Menopauza prematură. Cauzele apariţiei şi tratamentele

 
"Factorii genetici au și ei o valență importantă în apariția acestei tulburări: modificările ADN ale cromozomilor X, istoricul familiei sau deficiența de ovule încă de la naștere se află pe lista celor mai comune disfuncții genetice care determină funcționarea dezechilibrata a sistemului de reproducere", susține dr. Irina Oproiu, medic specialist obstetrică-ginecologie în cadrul Gynera Fertility Center.
 
Alte motive ale apariției menopauzei premature sunt cauzate de chimioterapie sau radiațiile împotrivă cancerului, un indice de masă corporal sau nivel de colesterol foarte ridicat, infecțiile virale, epilepsia sau sindromul Turner (un defect cromozomial ce împiedică dezvoltarea corectă a ovarelor).

 
Din păcate, nu există un tratament care să vindece sau să prevină apariția menopauzei premature, astfel că majoritatea femeilor care sunt diagnosticate cu această afecțiune, se vor confruntă inevitabil și cu infertilitatea. Cu toate acestea, există terapii și tratamente medicamentoase care pot țin sub control anumite simptome:

  • Terapia cu hormoni€“ se prezintă sub diverse forme (pastile, plasturi, spray-uri transdermice, geluri, creme) sau tratamentele hormonale locale vaginale.
  • Gelurile, cremele, lubrifianții vaginali non-hormonali sunt recomandați pentru a preveni uscăciunea vaginala.
  • Tehnologia reproducerii asistate - este o soluție tot mai frecvent adoptată de femeile cu menopauză prematură care doresc să rămână însărcinate. În această situație, embrionii concepuți din ovocite donate și sperma partenerului sunt implantați în uterul femeii, după o prealabilă pregătire hormonală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod