Nesiguranta sexuala masculina

Majoritatea barbatilor sunt nesiguri in plan sexual. Imaginea barbatului foarte viril, fanfaronada sexuala a lui Don Juan sau Casanova, reprezinta o aparare elaborata impotriva incertitudinii sexuale. Din sute de studii de cercetare, din mii de interviuri personale, din zeci de observatii stiintifice extinse a devenit indiscutabil faptul ca barbatul tipic se simte in dezavantaj in plan sexual. Astfel ca o mare parte din comportamentul lui sexual este destinat acoperirii, compensarii deficientelor sale - reale sau imaginare.
A cui este vina nesigurantei sexuale masculine?

Cu siguranta nu a barbatului. Vorbind in mod obiectiv, cand vine vorba de sex, barbatilor li s-a dat o parcela dificila de sapat. Rezultatul fiecarui act sexual depinde aproape in intregime de performanta barbatului.

Pentru a face lucrurile mai dificile, totul depinde de capacitatea lui de a obtine si de a mentine o erectie. Indiferent cat de priceput poate fi in plan sexual, daca penisul lui nu este transformat dintr-o anexa moale intr-un conductor rigid pentru fluidul spermatic, satisfactia sexuala a fiecaruia dintre parteneri devine imposibila.

Fie ca ii place sau nu, succesul lui sexual si intr-o mare masura satisfactia lui emotionala in viata depinde de fragila functionare a baghetei lui magice falice.

Ca si cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns ca sa-l ingrijoreze, cea mai mare parte a timpului, reactia penisului sau este dincolo de controlul lui constient.

Daca functioneaza corect, el nu stie de ce - si nici nu ii prea pasa. Daca nu functioneaza corect, nici atunci nu stie de ce, insa ii pasa.

Cele mai multe probleme sexuale masculine sunt intensificate de experientele din adolescenta.


Cum asa?

Intre varsta de 14 si cea de 18 ani, o cantitate incredibila de testosteron, hormonul sexual masculin, este produsa de testicule si de glanda suprarenala. Pe masura ce se revarsa in organism, se indrepta spre cele doua organe tinta principale, penisul (si testiculele) si creierul. Rezultatul este preocuparea aproape constanta pentru sex, insotita de puternice erectii durabile. In principiu, toti adolescentii se masturbeaza cu regularitate si entuziasm.

In acest stadiu, multi baieti sunt capabili de trei, patru sau cinci ejaculari la rand, scazand nesemnificativ in erectie intre orgasme. De indata ce incep sa aiba relatii sexuale, unii pot mentine aproape acelasi nivel de activitate orgasmica - cel putin pentru inceput. Spre a agrava lucrurile, chiar daca acea capacitate sexuala a lor incepe intrucatva sa se diminueze dupa varsta de 20 de ani, multi barbati sunt capabili inca de trei pana la patru orgasme pe noapte pana la 30 de ani.


De ce o astfel de potenta impresionabila "agraveaza lucrurile"?

Deoarece pentru tot restul vietii lor sexuale, barbatii tind sa priveasca in urma la experientele lor sexuale timpurii ca la un standard de performanta. In adancul sufletului, fiecare barbat crede ca ar trebui sa fie la fel de dinamic pe cat era la 20 de ani. In fiecare noapte, in mod inconstient (sau constient) el masoara taria penisului sau/si intesitatea excitarii sale in raport cu amintirea "felului cum era inainte". In acest mod, el este cel mai rau inamic pentru sine.


De ce?

Deoarece, impreuna cu toate celelalte lucruri pe care le reprezinta, actul sexual este tot o realizare atletica. Necesita pricepere, practica si coordonare. Mai necesita si incredere in sine. Imaginati-va care ar fi performanta unui jucator de baseball daca de fiecare data cand ar fi in pozitia de asteptare cu bastonul ar incepe sa aiba reminiscente legate de toate cursele pe care obisnuia sa le castige pentru echipa lui. Fiecare barbat sufera de temeri sexuale, iar daca o femeie intelege aceste temeri si stie cum sa le rezolve, ea se poate ajuta pe sine si pe barbatul ei.


De ce le este teama barbatilor in plan sexual?

Exista sase Temeri majore ale Sexualitatii Masculine - unele constiente, altele inconstiente:
  1. De a nu fi capabil sa aiba o erectie puternica.
  2. De a-si pierde erectia inainte de actul sexual, inainte de ejaculare.
  3. De a ejacula prea rapid (ejaculare prematura).
  4. De a nu fi capabili sa aiba o erectie imediat dupa o ejaculare.
  5. De a nu fi capabili sa satisfaca o femeie.
  6. De a fi comparati in mod defavorabil cu alti barbati atunci cand este vorba despre penis, potenta sau pricepere sexuala.
Aceste temeri il pot coplesi pe un barbat si il pot paraliza in plan sexual sau pot pali pana la a deveni tot atat de importante in viata lui ca scorul de la jocul de golf. Totul depinde de o singura persoana.


Cine este aceea?

Femeia lui. Pentru un barbat, partenera lui sexuala inseamna cu adevarat doua fiinte intr-una singura. In mod potential, ea este sursa excitarii erotice, placerii aproape insuportabile si, in cele din urma, a satisfactiei emotionale. Ea poate fi de asemenea un crud opozant, care, cu un cuvant sau cu o privire, ii poate anihila sansele de satisfactie sexuala.


Este posibil ca atitudinea unei femei sa insemne atat de mult?

Atitudinea unei femei inseamna totul. Cel care hotareste daca o erectie urmeaza sau nu sa aiba loc este creierul, si nu penisul. Daca femeia ii distrage creierul, nu mai ramane nimic care sa-i trezeasca penisul. Uneori, acest lucru poate fi dificil de inteles pentru o femeie.


De ce?

Deoarece nevoile ei sexuale sunt aproape opuse celor ale barbatului. Nici o femeie nu a trebuit sa se ocupe vreodata de acea dubla provocare fizico-emotionala de a obtine o erectie. Nu se opreste acolo. Barbatul trebuie sa-si mentina erectia pana cand penisul este adanc in interiorul vaginului. Imaginati-va ca incercati cu precipitare sa descuiati o usa in timp ce cheia vi se inmoaie incet in mana. Dar de indata ce un penis erect este la locul lui in vagin, balanta puterii sexuale se modifica. Datorita simplei frictiuni, este aproape sigur ca barbatul va ajunge la orgasm si va ejacula. Femeia trebuie sa-si concentreze energia si atentia pentru a se asigura ca nu va ramane in urma. Este aproape ca si cum fiecare participant ar avea jumatate din biletul norocos si nici unul dintre ei nu poate castiga decat daca pun bucatile la un loc. Iata unde intervine responsabilitatea sexuala a unei femei.


Responsabilitatea sexuala a unei femei?

Da. In ultima suta de ani s-a pus accentul pe incurajarea barbatilor de a furniza satisfactie sexuala femeilor. Au fost scrise lungi tratate despre tehnicile complexe ale "preludiului" pentru a asigura "pregatirea" femeii. Barbatilor li se aminteste in mod constant sa-si poarte doamnele pana la culmea pasiunii inainte de a face vreo incercare de a se satisface pe ei insisi. In spatele acestor instructiuni detaliate se afla amenintarea voalata ca daca o fata nu reuseste sa ajunga la orgasm probabil ca este de vina partenerul ei.


Nu este adevarat acest lucru?

Nu, ci doar pe jumatate adevarat. Cealalta latura este datoria femeii de a oferi cea mai buna premisa posibila in plan emotional pentru ca barbatul ei s-o excite si s-o satisfaca. Oferindu-i erectia cea mai puternica posibila, gama cea mai vasta de stimulare si cel mai inalt sentiment de siguranta sexuala, ea isi asigura aproape complet propria satisfactie.

Informatiile au fost preluate din cartea "Orice femeie poate!" tradusa de Manuela Ramureanu, Editura Curtea veche, Bucuresti: 2002
 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emil Boc pe 22 Sep 2009, 02:19
    Politica creiaza impotenta

    sint casarorit de multi ani,avem copii,dar de la un timp nu mai am predispozitie de a face sex si erectie la nevasta.Sint preocupat de politica,care consuma foarte mult timp,iar daca sotia i-mi vorbeste urit ,ma dracuie ,dispare erectia si cheful de sex.Totusi la alta femeie am erectie,chiar numai gindind la acea femeie am erectie.Sex oral cu nevasta nu am facut niciodata ,dar cu alta femeie da ,oare de aceia sint mai sensibil excitat de alta femeie ?

    0
    0

  • IRINA pe 26 Iul 2009, 13:21
    DE GANDIT

    PANA SA CITESC ACEST ARTICOL AVEAM ALTA PARERE,ACUM DUPA CE L-AM CITIT MI-AM SCHIMBAT-O RADICAL. VA MULTUMESC SI ASTEPT CU INTERES URMATOARELE ARTICOLE

    0
    0

  • bun pe 18 Feb 2009, 22:58
    dar

    nici un raspuns la intrebarea de mai sus? sau nu se cunoaste raspunsul?

    0
    0

  • cristinaa_uk pe 18 Mai 2008, 02:34
    masturbarea

    Atunci de ce sunt barbati care desi au o partenera se masturbeaza?

    0
    0

  • Ram pe 26 Nov 2007, 15:22
    ???!!!!

    Cum adica, "tot pe ea o iubesc ca la 18 ani dar nu pot sa o iau la mine nu mai corespunde prejudecatilor mele are copii cu altu, are o cariera (in justitie) e tare" ?! Hai, ca asta-i culmea ! Ce gandire de 2 bani si ce idei invechite !!! E incredibil! Si mai ai si prejudecati!! Desi eu cred ca ai vrut sa spui idei, conceptii, dar te-ai exprimat gresit !!

    0
    0

  • sorin pe 14 Sep 2007, 17:29
    dans

    fratilor in sex e ca la dans . nu poti dansa cu o natinga cit de frumosa ar fi . si viceversa o femeie nu poate dansa cu un "bou". am 32 de ani si sint tributar unei relatii de la 18 ani ,ea avea 14 ani ea s-a maritat la 18 ani si are doi copii e distrusa nu isi iubeste sotul si nici copii spune ca are doar 5% afectiune pentru familia ei . eu am supeavietuit emotional din floare in floare relatii pasagere . tot pe ea o iubesc ca la 18 ani dar nu pot sa o iau la mine nu mai corespunde prejudecatilor mele are copii cu altu ,are o cariera (in justitie) e tare. cu mine nu si-a schimbat comportamentul si nici atitudinea. sper sa gasesc o femeie ca ea aproximativ :desteapta frumosa,cu o atitudine corespunzatoare fata de mine si sa ma inteleg la pat bine. consider ca intr-o relatie sexuala cel mai important e natura psihologica. concret daca amindi sint tari si nu cedeaza nici unul nu iese nimic creste entropia si depaseste unirea. trebuie unul sa conduca macar formal si lucrurile merg bine . sa stiti ca am intilnit doamne si domnisoare frumoase si senzuale pina la pat ca stop nu stiau aproape nimic si ifose si bla bla de m-am imbracat repede si rupe-o la fuga sorine si o proportie de 60 la suta statistica personala (pe europa occidentala) parerea mea ca nu ce vedem farduri ifose atitudini diverse sint importante ci ce simtim(urmati-va simtul interior . am invatat de la o amoreza cum sa il activez:ex e simplu -o vezi pe cutareasca si cutarescu te intrebi ce e de capul lor dupa 5 minute . si astepti si vezi cum o voce interioara te pune in tema cu persoana respectiva.)fumctioneaza in proportie de 80% statistica neoficiala a celor care o practica.

    0
    0

  • mantu andreea pe 23 Oct 2006, 16:40
    ce pot face?

    Prietenul meu are 18 ani etste mai mic decat mine cu 3 ani. Are probleme cu erectia dar nu tot timpul.Ma ingrijreaza! CE POT FACE?

    0
    0

  • nuti pe 8 Sep 2006, 02:54
    sfaturi

    eu si sotul meu ne iubim dar facem dragoste foarte rar pentru ca el nu simte nevoia de a face sex ce putem face?

    0
    0

  • ROXANA pe 19 Mai 2006, 18:07

    DESI NU SUNT IN MASURA PT A-TI RASPUNDE LA ACEASTA INTREBARE TOTUSI PAREREA MEA ESTE CA AR TREBUI SA TE SPELI CU APA CALDA SAU MACAR CALDUTA.DACA TE SPELI CU APA RECE AI PUTEA SA RACESTI SI NU CRED CA TI AR PLACEA.IN PLUS O RACEALA IN ZONA GENITALA AR TREBUI TRATATA SERIOS,DUPA PAREREA MEA.IN CONCLUZIE SFATUL MEU ESTE SA TE SPELI NUMAI CU APA CALDUTA SI SA EVITI SAPUNURILE SAU GELURILE DE DUS CU PH RIDICAT.

    0
    0

  • bontas pe 7 Mar 2006, 17:57
    o intrebare

    eu si prietenul meu intretinem relatii sexuale,noi folosim prezervativul o metoda de contraceptie aproape sigura.dupa fiecare act sexual ne spalam amandoi pt a elimina orice risc.as vrea sa va intreb daca are vro importanta apa cu care ne spalam daca trebuie sa fie rece sau calda.va multumesc

    0
    0

  • razgeorgi79 pe 17 Feb 2006, 13:37
    ce e de facut?

    am o relatie de putin timp,iar partenerul este specialist in sex oral.Problema pare a fi actul sexual in sine.Se teme de esuare,nu are incredere in el?Imi spune doar ca se teme sa nu raman gravida si ca prezervativul il incomodeaza!Sa fie oare asa???Vad doar eu o problema care nu exista???

    0
    0

  • secret pe 19 Ian 2006, 17:48
    lol

    nu ar trebui sa-si faca atatea griji!

    0
    0

  • nicos pe 19 Ian 2006, 17:48
    ajutor

    am citit articolul sotul meu de un an de zile nu mai poate face dragoste nu mai are erectie...,ce tratament poate lua injectii sau pastile nu vrea sa mearga la dr. este rusine ce sa fac? imi puteti da un raspuns? va multumesc orice tratament suntem disperati ...

    0
    0

  • muresan mirela camelia pe 19 Ian 2006, 17:48
    nesiguranta sexuala masculina

    eu ma gandesc ca dacca doua persoane se iubesc totul vine de la sine ,

    0
    0

  • psiholog pe 19 Ian 2006, 17:48
    raspuns pentru nicos

    in revista "Yoga Magazin, nr 55, 2005" exista un articol foarte interesant numit "Topsecretele Fericirii in cuplu". Explica destul de detaliat care sunt problemele sexuale ce pot apare intre cei doi parteneri si ofera cateva solutii inedite ce sunt descrise practic. Daca dumneavoastra si sotul va iubiti si doriti cu adevarat sa rezolvati aceasta problema , se poate. In mod cert a intervenit o depolarizare sexuala. Un sfat important : daca puteti urmariti sa nu mai dormiti in acelas pat ci separat in fiecare noapte o perioada mai lunga de timp. Deasemenea puteti apela la Doctor Otilia Craciun ( medic de famile specializat in homeopatie)pentru sfaturi practice si tratament nemedicamentos. Puteti merge dumneavoastra si sa cereti sfaturi pentru sotul. Rusinea nu a rezolvat nici o problema pana acum.

    0
    0

  • nelutu pe 19 Ian 2006, 17:48
    pentru nicos

    Continua sa/ti iubesti si cu mai mare pasiune sotul si acorda multa incredere in el.

    0
    0

  • wladimir nowak pe 19 Ian 2006, 17:48
    raspuns pentru nicos

    In USA si in Europa si in mai parti din lume este firma Boston Medical Group specialisti in probleme de erectie.100% garantat 4 ore penis ca piatra.D-voastra controlati cit injectati 100% natural extract eu am incercat sau e-mail la wladnowak68@yahoo.com doresc sa ajut din toata inima am fost acolo stiu cum este.Acest produs este scump da merita orice banut.se poate lua numai de trei ori pe saptamana tratamentu costa $1500 pe an se poate lua in trei perioade,va rog trimitetimi un e-mai astazi si eu de seara va trimit # de telefon din USA.De 10 ani am suferit si am doar 37 de eu inteleg durerea in familie am fost acolo Dumnedeu sa fie cu D-voastra.

    0
    0

  • wladimir nowak pe 19 Ian 2006, 17:48
    raspuns pentru nicos

    Aici este numarul de telefon din USA este gratuit 866-739-4543 E-mail BostonMedicalGroup.com

    0
    0

  • valericanicolescu pe 19 Ian 2006, 17:48
    Depinde

    Nu toate depind de femeie,pot spune chiar ca femeile sant chiar sacrificate.Cunosc femei fara aceasta satisfactie toata viata lor din egoismul barbatului care nu a vrut sa inteleaga ca si el are o datorie fata de femeie.Dar ce sa mai faca femeia cand nu se mai poate sacrifica caci sotul are schizofrenie,adenom de prostata si 63 de ani?Ei atunci o ia razna acuzand tot femeia care nu este vinovata cu nimic.

    0
    0

  • traienutz pe 19 Ian 2006, 17:48
    Daca nema putirintza..

    Orice se poate cand este cunoastere si dorintza...

    0
    0

  • Ioana Kim pe 19 Ian 2006, 17:48
    barbatul... don't get me started

    Daca ii spui unuia ca e #1 in materie de sex,ori se va lenevi si va astepta femeia sa "munceasca" la urmatoarea "runda", sau simplu se va duce sa insele. Iar daca ii spui ca nu e bun de nimic in pat, la fel, ori se va stradui sa demonstreze ca nu ai dreptate, sau o va lasa balta, si se va satisface singur. Deci, cu femeie alaturi sau nu, nu se poate scrie un manual despre cum sa-l facem pe barbat sa fie mai sigur pe sine. Daca ar fi fost asa de simplu, nu credeti ca ar fi fost deja un manual tiparit deja?! Multumesc.

    0
    0

  • ioanmarian pe 19 Ian 2006, 17:48
    Moneda cu 3 fetze ...

    Interesant articolul. Sint temtat sa fiu 100% de acord cu continultul lui, dar, exista si un 1% ce nu poate fi ignorat. Daca actul sexual este inceput inainte de a exista o pasiune reciproca intre parteneri, sansele de a avea un act sexual placut, relaxant, cu satisfactie reciproca sint diminuate, daca nu inexistente. Se va ajunge, in cel mai fericit caz, ca unul din parteneri sa faca toata munca, si celalalt partener sa culeaga roadele. Si am zis, in cel mai fericit caz. Parerea mea este ca, fara o dorinta apriga a fiecaruia de a satisface pe celalalt, orgasmul ramine ceva elusiv, intimplator. De cele mai multe ori, orgasmul este doar o surpriza pentru unul din ei. Ba si mai rau, poate devenii medalia rivnita de mult timp, dupa incercari si incercari egoiste de a o obtine cu orice pretz. Concluzia mea pentru un barbat? Daca nu simti de la femeie respect, intzelegere si o daruire neconditionata, nu iti mai bate capul. Ea te va impinge cu fiecare act sexual mai aproape de prapastia nesigurantei de tine. Daca simti ca partenera a uitat ca ii esti in brate, si se concentreaza doar sa ajunga la un orgasm, al ei, da-ti silinta sa o termini cit mai repede, si nu mai visa ! Dupa ce se trezeste din extaz discuta cu ea in detalii ce ai simtit, ce nu ai simtit, si mai ales, ce ti-ai fi dorit. Daca evita subiectul, au cauta sa te convinga ca este doar vina ta, fugi si fa o baie, leapada-te de tot ce iti poate amintii de ea, si cu capul sus ia-o de la inceput cu alta. Dragostea in doi sa nu fie niciodata comparata cu o moneda cu 3 fetze, caci, asa ceva nu exista. Dragostea in doi este unica acelui cumplu.

    0
    0

  • anamnesys pe 19 Ian 2006, 17:48
    aruncam vina unii pe altii ?

    consider ca e absolut gresita abordarea subiectului : nu are rost sa cautam vinovati, ci sa gasim solutii din experienta personala, am petrecut mai bine de un an alaturi de un barbat pe care l-am iubit foarte mult, dar cu care nu puteam avea o relatie sexuala implinita : el suferea de ejacualare precoce si orice incercare a mea de a avea o discutie sau de a incerca sa gasim impreuna o solutie esua lamentabil in replici de genul "esti obsedata sexual", "mai citeste si tu o carte, sa ai orgasm intelectual" sau "solutia ta ar fi ori sa iti iei vibrator, ori sa iti cauti alt prieten"... si timp de un an am facut doar sex oral, mai mult eu...bineinteles dar, pentru mine cel putin, o relatie adevarata si implinita, sexual, cu cineva, nu se limiteaza doar la sex oral... pt IoanMarin : degeaba iubesti si respecti un barbat daca pt el nu conteaza asta si conteaza doar placerea lui egoista, si nu si a partenerei pentru marea majoritate a disfunctiilor sexuale, atat feminine cat si masculine, exista SOLUTII, dar e nevoie de intelegere si bunavointa

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod