Mancarimile vaginale: cauze, preventie si remedii naturiste

Nu mai stii ce sa te faci? Mancarimile din zona genitala sunt stresante si persistente. Care sunt cauzele acestor mancarimi, cum le poti evita si cum poti scapa de ele?
Mancarimile din zona genitala sunt iritatii sacaitoare ale vaginului si ale zonei dimprejur. Iti creeaza dorinta de a scarpina zona afectata.  


Cauzele mancarimilor vaginale

  • Substantele chimice iritante: detergenti, materialul sintetic al lenjeriei intime, produsele de igiena intima (spray, gel de dus, parfumuri, etc.);

  • Infectiile vaginale cu fungi: determina adesea scurgeri vaginale albe si cu aspect branzos. Pot fi cauzate de antibiotice, contraceptive, sarcina, mentruatie, prezervativ, act sexual, diabet si un sistem imunitar slabit;

  • Vaginita: inflamatii, mancarime, scurgeri vaginale si miros neplacut cauzate de alte infectii (inclusiv bolile cu transmitere sexuala).
    Vaginita este frecvent intalnita la fete, inainte de pubertate;

  • Menopauza: pe masura ce productia de estrogen scade, peretii vaginului devin mai subtiri (sexul regulat poate preveni agravarea acestei situatii) si lubrifierea vaginului este insuficienta;

  • Stresul: poate stimula mancarimile vaginale si sa fii mult mai predispus infectiilor;

  • Alergie la prezervativ: cel din poliuretan reprezinta alternativa in cazul aparitiei iritatiilor cauzate de alergia la latex.

De retinut! In cazul in care ai aceste mancarimi, dusurile nu calmeaza senzatia de mancarime. Ba dimpotriva, expertii sustin ca iti pot inrautati situatia, deoarece transporta "materialul" infectat catre cervix cauzand boli inflamatorii pelvine.


Specialistii avertizeaza si asupra folosirii pudrei de talc sau a amidonului de porumb in zona genitala! Mici particule din acestea se pot aduna cu timpul in apropierea ovarelor, crescand astfel riscul de aparitie a cancerului ovarian.


Sfaturi practice pentru prevenirea mancarimilor vaginale

  • Pastreaza zona genitala curata si uscata;
  • Evita folosirea servetelelor umede colorate si parfumate, precum si baile cu spumante;
  • Alege lenjeria intima din bumbac si evit-o pe cea din materiale sitetice;
  • Schimba-te daca ai lenjeria umeda, in special dupa ce ai facut sport. Daca esti la mare si ai costumul de baie ud este indicat sa-l schimbi;
  • Evita produsele de igiena intima;
  • Consuma iaurt sau administreaza-ti tablete cu lactobacillus acidophilus, atunci cand iei antibiotice;
  • Sterge-te intotdeauna dinspre fata catre spate, ori de cate ori folosesti toaleta pentru a evita raspandirea bacteriilor in vagin;
  • Slabeste cateva kilograme, daca esti supraponderala;
  • Daca suferi de diabet, pastreaza-ti glicemia la o valoare normala;
  • NU te scarpina! Iti vei inrautati situatia;
  • Evita contactul sexual in timpul tratamentului si pana ce dispar mancarimile sau macar foloseste un gel lubrifiant;
  • La fiecare act sexual foloseste prezervativul, in afara cazului in care esti intr-o relatie sigura si de durata.


Remedii naturiste

1. Comprese cu lapte rece tinute pe zona genitala 5-10 minute, de 5-6 ori pe zi.
2.
Uleiul din germeni de grau.
3. Bai de sezut cu infuzie din salvie, urzica sau ulm alunecos.
4. Spalaturi locale cu otet diluat cu apa.
5. Bai de sezut in apa sarata: dizolva 1/2 cana sare de masa intr-un lighean cu apa calda si aseaza-te in el. Introdu un deget in vagin pentru a permite circulatia apei sarate, indeparteaza-l si relaxeaza-te timp de 10-15 minute. Aceasta reteta aplicata in 2-3 seri consecutive ar trebui sa te elibereze de senzatia agasanta de mancarime.
6. Se bea infuzie din galbenele indulcita cu miere (1 cana inaintea meselor principale).
 

Comentariile 151-186 din 186

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 9 Mar 2008, 00:41
    mancarimi vaginale

    Am niste mancarimi vaginale insuportabile! Despre ce poate fi vorba??

    2
    0

  • Gabytza pe 3 Mar 2008, 12:19
    Help!

    De vreo 2 saptamani am observat ca am aceste mancarimi in zona genitala...: (acestea sunt insotite si de o scurgere alba branzoasa:(. Contactul sexual este foarte deranjant:( ce anume pot face pentru tratare? Va rog mult a ma ajutati!!

    0
    0

  • MARI pe 1 Mar 2008, 15:35
    Usturimi vaginale

    Nu mai folositi medicamente fara sfatul medicului. Incercati ceaiuri de musetel, galbenele, pelin etc... si mai lasati balta spalaturile in interiorul vaginului, care de altfel se curata singur.

    0
    0

  • larisa1985 pe 25 Feb 2008, 12:35

    Daca mama ta are incredere in tine nu cred ca va incepe sa-ti faca scenarii in legatura cu mancarimile. Dar daca nu comunicati foarte bine trebuie sa fii foarte pe ceea ce spui... si daca vezi ca incepe cu prea multe intrebari asigur-o ca esti dispusa oricand ca mergi la un test ginecologic... dupa care ii spui vezi de alta data sa ai incredere in mine. In realitate, este foarte bine ca mama si fiica ca vorbeasca vrute si nevrute astfel, momentul in care mama ta va afla ca nu mai esti virgina nu va fi o tragedie. Curaj!

    0
    0

  • iana pe 23 Feb 2008, 22:31
    Tratament profilactic tbc

    De vreo saptamana ma tot sacaie aceste mancarimi si nu pot sa imi dau seama din ce cauza au aparut. Acum o luna am inceput un tratament profilactic cu isoniadiza si vitamina B6 si in acelasi timp am luat si 10 zile de antibiotice. E posibil ca tocmai acum sa apara ca reactie la antibioticele de acum 3 saptamani sau sa fie din cauza tratamentului celalalt? Am 18 ani si nu sunt activ sexual. Imi este rusine, totusi, sa ii spun mamei mele despre aceste mancarimi pentru ca nu stiu de unde se va gandi ca le-am capatat...

    0
    0

  • dedu cristina pe 22 Ian 2008, 18:00
    Sunt gravida

    Daca sunt gravida acelasi tratament fac ?

    0
    0

  • maria pe 22 Ian 2008, 13:58

    Ce medicamente exista pentru mancarimile vaginale?? Va rog sa imi raspunde-ti. Ce pret au?

    0
    0

  • marginean mihaela pe 14 Ian 2008, 15:58
    Intrebare

    Nu exista nimic in farmacii pentru asta? marginean.mihaela@yahoo.es

    1
    0

  • alina pe 13 Ian 2008, 19:06
    Mancarimi

    nu pot spune ca sunt neaparat mancarimi dar am labiile mici tari si ma deranjeaza enorm ba chiar si urinez mai des decat de obicei, am o scurgere alb-galbuie si folosesc mereu alldays. De la ce poate fi? Precizez ca am prieten stabil si nu avem probleme sexuale :)

    0
    0

  • Simona pe 13 Ian 2008, 05:01
    Calea naturala!

    Am si eu macarimi, dupa cum este si subiectul. La mine sunt cam aceleasi: mancarimi si scurgeri, este a doua oara cand imi apare in 6 luni asa ca nu cred ca ar avea ceva cu menstruatia. Si parerea mea ar fi sa fiti atente ce lenjerie intima purtati si ce produse folositi pentru igiena! Am sa incerc si eu cu pelin, pe cale naturala se rezolva sigur. Am avut infectie urinara, am incercat cu tot felul de pastile si tot degeaba, dar un leac batranesc cu musetel m-a vindecat: faci un ceai bun de musetel si stai deasupra aburilor (chiar si cu pelin) in fiecare seara si intr-o saptamana scapi! Bafta fetelor!

    0
    0

  • miha pe 15 Dec 2007, 19:52
    Mancarimi si scurgeri vaginale

    Eu am o mancarime dar in acelasi timp imi vine sa urinez frecvent. Prietenul meu sta departe de mine ne vedem mai rar dar de fieare data dupa ce am contact incep mancarimile...si in plus am o scurgere vaginala de culoare verzuie inchis si urat mirositoare.

    0
    0

  • gelu1938 pe 28 Nov 2007, 09:37
    Mancarimi

    Da si eu sufar de diabet, si transpir si am mancarimi sin zona genitala, am diabet de tip 2.

    0
    1

  • cami pe 14 Nov 2007, 22:44
    analize!!!

    Cred ca cel mai bine este sa faci analizele sa sti daca este o infectie! Lasam pudoarea la o parte si ne tratam cum trebuie! Ceaiurile recomandate, nu ma indoiesac ca nu au calitati terapeutice insa doar de calmare. Eu m-am temut sa ma duc la doctor, si rana din interior a trebuit sa fie cauterizata. Asa ca, merge-ti la specialist,nu neglijati ceva asa de important , mai cu seama fetele tinere! Analizele vor spune cu ce va confruntati, nu leacuri babesti! Ma mira ca autoarea, nu a recomant cel mai important lucru: MERSUL LA MEDIC! Cu asa ceva, nu este de glumit!

    0
    0

  • me13 pe 2 Nov 2007, 02:49
    mancarimi

    si eu la fel...de 1 an jumate ma confrunt cu aceasta insuportabila mancarime si usturime.In romania am fost la ginecolog, mi-a recomandat o crema...nici u rezultat, acum sunt in Marea Britanie, am fost la 2 medici diferiti, diferite creme am incercat, dupa 1 sapt de uz, nu-si mai fc efectul....se pare ca nimic nu ma poate vindeca...oh gosh, usturimile sunt asa puternice ca-mi dau inimii palpitatii:(( Pielea in zona intima e crapata si isi pierde elasticitatea...parca "ar avea" 50 de ani....si am doar 20:((...nu mai stiu ce sa mai fac:((((

    0
    0

  • crina pe 30 Oct 2007, 12:10
    eu..

    ..am mancarimi si am fost la ginecolog si toate analizele mi-au iesit bine.. nici el n-a stiut sa-mi zica de la ce.. si le am de ceva timp!

    0
    0

  • corina pe 10 Oct 2007, 21:12
    ATENTIE

    mergi la ginecolog,la analize,lasa sfaturile altora...

    0
    0

  • miki pe 10 Oct 2007, 21:09

    daca ai probleme trebuie sa mergi urgent la doctor,lasa sfaturile altora,ca ei nu stiu ce ai acolo???

    0
    0

  • ami pe 9 Oct 2007, 19:34
    mancarimi

    si eu am avut mancarimi vaginale.cauza a fost folosirea unui sapun. remediul este tetraciclina unguent

    0
    0

  • Laura C. pe 3 Oct 2007, 18:09
    buna fetele

    buna fetelor. Ca si voi ma confrunct pt.prima data cu o iritatie in jurul vaginului, dar care nu ma mananca, ci numai daca "o zgarman"eu sau daca ma imbrac cu blugi stramti. ideea e ca nu am scurgeri ciudate nici la miros nici ca si cantitate. am doar o zona rosie in jurul vaginului si ma cam enerveaza. nu stiu ce ar putea fi si sincer mi-e tarsa sa ajung la un medic. de obicei mai aveam asa iritatii dupa ciclu si asta pt ca in perioada aia folosesc haine stramte ca sa tina bine absorbantul, dar imi treceau, de o sapt. insa...au aparut chestiile astea fara sa fiu la ciclu...care aveti idee cu ce as putea sa tratez ca sa scap odata ca nu mai suport.

    3
    0

  • creata pe 2 Oct 2007, 20:48

    as dori sa ma ajutati. am citit simptomele celorlalte fete,dar la mine e putin deosebit. mancarimile apar si dispar.lichidul alb curge putin si rar,de 2 ori pe zi sa spun,1-2picaturi si nu are nici un miros. am facut spalaturi cu apa cu sare si pe deget mi-a ramas o substanta de consistenta unui gel,de culoare albicioasa. si destul de mult.menstruatia a intarziat 7 zile,inainte sa apara mancarimea

    0
    0

  • miky pe 27 Sep 2007, 00:09
    SFAT

    "MANCARIMI VAGINALE am si eu aceasta problema si am scapat de ea cu ceai si infuzie de coada soricelului dar as dori sa imi spuneti cu ce antibiotice poate trece aceasta infectie.daca puteti sa imi raspundeti si sa imi da-ti numele daca se poate va-si fi foarte recunoscatoare.multumesc" a trimis o doamna sau domnisoara pe 16.09. o intrebare stupida..daca toate articolele contraindica antibioticele si se spune clar ca ele sunt unul din motivele infectiilor vaginale, pt ce veniti dumneavoastar si intrebati cu ce antibiotic se trateaza...damnnnnnn ce lume

    0
    0

  • MARIA pe 16 Sep 2007, 18:34
    MANCARIMI VAGINALE

    am si eu aceasta problema si am scapat de ea cu ceai si infuzie de coada soricelului dar as dori sa imi spuneti cu ce antibiotice poate trece aceasta infectie.daca puteti sa imi raspundeti si sa imi da-ti numele daca se poate va-si fi foarte recunoscatoare.multumesc

    0
    0

  • hanka pe 15 Sep 2007, 17:59
    scurgeri vaginale

    buna dragele mele! si eu am avut scurgeri vaginale branzoase, fara miros, dar aveam usturimi suportabile si mancarimi tot suportabile. va recomand ceaiul de pelin, atat spalaturi cu irigatorul, cat si bai locale. pentru baile locale, faceti un ceai mai concentrat de pelin, il strecurati si-l puneti in cada de baie. mai puteti adauga putina apa rece, in care stati cca 10 min, asta zilnic, timp de 3-7 zile, pana la disparitia scurgerii.

    0
    0

  • moi pe 26 Aug 2007, 21:01
    si eu am aceasta problema

    Dupa ce am nascut la 7-8 luni de zile am si eu mancarimi in zona genitala, in special dupa ciclu. Nu stiu ce sa cred,ca nu am mai avut nicioadata. Assit. doctorului meu spune ca se dezvolta si natural.... Ce tb. sa fac o sa vad cand o sa ajung la medic.

    0
    0

  • ellena pe 8 Aug 2007, 22:59
    si eu am o problema asemanatoare

    nici eu nu am avut mancarimi pana acum,iar acum am si niste mancarimi groaznice si o inflamatie...sunt foarte speriata...nu am scurgeri.mai astept putin sa vad cum decurge treaba si daca nu merg la medic...sunt speriata.Dv ce credeti ca ar trebui sa folosesc si din ce cauza am asa ceva?Va multumesc anticipat!

    0
    0

  • emma pe 27 Iul 2007, 11:11
    am si eu o problema asemanatoare

    nu am avut niciodata mancarimi...pana acum.nu stiu de unde au aparut....dar ma mancanca ingrozitor...si nu am secretii urata mirositoare dau usturimi....doar mancarimi..mi-am luat ovule meclon de la farmacie....dar ink nu le pot folosii pt k sunt la mnstruatie....as vrea sa stiu ce anume am....dak scurgeri si usturimi nu am....va multumesc

    0
    0

  • Monica pe 21 Iul 2007, 14:45
    inceperia unui act sexual

    as dori sa stiu cum e SA INCEPI UN ACT SECXUAL

    0
    0

  • lili nita pe 7 Iul 2007, 22:17
    cred ca fioecare femeie sa lovit de aceasta probleme

    Si eu am avut astfel de mancarimi vaginale,si cu cat ma spalam mai mult, cu atat constatam ca starea se agraveaza.am folosit ovule ginezol,si au avut efect foarte bun,dupa nu am mai avut probleme.

    0
    0

  • valentina pe 3 Iul 2007, 16:52
    intrebare

    Buna ziua.Am citit pe site-ul d-voastra la sfaturi practice pentru prevenirea mancarimilor vaginale ca nu recomandati produsele de igiena intima.Eu folosesc gel intim de la Oriflame si vreau sa va intreb daca e bun sau nu?

    0
    0

  • laura cires pe 1 Iul 2007, 19:26
    despre articol

    Este foarte intersanr acest subiect si foarte folositor!

    0
    0

  • Sorina pe 1 Iul 2007, 16:45

    Am cateva comentarii legate de articol. Primul, de fapt o intrebare, este - cum de interziceti produsele de igiena intima? Aveti vreo dovada ca servetelele intime, gelul intim sau protejslipurile sunt periculoase pentru sanatate? Sunt sigura ca si Beiersdorf, si Avon, si P&G, si J&J si tot restul producatorilor ar fi foarte interesati sa afle motivul. Al doilea este - desi este corect ca antibioticele pot "incuraja" candidoza, luate cu iaurt isi pierd din efect, si problema reala pentru care pacienta ia antibiotice nu dispare, deci, mai multe antibiotice, corpul deja s-a obisnuit cu ele, etc. In schimb, otet diluat cu apa?! Marea mea rugaminte este fie de a documenta asemenea articole, incluzand in ele justificarile reale ale sfaturilor, fie excludeti-le.

    0
    0

  • Denisa pe 30 Iun 2007, 21:01
    infectie din cauza antibioticelor

    eu am facut iar infectie vaginala din cauza antibioticelor..si programare la medic am abia peste 4 saptamani.. cu ce sa ma tratez pana atunci? va rog ajutati-ma!!

    0
    0

  • ELENA pe 30 Iun 2007, 19:24
    PROBLEME...

    Eu am vaginita cam de 2 ani si ceva.Am urmat tratamente dar intotdeauna REAPARE DUPA PRIMUL CICLU.Voi urma indicatiile dumneavoastra.Multumesc!

    0
    0

  • gheorghe luminita pe 30 Iun 2007, 15:03
    felicitari

    multumesc ptr.toat earticolele interesante....as vrea sa cunosc mai multe despre mancarimi genitale...cum pot face... ????????

    0
    0

  • TATIANA IOSEF pe 29 Iun 2007, 20:20
    DESPRE ZONA INTIMA...

    NU ATI SCRIS NIMIC DE INFUZIA DE PELIN? DE CE ?NU ESTE BUN?

    0
    0

  • %#$%^& pe 29 Iun 2007, 05:07
    hmm

    eu zic ca mai bine te duci la ginecolog daca ai probleme de genul acesta ca nu se stie niciodata ce poti sa ai...si risti sa ai complicatii pe viitor :)

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod