Medicamente care scad dorinta sexuala

Nu se poate sa nu fii inghitit macar o data in viata un medicament pentru a-i veni de hac unei dureri sau unui disconfort. Ai scapat de una, dar se pare ca ai dat de alta. Unele medicamente pot sa aiba un efect negativ asupra sexualitatii tale. Care sunt aceste medicamente si cum iti pot afecta libidoul?
Inainte de toate trebuie sa fie clar un lucru: niciodata sa nu modifici administrarea unui medicament dupa propria dorinta fara sa consulti in prealabil pararea unui specialist.


Medicamentele antihipertensoare

Le folosim frecvent in cazul in care ne confruntam cu hipertensiunea arteriala si actioneaza prin diverse mecanisme care mentin presiunea sanguina la un nivel normal. Unele dintre aceste antihipertensoare (nu toate) pot diminua cantitatea de sange din organele genitale, cauzand dificultati de erectie sau o lubrifiere insuficienta a vaginului. De asemenea, unele pot sa scada dorinta sexuala sau sa creeze dificultati in obtinerea orgasmului.
Cu toate ca unele medicamente din aceasta categorie pot sa aiba un efecte negativ asupra sexualitatii, trebuie sa stii ca multe dintre ele nu prezinta aceste riscuri.


Medicamentele antidepresive

Unele pastile prescrise pentru a combate starile de depresie pot afecta diversele etape ale raspunsului sexual. Astfel, exista pericolul ca prin administrarea lor sa constati o diminuare a erectiei, o dificultate in obtinerea orgasmului sau o ejaculare precoce.


Medicamentele anxiolitice

Printre cele mai cunoscute medicamente din aceasta categorie se numara: Diazepam, Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Bromazepam (Lexotan sau Calmepam), Medazepam (Rudotel) folosite in tratarea atacurilor de panica.
Utilizarea benzodiazepinelor si a agentilor din grupa benzodiazepinelor poate diminua placerea sexuala, poate crea dificultati in obtinerea orgasmului la femei.


Medicamente care scad libidoul: Drogurile si alcoolul

Cu toate ca nu intra in categoria medicamentelor, trebuie sa facem referire la droguri si alcool, deoarece sunt adesea asociate cu scaderea libidoului. Cu toate ca alcoolul in doze mici stimuleaza excitarea sexuala, trebuie sa tii minte ca in cantitati mari apar dificultati de excitare sexuala. Un consum exagerat si pe termen lung poate sa produca daune ireversibile pentru sexualitate.


Alte medicamente

Lista nu se opreste aici.
Mai exista si alte medicamente care iti pot afecta libidoul. In cazul in care urmezi un tratament si constati o scadere a dorintei sexuale, inceteaza tratamentul si discuta cu un specialist care te poate ajuta sa schimbi medicamentele.


Ce poti face in aceasta situatie?

Cea mai sigura solutie este sa discuti cu medicul care ti-a prescris tratamentul despre problemele de natura sexuala cu care te confrunti. Impreuna cu acesta, vei putea stabili daca intr-adevar tratamentul este responsabil de declansarea acestor probleme. Daca raspunsul este afirmativ, medicul poate schimba tratamentul.
Regula de aur este sa nu eziti sa-ti discuti problema cu un profesionist, deoarece intotdeauna exista solutii.

Articole utile:
Viata sexuala si dorintele partenerului
Sex: reguli generale de precautie
Viata sexuala si afectiunile cardiovasculare
Mentinerea satisfactiei sexuale in pofida artritei
Dupa menopauza, sexul poate deveni mai placut
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • paveldi pe 15 Iun 2017, 10:40
    Apetit sexual

    Pe mine m-a ajutat produsul Maxatin sa am un apetit sexual mai ridicat si un orgasm mai intens.

    0
    0

  • daniela pe 26 Oct 2007, 23:25
    pilule

    de la pilule mie chiar mi-a disparut de totapetitul si cu toate ca lumea ma intreba daca iau in greutate , m-am trezit la un moment dat ca luasem 7 kg si aratm foarte rau in sensul ca ma umplusem de celuluita.Atunci am hotarat sa le schimb.Problema e ca majoritatea refuzam sa vedem faptul sa luam in greutate sau nu remarcam efectele secundare din cauza vietii agitate pe care o ducem.

    0
    0

  • Steliana pe 26 Sep 2007, 10:49
    raspuns

    Sa stii ca eu iau de un an acelsi tip de pilule si sunt bune(nu stiu exact la ce te referi cand spui bune),adica luate corect,te protejeaza de o sarcina nedorita.Eu luasem mult in greutate de la alt fel de pilule,iar medicul mi le-a dat pe acestea care iti mentin silueta,chipurile.Va pup

    0
    0

  • miri pe 18 Sep 2007, 21:23
    medicamente care scad dorinta sexuala

    in ultimii 7ani am facut 3 intreruperi de sarcina de 4 ani nu am mai ramas si ne pare tare rau de ceea ce am hotarat atunci. nu stim ce sa mai facem sa raman din nou .

    1
    0

  • cris pe 17 Sep 2007, 20:46
    si mie mi s-a intamplat

    si eu cand luam anticonceptionale nu aveam deloc chef de sex dar acum nu le mai iau si totul e ok.

    0
    0

  • Alexandra pe 14 Sep 2007, 19:23

    Ce alte medicamente mai pot cauza scaderea libidoului in afara de cele pe care le-ati prezentat? Eu nu i-au niciun medicament , decat anticonceptionale, si totusi nu mai am deloc chef de sex. Sa fie de la pilule? Si daca da, ce pot sa fac sa remediez situatia? Am fost la doctor dar nu mi-a gasit o alta solutie pt aceasta problema

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod