Inima ta munceşte peste program zi de zi. Tu ce faci pentru ea?

Dacă ar exista un cod al bunelor maniere în sănătate, regula de aur ar fi să dăm întâietate primei doamne: Inima. Ea este cea care ne face să plutim de fericire şi ne ţine în viaţă cu fiecare bătaie regulată. Inima este cel mai valoros, dar şi cel mai suprasolicitat organ.

Ne naştem cu un mecanism minunat care pompează continuu oxigen, sânge şi nutrienţi în întreg corpul. Funţionează atât de bine, fără nicio revizie obligatorie, încât uităm că şi ea “rugineşte” în timp şi poate fi atacată de inamici ascunşi, aşa cum este colesterolul.

Dr. Corina Zugravu, membru al Consiliului Consultativ în Nutriţie al Herbalife, ne explică de ce este în puterea noastră să avem o inimă sănătoasă şi cum pot face micile schimbări în stilul de viaţă o mare diferenţă pe termen lung.

Analizează-ți stilul de viață şi ţine colesterolul sub control!

Colesterolul mărit se ascunde foarte bine, creşte fără simptome alarmante şi doar vizita la medic depistează nivelul acestuia. Înaintarea în vărstă, în tandem cu obiceiurile nesănătoase, favorizează creşterea colesterolului, iar stilul de viaţă modern face ca această disfuncţie să fie tot mai raspândită şi printre tineri. Sedentarismul, alimentaţia dezechilibrată şi obezitatea sunt factorii principali care afectează nivelul de colesterol din sânge.
Tu când ţi-ai făcut ultima data un test? Există soluţii la îndemână care pot preveni creşterea sau pot regla nivelul colesterolului eficient. Începe să faci mai multă mişcare zilnic, renunţă la obiceiuri proaste, aşa cum sunt fumatul şi alcoolul în exces, şi în primul rând ai grijă la alimentaţie: oferă corpului tău nutrienţii de care are nevoie!

Ingredientul naturii pentru o inimă sănătoasă: beta-glucanul

Natura ne oferă ce e mai bun chiar şi pentru inimă. Beta-glucanul este ingredientul din ovăz care s-a dovedit clinic că reduce sau menține nivelul colesterolului în sânge. Sunt acele fibre solubile care se găsesc în tărâțele de ovăz. Când corpul noastre digeră tărâțele de ovăz, se eliberează molecule de beta-glucani, care creează un gel ce leagă colesterolul. Acesta este mai greu de absorbit în corp. Procesul folosește colesterolul care circulă, ceea ce presupune reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Beta Heart – un supliment alimentar pentru o inimă puternică

Beta heart® este o pudră nutritivă ce conține ingredientul cheie OatWell™ beta glucan din ovăz despre care s-a demonstrat că scade sau menține nivelul de colesterol. Are o aromă fină de vanlie şi se prepară uşor, se adaugă în suc de fructe, în apă sau în shake-ul proteic şi ajută la reglarea nivelului de colesterol.

Beneficii:
3 g beta-glucani ajută la reducerea colesterolului* (2 măsuri)
1,5 g beta-glucani ajută la menținerea colesterolului** (1 măsură)
Fără zaharuri şi fără îndulcitori artificiali
Bogat în fibre (3 g per măsură)
Sursă de proteine ce contribuie la creșterea și menținerea masei musculare
25 kcal per măsură pentru o dietă controlată caloric

Uneori, schimbările cele mai simple sunt cele mai eficiente, ca și în cazul gestionării colesterolului. Deși nu poți să controlezi anumiți factori, precum istoricul familiei, poți lua măsuri simple pentru a reduce probabilitatea de a avea colesterolul ridicat și pentru a-l menține într-un interval sănătos după ce ai ajuns la valoarea optimă. Nu uita trei paşi spre o inimă mai sănătoasă: îmbunătăţeşte-ţi dieta, schimbă obiceiurile şi renunţă la ceea ce este dăunător.


* S-a demonstrat ca beta-glucanul din ovăz acționează asupra scăderii colesterolului din sânge. Colesterolul cu valoare ridicată este un factor de risc în dezvoltarea bolilor coronariene. Beta-glucanii contribuie la menținerea colesterolului în limite normale.
Efectele benefice sunt obţinute prin consumul unei doze zilnice de 3 g de beta-glucani din ovăz. Boala coronariană are multipli factori de risc, iar modificarea unuia dintre acești factori de risc poate avea sau nu un efect benefic.
** Beta-glucanii din ovăz contribuie la menținerea nivelului normal de colesterol. Această afirmație poate fi folosită doar pentru alimentele care conțin minim 1g de beta-glucani din ovăz, tărâțe de ovăz, orz, tărâțe de orz sau din amestecuri din sursele enumerate per porție cuantificată. În susținerea acestei afirmații consumatorul trebuie să fie informat că efectele benefice sunt obținute în urma unui consum de 3g de beta-glucani din ovăz, tărâțe de ovăz, orz, tărâțe de orz sau din amestecuri ale acestor beta-glucani.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod