Mancarimile vaginale: cauze, preventie si remedii naturiste

Nu mai stii ce sa te faci? Mancarimile din zona genitala sunt stresante si persistente. Care sunt cauzele acestor mancarimi, cum le poti evita si cum poti scapa de ele?
Mancarimile din zona genitala sunt iritatii sacaitoare ale vaginului si ale zonei dimprejur. Iti creeaza dorinta de a scarpina zona afectata.  


Cauzele mancarimilor vaginale

  • Substantele chimice iritante: detergenti, materialul sintetic al lenjeriei intime, produsele de igiena intima (spray, gel de dus, parfumuri, etc.);

  • Infectiile vaginale cu fungi: determina adesea scurgeri vaginale albe si cu aspect branzos. Pot fi cauzate de antibiotice, contraceptive, sarcina, mentruatie, prezervativ, act sexual, diabet si un sistem imunitar slabit;

  • Vaginita: inflamatii, mancarime, scurgeri vaginale si miros neplacut cauzate de alte infectii (inclusiv bolile cu transmitere sexuala).
    Vaginita este frecvent intalnita la fete, inainte de pubertate;

  • Menopauza: pe masura ce productia de estrogen scade, peretii vaginului devin mai subtiri (sexul regulat poate preveni agravarea acestei situatii) si lubrifierea vaginului este insuficienta;

  • Stresul: poate stimula mancarimile vaginale si sa fii mult mai predispus infectiilor;

  • Alergie la prezervativ: cel din poliuretan reprezinta alternativa in cazul aparitiei iritatiilor cauzate de alergia la latex.

De retinut! In cazul in care ai aceste mancarimi, dusurile nu calmeaza senzatia de mancarime. Ba dimpotriva, expertii sustin ca iti pot inrautati situatia, deoarece transporta "materialul" infectat catre cervix cauzand boli inflamatorii pelvine.


Specialistii avertizeaza si asupra folosirii pudrei de talc sau a amidonului de porumb in zona genitala! Mici particule din acestea se pot aduna cu timpul in apropierea ovarelor, crescand astfel riscul de aparitie a cancerului ovarian.


Sfaturi practice pentru prevenirea mancarimilor vaginale

  • Pastreaza zona genitala curata si uscata;
  • Evita folosirea servetelelor umede colorate si parfumate, precum si baile cu spumante;
  • Alege lenjeria intima din bumbac si evit-o pe cea din materiale sitetice;
  • Schimba-te daca ai lenjeria umeda, in special dupa ce ai facut sport. Daca esti la mare si ai costumul de baie ud este indicat sa-l schimbi;
  • Evita produsele de igiena intima;
  • Consuma iaurt sau administreaza-ti tablete cu lactobacillus acidophilus, atunci cand iei antibiotice;
  • Sterge-te intotdeauna dinspre fata catre spate, ori de cate ori folosesti toaleta pentru a evita raspandirea bacteriilor in vagin;
  • Slabeste cateva kilograme, daca esti supraponderala;
  • Daca suferi de diabet, pastreaza-ti glicemia la o valoare normala;
  • NU te scarpina! Iti vei inrautati situatia;
  • Evita contactul sexual in timpul tratamentului si pana ce dispar mancarimile sau macar foloseste un gel lubrifiant;
  • La fiecare act sexual foloseste prezervativul, in afara cazului in care esti intr-o relatie sigura si de durata.


Remedii naturiste

1. Comprese cu lapte rece tinute pe zona genitala 5-10 minute, de 5-6 ori pe zi.
2.
Uleiul din germeni de grau.
3. Bai de sezut cu infuzie din salvie, urzica sau ulm alunecos.
4. Spalaturi locale cu otet diluat cu apa.
5. Bai de sezut in apa sarata: dizolva 1/2 cana sare de masa intr-un lighean cu apa calda si aseaza-te in el. Introdu un deget in vagin pentru a permite circulatia apei sarate, indeparteaza-l si relaxeaza-te timp de 10-15 minute. Aceasta reteta aplicata in 2-3 seri consecutive ar trebui sa te elibereze de senzatia agasanta de mancarime.
6. Se bea infuzie din galbenele indulcita cu miere (1 cana inaintea meselor principale).
 

Comentariile 101-150 din 186

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • clau pe 5 Ian 2009, 17:34
    Mancarimi vaginale

    De ceva vreme am mancarimi in zona vaginului si nu stiu ce as putea sa fac. Care este cauza acestor mancarimi? Cu ce as putea sa ma tratez?

    0
    2

  • claudia pe 4 Ian 2009, 13:36
    Mancarimi in zoona genitala

    Am avut si eu astfel de mancarimi in timpul sarcinii dupa ce am nascut au trecut dar de ceva vreme vad ca au aparut iar cu ce m-as putea da pt ca am fost la dr dar nu am rezolvat nimic pt ca mancarimile persista si acum.

    0
    0

  • flory pe 27 Dec 2008, 23:43
    mancarimi si usturimi in zona genitala si sunt insarcinata in doua luni

    cu ce sa ma tratez pt.ca nu mai pot ?

    3
    0

  • PIRO pe 10 Dec 2008, 10:37
    DESPRE TINE

    ORICE NEREGULA CU CORPOUL NOSTRU ADUCE ELTE NEREGURI. DACA NU TU PERSONAL AI GRIJA DE TINE,CUM SA TE AJUTE ALTCINEVA, DECIZIA E NUMAI A TA PERS. ITI PASA?

    0
    0

  • deea pe 8 Dec 2008, 16:09
    Despre ginecologie...

    Dragelor... chiar daca aveti 15 sau 17 ani.. pt un control la ginecolog nu ai nevoie de mami... poti merge linistita la orice cabinet privat... iti faci o programare... te asigur ca consultatie nu te costa mai mult de 50 rom... si cu asta stii tot ce se intampla cu tine... si stii cum sa tratezi orice problema ai putea avea...

    0
    0

  • Loredana pe 8 Dec 2008, 15:18
    Probleme...

    Buna! Am 17 ani, sunt fata si la scurt timp de la inceperea vietii sexuale secretiile mele au devenit albe si branzoase. mi-am cumparat clotrimazol pilule vaginale si fac spalaturi vaginale cu ceai de musetel cu bicarbonat. Prietenele m-au sfatuit sa nu mai iau pastile pt ca au avut si ele aceeasi problema, tot dupa inceperea vietii sexuale, si ca dupa un scurt timp imi va trece. Deocamdata nu as vrea sa merg la un medic. Ce ma sfatuiti sa fac?!

    0
    0

  • vero pe 8 Dec 2008, 13:21

    Buna am si eu o rugaminte. Sa ma ajuntati si pe mine daca se poate. De 2 zile am si eu mancarimi scurgere nu prea am doar cateodata si e branzoasa. Mancarimile sunt in interior si ma fac cu unguent de galbenele. Se poate sa fie de la antibiotice? Am luat antibiotice si injectii si pastile. Va rog sa-mi raspundeti

    0
    0

  • maftei pe 5 Dec 2008, 14:10
    scurgeri si mancarimi

    vreau si eu sa stiu ce pot lua am o scurgere pe chilot alb-galbuie si nu stiu ce sa fac ca nu ami trece ami curge mereu ce mati sfatui?Si am cateodata si mancarimi anauntru dart nu tot timpul si cand bag degetul si ma spal am ceva alb branzos si nu stiu ce ar putea fi va rog ajutati-ma

    0
    5

  • diana pe 3 Dec 2008, 23:13
    Imi puteti da un sfat?

    Pe langa aceste mancarimi, dupa ce se scurg secretiile imi raman pe langa vagin niste bucatele mici albe, ca si cum s-ar exfolia pielea, stiti despre ce e vorba?

    9
    0

  • carmen pe 30 Nov 2008, 23:03
    Incredibil

    Doamneeee nu imi vine sa cred... am si eu problema asta... la mine dispre si reapare nu stiu nimic in ceea ce priveste problema asta si nu credeam ca sunt atatea fete cu problama asta... credam ca am eu ceva... si nu stiam dc pt k am iubit de 4 ani si nu era cazul unei bolii cu transmitere sexuala... o sa incerc baile cu sare si lamaie deoarece imi sunt mai la indemana... dar o sa fac orice sa scap o data de problema asta.

    6
    0

  • ale pe 29 Nov 2008, 15:57
    Ms

    Mersi moolt chiar functioneaza ms inca odata.

    0
    0

  • mariana pe 10 Nov 2008, 19:21
    Pai... e ok

    ESTE OK.. CEI DREPT... Eu din pacate am avut parte de aceste mancarimi neplacute, din cauza prezervativului cred... imi este un pic cam greu, sa le evit, dar reusesc sa fac asta. Cred ca prefer punctul cea cu apa si sarea... este ceva mai simplu, si ceea ce ma deranjeaza sunt mancarimile.

    0
    0

  • Marilena pe 8 Nov 2008, 10:59
    Probleme intime...

    Cu ani in urma am avut si eu probleme de acest gen si urmam tot felul de tratamente cu ovule si mai ales, in paralel, urmam tratament naturist si regim. Regimul consta in faptul ca nu mai mancam dulciuri si scosesem carnea de orice fel din alimentatie (exceptie de la regula facea carnea de peste). Tin sa precizez ca la medic cand ma duceam nu imi gasea niciun fel de problema legata de vulvo-vaginita sau tricomoniaza. De la o batrana am aflat de un alt tratament cu iaurt cu aplicatii locale. Mai sus a fost pomenit despre tratamentul cu pelin; da, este foarte bun pelinul, galbenelele, sulfina, coada calului si mai ales coada soricelului, si pentru spalaturi vaginale si pentru baut.

    3
    0

  • godly2crazy pe 25 Oct 2008, 21:06
    Candidoza

    Se poate sa ai mancarimi si daca suferi de candidoza genitala?

    2
    0

  • gabriela pe 20 Oct 2008, 10:20
    Infectii vaginale

    Si eu sunt insarcinata in opt luni, am o mancarime si o secretie sacaitoare, ma spal cu ceai de pelin si apoi imi dau cu crema clotrimazol, si ma simt foarte bine, incearca si o sa fii multumita.

    0
    0

  • krystyna pe 15 Oct 2008, 22:46
    Cine ma ajuta?

    Ma numesc Cristina, adresa mea de e-maill e c_kryss@yahoo.com. cred ca am o infectie vaginala de ceva vreme dara cum ii simt efectul, si nu stiu ce sa fac. In plus sunt si insarcinata.

    0
    0

  • diana pe 11 Oct 2008, 15:27
    Despre scurgeri

    Si eu am scugeri si nu mai stiu ce sa fac am incercat tot felul si tot nu imi trece. Ce imi recomandati?

    0
    0

  • dana pe 6 Oct 2008, 17:29
    Mancarimi

    Poate cineva sa ma ajute si pe mine sunt insarcinata si de ceva timp am mancarimi vaginale e foarte rau chiar si usturimi si imi curge un lichid alb dar nu miroase.

    0
    3

  • paula pe 1 Oct 2008, 22:52
    ce sa fac?

    sunt in spania.e cam greu de ajuns la un ginecolog.abia am ajuns si dureaza putin cu actele.nu mai pot astepta.am mancarimi de nu mai pot.ma ustura inauntru f tare.nu stiu ce am.poate e un microb sau ceva?am vb cu logodnicul meu sa intrerupem actele sexsuale.vad ca nu sunt singura care are probleme de genul acesta.ce sa fac nu pot astepta pana ma duc la ginecolog.acasa e mai simplu.aici te programeaza si dupa nu stiu cate saptamani mergi.e o urgenta.ajutati-ma.am niste ovule betadine de 200 mg.sunt bune?sa le folosesc?? un raspuns va rog pe adresa de mail www.bubyco_mic*yahoo.com

    2
    1

  • claudia pe 19 Sep 2008, 20:00
    Am impresia ca nimic nu ma ajuta

    La mine mancarimile apar aproape in fiecare luna... tratamentul pe care mi l-au dat ginecologii nu m-au ajutat cu nimic, adica ovulele. Mi-am mai facut spalaturi vaginale cu ceai de marul lupului sau cu tinctura de plante (plantintim). Dar in scurt timp iara au aparut. Mai nou am aflat ca am niste viermisori tricomonas sunt sigura ca din cauza lor am mancarimile astea... dar iau acum un tratament pentru ei si degeaba. Tot ma mananca... cred ca sunt eu sensibila si nu o sa imi treaca niciodata cu adevarat.

    0
    0

  • rodica pe 18 Sep 2008, 18:05
    Cel mai bun remediu

    Si eu am avut o perioada mancarimi din cauza sapunului dar acum folosesc gel pentru igiena intima de la avon si nu mai am probleme! Am mai avut si usturimi in interiorul vaginului dar am mers la medicul ginecolog si am urmat un tratament iar acum sunt ok. Pe bune fetelor ascultati-ma ca cel mai bine e sa mergeti la un medic, nu e atat de rau pe cum pare!!!!

    0
    2

  • just me pe 18 Sep 2008, 00:40
    About this subject

    Si eu am mancarimi dar nu sunt grave, adica ma mananca, ma scarpin, ma spal si mai ales pe langa zona vaginala am folosit o crema foarte buna care sta lipita acolo fara riscul de a se imprastia. Eu cred ca este inainte de CM, sau pot fi insarcinata ceea ce ar fi super pentru ca ne asteptam la un bebe si mai ales ca niciodata nu m-au tinut atata scurgerile adica pana la cm, se terminau imediat dupa ovulatie. In acest caz insa continua si de aceea cred ca asta cauzeaza gadilatu vaginului meu. Multumesc!

    0
    2

  • simona pe 9 Sep 2008, 23:34
    candida si rana vaginala

    vreau sa stiu cum se trateaza .am fost la mai multi ginecologi si toti mi-au spus cu totul alceva.ajutati-ma sa merg la un ginecolog bun .

    0
    0

  • dido pe 9 Sep 2008, 09:26
    Hmm...

    Am si eu o intrebare... daca ai scurgeri si mancarimi in acelas timp.... ce madicament trebuie folosit?

    0
    2

  • Laura pe 6 Sep 2008, 23:25
    Ufff ...

    Am si mancarimi si scurgeri albicioase si am fost la ginecolog si mi-a spus ca nu am nimic... /:)

    1
    1

  • mihaela pe 29 Aug 2008, 23:16
    Mancarimi insuportabile

    Am si eu probleme cu mancarimile vaginale... am tot vazut aici ca se spunea ca poti scapa de astfel de mancarimi prin spalare cu apa cu sare... mi s-a parut foarte simplu si am incercat si eu si pot sa spun ca am crezut ca mor... cand am simtit sarea aia credeam ca mor... ustura ingrozitor... imi poate spune si mie cineva daca pe mine ma ustura si altora le face bine. Va rog ajutati-ma ca innebunesc, eu deocamdata ma spal cu apa cu bicarbonat... dar nu am scapat de mancarimi si nici la ginecolog nu am cum sa ma duc...

    1
    2

  • mihaela pe 29 Aug 2008, 21:33
    Mancarimi vaginale

    Am mancarimi vaginale de vreo saptamana si cateva zile.. .numai stiu cum sa scap de chestia asta, ma spal zilnic cu apa cu bicarbonat dar nimic... am avut contac sexula de 3 ori cu iubitul meu care este sanatos, ultima data fara prezervativ deoarece s-a spart dar nu cred ca asta ar fi cauza. Mama mea nu stie ca eu mi-am inceput viata sexuala si cand i-am spus ce am a zis ca am luat microbi de la toaletele prietenelor pe la care am fost... ajutati-ma! Ce sa fac sa scap de aceste mancamiri insuportabile... la ginecolog nu pot sa ma duc nu am cum.. .spuneti-mi daca ati patit si voi ce ati facut pls:((

    0
    0

  • adreea pe 15 Aug 2008, 12:46
    As vrea un sfat :( disperata

    De 3 zile am dureri, mancarimi si usturimi in zona genitala + inflamatie:(. Am abia 17 ani, sunt foarte speriata la medic nu ma pot duce mama mea nu stie ca nu mai sunt virgina (mentionez ca am avut un singur barbat, fidel nu pot lua de la el)

    0
    0

  • De pe 10 Aug 2008, 17:34
    Zona intima

    Si eu am o mancarime si o mica iritatie de vreo 2 zile... e posibil sa fie de la lenjeria intima sau geluri de dus... mentionez ca am o relatie stabila si sanatoasa... deci... nu stiu ce ar putea fi?!!! ...

    0
    0

  • madalina pe 4 Aug 2008, 10:03
    Probleme vaginale

    Am luat si eu antibiotic recomandat de dentist iar in ultima vreme am mancarimi si la urinare si usturime. Credeti ca e din cauza antibioticului sa e vreo infectie? Va rog sa imi dati si mie un raspuns pe adresa de e-mail: madalina85@yahoo.com. Va mutumesc si astept mesajul vostru.

    3
    0

  • Adelina pe 1 Aug 2008, 09:03
    :(

    Am si eu nevoie de ajutor... De cateva zile am mancarimi, credeam ca e de la chilot sau pur si simplu ma mananca, dar acuma am si scurgeri asa mai branzoase... dar foarte putin, doar ca incepe sa ma si usture. In ultimele zile, am avut cotact sexual zilnic... neprotejat, dar sigur fara o posibila sarcina si nu stiu din ce cauza, sa fie menstruatie? Aia trebuie sa-mi vina... diabet? Nu prea cred sau cel putin sper ca nu. Actul sexual ramane... o fi asta? Dar de ce ? Are el ceva sau pur si simplu se face asa?... sa ma duc la ginecolog mi-e cam rusine, dar probabil ar trebui.

    0
    0

  • anonim.. pe 19 Iul 2008, 16:21
    Despre mancarimile in zona vaginului...

    Eu foloseam inainte un gel de dus iar acum mi s-a terminat si folosesc altul... dar inainte sa se termine am facut sex neprotejat si acum am mancarimi si usturimi. Va rog ajutati-ma ca sunt f disperata nu stiu daca am o infectie grava si nu pot sa plec la ginecolog decat in octombrie pentru ca eu sunt in alta tara... Cum ar trebui sa ma tratez??? Si daca mai pot face sex pana imi dispare mancarimea???....

    1
    3

  • diana pe 25 Iun 2008, 22:24

    Vreau sa stiu si eu cat de bune sunt ceaiul de galbenele si crema de galbenele la mancarimi?

    7
    2

  • oana pe 24 Iun 2008, 15:22

    As vrea sa stiu mai multe pt k si eu am aceiasi problema cu toate k am facut un tratament nu mi-a trecut,[ovule]

    3
    0

  • iza pe 24 Iun 2008, 08:12
    Multumesc pentru articol

    O sa tin cont de aceste sfaturi :D Multumesc :p

    0
    0

  • valentina_b2001 pe 14 Iun 2008, 14:31
    mancarimi vaginale

    Iti scriu cam tarziu, sper sa nu mai ai nimic acum, dar in viitor sa faci bai cu ceai de "CUCUTA" sau i se mai spune si "marul lupului" popular "c... popii" este o planta cu puteri vindecatoare se folosesc frunzele si se infuzeaza .

    0
    0

  • Valeria pe 14 Iun 2008, 14:13
    despre mancarimi

    Si eu trec prin asta si e groaznic, am facut bai cu bicarbonat si nimic! Mancarimile nu au disparut, acum incerc cu bai dintr-o planta numita CUCUTA sau MARUL LUPULUI sper sa ma ajute.

    1
    0

  • ali pe 22 Mai 2008, 13:27
    si eu trec prin asa ceva

    ajtati-ma si eu trec prin aceeasi problema...m-am castorit de curand ,sotul nu are nici o problema...dar eu sunt disperata

    0
    0

  • flory pe 7 Mai 2008, 22:15
    la fel

    TOATE AVEM ACEEASI PROBLEMA.EU M-AM TRATAT CU OVULE MECLON SI IUBITUL CU UNGUENT MECLON TIMP DE 10 ZILE,NU AM AVUT CONTACT SEXUAL IN ACEASTA PERIOADA SI AM SCAPAT.TOATE ASTEA MI-AU FOST RECOMANDATE DE MEDIC.DUPA 2 LUNI:AU APARUT IAR.SI AMANDOI AVEM ACEASTA PROBLEMA PT CA SI PE EL IL DERANJEAZA.CRED CA TB SA MERG IAR LA MEDIC CACI NUMAI ASA POT AFLA CE AM EXACT.PANA ATUNCI,MA SPAL CU CEAI DE MUSETEL,DAR NU POT SCAPA. E GROAZNIC.NU STIU DE CE TB SA TRECEM PRIN ASA CEVA SI DE CE NAIBA NU SE GASESTE UN TRATAMENT CORECT SI EXACT.VA MULTUMESC

    2
    0

  • AsaAltfel pe 6 Mai 2008, 15:56
    Reeeevin! cu un posibil remediu..

    Am inteles de la mai multe persoane care au incercat... tetraciclina e o solutie... acum nu shtiu cum ar putea sa actioneze pt diferite organisme... avand in vedere ca este un unguent cu antibiotic se aplica in zona vaginului la exterior sh cica da rezultate. Eu am ajuns la capatul disperarii sh o sa incerc.. cred :-s ..

    0
    0

  • Asa Altfel pe 6 Mai 2008, 14:53

    Am sh eu problema asta de curand... am incercat sa caut raspunsuri... inca nu am gasit nimic concret. Problema e ca deja m-am scarpinat sh ranile nu au intarziat sa apara... voiam sa fac dush dupa dush fara sa imi dau seama ca asta inrautateste situatia. Cred totusi ca am un fel de alergie la prezervativ, avand in vedere ca intotdeauna m-a deranjat intr-un fel sau altul... posibilitatile sunt destule. Perioada stresanta, sistem imunitar scazut.. o sa incerc o parte din sfaturile de mai sus sh revin cu rezultatul final! wish me luck!

    0
    0

  • clara pe 2 Mai 2008, 18:02
    Si eu

    Si eu am probleme cu asa ceva, de la antibiotice mi s-a tras, mi s-a spus ca ar fi trebuit sa iau in paralel cu ele si metronidazol sau altii spun ceva de biotics. Am luat meclon, vad ca s-au cam stins mancarimile, usturimile si secretia e acum de la ovule, dar mi-i teama sa nu o patesc iar, pentru ca trebuie sa ma tratez iarasi, vad ca am o raceala care se cam joaca cu plamanii mei, desi mi-a trecut. Totusi, acum ma ustura in interiorul vaginului, la putin timp dupa insertia ovulului. De ce oare? Stiti cumva? Sa nu il mai folosesc? Ideea este ca functioneaza si nu mi-a produs vreo iritatie ceva, ma gandesc totusi sa nu fie vorba de vreo rana.

    0
    0

  • gabriela pe 28 Apr 2008, 21:00
    Cred ca este mai bine

    Parerea mea este ca articolul este f interesant, dar daca mancarimile nu dispar trebuie sa ajungem si la doctori (ei stiu mult mai bine ce sa ne spuna sa facem). Igiena intima este f importanta pt sanatatea zonei genitale.

    1
    0

  • dede pe 15 Apr 2008, 20:24
    Am reusit... insa a reaparut

    Eu cred ca faza cu baia in apa cu sare merge... dar nu la orice fel de mancarime se pare... mi-a reaparut aceasta preoblema insa mult mai grava... mancarimi groaznice si un lichid de culoare maro si foarte urat mirositor... eu va sfatuiesc pe cele care aveti probleme minore sa incercati apa cu sare si daca nu va reuseste aia sa va spalati cu otet.

    0
    0

  • andreea pe 10 Apr 2008, 19:02
    Vreau

    Vreau pastile si sa-mi treaca repede. Nu vreau sa fierb o gramada de ierburi k sa ma spal.... o sa fac si asta dar mhh... dureaza mai mult.

    0
    0

  • ouatu_andra pe 9 Apr 2008, 22:28
    Scurgeri vaginale

    Am mancarimi in zona vaginala si niste crapaturi rosii insotite de usturimi. Va rog vreau un sfat

    0
    2

  • maria pe 9 Apr 2008, 19:51
    Mancarimi vaginale

    Buna, va pot spune ca cu aceasta problema ma confrunt si eu de foarte multi ani. Am incercat cu bicarbonat de sodiu (alimentar), cu ceai de musetel, am folosit Terbisil si Exoderil, dar rezultatul a fost de foarte scurta durata (aproximativ o saptamana de la inceperea tratamentului). Actualmente ma confrunt cu aceeasi usturime, scurgeri albiciose urat mirositoare. Am aflat ca ceea ce a declansat aceasta boala este consumul frecvent de antibiotice la care am fost supusa. Va recomand ca in paralel cu consumul de antibiotice, sa folositi si medicamente ce impiedica dezvoltarea acestor bacterii.

    1
    0

  • simona pe 7 Apr 2008, 09:40
    Mancarimi&crapaturi

    Am mancarimi in zona vaginala si niste crapaturi rosii insotite de usturimi. Va rog vreau un sfat.

    1
    0

  • SILVIA pe 1 Apr 2008, 21:23
    MANCARIME SI USTURIME

    CA SI VOI TOATE SI EU AM MANCARIMI IN ZONA VAGINALA, MA PIS DES SI MA USTURA CE POT SA FAC. AJUTATI-MA VA ROG.

    0
    0

  • deea10 pe 22 Mar 2008, 22:42
    Mancarimi vaginale

    Ceaiul de pelin este foarte bun. In fiecare seara

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod