Orgasmul si durerile de cap

Orgasmul cauzeaza sau stopeaza durerile de cap? Bineinteles ca am auzit cu totii cunoscuta fraza "Nu in seara asta, draga/dragule. Am o durere de cap!" In mod surprinzator, exista persoane care simt o legatura intre activitatea sexuala si durerile de cap cu care se confrunta.
Vestea proasta: orgasmul poate cauza dureri de cap

Orgasmul chiar poate cauza dureri de cap si migrene, atacuri care pot sa apara foarte bine si in urma altor activitati extenuante. Deci, exista si posibilitatea ca aceste dureri de cap sau migrene care apar dupa un act sexual sa fie direct corelate cu excitarea sexuala si orgasmul.

Durerile de cap de dupa sex pot dura pana la 24 de ore si sunt mai frecvent intalnite la barbati decat la femei. Acestea atacuri induse de activitatea sexuala pot sa apara chiar inainte sau dupa obtinerea unui orgasm. De asemenea, studiile au aratat ca pot sa apara si in cazul masturbarii. Desi sunt relativ usoare ca intensitate, aceste dureri trebuie diagnosticate corect cunoscandu-se exact cauza care le-a produs.


Exista 3 tipuri de dureri de cap induse de un act sexual

1. Cele care se declanseaza brusc: acest tip se aplica in peste 70% dintre cazuri si survine inainte, in timpul sau imediat dupa un orgasm. Ca intensitate sunt destul de severe, cu pulsatii si pot dura cateva ore.

2. Durere de cap subacuta, care creste gradual in intensitate: acest tip se aplica in 25% dintre cazuri. Instalarea ei are loc mult inaintea obtinerii orgasmului si creste gradual in intensitate pana in momentul de maxima excitare. Cel mai adesea este resimtita in zona cefei. Rareori este insotita de senzatia de greata si voma.

3. Durere de cap severa: este cel mai putin intalnita in urma contactului sexual. Durerea este localizata la ceafa, intens resimtita si este insotita de senzatiile de greata si voma.


Vestea buna: orgasmul te poate scapa de migrene

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Illinois au constatat o relaxare si eliberare in urma unui act sexual. Nivelul acestei stari de bine este diferit: 47,4% dintre participantii la studiu au obtinut o destindere completa, 49,1% nu au simtit nicio eliberare si in 5,3% din cazuri migrenele s-au inrautatit.

Comparativ cu medicatia indicata in caz de migrene (de exemplu, triptan), orgasmul este mai putin eficient in tratarea migrenelor, insa cu efecte mult mai rapide.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adi pe 5 Mar 2015, 13:47
    sex

    Am avut si eu problema asta dar trece in vreo 4 zile

    0
    0

  • pop pe 25 Ian 2011, 14:44
    cefalee

    Mariana daca nu ai orgasm ,te pot ajuta...

    1
    1

  • sasuke pe 25 Iul 2009, 00:57
    n-am titlu

    durerea generata de orgasm o sa ma tina toata viatza?????!!! :((

    0
    0

  • alex pe 3 Mar 2009, 23:18
    frate

    EXPLICA CINEVA CE TREBUIE SA FACEM SA DISPARA DUREREA AIA DE CEAFA CA E FOARTE DUREROASA NU MA INTERESEAZA DE UNDE SI CUM APARE CA NU VREAU SA DAU LA MEDICINA FRATILOR ZICETI CUM FAC SA DISPARA !!!!!

    0
    0

  • Ambrono pe 1 Feb 2009, 19:55
    un remediu?

    Va rog, imi puteti spune un remediu pt astfel de dureri de cap? La mine se declanseaza brusc aceasta durere si este cu pulsatii. Va rog, spuneti-mi un remediu pt asa ceva!

    0
    0

  • andrei89 pe 25 Aug 2008, 21:07
    Durere

    Tratament revulotionar al migrenelor si durerilor menstruale cu extractul din planta Petasites Hybridus. Migrenal este singurul produs din Romania care contine acest ingredient. Indicatii: migrene, dureeri premenstruale, astm, rinita alergica, alergii Butterbur (Petasites hybridus) este o planta care creste in Europa, USA and Asia si care de mult timp este folosita de medicina naturala. Studii medicale stiintifice recente au demonstrat faptul ca Butterbur poate imbunatati circulatia intracraniana a sangelui, ajutand si implicit functiile neurologice. Este de asemenea dovedit stiintific ca ingredientul principal din extractul din Butterbur, Petasin, joaca un rol important in reducerea discomfortului neurologic cauzat de migrene, dureri menstruale, lumina puternica si stress. Instructiuni de folosire: Ca supliment nutritiv, 2 capsule pe zi, luate dupa masa. Compozitie per capsula Butterbur extract 100 mg (per capsula) DZR: 200 mg Importator exclusiv: Live Well Products SRL, Firma distribuitoare unica a produsului RU-21 cauta activ distribuitori exclusiv zonali (orase) pentru baruri si cluburi.

    0
    0

  • mariana pe 6 Mai 2008, 19:31
    Dureri de cap pt ca nu am orgasm

    Nu am mai avut orgasm de cateva saptamani. Durerile de cap si senzatiile da voma sunt din ce in ce mai intense. Ce sa fac?

    0
    0

  • Gigi pe 19 Apr 2008, 13:38
    Dureri de cap dupa orgasm

    Am aflat totul despre durerile de cap dupa orgasm. Dar acum ma intereseaza ce sa fac ca sa nu le mai am pt. ca sunt foarte intense.

    2
    0

  • larisa1985 pe 14 Apr 2008, 14:11
    Pt Claudiu

    Fiecare om sufera de dureri de cap din alte motive, insa tratarea poate avea acelasi raspuns. Migrenele apar atunci cand nivelul de serotonina din creier nu este in limitele normale. Medicamentele moderne merg pe acest principiu, de a stabiliza nivelul de serotonina. Eventual te poti sfatui cu farmacista pentru un medicament cu rezultate rapide. Evenimetele biologice care preced un orgasm pot aduce cu ele o migrena. Cresterea debitului de sange care trece prin vasele sanguine, incordarea muschilor si schimbarile bruste ale nivelului de serotonina pot duce la aparitia durerilor de cap. In consecinta aceste dureri de cap sunt perfect naturale si vor disparea odata cu terminarea actului sexual. Ai grija cat se solicitante sunt activitatile dinaintea actului sexual deoarece si acestea pot determina aparitia migrenelor. Astfel, daca la o femeie orgasmul aduce calmarea unei dureri de cap, la un barbat orgasmul poate provoca o migrena. Ciclul menstrual provoaca migrene deoarece in timpul menstruatiei, nivelul hormonilor din orgasnimul unei femeie fluctueaza foarte mult. Migrenele sunt produse in special in urma fluctuatiei nivelului a doi hormoni si, anume, estrogenul si progesteronul. In consecinta evita sa intretii relatii sexulale cu partenera cand nivelul hormonilor fluctueaza (menstruatie, sarcina, perioada stresante etc). De asemenea, si vremea poate fi un factor care sa declanseze o migrena. Schimbarea presiunii atmosferice de dinaintea unei ploi duce la aparitia migrenelor. Deci, vreme insorita pentru acte sexule reusite. Acelasi efecy este produs si atunci cand o persoana schimba altitudinea sau cand trece brusc de la un climat uscat, la unul umed. Si somnul poate duce la aparitia migrenelor. Prea mult, sau prea putin somn schimba ritmul normal al coprului si, astfel, apare durerea de cap. Pentru a se evita migrenele produse de somn este foarte important ca orele de trezire si cele de culcare sa fie la fel, chiar si la sfarsitul saptamanii. Multa sanatate, Echipa TopSanatate

    2
    0

  • Andrei pe 12 Apr 2008, 23:20
    Bau

    Daca te doare capu si vrea femeia sa io tragi sa nu te risti ca o sa te doara si mai tare si o satzi para rau ca e vrajeala faza asta am incercat si io si io.....

    0
    0

  • claudiu pe 12 Apr 2008, 12:35
    Intrebare

    Cum se pot vindeca migrenele provocate de orgasm? Multumesc

    0
    0

  • Ioana pe 7 Iul 2007, 09:38
    Intrebare

    In tema "orgasmul si durerile de ca" nu ati explicat, relatia efect-cauza,sau alt fel de corelatie , intre orgasm si durerea de cap. Explicati-ne cum, unde si de ce alearga endorfinele si ce rol au in tema data. Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod