Topul celor 5 alimente "minune" pentru femei

Indiferent de varsta, cele 5 alimente care fac minuni pentru femei nu trebuie sa lipseasca din regimul tau alimentar.
Coarnele

Si-au castigat locul in topul celor mai indicate alimente pentru femei datorita proprietatii de a lupta impotriva infectiilor de tract urinar. 300 ml de suc de coarne pe zi face minuni, in aceste situatii. In plus, cercetarile recente arata ca pot fi de folos in lupta impotriva racelilor, a problemelor digestive, a bolilor gingivale si anumitor tipuri de cancer. Adauga putin suc de coarne in mancarile pe care le prepari, in cerealele cu lapte sau un prajituri.  


Nucile

Sunt o sursa importanta de acizi grasi omega-3 care au proprietati antiinflamatorii si cresc colesterolul "bun". De asemenea, sunt de ajutor in starile depresive si reduc riscul de aparitie a bolilor Parkinson si Alzheimer.
Adauga in fiecare salata 1/4 ceasca de nuci macinate.


Boabele de fasole

Te protejeaza de bolile cardiovasculare si scade riscul de aparitie a cancerului de colon. Boabele de fasole sunt bogate in magneziu, potasiu, folati si fibre. Incearca sa adaugi in salate cateva boabe de fasole fierte pe care sa le consumi de 4-5 ori pe saptamana.


Pestele

Studiile arata ca cel putin 2 portii de peste sau fructe de mare pe saptamana protejeaza inima. De asemenea, expertii sustin ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza pot sa consume 350 g de peste pe saptamana, cu conditia sa evite speciile bogate in mercur (macrou, peste spada, rechin, merluciu); atentie maxima si la ton: limiteaza consumul la doar 170 g pe saptamana.
 


Rosiile

Bogate in licopene, un antioxidant care le coloreaza, rosiile constituie o optiune sanatoasa pentru femei. Studiile arata ca un consum ridicat de rosii reduce cu pana la 50% riscul de a dezvolta cancer mamar. De asemenea, continutul ridicat de licopene din rosii scade colesterolul "rau", hipertensiunea arteriala si diminueaza riscul de aparitie a degenerescentei maculare. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lascarache pe 10 Ian 2008, 09:26
    Informatii

    In afara de fapul ca tot ce spuneti este adevarat un mare semn de intrebare este cat de sanatoase sunt avand in vedere ca se folosesc tehnologii intensive de crestere si mai putin cele bio sau ecologice.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod