Vulvovaginita micotica

Candida vaginala este responsabila pentru o mare parte a vulvovaginitelor. Este o boala cu care se confrunta multe femei...
Candida vaginala este responsabila pentru o mare parte avulvovaginitelor. Este o boala cu care se confrunta multe femei, careapeleaza destul de tarziu la doctor pentru tratarea ei. Dr. Magdalena Pasarica a explicat cum se transmite si cum se constata aceastaboala.

Transmitere: prin contact sexual. Consta in transformarea florei saprofitede Candida (care se gaseste in mod normal in vagin si este inofensiva)intr-o flora patogena (care produce vulvovaginitele). Factoriicare contribuie la aceasta transformare sunt: utilizarea recenta aantibioticelor, sarcina, agenti imunopresori, diabet zaharat.

Clinic se va constata: Prurit intens (in principal observat); Leucoree(scugeri) albicioasa, branzoasa, aderenta; Dispareunie (dureri intimpul actului sexual); Disurie (dureri in timpul urinarii); Eritemul(inrosirea ) si edemul labiei mici. Toate acestea cresc in intensitatein apropierea menstruatiei.

Diagnosticul se pune prin examen cu valve si examen al secretiei(microscopic si pe culturi). Important este faptul ca odata diagnosticatacu vulvovaginita micotica, chiar si cu tratament, de cele mai multe oriinfectia va revine periodic. Avantajele tratamentului fiind ca scapi deaceste efecte suparatoare pentru o perioada mare de timp. Bine de stiuteste ca in cazul sarcinii si diabetului, tratamentul este foarte dificil.

Tratamentul este:
1. Ca pentru toate vulvovaginitele; foarte important: evitareacontactului sexulal pana la vindecarea infectiei; tratarea concomitentasi a partenerului; aplicarea locala de corticosteroizi, daca prirituleste de nesuportat; toaleta locala cu antiseptice ca si Cloramina;evitarea lenjeriei sintetice
2. unul intre urmatoarele:
A. Cotrimoxazol - crema aplicata de 2 ori pe zi, timp de 7 zile (14 zilein cazuri refractere la tratament); ovule vaginale 1 pe zi, timp de 7zile. Puteti gasi aceasta substanta in urmatoarele preparate comerciale:Gynocanesten, Clotrimazol.
B. Miconazol - o aplicatie crema pe zi, timp de 7 zile; un ovul pe zi,timp de 7 zile; preparate comerciale: Miconazol, Gynozol.
C. Ketoconazol - un ovul pe zi, timp de 5 zile; o capsula pe zi, timpde 5 zile; Preparate comerciale: Nizoral.
D. Nistatin - un ovul pe zi, timp de 7-14 zile; tratament oral in functiede recurente.

Astfel un singur medicament, de preferat creme sau ovule, sunt suficientepentru o simpla infectie. In cazul recurentelor, va recomand nostatinsau nizoral pe cale orala, timp de 7-14 zile, si terapie locala (creme,ovule) inainte de menstruatie, 2 cicluri succesive.

In concluzie ar fi bine sa evitati prima infectie cu candida, dincauza recurentelor frecventa. In timpul actului sexual sa folositiprezervativul, mai ales daca banuiti ca partenerul a avut contactesexuale neprotejate cu mai multe femei. In cazul diabetului si gravidei,e necesara o atentie deosebita.
 

Comentariile 1-50 din 73

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • helen pe 14 Mar 2013, 01:50
    vulvovaginita

    servus.ce se intampla daca intrerup tratamentul daca imi vine menstruatia?va rog sa imi raspundeti!!!

    2
    1

  • carmen pe 31 Ian 2013, 07:18
    ovule/ crema cu stamicin preparate in farmacie

    Unde as putea gasi ovule/ crema cu stamicin preparate in farmacie? Multumesc

    1
    1

  • livia pe 28 Ian 2012, 17:16
    tratament cu antibiotice

    buna! de curand am fost la medic pentru k aveam o scurgere urat mirositoare si dureri de burta insa doctorul ma consultat mia facut testul papanicolau akm astept raspunsul analizelor.mia prescris tratament cu ovule cervugid ,ampicilina,nizoral,metronizadol si diclofenac.insa intrebarea mea este pot sa raman insarcinata dak eu am avut contact sexual cu sotul meu in timpul tratamentului? e bine daca ma culcam cu el si apoi imi introduceam ovulul? va rog dati-mi un sfat

    8
    8

  • simona pe 25 Oct 2011, 22:50
    boli vaginale

    buna fetele urmez si eu un tratament cu ovule si o crema sunt in strainatate si nu cred ca ajuta daca mentionez numele medicamentelor...nu stiu cum i se cheama boala dar am aceleasi simptome ca voi de vreo 3 sap am fost la dr si mia spus ca e de la antibioticile numeroase care le-am luat dar nu e grav ...asa ca nu va speritati faceti un consult de specialitate si in mare parte se rezolva problema .....dar celor care stau si asteapta prea mult sau cred ca pot rezolva problema singure se inseala.....am o prietena care se confrunta cu acceasta probleme de ani de zile si boala tot recidiveaza a stat prea mult cacasa si acum sufere si ii afecteaza chiar si casnicia asa ca nu stai acasa ...a si inca ceva sa nu luati niciodata antibotic fara protectie ca va distruge

    5
    7

  • sandybelle87 pe 9 Iun 2011, 16:46
    probleme...

    buna...si eu am asa ceva mi sa recomandat un tratament ovule si un unguenttimp pentru 1 sapt...oare aceasta boala va mai iesi peste ceva timp?o pot luat de la prietenul meu ? intre pentru k el a fost plekt 7 luni iar eu nu am avut conct sexual cu absolut nimeni...

    11
    1

  • anka pe 27 Mar 2011, 13:07
    vulvo vaginita

    am nascut de 2 luni si mi sa spus ca am vulvo vaginita si dupa 6 sapt sa revin la control si pt analize a secretiei vaginale dar nu pot sa ma duc din cauza ca de cand am nascut nu mi sa terminat ciclu imi vine in continuare nu stiu ce sa fac va rog daca ma puteti ajuta?

    9
    3

  • carmen pe 16 Feb 2011, 16:25
    vulvovaginita acuta

    Am si eu o intrebare,am fost la un ginecolog si mi-a prescris urmatoarele medicamente ketoprofen,indometacin,famotidina( pt protectie celor 2 medicamente) vitamina D3 si clotrimazol am luat pastilele timp de 7 zile dupa care mi-a venit ciclul si am intrerupt tratamentul.A s vrea sa stiu si eu daca pot intretine relatii sexuale cu sotul meu find protejati cu prezervativul.Mentionez ca el inca nu s-a tratat si deocamdata nici eu nu am inceput din nou cu tratamentul. Raspundeti-mi si mie va rog frumos ce trebuie sa fac?

    6
    4

  • Mirabela pe 13 Feb 2011, 19:12
    Ce se intampla?

    Buna fetelor! Am o problema...o secretie abundenta de culoare alba si URAT mirositoare...niciun alt simptom...am fost la doi medici ginecologi care mi-au prescris tratamente diferite,dar rezultatele au fost doar temporare...am problema asta de mai bine de un an si nu mai stiu ce sa fac...am luat metronidazol arena 10 zile cate trei pe zi,ovule klion si un alt tip,dar am uitat denumirea,spalaturi cu femigin b,care "nu mai facea fata" si am trecut la tantum rosa...nu mai stiu ce sa fac...folosesc irigatorul si de trei ori pe zi...va rog,ajutati-ma fetelor...astept sfaturile voastre cat mai repede.

    27
    2

  • mady pe 24 Ian 2011, 00:29
    crisu

    este posibil sa fie o anexita dupa simptome

    9
    6

  • anca pe 3 Dec 2010, 19:21
    vaginita micotica

    buna.sunt insarcinata in 7 luni si am vaginita micotica.ce pot face?

    16
    2

  • cristina pe 28 Nov 2010, 18:55
    vreau un sfat

    buna seara am o raceala foarte puternica si nu pot ramane insarcinata am fost la ginecolog si am urmat tratamentu cu ovule cervugid timp de 10 zile dupa carea am facut o pauza de 7 zile si am continuat cu tratamentul inca 10 zile , am facut si spalaturi cu ceai de pelin si amidon alimentar in timpul tratamentului nu am avut relati sexuale cu sotu .Am terminat tratamentu dupa cat timp pot sa am relatie cu sotu?daca se intampla sa raman insarcinata dupa oluna dupa ce am terminat tratamentu pot sa m problema cu sarcina sau copilul mai tarziu? astept un raspuns multumesc anticipat

    11
    3

  • anca pe 31 Oct 2010, 14:41
    candida

    Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sper ca cineva sa raspunda intrebarilor noastre. Am fost diagnosticata cu candida in ziua 15 a CM. Am urmat tratament cu ovule Nistatin preparate la farmacie dupa reteta dermatologului, si unguent Nistatin, la fel preparat. Sotul a primit un unguent Nistatin, cu o concentratie mai mica decat al meu. Am urmat acest tratament 10 zile. In acest timp nu am avut relatii sexuale. Dar se pare ca menstruatia intarzie sa apara. Contact sexual am avut aprox. in ziua 12 a CM. De mai bine de 1 an incerc sa raman insarcinata,dar nu s-a intamplat. Oare de ce nu apare menstruatia? Poate fi din cauza tratamentului? Daca cumva am ramas insarcinata, ce efecte are tratamentul asupra fatului? Mentionez ca am urmat tratamentul in zilele 15-24 a CM. Iar ciclul meu este de 25 zile. Au trecut deja 28 de zile.

    3
    8

  • maria pe 18 Oct 2010, 13:10
    vulvovaginita

    va rog sa imi spuneti daca vulvovaginita apare si daca am facut baie sau am dormit in alta parte si nu acasa???deoarece sotul meu nu a avut contact sexual cu altcineva.

    27
    5

  • ella pe 9 Iul 2010, 22:21
    candida.sau vulvo vaginita?

    de vreo5zile am o scurgere albicioasa..acum am sio mancarime foarte suparatoare.mentionez ca acum 2 ani am mai avut candida

    21
    8

  • deea pe 28 Iun 2010, 00:34
    vulvovaginita

    in urma 5-6luni am avut aceasta vulvovaginita si acum mi-a aparut iar.am un prieten stabil de 5ani.doctorul mi-a prescris meclon ovule si crema timp de 10zile si atrican pastile.

    8
    8

  • dea pe 29 Mar 2010, 14:30
    De ce recidiveaza vulvovaginita ?!

    De cativa ani ma confrunt ca problema aceasta. Am avut grija de igiena personala, nu mi-am inceput viata sexuala, am respectat tratamentul dat de specialist.Nu am luat antibiotice(cand am fost diagnosticata mi s-a spus ca e de la antibiotice), dar nu inteleg de ce nu mai scap de ea.

    10
    7

  • gabriela pe 3 Mar 2010, 16:08
    vulvovaginita

    buna ziua!am fost diagnosticata de curand cu "vulvovaginita mixta.col displazic".(mentionez ca am doar 20 de ani).doctorul mi-a prescris mitronidazol(250mg).klion ovule si diflucan,timp de 10 zile,iar pt partener farigin.intrebarea mea ar fi ce este defapt aceasta vulvovaginita si cum s-a ajuns la asa ceva??(mentionez ca am un partener stabil de un an)deasemenea ce inseamna mai exact col displazic(din ce mi-a explicat dr nu am inteles mai nimic)si cum se poate trata-daca se poate! va multumesc mult!

    16
    9

  • crisu pe 5 Feb 2010, 13:09
    am o problema

    as vrea sa stiu si eu ce as putea sa iau fiinca aproape dupa fiecare menstruatie ma doare knd ma culc cu iubitul meu asta dureaza cam doua trei zile dupaia durerile trec.Aqm doua saptamani cred k am racit k mergem la wc foarte des si ma si durea dupa ce faceam.va rog sama ajutati

    11
    0

  • ady4u pe 2 Dec 2009, 19:44
    REVIN

    Trebuie si sotul meu sa ia tratament ? Daca da, va rog s aimi spuneti ce fel de tratament Va multumesc

    10
    3

  • ady4u pe 2 Dec 2009, 19:43
    VA ROG RASPUNDETI-MI !!!

    Buna. NU am fost la doctor si momentan nici nu am cum sa ajung din diverse motive, dar toata simptomele arata ca am vulvovaginita. Puteti sa imi recomandati un tratament provizoriu ?? V-as multumi din suflet

    1
    0

  • Karyna pe 29 Oct 2009, 15:16
    Buna

    Am si eu vulvovaginita micotica de mai bn de un an. Timp in care a disparut si reaparut. Am facut tratamente nici nu mai stiu de cate ori. Spalaturile cu bicarbonat ajuta. Si..... Crisssu.....poti avea relatii cu partenerul dupa 10 zile doar k trebuie sa ia si el acea pastila Flucoric si din cate tin minte la o saptamana sau 10 zile trebuie sa luati o a doua.

    6
    0

  • geany pe 27 Sep 2009, 22:20
    buna

    as dori si eu sa stiu dak partenerului ii aplicam acelasi tratament pt a fi siguri ca suntem amandoi bine sanatosi dupa. mai putin ovulele bineinteles... sau ce fel ar trebuii sa arate tratamentul pt partener?

    0
    0

  • crisssu pe 10 Sep 2009, 21:28
    AJUTOR

    buna, am fost si eu diagnosticata cu VULVOVAGINITA. Mi-am luat de la farmacie ovule Klion d 100, o pastila numita Flucoric si unguent Canesten(dupa prescriptia medicului).Tratamentul dureaza 10 zile.As vrea sa stiu, dupa aceste 10 zile,pot intretine relatii sexuale cu partenerul(sanatos) sau aceasta boala reapare ?Daca cineva imi poate spune as fi foarte multumita si daca cineva a mai luat acest tratament,a avut rezultate?multumesc,succes

    2
    2

  • Silvia-Dana pe 27 Apr 2009, 00:43
    SFATURI PRACTICE

    Buna fetelor.....Am citit toate aceste articole si m-am amuzat. Va dau cateva sfaturi practice: 1. Urmati cu atentie tratamentul indicat de medicul dvs care vi l-a prescris la fiecare in functie de conjuctura. Pentru vulvovaginite de obicei schema de tratament se face si in functie de vechimea ( maturitatea) bolii. Va recomand spalaturile cu ceai de pelin, iar medicamentos cu ovule 1 /zi timp de 10 zile cu repetare dupa 30 zile in timpul fertilitatii. ATTTEENNTTIIE!!! A se evita contactul sexual cu si fara prezervativ. Nu moare nimeni 60 zile... 2. Partenerul adica barbatul infidel trebuie discutat serios si explicat ca nu e de joaca cu aceasta infectie si ca trebuie sa urmeze un tratament cu un unguent: Clotrimazol si pastile: nizoral si metronizadol concomitent. Cu mare grija si atentie discutati ca eventuale alte partenere sa urmeze acelasi tratament care il urmati si dvs. TREBUI EVITATA reinfectare sau recontaminare asteptati sa repetati tratamentul la 30 zile, de evitat contactul sexual cu sau fara prezervativ. 3. De evitat in timpul tratamentului sexul oral sau introducerea in vargin a degetului ( este considerat un corp strain iar flora bacteriana este instabila si poate sa dea peste cap tratamentul) , iara cavitatea bucala trebuie igenizata prin spalarea pe dinti cu pasta obisnuita inaintea actului sexual oral si daca va stiti cu probleme de masele ( infectii) evitati sexul oral pana la remedierea danturii. In concluzie sexul oral trebuie evitat in timpul tratamentul pentru vulvovaginita. Nu aveti cum sa dati gres daca respectati ce v-am spus. Tratamentul pentru vulvovaginita de obicei este standard.

    3
    2

  • teodora pe 3 Apr 2009, 18:03
    inca ceva...

    am si niste taieturi pe vulve..care dor rau de tot......nu stiu ce sa ma mai fac..mor de durere si rani si inflamatie.......

    4
    0

  • teodora pe 3 Apr 2009, 18:01
    si eu am asa ceva!!!

    Buna de curand am contactat si eu aceasta boala infernala...si abia cand nam mai putut de durere am mers la medic. mie mi-a zis sa ma fac cu fucidin, oare e bun...s-a mai acut cineva cu el.....vreau sa zic ca am o infectie f mare...

    0
    3

  • alexa pe 26 Mar 2009, 10:55
    candida

    buna...as dori sa stiu daca pot avea contact sexual cu prezervativ in timpul tratamentului cu Lomexin! partenerul se poate infecta si el in aceasta situatie?eu am un fel de ciuperca pe una dintre labii,si am mancarimi foarte mari...medicul mi-a prescris tratamet cu lomexin,un gel Actigel si niste pastile Mycosin. fac tratamentul de aprox o luna dar nu se simte nicio schimbare...si am mai avut contact sexual cu partenerul..insa cu prezervativ..vreau sa stiu daca am procedat corect...adica se poate infecta si el? si daca da..ce simptome ar trebui sa aiba? va multumesc!

    0
    1

  • gabi pe 17 Mar 2009, 11:29
    as dori sa stiu....

    am luat o ciuperca de la sala unde imi fac de obicei dus sau poate de la sauna, ma rog nu stiu de unde si am fost la ginecolog si mi-a dat sa fac spalari cu femigin si dupa sa folosesc comprimate vaginale Meclodin . vreau sa spun k nu rezist ma ustura de mor din cauza comprimatelor vaginale oare e normal??????????

    0
    1

  • gabriela_ela pe 7 Mar 2009, 18:18
    vulvovaginita

    si eu am facut o vulvovaginita si am sta cu ea vreo 6 luni pana am ajuns la dr...acu fac tratament pe o perioada de 3 luni cate 5 zile pe luna, am trecut de prima luna de tratament si simptomele acelea au trecut urmeaza sa fac si a-II-a luna am 2 ovule pe zii si o crema vaginala dupa-masa de "pus" si sincer...cred k a -III-a luna o fac doar pt siguranta, nu mai am problemele de dinaintea tratamentului dar il urmez pt siguranta si k asa mia zis doctorita mea, sper sa urmati tratamentul care va e prescris cu atentie (dak nu trece schimbati dr) si de asemenea trebe tratat si partenerul vostru(sotu, prietenul...sau ce o fii) insanatosire rapida :)

    0
    2

  • Came pe 3 Mar 2009, 17:05
    vulvovaginita

    Am fost si eu diagnosticata cu vulvovaginita. Doctorul meu zice ca nu-i grav. Sunt la al treilea tratament si sper ca ultimul. Iau metronidazol si ma simt groaznic. Abia astept sa termin. Vroiam sa stiu daca sotul meu trebuie sa urmeze acelasi tratament. Ma edifica cineva? Daca fac n-şpe tratamente si sotul nu probabil ca nu ajung nicaieri.

    0
    0

  • Maria pe 24 Feb 2009, 20:39
    vulvovaginita acuta

    Am fost diagnosticata cu boala inflamatorie pelviana vulvovaginita acuta. Medicul mi-a prescris Nistatina, Ciprinol, Meclodin ovule, Clortrimazol unguent si mi-a spus sa fac spalaturi vaginale zilnic cu bicarbonat. Boala se manifesta prin usturimi, arsuri, mancarimi, scurgeri urat mirositoare, irosirea si iritarea vulvei. Mi-a spus ca tratamentul trebuie sa-l faca si prietenul meu si sa evit contactul sexual pe perioada tratamentului. Nu e prima data cand ma confrunt cu boala asta, am avuto si acum 3 ani, mi-a trecut , dar acum se pare ca a reaparut.

    0
    0

  • claudia pe 19 Feb 2009, 19:40
    :D

    ast rasp va rog:D

    0
    0

  • popescu claudia pe 19 Feb 2009, 19:39
    vulvovaginita

    ...am citit comm postate de toate femeile aici si sincer m'a sa facut frica....oare kiar nu exista remediu pt asa ceva....nimeni de aici nu a zis k a scapat de boala...ce sa inteleg...k o sa o am pana la adanci batraneti???....e groaznic...sunt virgina si am luat aceasta boala in urma unor tratamente cu antibiotic...am fost la doc si mi a zis k am aceasta boala...fara analize sau altceva...doar dupa simptomele pe kre i le'am descris....intrebarea este daca se poate incepe viata sexuala in conditiile in care urmez un tratament sidesigur...voi folosi protectie...ast raspuns sa rag...

    0
    0

  • Mihaela pe 19 Feb 2009, 19:12
    cum poate?

    Am fost acum 2 luni la ginecolog pentru scurgere vaginala ....m-a consultat...adik pur si simplu s-a uitat la mn fara analize nimic si mi-a zis k am vulvovaginita micotica?...poate da asa un rezultat fara analize amanuntite?....mi-a dat si tratament cu avule polygynax, biazol crema, ketoconazol pastile si spalaturi vaginale cu femigin b....l-am urmarit intocmai si astazi problema nu a disparut...oricum am de gand sa ma duc din nou la ginecolog....la alt medic kre sper sa fie cv mai serios deoarece nu am incredere in acesta...a fost si prima data knd am fost la un asemenea consult...un sfat ar fi de folos:(....multumesc

    3
    0

  • mona pe 10 Feb 2009, 08:11
    si fetitele pot avea?

    cum poate contacta 1fetita de 6 ani o asemenea boala?

    6
    1

  • alina yo pe 29 Ian 2009, 18:52
    vulvovaginita

    am fost diagnosticata de 2 ani ,dar dupa cum am aflat ca tratamentul amelioreaza efectele doar pt o perioada de timp,dupa care revine,as dori sa aflu daca afecteaza fertilitatea atat a mea cat si a partenerului?si daca sunt efecte adverse in situatia in care folosesc pilula contraceptiva de aprox.2 ani jumatate!si cum iti dauneaza in timp aceasta infectie?multumesc

    0
    0

  • marya pe 27 Ian 2009, 14:43
    ptr mihaela

    nu cunosc tratamentul ca il ai tu ,sper sa fie bun,mie mi-a prescris altceva,iar dupa menstruatie cred ca ai voie la contact,mai ales cu protectie

    1
    0

  • mihaela pe 26 Ian 2009, 20:46
    vulvovaginitta

    eu am fost la ginecolegic si mi sa spus ca am vulvovaginite si mi s a dat un tratament de urmat care consta in:niste 2ovule LOMEXIN 600 mg(un ovul la 7 zile)si spalaturi zilnice intravaginale cu tantum rosa.Mai am putin si termin tratamentul si o sa merg din nou la control.Stiu ca in timpul tratamentului trebuie sa eviti contactul sexual,dar dupa terminarea tratamentului poti avea contact sexual ???(protejat bineinteles).Ce parere aveti in legatura cu tratamentul prescris?va multumesc

    0
    1

  • marya pe 25 Ian 2009, 12:20
    ptr.cei care nu stiu

    tratamentul nu se face pe timpul menstruatiei,ca nu are niciun efect,trebuie socotit iainte de al incepe ,dak ai timp sa-l si termini,dak nu astepti pina dupa menstruatie si il incepi apoi,ca tratamentul nu trebuie intrerupt

    0
    0

  • marya pe 22 Ian 2009, 14:55
    vulvovaginita

    mai irina-ela de unde esti? Ca eu am gasit la toate farmaciile din dambovita. Da sa sti ca nici eu nu stiu dak se continua in timpul menstruatiei

    0
    0

  • marya pe 22 Ian 2009, 14:52
    vulvovaginita

    am inceput tratamentul de ieri si abia astept sa vad dak sunt rezultate. sa va spun ce tratament mi-a dat acum: KLION avule,BETANINE ovule,ATRICAN pastile 1/12ore,MACMIROR COMPLEX alifie ,pastilele si unguentul trebuie sa le ia si sotul,oricum e un alt tratament fata de cel anterior,astept sa vad ce rezultate va da

    0
    0

  • marya pe 21 Ian 2009, 15:54
    tot vulvovaginita

    si eu am aceiasi problema ,azi am fost la un control ginecologic,si i-am explicat situatia,ca de vreun an de zile mi-a aparut aceasta boala.si eu o am cam de un an de zile ,am tratato de citeva ori ,dar ier a aparut .acum mi-a dat un alt tratament ,sa vedem ce efecte o sa aiba.va salut si promit ca mai vb

    2
    0

  • irina-ela pe 20 Ian 2009, 18:07
    tot vulvovaginita

    mi s a prescris macmiror si polygynax-ovule...dar nu gasesc in farmacii...imi puteti spune un inlocuitor?va rog...si inca ceva,tratatmentul trebui oprit in timpul menstruatie?ajutor...:-s

    0
    1

  • Miruna B pe 15 Ian 2009, 11:28
    vaginita micotica

    am 28 de ani, sunt insarcinata in 7 luni, si de curand dupa o spitalizare datorita unei probleme cu sarcina, am fost diagnosticata cu vulvo vaginita micotica, desi de-alungul sarcinii am facut teste si toate au iesit negative! as vrea sa stiu ce tratament imi recomandati, avand in vedere si starea mea!

    3
    0

  • DANA DONITA pe 21 Dec 2008, 20:19
    as dori sa stiu

    AM MERS LA MEDIC SI MA DIACNOSTICAT CU VULVOVAGINITA,URMEZ TRATAMENT CU OVULE-CERVUGID.SANGEREZ DUPA FIECARE OVUL ,,,, MAI POT URMA TRATAMENTIUL?

    2
    0

  • andra87 pe 24 Oct 2008, 16:03
    ...

    dania,daca te consoleaza cu ceva,condiloame am si eu...mi s-a prescris tratament extern,cu glizigen,dar fara rezultat.ma gandesc si eu la cauterizare,chiar daca ai mentionat ca e o varianta nu tocmai placuta.la cate am indurat pana acum...mai conteaza putina sufetinta in plus? :( mi-ar placea sa iti dau un sfat folositor,dar momentan asta caut si eu...poate pana la 50-60 de ani,i-oi da de cap... :|

    0
    0

  • dania pe 24 Oct 2008, 08:41
    numai femeie sa nu fii.....

    spuneti-mi daca nu am dreptate????? si eu ma confrunt cu aceeasi problema.... am vulvovaginita si ca sa fie tacamul complet....mai am si candiloame...sunt disperat....am fost sa mi le cauterizeze si e graoznic.... si mi-a prescris si un tratamet timp de 1 luna de ccred ca o sa iau razna!!!! am auzit ca unii medici recomanda vaccinul ala....poate ma ajutati sa imi spuneti si mie daca ati avut astfel de probleme...o zi buna va doresc si multa sanatate...

    0
    0

  • andra87 pe 23 Oct 2008, 12:44
    creamgirl

    creamgirl! te inteleg perfect! mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani.sunt,in continuare,cu acelasi baiat si trec prin acelasi lucru prin care treci si tu si cine stie cate alte fete...am avut probleme inca de la inceput.am consultat n doctori,am incercat n tratamente,care mai de care mai costisitoare,si degeaba!nu s-a schimbat absolut nimic.ma confrunt cu aceleasi dureri,usturimi si mancarimi insuportabile.am ajuns cu nervii la pamant!viata sexuala este un dezastru total! am 21 de ani..nu cred ca e drept ce mi se intampla... imi pare rau..nu vreau sa descurajez pe nimeni...am tinut doar sa impartasesc cu voi aceasta parte neagra a vietii mele...o zi buna...

    0
    0

  • creamgirl pe 26 Sep 2008, 23:01
    o boala necunoscuta

    eu ma confrunt cu o "problema" vaginala de foaaaaaarte multa vreme. nici nu mai am cuvinte sa enumar manifestarile. ginecologii, toti, aceeasi parere, vulvovaginita, colpita, etc (tot pe acolo), secretii, papanicolau, analize la sange; incearca si tratamnet oral, si ovule, si unguente, cred ca am incercat 80 la suta dintre medicamentele prescriptibile in acest sens dar DEGEABA. Am ajuns sa ma invinovatesc eu pe mine si sa ma intreb: ce mi-a trebuit in viata asta? Daca ar fi dupa mine, as recomanda virginelor sa-si vada de treaba lor si sa nu se mai lase duse cu vorba de iubitii lor, ca peste cativa ani nu mai iese nimic: fie isi pierd interesul pentru sex, fie se confrunta cu afectiuni necunoscute si incurabile, fie se trateaza in fiecare seara, saptamana, etc, fara nici un rezultat, fie se plictisesc in salile de asteptare ale cabinetelor ginecologice si, sa fim sinceri, cand ies de acolo, parca nici nu au fost inauntru, ca asa de repede s-a desfasurat consultatia (nu mai vorbim de repeziciunea cu care ies banii din portofel, ca stim si noi cat e consultatia la particular, asociata cu analize si ecografii). Imi pare rau, stiu, sunt ironica, demitizez, poate, ceva ce a existat de la inceputul inceputurilor, dar, trebuie sa recunoastem, acum nu mai e la fel. Cred ca m vorbit deja prea mult: de fapt, voiam sa spun doar esentialul: eu nu pot avea o viata normala din punct de vedere sexual cu iubitul meu, am dureri, mancarimi, usturimi, nu stiu de ce si, mai rau, n-am aflat nici pana acum. Ma tot tratez, fac spalaturi, iar ma tratez, si nimic. Pana cand? Macar sa stiu, daca asta ma asteapta tot restul vietii, sa ma anunte si pe mine cineva, ca mai bine renunt. Sorry daca v-am dezamagit.

    0
    1

  • oana pe 24 Sep 2008, 20:38
    vulvovaginita

    eu am asa ceva de vreo 3 luni,dar abia acum mi-am facut curaj si am mers la ginecolog.am facut si testul papanicolau si astept rezultatul.deocamdata nu mi-a prescris nici un medicament.D-na doctor mi-a zis sa stau linistita ca nu e grav si ca nu este transmisibil dar sa vedem rezultatul analizelor.sanatate fetelor...

    2
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod