Gonoreea: 5 simptome

Deşi aproximativ 75% din femeile infectate cu gonoree nu au niciun fel de simptom, există câteva manifestări frecvente în cazul acestei afecţiuni care nu trebuie confundate şi necesită un consult ginecologic. Află care sunt acestea!

Deşi aproximativ 75% din femeile infectate cu gonoree nu au niciun fel de simptom, există câteva manifestări frecvente în cazul acestei afecţiuni care nu trebuie confundate şi necesită un consult ginecologic. Află care sunt acestea!

 

Majoritatea femeilor infectate cu gonoree sunt asimptomatice şi acest lucru creşte riscul de transmitere a acestei boli cu transmitere sexuală. De aceea este importantă examinarea ginecologică anuală sau chiar o dată la 6 luni, în cazul în care ai schimbat mai mulţi parteneri.

Gonoreea se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat. Gonoreea, cunoscută şi sub numele de blenoragie, este o foarte frecventă boală cu transmitere sexuală, produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae. Această bacterie infectează suprafeţele cutanate şi mucoase ale porţiunii terminale ale tractului genito-urinar, ale anusului, rectului şi orofaringelui, iar netratată se poate răspândi, aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.

 

 

Care sunt simptomele frecvente?

 

  • La femei: simptomele nu trebuie confundate cu infecţia urinară


1. usturimi la urinare
2. prurit/mâncărimi în zona genitală
3. modificarea secreţiei vaginale normale (leucoree)
4. dureri lombare
5. dureri în timpul contactelor sexuale.

"Netratată, poate produce inflamaţii locale (cervicită, cistită, bartholinita) şi poate ajunge la ovare şi trompe, fiind cauza unei ulterioare sterilităţi",
avertizează medicul dermatolog Andra Cristea.

 

  • La bărbaţi: simptomele apar într-un interval de până la 5 zile de la contactul sexual. Majoritatea prezintă simptome de uretrită (inflamaţia uretrei) cu usturimi la urinare, durere la nivelul uretrei şi apariţia unei secreţii cremoase cu aspect purulent, de culoare gălbuie, care pătează lenjeria. În lipsa tratamentului, pot apărea inflamaţii locale (prostatită, cistită sau orhiepididimită).

 

 

Cum se tratează? 


Dacă ai constatat aceste simptome supărătoare nu amâna vizita la ginecolog! În urma unui examen de laborator, ginecologul poate să pună un diagnostic corect şi să-ţi recomande un tratament eficient. În general, tratamentul pentru gonoree se face cu ajutorul unui antibiotic (penicilină sau alt antibiotic, dacă gonococul responsabil de infecţie este rezistent la penicilină) şi evitarea contactelor sexuale pe perioada tratamentului.

 

De asemenea, chiar dacă partenerul tău nu prezintă simptome trebuie să înceapă administrarea unui tratament preventiv. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod