0
    0

  • Ilinca pe 19 Mar 2010, 11:12
    Ar trebui marcat cu P, pentru ca e publicitate

    Nu induceti cititorii in eroare, marcati advertorialele ca atare!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod