Ti-e frica de medicul ginecolog?

Teama de a merge la ginecolog este cunoscuta tuturor femeilor. Cele mai multe nu reusesc sa o invinga si evita sau amana vizita la medic, punandu-si sanatatea si viata in pericol.
Teama de a merge le ginecolog ne este cunoscuta noua, tuturor femeilor. Adesea aceasta nu este mai degraba o teama cat o combinatie de tot felul de sentimente neplacute.   

Dar astfel de sentimente nu ar trebui sa stea in calea sanatatii tale. Numeroase femei evita, cat mai mult posibil, vizita la medicul ginecolog, iar cand o fac, cauza este una stanjenitoare, care nu poate fi rezolvata altfel.

"Am o durere ingrozitoare in partea dreapta jos, plus de asta, de la o vreme menstruatia mea a luat-o razna, adica azi imi trece iar la doua zile apare iar.
Sincera sa fiu nu am mers la doctor pentru faptul ca imi este foarte frica." Acestea sunt cuvintele Emiliei, una dintre vizitatoarele site-ului Eva. La fel ca ea sunt multe alte femei, care cauta raspunsuri pentru problemele lor de sanatate oriunde, numai la medicul ginecolog nu.

"Imi este teama sa merg la ginecolog. Am 29 de ani si am 8 ani de cand nu am mai fost la un control ginecologic. Pur si simplu imi e teama, am o retinere. Ce ma sfatuiti sa fac?", ne spune si Ioana, intr-un comentariu postat la articolul "Ginecologul perfect".

Potrivit Studiului Sanatatii Reproducerii, efectuat de Ministerul Sanatatii in anul 2004, peste 80% dintre femeile care si-au inceput viata sexuala nu au fost testate niciodata printr-un test Papanicolau pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, iar 37% dintre acestea au afirmat ca nu au auzit de acest test.


Acesta ar putea fi unul dintre principalele motive pentru care Romania se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste mortalitatea prin cancerul de col uterin. Descoperit la timp, cancerul de col uterin poate fi tratat, dar mai ales, prin controale medicale periodice poate fi prevenit.

Din aceasta cauza, controlul ginecologic este absolut obligatoriu cel putin o data pe an. Nu numai HPV este un pericol deosebit pentru sanatatea unei femei. O lista interminabila de virusuri, bacterii si ciuperci ne pot distruge sanatatea, in special daca le oferim timpul necesar sa o faca...


Netratarea la timp a unei infectii poate avea efecte dezatruoase asupra noastra, atat fizic, cat si psihic, putand conduce la infertilitate si uneori la deces.
 

Comentariile 51-62 din 62

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 26 Ian 2009, 20:48
    Control ginecologic

    Chiar daca am numai 20 de ani de curand am facut primul meu control ginecologic pt ca vroiam sa iau anticonceptionale.Teama a fost foarte mare, eram speriata pt ca nu stiam ce se va intampla, dar spre surpriza mea, poate pt faptul ca traiesc in occident, nu a fost o trauma...din contra chiar daca imi era rusine, mi sa parut ceva normal si doctorita ma facut sa fiu in largul meu...vroiam sa stii ca eu sufar cam des de dureri de cap daca e posibil sa nu isi mai faca efectul anticonceptionalele pt ca iau si alte pastile ...cateodata

    0
    1

  • calinmisu pe 26 Ian 2009, 18:53
    medici ginecologi

    buna fetelor.sper sa ajung curand la ginecolog ptr ca obsev ca am ceva probleme dar o tot aman.Motivul??????n am gasit un medic in care sa am incredere.Am 2 fetite :cea mare Andreea-are 6 ani si jumate si cea mica Ana Ecaterina de 3 ani. pe cea mica am nascut o prin cezariana.am fost multumita de dna dr. dar a iesit la pensie.PACAT MARE PACAT.pe Andreea am nascut o normal-4 kg a avut, m a asistat o moasa si o infirmiera ptr ca doctorul a fost prea obosit si dormea in rezerva.de aceea sunt foarte retinuta. stiu ca nu e bine dar..............sper sa mi iau curand inima in dinti. succes fetelor. sper ca nu v am speriat

    1
    0

  • Roxitzy pe 26 Ian 2009, 17:47
    medicul ginecolog

    e foarte greu sa ajungi pe mana unui doctor ginecolog care sa fie cu adevarat bun, sa nu-ti creeze discomfort fizic si mai ales psihic. desi sunt foarte tanara (21ani) am avut tot felul de probleme inca de la 19 ani si am fost nevoita sa merg la ginecolog foarte des. sincer va spun ca la nici unul la care am fost nu m-am simtit bine si nu am fost multumita de cum m-au tratat. inca sunt in cautarea unui medic ginecolog care sa fie "al meu", care sa stie sa-mi vorbeasca frumos, sa-mi explice tot ce se intampla cu mine si sa ma trateze corect. felicitari celor care l-au gasit. pupici tuturor!

    1
    0

  • agera pe 26 Ian 2009, 14:40
    controlul ginecologic

    Din experienta personala, exista medici si medici, unii au mana grea altii au mana usoara. Primul meu control ginecologic a fost traumatizant pt ca medicul respectiv (desi e o profesionista in meseria ei) are o mana grea si in plus face un control mult mai amanuntit decat altii, insa in final conteaza foarte mult ce simte si pacientul. Acum traiesc in Orient si va spun ca aici medicii ginecologi la care am fost aveau o mana foarte usoara si foloseau tot felul de metode (de altfel simple pe care le-ar putea folosi si medicii nostri daca ar vrea) astfel incat sa reduca la maxim disconfortul creat) de ex sa foloseasca un gel !! In plus, aici ginecologii au propriile lor ecografe vaginale pe care le folosesc oricand , la alegerea pacientei (e inclus in pret) deci confortul e maxim si mergi cu placere la un control. Atitudinea face diferenta!!! La noi ginecologii alearga dupa ban si pe locul doi vine pacientul...in alte tari e invers!!!

    1
    0

  • Alex pe 26 Ian 2009, 13:16
    @miki

    Miki, iti pot spune ca "clorul" este pus in piscina tocmai pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor si a altor "chestii unsafe". Cu alte cuvinte, daca apa intr-o piscina nu miroase a clor, atunci iti poti pune semne de intrebare. Stiu asta pentru ca am o piscina si o tratez constant cu clor. Zi buna, Alex

    1
    1

  • miki pe 26 Ian 2009, 11:10
    Revin cu o intrebare....

    De ceva vreme mi-am propus sa incep o "sesiune" de mers la bazin. Vreau sa ma balacesc, intrucat vara e cam departe, si, de ce nu, sa pierd niste calorii. As vrea sa stiu cam ce parere aveti, la ce "necazuri" din punct de vedere ginecologic ma supun, tinand cont de faptul ca apa din bazine nu este una tocmai 100 % safe, fiind plina de clor si alte chestii.

    1
    0

  • Honey pe 26 Ian 2009, 10:30
    medicul ginecolog

    Buna dragele mele,eu am 24 de ani si sicera sa fiu sunt una din acele persoane care vad in medicul ginecolog cel mai bun prieten...deoarece problemele care pot aparea in zona asta sunt foarte delicate si unele din ele au chiar consecinte grave,nu prea e de glumit cand vine vorba de viata ta,de sanatatea ta.E adevarat ca sunt multi medici care nu stiu cum sa te ia si eu am avut parte, dar asta nu ma descurajat si am mers la altul si la altul pana l-am gasit pe cel care e facut pentru mine, cel care a stiut sa-mi explice si care a avut rabdare cu mine.Asa ca dragele mele stiu ca va iubiti si va respectati si sunteti niste femei puternice si un ginecolog nu va poate speria in 15 minute o data pe an.

    0
    1

  • miki pe 26 Ian 2009, 09:52
    Medic ginecolog Cluj Napoca

    Pt doamnele, domnisoarele din Cluj Napoca: v-o recomand cu caldura pe d-na dr. Ildiko Bartok. E o adevarata profesionista. Inainte o puteam gasi la cabinetul Halmasan de pe str. Pavlov. Acum nu stiu exact unde o puteti gasi, eventual da-ti un telefon la cabinetul mentionat si va poate indruma secretara de acolo. O zi placuta !

    1
    0

  • nicoleta pe 26 Ian 2009, 09:24
    medicul ginecolog

    se spune medicul barbat este mai bun...dar depinde de fiecare , nu trebuie sa existe nicio rusine in vizita la medicul ginecolog ,asta e, asa am fost facute, sanatatea mai presus de orice!

    0
    1

  • adinamo pe 25 Ian 2009, 12:22
    recomandari

    Va recomand Cristina Vasiliu si Cicerone Tofan - ambii sunt med la Univ.

    1
    0

  • mariy pe 25 Ian 2009, 09:36
    parerea mea,

    este doctoritele(femeile)ginecolog sunt RELE. am fost si la femei si nu m-as mai duce in veci.sa le fie RUSINE.

    1
    0

  • elena pe 24 Ian 2009, 01:04
    Poate ca..

    ..si unii dintre doctori au mare parte din vina,nu vreau sa fiu rea dar asa am auzit.Trebuie sa ai noroc,sa zic asa,sa dai de un doctor bun,profesionist.Daca prima oara femeia nu e tratata delicat,cum trebuie,ramane cu acea frica de ginecolog sau daca a auzit de la cineva nu se duce deloc.Mai ales fetele mai tinere.In rest ce sa zic..aveti mare dreptate.

    2
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod