Incontinenta urinara - cauze si solutii

Incontinenta urinara, o chestiune stanjenitoare despre care femeile nu prea discuta, poate afecta destul de mult viata de zi cu zi.

Incontinenta urinara, o chestiune stanjenitoare despre care femeile nu prea discuta, poate afecta destul de mult viata de zi cu zi. Principala cauza este slabirea muschilor peretelui pelvian, o problema care poate afecta si viata sexuala.

Muschii situati in zona pelviana sunt destul de usor de localizat, formand o legatura intre osul pubian si coccis. Cand sunt puternici, iti ofera controlul asupra anumitor functii de zi cu zi ale organismului si previn deplasarea organelor de la locul lor. Dar cand acestia sunt slabiti, apar o multime de probleme, de la scapari de urina in timpul activitatilor obisnuite si pana la diminuarea senzatiilor din timpul actului sexual.

Din fericire, cercetarile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca exercitiile sunt un tratament eficient pentru toate femeile care au probleme legate de slabirea muschilor peretelui pelvian, problema care afecteaza in special femeile adulte.

Incontinenta urinara - Principalele cauze 

Cei mai multi oameni se gandesc imediat ca nasterea este principala cauza, dar s-a demonstrat ca nasterea singura nu poate determina pierderea rezistentei muschilor de la nivelul pelvisului, ci doar in asociere cu alte probleme.

Alte cauze sunt supraponderalitatea, tusea cronica sau ridicarea unor greutati. Mostenirea genetica este de asemena importanta in determinarea caracteristicilor muschilor peretelui pelvian (MPP).

Cum iti dai seama daca MPP sunt suficient de puternici?

Cel mai simplu mod de a afla daca muschii tai sunt suficient de puternici este acela de a intrerupe fluxul de urina in timpul urinarii. Daca reusesti sa faci asta, inseamna ca muschii sunt suficient de puternici pentru a-si desfasura functia normala. Poti testa ocazional muschii in aceasta maniera, dar este recomandat sa nu o faci prea des pentru ca pot aparea alte probleme. Bineinteles, nu crede mitul potrivit carui acesta este un exercitiu pentru intarirea muschilor.

Semnele care iti indica faptul ca muschii peretelui pelvian sunt slabiti:

pierderea cantitatilor mici de urina in timp ce tusesti, stranuti, alergi, etc.;
simti des nevoia de a urina si iti este greu sa rezisti fara sa mergi la toaleta;
simti o apasare anormala in interiorul vaginului (un semn al prolapsului - deplasarea unui organ din locul sau obisnuit, in acest caz a uterului)
scaderea senzatiilor pentru tine si partener in timpul actului sexual
urinezi mai des decat ar fi normal

Ce inseamna "normal" cand vine vorba de frecventa "excursiilor" pana la toaleta? Expertii spun ca femeile ar trebui sa bea intre un litru si jumatate si doi litri de lichide pe zi si ar trebui sa simta nevoia de a merge la toaleta de patru pana la cinci ori pe zi si o data pe noapte.
Un lucru foarte important este acela ca fiecare urinare trebuie sa fie in jur de 300ml de lichid. Cand se elimina des o cantitate foarte mica de lichid, ceva nu functioneaza cum trebuie.

Mersul des la toaleta poate fi cauzat si de obisnuinta
Vezica urinara are propriul sau sistem prin care semnalizeaza faptul ca este plina. Acest sistem este redus la jumatate, sau chiar trei sferturi, daca mergi des la toaleta si nu ii permiti vezicii urinare sa se umple cu lichid. Copiii sunt de cele mai multe ori indemnati de parinti sa mearga la toaleta "preventiv", ceea ce poate duce in timp la pierderea sensibilitatii vezicii urinarea si a capacitatii acesteia de a retine urina in mod normal. 

Incontinenta urinara - sfaturi practice


Iata cateva obiceiuri care te ajuta sa iti pastrezi sanatatea MPP si sa eviti astfel aparitia unor probleme stanjenitoare precum incontinenta urinara:

bea intre 1,5 si 2 litri de lichide pe zi
redu cofeina (ceai, cafea) pana la maximum doua cesti pe zi
nu ceda primului impuls de a merge la toaleta in timpul zilei (mergi atunci cand nevoia este ceva mai puternica)
stai intotdeauna pe toaleta si nu adopta tot felul de "figuri acrobatice" cand mergi la toaletele publice
evita ridicarea unor greutati
trateaza tusea cronica
adopta un regim alimentar sanatos si incearca sa-ti pastrezi o greutate normala

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 1-50 din 54

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cami pe 15 Iun 2015, 00:56
    Tratare incontinenta urinare fara operatie

    Acum au aprut proceduri noi prin care poti sa scapi de operatie in cauzl incontinentei urinare. Eu m-am tratat prin electrostimulare perineala in 16 sedinte. Este putin stanjenitor, dar ca sa scapi de operatie parca ai face orice. Eu am avut noroc ca am mers la un fizioterapeut foarte bun, care m-a ajutat sa depasesc momentul si a fost totul foarte ok. Acum ii sunt foarte recunoscatoare ca m-a scapat de aceasta mare probleme si il recomand cu incredere, Bogdan Goga il cheama si are cabinetul undeva in spatele Spitalului Fundeni sau chiar in spital, am inteles ca lucreaza si acolo. Sanatate multa!

    1
    0

  • danie pe 12 Apr 2015, 18:53
    strictura uretrala

    buna cine imi poate spune daca strictura uretrala se poate trata fara operatie ca trebuie sa ma sondez singur

    0
    0

  • andreeapot80 pe 21 Oct 2014, 13:05
    incontinenta urinara

    am 34 de ani, am nascut acum 1 an si ceva si am probleme de incontinenta urinara. am baut tot felul de ceaiuri si am incercat mai multe variante naturiste, dar inca intampin l probleme. am citit pe internet despre exercitiile Kegel si despre bilele vaginale, care ar ajuta la intarirea muschilor si la rezolvarea problemei. Stie cineva daca sunt ok, mai ales ca se folosesc intravaginal si daca chiar ajuta? Astept pareri,multumesc

    0
    0

  • tina pe 3 Apr 2014, 14:42
    mai poti ramane insarcinata dupa punerea bandeletei chirurghicale?

    buna. si eu sufar de un an de zile de incontinenta urinara la stranut, tuse, alergat....toate astea dupa sarcina. bandeleta asta pusa chirurgicala rezolva problema? cine o pune urologul sau ginecologul? mai poti ramane apoi insarcinata sau nu? multumesc

    4
    0

  • diana pe 17 Feb 2014, 15:29
    incontinenta urinara

    buna am nascut in urma cu 9 ani si la nastere am probleme cu incontinenta in 2009 am fost la spital si mi sa pus o bandeleta si tot mai am probleme .va rog sa imi spuneti daca se mai poate face o interventie chirurgicala sau ce alceva se mai poate face multumesc

    5
    0

  • laura pe 14 Iul 2013, 14:25
    CRANBERRY

    BUNA,SI EU SUFAR DE ACEASTA PROBLEMA DE VREO 4 ,5 ANI,AM FOST LA DOCTORI GINECOLOGI,UROLOGI,MI-AM FACUT ZECI DE ANALIZE ,URINA,SANGE,IN MAI MULTE ORASE ALE TARII.DAR NIMENI NU A STIUT CU EXACTITATE CE AM,DOAR MI-AU PRESCRIS VEZICARE,VITAMINA E,ANTIBIOTICE DE TOATE TIPURILE,DAR NIMIC NU ISI FACEA EFECTUL..NICI MACAR NU AMELIORA STAREA MEA ,AM INTRERUPT TOTUL SI AM INCEPUT SA MA DOCUMENTEZ PE INTERNET SI PE LA CUNOSTINTE SA IMI POT DA SEAMA CE AM,NU STIU NICI IN ZIUA DE AZI EXACT CE AM,AM 25 DE ANI ACUM,DAR DE VREO 2 ANI IAU BASIC NUTRITION CRANBERRY SUPLIMENT SI ISI FACE EFECTUL,NU MAI AM PROBLEME O PERIOADA INDELUNGATA CAND IAU PASTILELE ASTEA,CHIAR DACA APOI LE INTRERUP.UNEORI SE MAI"RESETEAZA",SA ZIC ASA,STAREA DE RAU,DE SENZATIA CA VREAU SA URINEZ DES SI NU AM CE SI MA DOARE BURTA INGROZITOR,DUPA MENTRUATIE,DAR IAU CATE O PASTILA PE ZI MACAR 3,4 ZILE SIAPOI TOTUL REVINE LA NORMAL.INCERCATI-L,PT CELE CARE INCA NU AU ALTA SOLUTIE,RAU NU POATE FACE,SUNT CA NISTE VITAMINE.

    3
    0

  • luminita pe 18 Iun 2013, 17:24
    cistocel,incontinenta urinara

    M-am operat de aceasta boala de aproximativ o luna ,la spitalul militar GEROTA,la dl dr Belusica,seful clinicii de chirurgie ,prin montarea unei bandelete in forma H.Ma simt bine,recuperarea e in limite normale,nu mai am prolapsul,nu mai am dureri de spate,nu mai merg des la toaleta si nu mai iau driptane!Va recomand tuturor sa rezolvati problema,medicul care m-a operat este un adevarat profesionist,calm,rabdator,dedicat meseriei si de o mare probitate morala!Am consultat 10 doctori ginecologi si chirurgi inaintea dumnealui,niciunul nu m-a convins ca trebuie facuta operatia sau macar sa-mi explice cum trebuie facuta!In acelasi spital si cu acelasi doctor m-am operat cu laser de varice in urma careia nu ma mai dor picioarele si nu mai iau detralex!

    3
    1

  • RALUCA pe 16 Feb 2013, 19:10
    rugaminte

    am 53 de ani si cand stranut cans sar si de multe ori cand ma asez pe scaun scap urina..am facut analize si toate au iesit bune ..doctorii mia-u zis ca nu am nimic... am facut si eco si tac si toate sunt bune dar eu continui sa ma scap pe mine.....am luat o perioada VEZICARE... si fara efect .pur si simplu pas...ca mea o simt m-ai mereu rece si simt apasaturi pe vezica......stie cineva unde as m-ai putea merge sa ma ajute s-au ce sa fac pur si simplu nu m-ai pot tine urina.ajutatima va rog

    3
    6

  • elena pe 19 Nov 2012, 11:52
    incontinenta

    Offf, Doamne, nu pot sa cred ca aceasta problema cumplita nu poate fi rezolvata. Sunt disperata de raspunsurile pe care le dau persoanele care au facut deja tratamente sau care au interventii chirurgicale. Am 47 de ani si am descoperit ca sufar de aceasta afectiune la sala . Kangoo-jumps. Pot schimba acest sport cu unul care nu ma solicita atat de tare insa...o bronsita cu tuse seaca m-a constientizat cat de grava este problema mea. In urma unei cistoscopii mi s-a propus montarea bendeletei TVT. Eram foarte hotarata sa fac aceasta interventie .Insa comentariile ma dezarmeaza total . Am incercat "Driptane" insa are efecte negative severe. Nu pot merge la munca. Sunt economist. Muncesc 10-12 ore pe zi. Cu Driptane nu vad bine, ametesc, mi-e rau, mi-e somn. . Va rog, daca cunoasteti rezolvarea postati.

    15
    6

  • Tanase pe 18 Nov 2012, 11:47
    incontinenta urinara

    Sufar de mai multi ani de aceasta boala, am gsit un remediu , vesicare in timpul tratamentului uit de aceasta boala dar dac -l intrerup dupa 10 zile apare din nou ,va rog daca cineva cunoaste un tratament naturis pentru aceasta boala care ma macina ,vaultumesc

    16
    0

  • Sorina pe 15 Sep 2012, 04:53
    RECLAME

    Ale naiba de reclame, nu poti sa vezi un articol de ele si pe deasupra nici nu dispar chiar de apesi ` x ` .

    11
    1

  • rozalia muresan pe 11 Aug 2012, 16:37
    incotinenta urinara,raspuns pt.miha

    Depinde de situatii,poate ca nefiind asa avansata boala sa aiba efect,eu am doua interventii una fiindu-mi scos uterul si pe urma cea cu bandeleta.Nu vad nici un remediu din contra sint tot mai rau dar,merita incercat.Veti vedea comentariile mele pe acest program.

    9
    2

  • rozalia muresan pe 11 Aug 2012, 16:26
    incotinenta urinara

    Sint disperata din cauza incotinentei urinare,e foarte neplacuta situatie sa ajungi la 47 ani,sa umbli cu haine de schimb,chiar si cu tampoane,scutece.Mi s-a spus ca a aparut ceva injectie pt.asa ceva.Va rog daca stiti ceva sa ne dati relatii.In cel mai rau caz,daca se poate pensiona pe caz de boala cu acest diagnostic.

    13
    4

  • Dumitriu pe 29 Iun 2012, 21:39
    incontinenta urinara

    am 76 ani si sufar de aceasta boala de 4 ani si urmez tratament cu DRIPTANE nu stiu cat de util e ca nu se simpte nici o ambuatatire operatie de cistocel nu mi sa recomandat ptr. ca se spune ca daca nu am uterul nu se poate face , as vrea sa stiu ce tratament as mai putea lua multumesc

    9
    5

  • miha pe 17 Iun 2012, 18:31
    incontinenta urinara

    Am 57 ani si uneori in timpul tusei si stranutului intervine incontinenta urinara si ma deranjeaza.Pot primi cateva sfaturi de la persoane care au deja montate bandeleta ? Ce ma sfatuiti - sa-mi fac o astfel de interventie ?

    3
    3

  • roxana pe 10 Mar 2012, 15:32
    PENTRU FEMEI

    DRAGELE MELE!AM AFLAT RASPUNSUL!!!!!!!!!!!!!AM FACUT TOT FELUL DE ANALIZE LA GINECOLOGIE CA SA VAD DACA AM CISTITA --ETC,NU MI-AU GASIT NIMIC!!!FAC PIPI FFFFFFFFF DES, UNEORI DE 6 ORI INAINTE DE CULCARE!!!UITANDU-MA LA UN FILM DOCUMENTAR,FACUT IN CEA MAI RENUMITA CLINICA DIN AMERICA UNDE SE OPEREAZA CEI CU BOLI RUSINOASE AM VAZUT O TANARA CU ACEIASI PROBLEMA CA A MEA,URINA FOARTE DES.CARE CREDETI CA A FOST REZOLVAREA?????????EI BINE I-AU INJECTAT BOTOX IN MUSCHII PERETELUI PELVIAN!!!!!!!!SI NU MAI ARE PROBLEME!!!!!!!DOAMNE AJUTA!

    7
    2

  • luciana pe 12 Ian 2012, 18:36
    incontinenta urinară

    am bandeletă prin interv chirurgicală procedeu TVT din aug.2008 in primele yile am urinat mai greu cu pauze dar in apx 2 săptămâni totul a intrat în normal, adică am aceleași probleme ca inainte, iar acum am ajuns să nu mai pot circula pe jos mai ales in seyonul rece doar cu masina sau bicicleta.Deci problemele cauyate de incon urinară au evoluat nici nu știu incotro s-o iau.Dacă cineva a făcul o astfel de interv. și are reyultate bune să-mi scrie și mie.

    14
    3

  • delia pe 12 Dec 2011, 11:39
    incontinenta urinara

    am 33 ani si nu stiu daca este cazul sa ma operaz pentru incontinenta urinara, aceasta se poate rezolva doar prin operatie chirurgicala?

    7
    3

  • maria leahu pe 11 Dec 2011, 18:35
    as dori un raspuns

    eu am52 de ani am fost operata in urma cu 3 saptamini de prolax genital mi-a fost pusa bandeleta de sustinere dar ma simt foarte neplacut,pe linga ca merg mai des la toaleta am dureri abdominale si simt ceva care ma deranjaza tare in vagin as dori daca cineva a fost operat asemanator sa-mi spuna ca tot timpul o sa simt parca mi tesut totul acolo cu fire. va multumesc astept raspuns

    9
    3

  • ANA ANDREI pe 28 Nov 2011, 19:14
    vezica urinara

    nu vrea sa intelega acest lucru totul se rezuma la operatie ce ma sfatiti.Astept cu nerabdare raspuns ,Mutumesc

    7
    1

  • andrei ana pe 28 Nov 2011, 19:11
    vezica urinara

    As dori din tot sufetul sa ma lamuriti si pe mine .mama mea a fost la doctor toate analizele privind cele ginecologice sun ffff bine dar doamna doctor a spus din punctul ei medical vezica urinara a ei ar trebui operta dar are 76 de ani si totul depinde de anestezist ,ea are tensiunea fff mare si este si cardiaca. De atunci ia intrat in cap ca trebuie operata,ar trebui sa intelega ca nu mai trebuie sa riridice si sa bea cel putin 2 litri de apa dar

    7
    2

  • anda pe 21 Sep 2011, 09:07
    incontinenta urinara

    am un copil de 12 ani se scapa in pat in pat dar nu tot timpul as vrea si eu un raspun ce as putea face.Daca mai este cineva si a rezolvat problema va rog,sami spuneti ce pot face

    14
    6

  • iulia pe 8 Sep 2011, 12:37
    vesicare

    Buna ziua,as dori sa stiu daca a luat cineva vesicare si daca a avut efect .

    17
    4

  • Camelia pe 10 Iun 2011, 17:42
    incontinenta urinara

    am 25 de ani si am nascut acum 5 luni si am aceasta problema pier urina incontinu picatura cu picatura am facut tratament cu driptane 2 luni si 2 luni cu vesicare si nici un rezultat la fel ca swi la inceput urmeaza sa merg la control la urolog sa vad ce este de facut daca stiti vreo metoda de a ma ajuta scritimi multumesc

    3
    14

  • Nicoleta pe 29 Mai 2011, 00:03
    sarcina dupa operatia de incontinenta urinara

    am 33 ani si ma intereseaza riscurile unei sarcini dupa operatia de incontinenta urinara. operatia a fost facuta acum trei ani si dupa doua nasteri vaginale. multumesc mult

    6
    2

  • rozalia targu mures pe 23 Feb 2011, 08:26
    I.U.E.

    AM 55 ANI, OPERATA DE 3 ORI DUREAZA UN AN SI REAPARE SIMPTOMATOLOGIA POATE IN VIITOR SA SE FACA CEVA CU ALUTORUL CELULELO STEM E CEA MAI URATA AFECTIUNE PT O FEMEIE DIN CAUZA RUPTURII DE PERINEU PIERZI URINA DART PIERZI SI SOTUL, PT CA SIMTE CA ESTI MAI LARGA ACOL SI PLEACA LA ALTA FEMEIE EL, DACA IL PIERZI TOT URINA SE MUMESTE?

    4
    3

  • elena pe 29 Oct 2010, 16:18
    probleme ..incontinenta urinara

    Am 25 ani si am probleme cu urinatul seara in pat uneori..de ani de zile..Tatal meu a avut aceeasi problema cred ca e ceva genetic...nu se intampla in fiecare seara dar la o luna.2-.3 sapt o data..Am luat driptane si priacetam de ani de zile..1-2 luni cu pauze..se mai amelioreaza..trece o perioada..iar reapare.. As vrea sa ma tratez de aceasta problema ce sfaturi imi sugerati. De felul meu sunt mai plinuta ..inaltimea cat greutatea>? are vreo legatura? Nu as vrea sa am acest simptom toata viata..tinand cont ca din copilarie am problema asta

    21
    4

  • georgiana pe 9 Oct 2010, 21:18
    incontinenta urinara

    buna! mama mea in varsta de 50 ani, a suferit acum 10 ani o operatie de histeroctomie. in urma acestei operatii i-a fost atins muschiul vezicii urinare si din acel moment sufera de aceasta incontinenta urinara. in aczul ei nu cred ca medicamentele sau exercitiile kegel mai au vreun efect.... de aceea va rog sa imi spuneti daca exista vreo clinica sau vreun medic care este specialist in astfel de cazuri la care as putea sa o duc ca sa-i rezolv problema si ce costuri au presupus! va multumesc

    15
    14

  • Mara pe 19 Aug 2010, 17:48
    tratament incontinenta

    Incontinenta urinara se trateaza chirurgical cu mare succes. Vezi site-ul de mai jos. http://www.romedic.ro/biotechnic/produse/Obstetrica-ginecologie

    37
    11

  • Gaby pe 21 Iul 2010, 20:54
    incontinenta urinara

    Buna. Va rog datimi un sfat. Bunica mea are 72 de ani si sufera de acesta problema de o saptamana si as dori sa stiu daca ar trebui sa merg cu ea la un consult la un medic specialist sau daca exista medicamente pt aceasta problema. Va multumesc anticipat!

    14
    1

  • rozalia muresan pe 23 Feb 2010, 19:07
    incotinenta urinara

    Dupa cum se vede am mai scris despre acst subiect si,nimeni nu mi-a dat vreun raspuns.Eu incerc in continuare sa scap de aceasta problema.Desi am si aceea bandeleta,am incercat si cu tratamente cu uroflow,dar,am observat ca imi provoaca aceasta incotinenta si efortul fizic.Mi s-a dat sfaturi si despre exercitiile KEGEL dar nu am gasit destule relatii despre aceste exercitii.De aceea v-as ruga daca se poate fie sa-mi dati un raspuns specializat fie pe acest program,fie pe adresa mea.Pot sa va spun ca sint momente din aceasta cauza ,ca cedez nervos ceea ce nu imi convine.

    15
    0

  • angela pe 30 Dec 2009, 14:06
    incontinenta urinara

    Maria, Ai facut si radiografie la coloana? Incontinenta urinara poate fi cauza spinei bifida care este o malformatie a colonei vertebrale. La primafaza adica oculta nici nu sti ca o ai. Multa sanatate.

    4
    4

  • Maria pe 6 Nov 2009, 09:28
    incontinenta urinara

    buna tuturor, Am 35 de ani si urinez in pat.E o problema destul de grava.Mama spune ca pana la 4 ani nu am avut probleme.Dar de atunci e destul de greu sa vorbesc despre asta.Poate ma ajutati cu un sfat.Am facut toate analizele si sunt sanatoasa tun.Va multumesc

    9
    1

  • Elisabeta pe 5 Sep 2009, 02:54
    incontinenta urinara

    Sunt o femeie de 61 de ani si am incontinenta urinara.Am incercat tratament medicamentos cu driptane dar nu adat nici un rezultat.Daca stie cineva sa imi scrie daca se poate face ceva interventie chirugicala sau ceva dispozitiv care sa ma ajute.Am fost operata de cancer mamar si am facut chimio si radio terapieacum 4 ani.Sa mi se traga de atunci si cu problema asta?Va multumesc.

    11
    3

  • Elisabeta pe 5 Sep 2009, 02:51
    incontinenta urinara

    Sunt o femeie de 61 de ani si am incontinenta urinara.Am incercat tratament medicamentos cu driptane dar nu adat nici un rezultat.Daca stie cineva sa imi scrie daca se poate face ceva interventie chirugicala sau ceva dispozitiv care sa ma ajute.Am fost operata de cancer mamar si am facut chimio si radio terapieacum 4 ani.Sa mi se traga de atunci si cu problema asta?Va multumesc.

    5
    2

  • ionut pe 29 Mai 2009, 12:44
    pt. toti si pt. toate

    pb. majoritatii bolilor vin din cauza unei alimentatii f. proaste. am observat acest lucru destul de tarziu, dupa ce am avut ghinionul sa am ulcer si diabet. este f. greu sa tratam majoritatea bolilor, dar este f. usor sa prevenim aparitia lor. *am fost diagnosticat cu "un ulcer de toata frumusetea la orele 11 si 13 " la varsta de 30-31 de ani. iar cu diabet la varsta de 35 de ani. tratamentele sunt facute mai mult preveniv cu produse naturale. mai multe amanunte la: dog.catel@yahoo.com

    2
    0

  • Ana pe 20 Mai 2009, 11:24
    Dispozitive pentru incontinenta urinara

    Pe www.kegel8.ro gasiti solutia pentru incontinenta urinara. Cele mai bune dispozitive pentru antrenarea muschilor vaginali.

    10
    4

  • alina pe 4 Apr 2009, 10:38
    buna ziua

    am o bunica batrina care sufera de incontinenta si ma intreb daca exista program de ajutorare pentru persoane cu acesta suferinta. la pensia ei este destul de dificil sa poata cumpara produsele necesare. unde ma pot adresa pentru a primi informatii/ ajutor. va multumesc anticipat! alina

    8
    4

  • Muresan Rozalia pe 12 Feb 2009, 18:01
    incontinenta urinara

    Am 43 ani,sufar de incotinenta urinara,am avut si operatie in acest sens cu TOT.E vorba de o bandeleta,care mi-a fost pusa in urma cu un an.E adevarat ca nu prea am voie sa fac efort,dar si eu vreau sa intreb daca exista vreun remediu ca e foarte neplacut pentru o femeie.Am fost operata si de histerectomie subtotala in 2003,asa ca va dati seama cit e de dureros,din toate punctele de vedere.

    10
    0

  • marcus mirela pe 8 Feb 2009, 10:42
    incontinenta urinara

    stiu ca se se poate opera ,vreau sa stiu in ce consta operatiea ?

    10
    3

  • gemma pe 25 Ian 2009, 17:15
    incontinenta urinara

    am 47 de ani si am probleme de ceva ani , dar periodic ; as dori un tratament eventual medicamentos in ideea ca este mai rapid ; am renuntat la cafea , bauturi acidulate , beau ceai de cretisoara si fac bai de sezut cu coada calului si coada soricelului de putin timp( 1 saptamana ); as vrea un efect mai rapid ; poate ma ajuta cineva; multumesc mult

    9
    3

  • enurezis nocturn pe 1 Ian 2009, 21:30
    enurezis nocturn

    am 27 de ani si sincer nu mai sper sa ma tratez dupa indelungate incercari...am ajuns la concluzia ca e o boala netratabila, astazi....pana una alta asi vrea sa cunosc persoane la fel ca mine..cine este interesat sa imi screi pe email la urmatoarea adresa: adresameadeemail81@yhaoo.com

    5
    12

  • valentina pe 11 Dec 2008, 20:42
    ?????????

    salut,ma numesc valentina si am 27 de ani,nu stiu exact de ce anume sufar dar mi s-a spus ca enurezis nocturn,la varsta asta da dar eu nu sunt convinsa,am luat driptane si acum s-au rarit noptile in care udam patul si am reusit performanta de un an in care nu am facut nimic in pat,va rog sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac si unde sa ma duc,va multumesc.

    1
    1

  • jessy pe 8 Dec 2008, 11:01
    incontinenta urinara

    sufar de incontinenta urinara, de circa 2 ani, am 50 de an si va rog sa imi spuneti daca exista un tratament pt aceasta afectiune, preferabil naturist, inntrucat sufar de hepatita de tip C... va multumesc

    6
    0

  • mari pe 3 Sep 2008, 14:50
    incontinenta urinara

    eu am suferit deacest lucru ani de zile insa m-am tratat cu un tratament adus din Germania NOXENUR sunt niste picaturicare se iau dupa un graficcarese gaseste in interiorul ambalajului se bea de 3ori pe zi pina la un anumit nr de picaturi apoi se descreste.dupa primul tratament s-au simtitrezultatele insa am luat doua doze iar dupa a doua tura de picaturi nu am mai avut probleme

    11
    3

  • nataly pe 12 Iul 2008, 00:43
    inontinenta urinara

    un exercitiu efectiv este urmatorul- cind mergi la toaleta avind vezica urinara cit mai plina staruie-te sa opresti urinarea folosind muschii vaginali sau care altii.de cite ori poti cu faze scurte-ajuta foarte bine, plus ca se rasfringe pozitiv si la calitatea sexului.succes!

    12
    3

  • putintelu viorica pe 19 Iun 2008, 09:58
    APROAPE BUN

    VA ROG DACA SE POATE TOATE ARTCOLELE LEGATE DE DANATATE SA FIE SA FIE MAI MULT DESCRISE INCLUSIV CU TRATAMENTE DACA SE PATE NATURIST

    0
    1

  • Lucia Croitoru pe 9 Iun 2008, 08:50
    incontinenta urinara

    Am 47 de ani si am suferit o histerectomie totala acum un an si patru luni. Am facut si radioterapie si de atunci am probleme de incontinenta urinara, atat ziua, dar mai ales noaptea. Va rog, un sfat , un tratament naturist sau medicamentos. Multumesc f. mult pentru ajutor !

    2
    4

  • alecia pe 2 Iun 2008, 13:22
    e.coli

    mieDe 2 ani ma confrunt cu infectii urinare ,si mai nou de 3 luni mi-a iesit e.coli am facut o groaza de tratamente cu antibiotice si nimic,acum fac tratament cu uro-vaxom dar deocamdata degeaba.daca are cineva vre-un tratament sa-mi zica si

    13
    8

  • postuirina pe 22 Apr 2008, 12:48
    incontinenta urinara

    buna dragii mei, eu am aceasta problema in urma a doua sarcini cu feti mari, peste 4 kg fiecare, ultimul nascut acum un an.e pe cale de a se rezolva prin, numai prin, gimnastica perineala, gimnastica kieggel.am gasit pe un site o carte numita "gimnastica intima".rasfoiti-o, incercati din ea.da rezultate.aceasta gimnastica intima se asociaza cu sfaturile de mai sus, din articol.in timp relativ scurt, cu vointa, cu perseverenta se obtin rezultate super bune. se va observa si o crestere a tot ce tine de viata sexuala. concluzia este ca:pentru a obtine rezultate bune spre foarte bune se fac atat gimnastica perineala cat si sfaturile de mai sus, din articol.

    5
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod