Intrebari stanjenitoare la ginecolog

Vizita la ginecolog nu este placuta, insa necesara. Si, in plus, trebuie sa fie si utila, pentru ca in cazul in care eviti sa ii spui anumite detalii, stanjenitoare (consideri tu), faci o mare greseala.
Vizita la ginecolog nu este placuta, insa necesara. Si, in plus, trebuie sa fie si utila, pentru ca in cazul in care eviti sa ii spui anumite detalii, stanjenitoare (consideri tu), faci o mare greseala.

Discutia cu medicul trebuie sa fie cat mai deschisa, probleme stanjenitoare pot avea toate femeile, iar medicii sunt acolo ca sa le rezolve. Shine a facut o lista a celor mai stanjenitoare intrebari.

De ce ma doare cand fac sex?

Desi nu toate femeile intampina o astfel de problema, statisticile arata ca 15 % dintre femeile active sexual au o astfel de problema, care apare la diferite varste. Conform celor afirmate de Debby Herbenick, medic ginecolog, si autoare cartii “Pentru ca ma simt bine”, durerea, in timpul actului sexual, nu este normala.


“Este foarte grav ca multe femei cred ca este normal asa si ca trebuie sa indure. Medicul nu poate identifica la un simplu control o astfel de problema daca pacientul nu o exprima. Exista solutii si medicamente care pot face acest incovenient sa dispara”
, spune Debby Herbenick. Aceasta precizeaza ca problemele de acest gen nu sunt o boala in sine, ci o afectiune care tine de mai multi factori colaterali.

“Sexul este bun, frumos si este o placere. Durerea, indiferent de durata sau intensitatea ei nu trebuie sa umbreasca placerea.
Asa ca spune-i medicului tau care sunt problemele tale si el le poate rezolva”,
te indeamna Debby Herbenick.

De ce am o senzatie suparatoare si nemotivata de mancarime?

Se numeste, in temen medical, prurit vulvar. Este neplacuta, jenanta si enervanta. Determina un disconfort suparator si evident este trecuta cu vederea de medic, daca nu ii spui ca ai aceasta suparare. “De cele mai multe ori, femeile cred ca este vorba despre o infectie locala sau o ciuperca si cheltuie bani pe tot felul de produse de toaleta intima, in ideea ca acestea vor fi solutia.
Nu asta este rezolvarea!”
, afirma doctorul Debby Herbenick.

“Pruritul poate avea alte cauze. Poate fi semnul unei infectii, o iritatie a vulvei, o sensibilitate la sapunul de rufe sau, rar, un semn precoce al leziunilor canceroase. Deci suficiente motive, pentru a spune medicului tau ca ai o astfel de problema”, concluzioneaza Debby Herbenick.

Ma ingrijoreaza mirosul meu!

“Afla ca exista multe femei deranjate de acest lucru. Mult mai multe decat iti imaginezi. Mereu femeile cred ca este vorba despre o infectie sau de alta catastrofa.
Parfumul specific zonei este normal si variaza in functie de variatiile hormonilor feminini. De cele mai multe ori mirosurile femeii sunt normale, asa ca solutiile parfumate si tampoanele protectoare, si ele parfumate, sunt doar tehnici ale comerciantilor care speculeaza angoasele feminine”
, afirma Herbenick.
 

Comentariile 1-50 din 103

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreia b pe 29 Nov 2015, 10:06
    am nevoie de un sfat urgent

    Pe data de 29.10.15 in timpul actului sexual sa rupt prezervativul mentionez ca eram la 3zile dupa ciclu a doua zi am luat escapelle nam avut nici o reactie adversa dupa 5 zile am avut singerari ca la ciclu timp de 3-4 zile .Azi e data de 29 ciclul nu mi-a venit ,de ce oare? I-mi fac griji pot sa fiu insarcinata ? o farmacista mi-a spus ca 99% in urma luarii pastilei nu poti ramine insarcinata

    0
    0

  • ana pe 19 Aug 2015, 12:14
    Buna ziua

    As avea si eu o intrebare....sotul meu este plecat in strainatate si as vrea sa stiu daca sa r putea face un control ginecologic sau ceva ca sa vada de cat timp nu am mai intretinut relati sexuale....ce as putea sa fac ???sar putea demonstra acest lucru la un consult amanuntit???

    0
    2

  • monica pe 27 Mar 2015, 18:23
    infectie urinara

    Buna ziua. Am si eu o intrebare, am infectie urinara si ma intrebam daca pot sa iau ciprofloxacin de 250 mg si flamexin in timpul menstruatiei sau dupa: Va multumesc mult!

    0
    0

  • Sotul pe 22 Mar 2015, 23:13
    Posibila sarcina

    Buna ziua!am si eu o intrebare va rog sa ma ajutati iubitei mele nu ia mai venit ciclul de 16 zile de cand trebuia sa ii vina,ne tot intrebam ce ar putea fi.Avand in vedre ca neam protejat cand faceam dragoste doar ca multi neau spus ca se poate sa fi fost fisurat prezervativul cu asta ne protejam,Noi faceam dragoste in fiecare zi cateodata de 2 3 ori pe zi iar in ultima vreme am rarito din cauza distantei ma gandesc sa fie si asta o problema.Pe ea nu o dor sani semn ca ar veni asa i se mpla de obicei inainte sa ii vina,iar acum ii curge o substanta alba branintizoasa si urat mirositoare ii e cam rau si nervoasa.A facut si 3 teste negative toate de ce credeti ca nu ii vine ciclu ma puteti ajuta ? va multumesc ! 10

    2
    0

  • marissa1200 pe 4 Mar 2015, 17:59
    Scurgeri vaginale cu sange fiind virgina

    Buna ziua, am aproape 17 ani . Acum 3 zile iubitul meu a incercat sa ma penetreze cu degetul, fiind virgina nu a introdus inauntrul meu, doar aproape de zona..nu aveam nici un fel de durere..insa acum am in fiecare zi o scurgere abundenta de culoare crem si imi curge si foarte foarte putin sange care pare a fi inchegat..Ce se intampla?

    6
    0

  • Alexandra pe 29 Oct 2014, 21:43
    Buna seara!

    De 14 zile am inceput un tratament cu utragestan pe cale orala.Exact din prima zi a CM asa cum mi-a prescris medicul.Astazi fiind ziua a 14 de tratament observ ca ma insemnat,ma patat..si imi vine sa vomit...Este bine sau trebuie sa intrerup tratamentul?Astept raspuns urgent.Va multumesc!

    4
    0

  • alina pe 16 Aug 2014, 23:03
    pt domnu doctor

    Buna seara, ma numesc Alina si am 40 de ani. In luna Iulie am avut de 2 ori ciclu, pe 2 si 20. Pe 15 August iar mi-a venit. Care este cauza si de ce ? Va multumesc!!!

    5
    1

  • ionelia pe 25 Iun 2014, 22:11
    Inflamare ovare

    Ionelia pe 25 Iun 2014, 20:25 Inflamae ovare Buna ziua acum vreo saptamana am inceput sa am o durere in partea dreapta dar nu o durere constanta acum malua acum imi trecea,am stat cateva zile asa,m-am dus la ginecolog mi-a spus k am nisste scurgeri uteru prea mic mi-a dat niste ovule.Cand am spus k am o durere in partea dreapta ma trimis la un control k am apendicita am fost nu este asta.Am facut o ecografie si acolo mi-a spus k am oovaru inflamat Se poate ca durerile astea sa le am de la ovar,mai am uneori stari de voma si somn.Cand m-am dus la la ginecolog cu ecografia mi-a spus sa continui cu ovulele care mi le-a dat si sa revin dupa oluna la ea.C sfat imi dati eu nu maiinteleg nimic nimeni nu imi da de capat......

    0
    0

  • mesyke23 pe 12 Iun 2014, 14:19
    nu stiu ce sa mai cred

    am 24 de ani,anul trecut am fost la ginecolog si mia spus ca am candida,am facut tratamentul,a trecut dar dupa control mi sa spus ca am o rana,am plecat la un alt ginecolog unde mi sa facut cito si de doua ori mi a venit cito3,au facut conizatie si mi a venit rezultatul in asa fel:carcinom in situ cu potential crescut de invazivitate,apoi saptamana trecuta au facut inco un cito si mi a venit cito1.nu mai inteleg nimic?!va rog sa-mi ajutati,multumesc pentru raspuns.

    0
    0

  • ioannna pe 22 Feb 2014, 11:11
    Scurgeri vaginale

    In urma cu vreo 3 luni am avut o secretie care era "pe bucati" adica veneau bucatele mici albe de secretie si cu mancarime iritatie si rosata . Nu am tratat cu nimic, a trecut ...apoi dupa vreo 2-3 luni mi-a aparut din nou si acum nu pot scapa de ea , fiind ingrijorata am mers la farmacie si mi s-a recomandat Clotrimazol iar inainte de asta curatarea zonei cu ceai de galbenele cu bicarbonat de sodiu . am urmat tratamentul vreo 2-3 zile si apoi a inceut sa ma usture mai tare decat inainte si la urinare era usturimea ingrozitoare nu am mai utilizat Clotrimazol unguent decat am curatat cateva zile cu ceai de galbenele si bicarbonat . Parea ca mi-a trecut ... apoi iar mi-a aparut si nu pot scapa de ea ...Puteti sa-mi spuneti ce as putea sa fac ca sa nu mai am aceste mancarimi si aceasta secretie ? Multumesc anticipat !

    2
    0

  • Andreea pe 1 Dec 2013, 19:08
    Posibila sarcina ?

    Buna seara ! In anul 2011 incepuse sa imi apara fire negre de par pe fata si in zonele gatului si avea ciclul mentrual de culoare maronie spre negru ,fiind speriata k ar putea fi ceva grav (in afara dereglarii hormonilor ) am facut examenul papanicolau si intr-adevar mi-au depistat ca am colul uterin deplasat .Mi s-au facut 3 vaccinuri Gardasil si mi s-a spus k trebuie sa ma supravegheze si k v-a trebui sa repet examenul din 6 in 6 luni pentru a evita problemele mai grave . In toata aceasta perioada am fost la diferiti medici , mi s-a dat si anticoncetionale Microgynon pentru reglarea ciclului menstrual si Drosure Diario pentru acnee deoarece imi aparuse .Eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil ,am incercat sa raman insarcinata mai bine de un an insa fara rezultat .Am facut si pauze . Acum am reluat anticonceptionalele , luna trecuta am luat anticonceptionalele si am uitat sa iau o pastila si am intretinut relatii sexuale neprotejate . normal pe data de 30 inspre 1 trebuia sa imi apara c menstrual .A aparut insa acum s-a oprit ,mi-a venit a seara putina sangerare ,era rosie normal iar azi spre dimineata de culoare maronie si s-a oprit ,este posibil sa fi ramas insarcinata ?sau s-a agravat problema pe care o aveam inainte ? Pe data de 10 dec am programare la ginecolog pentru examenul papanicolau , insa sunt putin gandita si asi dori un raspuns daca se poate cat mai rapid .la ceea ce mi se intampla . Va multumesc ! O seara placuta !

    5
    0

  • Viorica pe 12 Nov 2013, 20:47
    Intrebare

    De putin timp am inceput sa am niste scurgeri vaginale spumoase de culoare alb-galbicios iar in zona organului sexual feminin am niste mancarimi foarte insuportabile si deranjante.Puteti sa-mi spuneti ce as putea sa fac ca sa nu mai am aceste mancari va rog.Multumesc anticipat.

    0
    1

  • galeancu lavinia pe 30 Aug 2013, 14:34
    metode de a nu raine gravida in afara medicamentelor si ovulelor

    buna as dori sa nu ramin gravida si mias dori sa stiu ce metode exista dar fara medicamente sau ovule am auzit ca exista ceva de bagat in vagin dar nu stiu cum se numeste daca imi puteti spune denumirile si cit costa sper cati inteles mesajul meu va multumesc anticipat o zi buna

    0
    0

  • eliza pe 28 Mai 2013, 13:53
    cand am ramas insarcinata?

    ciclu mi-a venit pe 16 februarie ultima data. sunt insarcinata in cate luni usnt si cand am ramas eu insarcinata in conditiile in care contact am avut ku sotul meu de pe 1 martie 2 3 etc…cand am ramas insarcinata si in ce luna sunt

    0
    0

  • Laray pe 27 Mar 2013, 13:17
    un raspuns va rog

    Buna ziua! Nu mi-a venit menstruatia de doua luni, mai precis ultima menstruatie a fost pe 3 februarie si ultimul contact sexual l-am avut acum doua saptamani si ieri am fost la ginecolog mi-am facut o ecografie si a spus ca nu sunt insarcinata si ca sarcina nu se vede daca am mai putin de cinci saptamani si mi-a mai spus ceva ce nu sunt lamurita..a spus ca nu se vede deloc endometrul, ca nici urma de menstruatie sa vina...ce este endometrul acesta..este ceva grav? Mi-a spus sa imi mai fac un test de sarcina si daca nu imi iese nimic sa iau orgametril cate doua pe zi sa imi vina menstruatia mai repede si a spus ca daca nu imi vine pana pe 12 aprilie sa vin iar la consultatie..nu stiu ce sa fac? sau iau orgametrilul asta chiar daca nu imi iese testul? daca sunt insarcinata si patesc ceva? Am citit ca este contraindicat in sarcina..Si nu vreau sa patesc nimic..Vreau sa devin mama.. Ce ma sfatuiti? Un raspuns cat mai curand daca se poate.. Va multumesc din suflet..O zi buna!

    0
    3

  • Laray pe 16 Feb 2013, 11:33
    poate cineva sa ma ajute?

    Buna ziua! In urma cu ceva timp am fost la ginecolog datorita faptului ca aveam probleme cu scurgerile care erau foarte abundente si urat mirositoare...Am fost diagnosticata cu o "colpocervicita" mai precis pe 12.09.2011 iar in rezultatul examenului de laborator imi scria: "Numeroase celule pavimentoase superficiale dispuse izolat si in placarde mari. Frecvente celule pavimentoase intermediare. Prezenti nuclei denudati. Polimorfonucleare numeroase intregre si lizate. Flora microbiana frecventa. Mucus frecvent. Rare hematii. Frotiu BPN cl II = fr.inflamator." Ps. sper ca am inteles bine..Am facut tratament cu Fluomizin comprimate vaginale 10 mg (6 comprimate luate 1/zi seara) si Metronidazol Arena 250 mg (30 comprimate luate 2/zi dimineata si seara). Am urmat tratamentul impreuna cu consultatii si examenul al secretiei vaginale in fiecare saptamana. Nici dupa tratamentul prescris nu s-a schimbat nimic pentru ca la o saptamana dupa ce am terminat tratamentul am mers din nou la control iar rezultatul analizelor n-a fost deloc bun si niciodata acelasi. Dupa primul tratament ptr colpocervicita la alt rezultat al analizelor am fost diagnosticata cu o "Colpita" pe data de 06.10.2011. Iar in rezultatul examenului de laborator imi scria: "Numeroase celule pavimentoase superficiale dispuse izolat si in placarde. Frecvente celule pavimentoase intermediare dispuse izolat si in placarde. Micele cu nuclei mari lizati.....polimorfonucleare numeroase, flora microbiana frecventa, mucus frecvent. Frecvente filamente miceliene. Fr. BPN cl II = frotiu usor inflamator.." Am facut tratament cu Macmiror capsule moi vaginale 500 mg (12 capsule luate 1/zi seara) si Fluconazol Sandoz 150 mg (luata 1 capsula/zi dimineata) dar dupa simptomele au reaparut. Ulterior am mers la alt medic care dupa o consultatie mi-a spus ca nu am nimic ca sunt scurgeri normale. Tot nu m-am convins si am mers la alt medic ginecolog care dupa o consultatie si o ecografie mi-a spus acelasi lucru ca nu am nimic si scurgerile sunt normale. Nu inteleg scrisul sa va pot spune ce diagnostic mi-a mai dat..Dar acesta pe baza rezultatului de la analize mi-a prescris sa fac tratament cu crema vaginala Gynofort 2% 5g (am luat una la 3 zile si am luat doua cutii), Diflucan 150 mg (1 capsula/zi dimineata), Atrican 250 mg (8 capsule moi luate 1/zi dimineata, Utrogestan 100 mg (luate 20 pastile) si Vitamina E (30 capsule moi luate 3/zi - dimineata, la pranz si seara). Am urmat tratamentul si apoi iar au inceput sa imi apara acele scurgeri dar nu mai erau mirositoare. Vreau sa mentionez ca nu iau anticonceptionale, am un avort, nu am ciclu regulat, nu-mi vine niciodata cand trebuie, parca dupa ultimul tratament urmat mi se mai reglase putin imi venea cu 2 zile intarziere de la data de la care trebuia sa vina. Iar apoi dupa a patra luna iar a inceput sa intarzie cu saptamanile. Mentionez ca nu am nici un fel de durere, sangerare, numai secretii urat mirositoare..Iar sangerarea menstruala este normala ca volum si fara cheaguri de sange. Intre timp..mai precis pe 17.03.2012 am mai facut niste analize si mi-a iesit ca am candida.. Nu mai cum sa fac si ce sa fac sa scap de ea... Oare pot scapa vreodata de ea? Nici nu stiu de unde am contractat-o.. Toti doctorii care m-au vazut au spus ca nu am nimic, ca e ceva normal dar analizele nu-mi ies niciodata bune si nu stiu care e diferenta intre ele dar niciodata aceleasi..Dupa cum v-am spus mai intai am avut o colpocervicita, apoi o colpita iar pe 17.03.2012 candida pe care am tratat-o doua saptamani cu Ovule Canesten Gyn 3 – 200mg (luate 6 comprimate vaginale, 1/seara) si pastile Orungal 100 mg (am luat 30 capsule, 1 dimineata si 1 seara) am mai luat ovule Polygynax (6 capsule moi vaginale/seara) am facut spalaturi cu Tantum Rosa Pe foaia de analize medicale secretie vaginala cultura: Prezenta flora bicrobiana fara semnificatie patogena) si la secretie vaginala – cultura fungi – Candida albicans – prezenta) Sensibil: CLOTRIMAZOL, Fluconazol, Itraconazol, Metronidazol, Miconazole, Nystatine) Intermediar: Ketoconazole Rezistent: Econazole, Flucytosine) Secretie vaginala – Examen bacterioscopic – Frecvente celule epiteliale, superficiale, relativ frecvente leucocite, frecventi bacili pozitivi, frecventi bacili gram negativi, frecvente levuri, frecvente micelii. Pe langa acestea am mai comandat si de pe internet o crema pt candida..Apoi nu am mai mers la nici un medic ginecolog, am facut analizele la clinica si am mers la farmacie unde doamna de acolo stia toata povestea mea si mi-a recomandat tratamentul acesta.. Apoi dupa ce am terminat tratamentul la ceva timp am mers iar la analize, asta s-a intamplat pe 26.04.2012 si am fost diagnostificata cu Staphylococcus Aureus. Acesta este rezultatul de data aceasta: Valoarea diagnostica a frotiului: Satisfacator + FROTIU CITOLOGIC A) Celule scuamoase: Superficiale ++ Intermediare ++ Anomalii celulare: - fara leziuni + b) Celule glandulare: - endocervicale + - fara leziuni + c) Modificari reactive si reparative asociate cu: - inflamatie ++++ d) Infectii: Candida + Bacili + OBSERVATII: citoliza, mucus CONCLUZIE: PAP: CII intens inflamator Bethesda: Fara leziuni intraepiteliale sau maligne R=Rezistent: - Cloramfenicol -Clotrimoxazol - Ofloxacin - Penicilina G - Azitromicina S=Sensibil: - Doxiciclina - Amoxicilina cu acid clavulanic - Levofloxacin IS = Intermediar Sensibil - Clindamicina Am urmat tratament cu: Augmentin – 26 pastile 875/125 mg ( luate 1/zi dimineata si seara) Extract din muguri de coacaz negru – (sirop 35 de picaturi dimineata si seara) Diflucan 50 mg - 7 capsule (1/zi dimineata) Bio Sun – 26 plicuri (1 dimineata si 1 seara) Metronidazol: 10 pastile Nizoral 200 mg – 5 pastile Apoi pe 31.07.2012 in urma altor analize la examen cultura fungi – Candida spp. Absenta Tulpina testata: Streptococcus sp Diagnostic: colpita Valoarea diagnostica a frotiului Satisfacator + FROTIU CITOLOGIC A) Celule scuamoase: Superficiale ++ Intermediare ++ Anomalii celulare: - fara leziuni + b) Celule glandulare: - endocervicale + - fara leziuni + c) Modificari reactive si reparative asociate cu: - inflamatie +++ d) Infectii: Candida + Cocobacili + OBSERVATII: mucus Repetare: - dupa tratament: antiinflamator + CONCLUZIE: PAP: CII intens inflamator Bethesda: Fara leziuni intraepiteliale sau maligne R=Rezistent: - Clindamicina -Clotrimoxazol - Penicilina G S=Sensibil: - Doxiciclina - Amoxicilina cu acid clavulanic - Levofloxacin - Ciprofloxacin - Cloramfenicol - Norfloxacim Am urmat tratament cu: Enhancin 625 mg 28 comprimate Fluconazol 150 mg 2 capsule luate 1/zi dimineata Cervugid 12 ovule 1/zi seara Flucovim 2 capsule luate 1/zi dimineata V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta macar cu o ghidare catre un diagnostic sau catre alte investigatii pe care as putea sa le fac pentru ca nu mai stiu ce sa fac si incotro s-o apuc.. Ce imi recomadati? Chiar nu mai stiu ce sa fac..Am citit undeva despre tratamentele homeopate..? Spuneti-mi va rog in ce consta tratamentul homeopat? Mentionez ca pe langa prietenul meu mai sunt cu cineva si prietenul meu nu a avut niciodata vreun simptom nici de usturime, nici mirosuri, nici arsuri, nici bubite, absolut nici un simptom dar celalalt dupa ce intretinem un contact sexual il mananca, I se inroseste si ii apar niste bubite rosii si a luat si el pastile si acum foloseste doar crema Lomexin si dupa ce se da cu ea ii trece. Problema este ca mai are si el pe cineva si nu are nici o problema decat atunci cand o face cu mine atunci ii apar simptomele..Am inteles ca s-ar putea sa fie ceva din "sperma" mea daca ma exprim corect..Numai atunci cand ii ramane lui acolo lichidul acela alb ii apar bubitele.. Prietenul meu desi nu avea nici un simpton a luat si el atrican 250 mg 1/zi dimineata si macmiror 200 mg am luat 2/zi dimineata si seara) Nu mai stiu ce sa fac.. de unde oare am contractat-o? Am spart milioane lunar pe medicamente si investigatii care mai de care mai costisitoare. Am luat pastile si ovule care mai de care de la scumpe la foarte scumpe..spalaturi cu ceaiuri nu am facut pana acum cand am inceput cu tantum rosa...pt ca nu stiu cat de bine imi fac.. Concluzia mea este urmatoarea: nu trece.. Trece pe moment si reapare.. De la ultimul tratament si pana acum o saptamana mai precis pe 10.02.2013 am fost bine sau cel putin asa cred..Nu am mai avut nici un fel de probleme poate foarte rar sau doar pareri pt ca nu mai stiu ce este normal si anormal..Si vad ca iar incep simptomele..Dupa un contact sexual am senzatie de usturime, arsuri si la fel si el..cred ca este ceva totusi dupa cum v-am mai spus din `sperma` mea.. Nu stiu, sunt putine persoane care au scapat, depinde si de organismul fiecareia evident. Deja nu mai am viata...si cand aud ca trece si e in ordine in vine sa urlu!!E fustrant sa nu stii exact cum sa combati ceva care se presupune a fi banal. Eu tot mai sper.. In schimb...Mentionez ca pe perioada tratamentului nu intretin contact sexual..-mi va rog, pot depista de unde am luat-o? Sunt persoane, doctori care spun ca se vindeca scap de ea pe cand altele spun ca nu o sa scap niciodata de ea decat pt ceva timp si iar reapare.. Nu mai stiu ce sa fac.. Acum ce mai fac..? Imi este sa nu se agraveze iar.. Imi este sa nu iau orice tratament care sa o intareasca si mai mult ca asa s-a intamplat atunci.. Am luat unele medicamente care au facut`o si mai rezistenta..Vreau sa merg iar la un control ca de la ultimul tratament de cateva luni bune nu am mai fost..Ma saturasem pe fiecare saptamana de pastile..Mentionez ca acum in prezent menstruatia iar nu este regulata imi vine la 40-50 sau chiar mai multe zile...Ce imi recomandati? P.s. Am doar 25 de ani.. Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns. O zi buna sa aveti!

    0
    0

  • Lisa pe 28 Nov 2012, 12:37
    indrumari

    Buna! am o problema de mai bine de 3 ani.. sunt perioade din luna care incepe dintr-o data sa ma usture partile intime.. daca beau apa multa imi trece... in ultimele 2 luni imi vine ciclu de doua ori pe luna.. si nu imi mai curge sange depinde de zile ma ustura cand am ciclu si inainte nu ma ustura... am fost la ginecolog si mia zis k nu am nimik miam facut revizia si mia zis k totul este in ordine dar nu inteleg de la ce ma ustura daca nu am nimik va rog ajutatima nu mai stiu ce sa fac.. multumesc mult

    0
    0

  • dana pe 15 Nov 2012, 23:26
    fibron

    buna ziua am si eu o intrebare am un fibron destul de mare care numi face probleme de nici un fel dar as vrea sami fac o operatie de strimtarea vaginului e posibil cemi recomandati ....multumesc

    0
    0

  • ioana pe 4 Nov 2012, 13:51
    ureaplasma

    buna ziua, ureaplasma se transmite si daca barbatul iti face tie sex oral? Eu aveam ureaplasma negativata si dupa ce am facut sex cu partenerul (cu prezervativ, dar mi-a facut el mie sex oral) am capatat o mancarime si mi-a curs o secrectie alba mai densa care pe tampoanele zilnice devine galbuie dar fara nici un miros. Se poate sa fi luat iar ureaplasma sau alta infectie. Va rog sa imi raspundeti. Am facut deja doua tratamente cu antibiotice si cervucid pentru ureaplasma pana mi s-a negativat. va rog astept un raspuns. va multumesc

    3
    0

  • cristina pe 27 Sep 2012, 17:20
    intrebare

    buna ziua. Am 20 de ani si de un timp umblu frecvent de 4 luni la ginecologie , Prima data doctorul mi-a scris ca diagnostic cofita micotica, salpingita cronica si am primit 10 injectii ketonal 10 zile klion cu spalaturi vaginale. A doua oara am facut testul Papanicolau iar rezultatul a fost PAP III cu celule displazice parabazale si bazale. retea de fibrina, nu mi s-a explicat nimic insa am primit tratament de 10 zile cu Cerviron, pe fisa mi-a mai sris medicul ca am si salpingita cronica. Dupa 10 zile de cerviron pe scrisoarea medicala mi-a fost scris cervicita cronica si am mai luat 10 zile de cerviron, iar acum ultima noutate a fost exocervicita cronica (cito III) si am refacut testul Papanicolau, acum astept raspunsul. Intrebarea si rugamintea. Va rog frumos explicati-mi si mie pe limbajul meu sa inteleg si eu ce am, ca pe net am tot citit ca e rana pe col, dar nu inteleg cat de grav e ce ar trebui sa fac sa evit orice complicatie, cu ce ar trebui sa ma spal, ce ar trebui sa beau, am auzit ca e bun ceaiul de coada soricelului, nu stiu va rog frumos ajutati-ma. Multumesc frumos.

    3
    0

  • liza pe 7 Aug 2012, 15:22
    buna ziua

    am si eu o intrebare cu 2 zile in urma a fost ziua unei prietene .. sia faccuto la padure in fine era deja seara iar fostul meu a zis sa ne plimbam .. am urcat cu el in masina si am plecat acolo el ma dezbracat repede si mia zis ca nu o sa dureze mult .. eu eram impotriva si el dadeam la o parte dar pentruc era mai puternic ca mine a reusita o data sau 2 ori sa introduca oenisul in vagin .. dupa care lam dat repede la o parte .. aproape nu sa intimplat nimic dar imi fac griji .. sunt sanse sa ramin insarcinata..? ajutatima va rog

    0
    0

  • Minca Anisoara pe 19 Mar 2012, 17:29
    Buna ziua

    In data de 16-03-2012 am facut sex neprotejat,in data de 17-03-2012 mi-a venit ciclu dar in ziua de 17 mi-a curs mai putin,in ziua de 18-03-2012 mi-a curs mai mult....iar azi 19 -03-2012 nu mi-a mai curs mai deloc...Este posibil sa fiu insarcinata???...Va rog sa-mi raspundeti....Va multumesc!!!

    3
    0

  • LAURA pe 17 Mar 2012, 18:54
    Menstruatie

    Am si eu o problema, mentruatia mea luna asta a fost de pe 6 pana pe 11 martie, este normal, sa mai vina si a doua menstuatie pe 17 , cum deja mi se intampla?

    0
    0

  • vergi pe 16 Feb 2012, 16:41
    Buna

    am o problema am dat analiza de urina si mi sa spus ca rezultatul e rau ... de ceva timp mi-am pierdut menstruatie si ma gandeac ca poate aaa fie din cauza iei... e posibil ?? nici la ginecolog nu am mers

    0
    0

  • Dya pe 6 Feb 2012, 23:43
    Virginitate

    Buna ziua, As dori sa stiu daca un ginecolog ar putea sa iti spuna 100% daca ti-ai inceput viata sexuala, dat fiind ca himenul absent nu e o dovada a faptului ca ti-ai inceput-o, deoarece himenul e o membrana care se absoarbe in permanenta la maturitate fiind aproape inexistenta, plus ca se poate rupe in urma unor accidente. Multumesc.

    0
    0

  • Olga pe 2 Dec 2011, 11:10
    Buna ziua

    După a doua naștere mi-a apărut o problema,am eliminari mai mari de culoare albă cu miros neplacut.Dați-mi va rog un sfat ce sa fac?

    0
    0

  • andrea pe 19 Oct 2011, 21:18
    copil

    raspundetimi si mie va rog frumos se poate tine un copil mort in burta 10 zile??

    7
    0

  • Gyuge Annamaria pe 7 Oct 2011, 09:29
    durere

    de catiava ani am tulburari de menstruatie,am primit tratament pe trei luni cu duphaston si extract de mladiete de zmeur. pana acum m-au ajutat foarte mult. pe data de 19 septembrie mi-a venit menstruaia mi-a tinut 4 zile,acum in data de 4 mi-a venit din nou. e normal sa imi vina asa de repede. eu am calculat si trebuia sa imi vina in data de 17 ocombrie. si ori de cate ori am relatii intime cu prietenul mu ma dor ovarele.e o durere insuportabila. mi s-a mai spus ca am si chisturi p amandoua oivare.

    0
    0

  • anonim4all pe 15 Sep 2011, 15:06
    o intrebare

    buna ziua! am si eu o intrebare... cand sunt cu prietenul si vrem sa facem dragoste..in timpul preludiului mie imi vine sa ma duc la baie sa fac pipi....si patesc asa de fiecare data...mi ati putea care ar putea fi motivul? va rog frumos! multumesc mult!

    2
    1

  • alexapet pe 9 Aug 2011, 23:46
    sex

    am si eu o intrebare....stiti cumva daca ginecologul poate sa spuna cand am facut sex ultima data?va rog raspundeti-mi

    13
    0

  • roxana pe 31 Iul 2011, 13:36
    test de sarcina fals pozitiv?

    Lamuriti-ma intr-o problema. Mi-a intaziat menstrutia, mi-am facut test de sarcina care a iesit pozitiv, dupa o saptamana insa mi-a venit menstruatia si facand un nou test de data aceasta a iesit negativ. Este posibil sa fi pierdut sarcina odata cu menstruatia?(trebuie sa precizez ca in urma cu 2 luni am pierdut o sarcina la 29 de saptamani)

    4
    0

  • alinutza pe 28 Iul 2011, 11:19
    am o problema

    buna. va rog sa ma ajutati. cand fac dragoste in timpul ei ma doare.dc?si cand ma trezesc am mancarimi...ce pot face doar sa nu merg la medic.va rog frumos un sfat cat mai repede

    3
    0

  • bianca pe 11 Iul 2011, 10:38
    offff

    Am si eu o problema..si v-as ruga sa ma ajutati daca puteti:(..luna viitoare dupa 10 august ar trebui sa plec la mare si ce as putea sa fac ca pe 8 august trebuie sa imi vina menstruatia:(...as putea sa folosesc OB-uri fara nicio problema?! ..multumesc anticipat:*

    1
    2

  • anonima95 pe 7 Iul 2011, 14:56
    ajutor!!

    Buna dimineata,am o mica mare problema...un fost preten cu care am facuto am suspiciuni ca ar avea vreo boala cu transmitere sexuala...intre timp eu am mai facuto cu altcineva... si pers respectiva si-a facut analizele si o spus ca a luat o boala prin transmitere sexuala numita cu (F) [happy] dar nu mai stie exact cu se numeste astept un raspuns va rog frumos sunt in dubii [crying] ((((((

    2
    0

  • Maria pe 14 Iun 2011, 12:47
    Urgent

    Am avut primul contact sexual si am facut 5 zile la rand . Ultima zii mi sa umflat la suprafata si imi curge un lichid alb si ma mananca . Astept un raspuns .multumesc

    0
    1

  • rita pe 9 Mai 2011, 16:33
    am nevoie de un raspuns cit mai rapid,urgent

    am aproape 15 ani 1 problema:imi apar scurgeri spumoase galben-cu miros neplacut sau scurgeri 'transparente'in timpul ciclului menstrual,ce medicamente pot folosi sau le pot plasa direct in vagin sau prin alte metode(denumirea medicamentului),pentru a nu vizita medicul. 2ciclul menstrual dureaza pina la 40-45 zile,este foarte abundent si dureri nu prea mici,am 1 an jum de cind am ciclu. Astept un raspuns mai concret pentru a nu vizita medicul,mersi anticipat,pentru d-nul doctor

    0
    1

  • h pe 1 Apr 2011, 10:49
    sangerari

    buna, am 28 de ani si anul trecut in iunie am nascut prin cezariana un baietel. Prima menstruatie am avut la inceputul lui august deci aproape 2 luni dupa ce am nascut,ciclul a fost foarte abundent defapt parca nici se termina...pe la sfarsit imi curgea secretie maro inchis aproape negru...si la sfarsitul lui august iarasi abundent,tot asa si in sept...in oct m-am dus inapoi la ginecologul meu care mi-a trimis la analize de estradiol,FSH, LH, prolactina TSH si testosteron...totul a iesit bine in afara de prolactina,fiind de 787...iar valorile de ref erau intre 127-637...mentionez ca nu am alaptat doar 2 sapt...am primit trat cu medicamente dar din pacate nu mai stiu numele...inca in oct mi-am pus sterilet si am primit betaden ptr inflamatie...de atunci nu s-a modificat nimic...in fiecare luna am cm cam la acelasi data care tine cam 6-7 zile si dupa aia curgeri intr-una ...maro ff inchis...dr mea a intrat in conc de maternitate si abia anul acesta in feb a revenit...m-am dus...a zis ca firul e tot acolo, a facut eco intern,extern am facut testul papanicoleau...tot e ok...am facut tratament cu tavanic,clotrimazol si metronidazol 10 zile...in timpul trat nu am avut curgeri dar cum am terminat cu ele a reinceput totul...am facut iarasi analize...estradiol,progesteron,prolactina,FT4 si TSH...totul a iesit ok doar ca la FT4 a iesit 11.16 la valoarea de referinta intre 12-22 ...a zis ca problemele mele apar din cauza tiroidei si m-a trimis la endocrinologie...am programare pe data de 12 apr...dar mai vreau sa aflu cate ceva despre probl mea si de la altii...va rog sa ma ajutati ca toti ma baga in ceata si zic ca cu o dif asa de mica la rezultat nu pot sa am probl de sangerari de la tiroida...sper ca nu m-am lungit prea mult...d-voastra ce credeti oare de la ce am curgeri deja de apropa 8 luni...:(...multumesc frumos

    2
    0

  • lucia pe 24 Feb 2011, 23:08
    buna

    buna (sa nu radeti de intrebarea mea dar sunt putin cam sceptica si paranoica)as vrea sa stiu daca mama a ajutat un batran bolnav de sida,in sensul k la ajutat sa se ridice si apoi a venit acasa si a curatat cartofi cu un cutit cu care apoi ,in aceeasi zi eu mam taiat exista vreun risc de contagiere.(mentionez k mama nu a avut nici o rana-nu sa taiat cu acel cutit,,doar k paranoia mea ma indus in eroare cum k daca mama la atins si eu mam taiat ....nu cred k e posibil...dar totusi o parere in plus nu miar strica)si mentionez k am o problema cu curatenia ,,cu microbii,ma spal pe maini f des ,in autobuz ma tin cu srvetele umede de bara,imi spal hainele de 2 ori cu masina,sunt cam obsedata de chestiile astea cred k de aceea mia venit in minte si intrebarea aceasta.ast rasp.va multumesc mult

    0
    0

  • beatrice pe 21 Feb 2011, 21:28
    avort

    am si eu intrebare daca treci printr-un avort ,facut la cabinet ..nu prin alte metode ,e posibil sa nu mai pot avea copii?

    0
    0

  • Domnica pe 31 Ian 2011, 09:35
    pentru ginecologie

    Buna am o intrebare in decembrie 2010 mia venit ciclu pe 01.12.2010 si pe 28.12.2010 si acum suntem in 31.01.2011 si nu a aparut am facut sex protejat am 33 ani si un baiat de 4 ani si 7 luni deci e posil sa fii ramas insarcinata? astept raspuns urgent va multumesc

    0
    0

  • Bisnitaru Alinu pe 19 Ian 2011, 20:36
    Rezistenta In Pat

    Buna seara am 19 ani mi-am inceput viata sexuala la 17 ani sunt baiat , vreau sa intreb ....Dc nuh rezist foarte mult timp in pat si ma excit foarte repede si dc nuh pot sta 1 2 h cum stau altii ....Ce e de facut in cazul asta , e ceva rau ? cum se poate rezolva

    0
    0

  • irina pe 6 Ian 2011, 01:19
    am nevoie de un sfat

    Buna am o problema! Sunt bolnava ku ovare dar intimp am luat tratamenent si paka mia trecut.Dar acum de trei luni dureri foarte mari in prag si ovarele tot. Sunt dureri foarte mari si n-a mavut ciclu de trei luni numi permite sanatatea saplek la spital si finantele ce sa fac? Ciclu numi mergea regulat si singe negru ce sa fac in asa de setuatii

    3
    1

  • boncut pe 27 Iul 2010, 14:32
    am nevoie de un sfat

    ma ingrijoreaza mirosul meu nu stiu de ce inainte sa am menstruatie mirosul este insuportabil nu stiu de ce oare sa fie o problema (apropo nu am avut contact sexual)

    0
    0

  • catalina pe 20 Iul 2010, 21:29
    buna!

    Pe data de 17 aprilie mi-am inceput viata sexuala cu prezervativ, pe 23 aprilie mi-a venit menstruatia, dupa menstruatie am avut contact sexual neprotejat si de teama sa nu raman insarcinata am luat postinor si in urma acestuia am avut o scurgere le fel ca menstra(pe 7 mai), apoi am mai avut contacte sexuale neprotejate si prietenul meu nu a ejaculat in mine, am facut si 2 teste de sarcina si au iesit negative(m-am mai linistit de le alea) si de pe 7 mai nu am mai avut menstruatie dar nici simptome nu am ca as fi insarcinata...nu stiu ce sa fac ???oricum vizita la ginecolog tb sa o fac cat mai curand)ce ma sfatuiti??multulesc!!ast rasp

    3
    0

  • Ana pe 5 Iul 2010, 23:35
    pentru lavinia

    Draga mea, in primul rand ar fi trebuit sa te preocupe, la anii tai, sa inveti sa scrii romaneste ca sa poata fi citite randurile tale. Cat despre asistenta sa stii ca are mai multe roluri, nu numai acela de a scrie in registru.(spre deosebire de tine ea stie sa scrie) Si daca cei de acasa nu ti-au facut educatie, ma bucur ca asistenta nu a uitat de moralitate si de rolul ei....

    2
    0

  • lavinia pe 17 Iun 2010, 13:42
    vreau sa va povestesc cum este in romania

    ieri am fost la ginecolog pt ca sunt insarcinata si am vr si eu sa vad dac e k etc.am fost cu pr meu si sora lui si ce ghiciti eu int ca sunt mica pt a face un copil da nimeni nu are dreptu sa ma judece dec d-zeu.imi sp asistenta auzi si eu am o fat d 12 ani si nu ii doresc tu vr sa il pastrezi si multe jigniri.eu stiuca ea nu este platita sa faca p pshiholoaga sau sa ma faca sa ma simt prost ci ca sa scrie in registru etc.ma-m simtit prost mai ca am iesit plangand asa e in romania in loc sa te ajute c o vb buna te fac sa te simti prost

    0
    0

  • hyelsimyc pe 2 Iun 2010, 02:23
    pentru babiIoniu

    inca ceva, dupa primul contact sexual, menstruatia intarzie si isi schimba "programul". Asa ca nu intra in panica!

    0
    0

  • hyelsimyc pe 2 Iun 2010, 02:22
    pentru babiIoniu

    ah testul se face dupa cam o sapt de la ultimul act sexual!

    0
    0

  • hyelsimyc pe 2 Iun 2010, 02:20
    pentru babiIoniu

    Si eu sunt minora, si tot asa cu prietenul meu am avut mai multe contacte sexuale neprotejate, doar k el in moment ejacularii s-a retras...Am avut si eu cateva simptome, si avand in vedere k pana si in lichidul de lubrifiere exista spermatozoi m-am speriat foarte tare. Ar fi bine sa vorbesti cu prietenul tau si sa cumparati impreuna un test de sarcina. Asa am facut si eu, din fericire nu am ramas . :)

    0
    0

  • mirabela pe 28 Mai 2010, 23:55
    pentru andreea

    daca te doare intimpul actului sexual si nu te lubrifiezi inseamna ca ai o problema ..ori nu iti face placere actul sexual ori te gandesti in alta parte in acel timp .Normal e sa te uzi ca sa poata sa te penetreze bn si fara dureri asa erau si pentru el deoarece la un moment dat devine dureros si ptr el

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod