Ginecologul perfect

Voi intra direct in subiect si iti voi spune ca medicul ginecolog iti poate fi cel mai bun aliat pentru o viata sanatoasa. Am pentru tine cinci intrebari, la care trebuie sa raspunzi singura.

Voi intra direct in subiect si iti voi spune ca medicul ginecolog iti poate fi cel mai bun aliat pentru o viata sanatoasa. Am pentru tine cinci intrebari, la care trebuie sa raspunzi singura. Vei intelege imediat rostul acestora.

1. Cand ai fost ultima data la o consultatie la ginecolog, fara sa fi avut, in fapt, nici o problema de sanatate? Mai mult de un an?

2. Mergi la ginecolog fara nici un fel de retinere sau esti angoasata si stresata atat de consultatia in sine, cat si de eventualele analize suplimentare?

3. Mergi la ginecologul prietenei sau ai medicul tau de mai mult de trei ani?

4. Discuti fara retineri, adresezi intrebari, ceri sfaturi sau esti timorata?

5. In timpul sarcinii ai apelat la alt medic? (Daca ar fi sa ramai insarcinata, ai apela la alt medic?)

Le felicit pe cele care au fost la ginecolog fara sa aiba nici o suferinta, le admir pe cele care vorbesc liber cu medicul lor si le invidiez pe cele dintre voi care se duc, fara retineri, la consultatia ginecologica.

Femeile intre 30 si 50 de ani din Romania merg de 0,5 ori pe an la medicul ginecolog, fata de femeile de aceeasi varsta din Europa de Vest, care merg de 3,5 ori pe an...

Motivele acestei dramatice diferente se vad in faptul ca romancele mor de cancere in sfera genitala, mai ales de col uterin, de doua ori mai multe decat europencele, sunt dependente de calendar, ca unica masura anticonceptionala, depisteaza in faze nevindecabile cancerul de san, si trista enumerare poate continua.

Este, fara indoiala, vina noastra, pentru ca uitam ca preventia este cel mai usor tratament, dar este si vina medicilor ginecologi, a relatiilor neprotocolare, reci, bazate doar pe un interes imediat, de cele mai multe ori financiar. Departe de mine intentia de a face o vina colectiva medicilor ginecologi.

Parerea mea este ca regulile economiei de piata trebuie aplicate si aici. Trebuie sa stim ce sa cerem, sa stim cum trebuie sa fim tratate intr-un cabinet ginecologic, de la actul medical in sine, la respect, la ce putem discuta cu medicul nostru, ce trebuie sa ne spuna si sa ne intrebe.

Iar daca aceste conditii de baza nu sunt intrunite, cum spuneam, ca in economia de piata, cautam alt medic!

Domnul Perfectiune!

Tanar, sexy, plin de umor, dispus oricand sa faca curte pacientei? Glumesc!

Revenind la tonul serios, prima intrebare ar fi: femeie sau barbat? Evident, femeie daca faci parte din categoria celor extrem de pudice, dar, asta este realitatea, barbatii raman totusi cei mai buni.

Nu spun ca nu exista medici ginecologi extraordinari, femei. Din fericire exista, dar in numar mult mai mic. Marea majoritate sunt barbati.

Perfectiunea unui medic ginecolog vine si din tipul de relatie pe care o stabilesti cu el. Tu, ca pacient, trebuie sa stii ca nu ai nici un motiv de jena, ca apelezi la serviciile lui, contra-cost (ceea ce iti poate oferi un plus de confort psihic), sau beneficiind de asistenta platita din asigurarile tale sociale, pentru ca rolul sau este acela de a te ajuta pe tine.

Inainte de a trece la consultatia efectiva, trebuie stabilita o cale de legatura intre pacient si medic. Harul lui trebuie sa te ajute sa te simti in largul tau, sa-i oferi raspunsuri clare la intrebari care tin de trecutul tau medical, la eventualele probleme care te aduc in cabinet. Regulile spun ca acest dialog pacient-medic se poate face intre patru ochi, dar este admis sa asiste si o asistenta, care nu va interveni in nici un fel in discutie.

Controlul medical

Tuseul vaginal trebuie sa se consume obligatoriu in prezenta asistentei. Medicul nu are voie sa te atinga decat cu manusi, nu are voie sa-ti atinga picioarele, coapsele, nu are voie sa faca nici un fel de comentarii cu privire la aspectul tau fizic.

Trebuie sa-ti spuna, concomitent cu pasii consultatiei, care sunt observatiile si sa te lase sa-i dai orice explicatii crezi ca sunt necesare, sa raspunda la orice intrebari gasesti de cuviinta sa-i adresezi, evident, legat de aspecte medicale. Un control dupa cum scrie la carte trebuie sa includa si un examen al sanilor.

Daca medicul iti creeaza o senzatie de confort, daca gaseste echilibrul intre a te trata, in acelasi timp, si ca pe o femeie, si ca pe un obiect, daca iti intelege stanjeneala si te ajuta sa treci peste ea, doar din priviri, daca reuseste sa raspunda la intrebari nerostite sau sa abordeze, cu naturalete, subiecte pe care nici moarta nu ai indrazni sa le deschizi, pastreaza-l, pentru ca l-ai gasit pe domnul Perfectiune!

Ar fi indicat sa mergi la controale periodice, fara sa fi impinsa de la spate de o problema. Ideal este o vizita la sase luni, de la 30 de ani si pana dupa menopauza. O data pe an sunt recomandate o serie de analize specifice pentru depistarea unor posibile afectiuni de natura canceroasa.

Impreuna cu medicul stabilesti cea mai buna metoda contraceptiva - pilule, sterilet. Mergi la controlul ginecologic oricand ai o problema sau cand simti ca se intampla ceva anormal cu tine.

Tot la medic apelezi in cazul in care ai nevoie de contraceptia de urgenta.

Poti adresa medicului tau intrebari despre problemele legate de viata ta sexuala, despre cum te poti pregati pentru a deveni mama, despre riscurile bolilor cu transmitere sexuala.

Relatia cu medicul ginecolog trebuie sa fie una bazata pe incredere si respect - increderea ta in el si respectul lui fata de tine. Acestea sunt cele doua principii de baza. Daca la acesta se adauga un calitatile profesionale ale medicului tau atunci te poti declara fericita.

Pe de alta parte, esti libera sa cauti - si chiar este de preferat sa o faci - a doua opinie, parerea unui alt profesionist, oricand simti ca este cazul. Si, inainte de orice, gandeste-te ca tu esti cea care platesti si ca, din fericire, traim intr-o economie de piata!

 

Comentariile 1-50 din 109

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GeorgianaS2017 pe 24 Mar 2017, 11:53
    Ginecolog bun

    Am tot cautat un ginecolog bun si am ajuns sa merg la dr. Grigore Daniela de la Saint Lukas Romgermed. Mi-a zis o prietena ca e ok si chiar asa a fost. Vorbeste si explica foarte frumos tot ce trebuie sa stii! recomand

    0
    0

  • Costi pe 9 Mar 2015, 16:39
    Posibila sarcina?

    Buna ziua!Am facut dragoste cu iubita mea.Ea are 17 ani,iar eu 19.Am dezvirginato in prima ei zi de ciclu ,fara prezervativ,nu am ejaculat in ea,dar ma tem de acel lichid preejaculator.Tin sa precizez ca menstruatia a continuat normal zilele urmatoare iar in momentul dezvirginarii si dupa ia curs mult sange.Iubitei mele i-a venit ciclul de la 10 ani neregulat.E posibil sa ramana insarcinata?(Sunt constient ca nu am facut bine ca nu am folosit prezervativ si sunt sigur ca nu se va mai intampla fara) Va multumesc!

    0
    0

  • elena pe 18 Aug 2014, 15:26
    probleme ginecologice

    buna ziua .ma confrunt deja de 2 ani cu problema de a putea concepe copii.sotul este sanatos.la usg mi sa spus ca am sindromul ovarelor polichistice si ca nu are loc ovulatia.de 5 luni primesc vit.E;acid folic;metfogamma;diufaston.am primit clostilghehid de 50mg dar fara rost si medicul mi-a spus luna asta sa primesc de 100mg.multi imi spun decit sa ma otravesc cu pastile mai bine sa apelez la punctia ovarelor.nu stiu cum este mai bine dar simt ca cu fiecare zi speranta moare .alutati-ma va rog.

    0
    0

  • andreea pe 24 Apr 2013, 14:39
    anticonceptionale

    am o intrebare dupa cat timp au efect anticonceptionalele ..?am luat 6 zile la aceeasi ora si a lasat in mine a sasea zi ...se poate intampla ceva mentionez continuii sa iau dar in a sasea zi sa intamplat este ceva va rog raspundetimi

    0
    0

  • Andrada pe 15 Apr 2013, 17:57
    Ce facem?

    Buna ziua...de aproximativ 2 luni eu si partenerul meu ne confruntam cu o problema in zona intina...la inceput au fost usturimi si iritabilitate,partenerul meu prezentand si niste pete rosii pe capul penisului...am fost la medic si ne`a recomandat tratament cu tinizol 2 pe zi timp de 3 zile dar nu a trecut...sintomele s`au schimbat putin..senzatia de usturime de apare doar cand urinam..in timpul actului sexual niciunul dintre noi nu "se mai uda" ca inainte..iar dupa apare o senzatie incomoda de durere...nu stim ce sa mai facem plus ca de vreo 2 zile secretia mea care trebuia sa fie alba a devenit foarte inchisa la culoare...ce credeti?

    0
    0

  • x pe 29 Mar 2013, 23:13
    va rog mult un sfat

    buna seara va rog sa ma ascultati cu atentie la ce va voi spune si sa-mi dati un sfat sau un raspuns la aceasta problema este vorba de o problema ginecologica ,e vorba de o scurgere, o secretie destul de abundenta cu un miros tepos culoare uneori galbuie alteori aproape incolora transparenta. problema este ca datorita acestui discomfort contactul sexual nu mai exista , este imposibil datorita durerii si intepaturilor care se creaza. Problema este mai veche iar la timpul respectiv am consultat un medic si in urma analizelor mi s-a recomandat ovule daca imi amintesc bine clotrimazol, insa fara succes pe deplin dupa terminarea tratamentului problema se ameliorase dar nu disparuse. Mentinez ca am o problema tiroidiana si fac tratament de citiva ani de zile cu eutyrox, nu stiu daca exista vreo legatura intre cele doua problme. virsta mea este 33 ani. Va rog mult sa cititi mesajul si sa-mi da-ti un sfat

    0
    0

  • Ana pe 11 Mar 2013, 22:16
    Buna

    Buna seara, aceeasi problema ca si CAMY o am si eu...acum un an am mers la o doamna ginecolog (tot in Timisoara),mi-am facut testul Papanicolau si mi-au iesit mai multe chestii acolo. Doctorita mi le-a explicat foarte pe scurt, mi-a dat reteta cu pastilele, ovulele etc. ce trebuia sa le iau si cam atat. Am ramas si eu confuza, erau o gramada de medicamente si ore la care trebuia sa le iau. Am revenit la cabinet pt. a ma lamuri, rugand-o sa imi explice fiecare medicament in parte. Dansa a inceput sa tipe, sa imi zica ca sunt femeie in toata firea si ca nu inteleg cand mi se explica, ca si un copil ar intelege mai bine si prostii din astea. Am iesit de acolo nervoasa dar si fiindu-mi rusine ca a ridicat tonul atat de tare si poate au auzit si femeile ce erau in sala de asteptare. Asa ca, acasa, a trebuit sa iau fiecare medicament in parte si sa ii citesc prospectul, sa descifrez scrisul minunat al doamnei doctorite ... As vrea sa stiu si eu un medic ginecolog bun, care explica ca la carte si te face sa intelegi si sa te simti confortabil in timpul consultatiei, din Timisoara, evident. Inca o intrebare :) daca vreau sa ma apuc de anticonceptionale, trebuie sa imi faca control inainte sau mi le prescrie dupa varsta, greutate etc ?

    0
    0

  • dana pe 28 Ian 2013, 21:51
    intarziere menstruatie

    buna dragele mele, as vrea sa va intreb ceva, daca stiti sa imi spuneti. mi-a venit ciclu ultima data pe 23 dec 2012 si s-a sfarsit pe 28. au trecut 31 de zile de la asta si nu mi-a venit! am facut un test si a iesit negativ. ce ar putea fi? multumesc celor care vor raspunde. numai bine!

    0
    0

  • adriana pe 18 Ian 2013, 15:24
    ajutor

    as dori sa ma indrume cineva ce sa fac ,in urma cu citeva luni am fost la genecolog si mi-a spus la control ca am polipi s mi-a ziz ca trebuie sa ma internez pentru ai scoate mi-a fost foarte frica si nu ma-m dus am mai consultat alt medic iar acesta prin control mi-a spus ca am rana si mi-a dat tratament acasa care la-m urmat in tocmai au trecut vreo 3 luni eu acuma ma simt bine dar in interiorul zonei genitale cind ma spal simt un nodul foarte mare care cind merg la baie cu treaba mare simt ca este foarte mare in interiorul vaginului ce trebuie sa fac imi este foarte frica am singerari neregulate mie foarte friica va rog foarte mult indrumatima

    6
    0

  • nae simona mihaela pe 17 Ian 2013, 12:58
    vreau sa imi spuneti si mie ce am de facut

    am varsat mare azi mi-a aprut a avut fratele meu si am facut si eu acum si sunt insarcinata in 4 saptamani in copilarie am facut varsat mic ce riscuri sunt pt fat

    0
    0

  • MARI pe 15 Sep 2012, 23:15
    Nu stiu ce sa cred

    Buna seara..va rog din tot sufletul sa imi raspundeti,luna trecuta am incercat sa fac dragoste cu iubitul meu...penetrarea nu a avut loc toata pentru ca nu suportam..ciclul mi.a venit luna trecuta..dar luna asta imi intarzie de 15 zile..trebuia sa imi vina pe 31 iar mie imi tot intarzie..nu inteleg ce se intampla...cand sa intamplat atunci nici nu sa ajuns la ejaculare sau altele...tin sa anunt k am luat antibiotice si am schimbat si clima..are vre-o importanta? sanii sau intarit si ma dor dar nu imi vine..ce Dumnezeului se intampla

    0
    0

  • ana pe 3 Sep 2012, 20:00
    mi-a ramas prezervativul in mine ar putea sa-mi afecteze cu ceva?

    Va rog spuneti-mi..am 17 ani si am facut dragoste cu iubitul meu si dupa terminarea actului sexual ne-am dat seama k prezervativul a ramas in mine..am lasat o pastila anticonceptionala si nu am ramas insarcinata..insa ma gandesc daca mi se poate intampla cva k totusi el a ramas inauntru..asta s-a intamplat acuma cateva luni..va rog sa-mi raspunzi daca trebuie sa merg la doctor sau deja e prea tarziu

    0
    0

  • Iana pe 30 Aug 2012, 20:02
    se intampla ceva straniu si nu inteleg ce?

    Buna ziua ! azi am fost la un control la ginecolog, dupa un tratament pt ca mi s-a detectat in urma unor analizelor ca am infectii. Am repetat azi analizele au iesit bine. Am trecut si aparatul ecografic si in foita mi-a scris tesutul parametral usor deplasat. Ce inseamna asta? va rog sa imi explicati si mie . Raspundeti va rog cat mai repede ca ma alarmeaza . Multumesc anticipat.

    0
    0

  • simona pe 11 Aug 2012, 17:06
    ginecolog

    nu mi-a venit ciclul de obicei mie imi venea la 21 de zile si ma tinea doar 2-3 zile iar luna aceeasta nu mia venit cred ca sunt gravida....mama mea nu vreau sa afle ca este bolnava cu inima....vreau sa aflu daca pot sa iau pastile pt avort fara sa consult un doctor ginecolog.

    0
    0

  • LoryRalu pe 28 Mai 2012, 00:09
    sarcina

    imi este c-am rusine sa vorbesc despre acest lucru,dar as vrea sa stiu daca in situatia mea sunt sau nu insarcinata, prietenul meu cand am facut dragoste a lasat in mine, dar mie ieri (fiind sambata) mi-a inceput sangerare ca si cum mi-ar fi venit ciclul menstrul, dar am citit pe internet acest articol ''1. Sangerarea in timpul implantarii. Se pare ca aceasta apare in primele zile de cand ai ramas insarcinata mai exact atunci cand embrionul se ataseaza de peretii uterului. Sangerarea este insotita si de crampe abdominale similare cu cele din timpul menstruatiei. Este un fenomen normal intalnit la toate femeile si de aceea nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare.'' si nu inteleg, daca sunt sau nu insarcinata! imi puteti da vre-un raspuns cat se poate de repede va rog frumos!

    0
    0

  • adi(zis spirit) pe 22 Apr 2012, 00:04
    important

    pentru prietena mea a fost primul contact sexual, prima data i-a cur putin cam mult ,acum este a 3-4 zi si iar i-a curs,dar nu am mai avut nici un contact sexula....ce se intampla ,este grav?

    0
    0

  • ubita pe 18 Apr 2012, 21:06
    problema intima

    acum 3 zile mi.am inceput viata sexuala ,si erau si zilele cand asteptam sa imi vina menstruatia,dar a doua zi dupa contactul sexual mai sangeram putin si aveam si un lichid alb galbui care miroasea urat,si nu stiu de ce este?am mai avut astfel de scurgeri dar nu asa urat mirositoare...din ce cauza este,imi puteti spune?ca trebuia sa imi vina menstruatia sau de ce?

    0
    0

  • mihai pe 23 Mar 2012, 10:40
    urgent!!!!!!!!!!!!!!!1

    problema care o am m a adus la capatul puterilor. As dori daca se poate sa mi dati cat mai urgent un raspuns va rog prietena mea acum 4 ani a luat anticonceptionale novyniette nu prescrise de medic a auzit la o prietena ca sunt bune. Le a luat timp de 2 ani fara sa faca vreo pauza . Acum 2 ani s a simtit foarte rau a lesinat in bratele mele am dus o la doctor si i a zis medicul de familie ca e constipat a la stomaci a dat niste pastile dar se simtea din ce in ce mai rau si asea a ajuns la concluzia sa lase anticonceptionale era tulburata total nu mai stia daca ma iubeste era profund confuza dar am stat alaturi de ea si si a revenit. de 2 ani nu a mai luat nici un fel de pastile anticonceptionale dar de cand lea lasat a inceput sa faca pareze in timpul actului sexual nu totdeauna dar se intampla de foarte multe ori. I a mai aparut si o boala numit a candidoza , si prin ce am trecut eu acesti doi ani numai eu stiu si intr un final mi a spus ca nu mai simte nimic pentru mine se poate sa fi intrata intr-o depresie? e a patra oara cand imi spune asta in acesti ani dar se pare ca acum e defintiv eu ma gandesc la binele ei pentru ca o iubesc foarte mult ce mai pot face pentru ea? pastilele sunt de vina? reactii adverse? vreeun sfat cevaaa????

    0
    0

  • yonelia pe 6 Mar 2012, 15:06
    nu vreau sa renunt la anticonceptionale

    iau anticonceptionale de 2 ani si acun am aflat ca am o infectie si urmeaza sa iau un tratament cu antibiotice ,tratamentul dureaza 7 zile ,nelamurirea mea este pot lua anticonceptionalele la ciclul urmator fara probleme?

    0
    0

  • Cristina pe 3 Mar 2012, 16:03
    Am o problemaa sauu cred euu ca e o problemaa?

    Buna ziua . am aproape 16 ani si acum 2 anii prin iulie mi`a venit prima oara ciclu dar urmatoarea luna adik august nu mi`a mai venit ... sii tot asa am avut probleme cuu ciclu ... o luna imi venea o luna da sau se putea sa nu imi vina chear si doua lunii si acum in 2011 in noiembrie mi`a venit ciclu ultima oaraa sii dee 5 lunii nu mi`a mai venit si gravida nu sunt cee ar putea fi? si am o sangerare aba care miroasa urat adik nu chear sangerare dar imi ramane pe chilotei ceva alb care miroase cam uarat . ce este,ce ar trebui sa fac?

    0
    0

  • violeta pe 18 Ian 2012, 11:28
    sarcina

    Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt insarcinata in 5 saptamani si in timp ce am ramas insarcinata luam tratament pentru racela: zinna, bioflu si sirop humex. As vrea sa stiu daca pot avea probleme cu srcin din cauza asta.

    0
    0

  • maria pe 6 Ian 2012, 11:09
    vreau sa-mi raspunda cineva cat mai repede

    acum o saptamana mi-am inceput viata sexuala,am facut sex si cu prezervativ dar si fara.Pentru prietenul meu a fost prima oara cand a facut-o fara,el nu a avut nici scurgere si nu si-a dat nici drumul in mine insa mie mi-e foarte teama sa nu fi ramas insarcinata:(....insa ma dor sanii de parca as fi la ciclu urinez destul de des ma doare capul in permanenta:( pofta de mancare este destul de ridicata:(.....si toate aceste semne m-a infricosat si mai mult.Va rog ajutati-ma cat se poate de repede:(

    1
    0

  • achimov lavinia pe 2 Ian 2012, 19:00
    ginecologic

    buna am si eu o intrebare,daca am sterilet si am facut sex la ciclu se poate ramane insarcinata?

    5
    0

  • maria pe 13 Dec 2011, 19:16
    sterilet

    am sterilet mirena si am o problema de la instalare primele 2 luni nu am avut ciclu a 3 a luna am avut pana la a6 a luna normal a7 a luna iar nu am avut ciclu ,este normal dak a inceput sa fie normal ciclul dintr-o data sa se opreasca

    1
    2

  • aylin pe 5 Dec 2011, 02:26
    urgent!!!

    am terminat folia de contraceptive(logest)pe 24 noiembrie (joi) ciclul mi-a venit pe 28(luni) si s-a terminat complet vineri 2 decembrie. -nu am mai inceput alta folie -pe 4 am avut contact sexual protejat cu foite chinezesti la care am dubii. In cazul in care nu si-au facut efectul foitele exista riscul de a ramane insarcinata? -pe 4

    0
    0

  • ioana pe 19 Nov 2011, 14:21
    sarcina?

    AM 29 ANI , AM RAMAS PT PRIMA DATA INSARCINATA DAR COPILUL A VENIT FARA SA FIU PREGATITA. AM SOLICITAT O INTERVENTIE CHIRURGICALA SI DUPA 10 ZILE SANII MA DOR LA FEL , AM ACELEASI SIMPTOME DE GREATA , IAR TESTUL DE SARCINA A ESIT POZITIV FOARTE CLAR. ESTE POSIBIL CA BEBELE SA FIE TOT ACOLO ? PENTRU CA DACA ESTE TOT ACOLO NU-L VOI MAI PIERDE. A-SI DORI CA CINEVA SA POATA SA-MI RASPUNDA URGENT . VA MULTUMESC

    1
    1

  • oprea perian pe 5 Nov 2011, 13:17
    ajutor

    BUNA ziua am facut u avort si dupaia mam injectat cu provena si de atunci eu nu mai am ciclu 1 si jumatate si am crescut an greutate sangerez uneori dar nu este ciclu ami puteti spune cand ami va fi regular menstruatia

    6
    0

  • mihaela pe 17 Oct 2011, 18:45
    un sfat va rog!!

    buna ziua!!as dori un sfat foarte necesar pt mine acum cateva luni ramasesem insarcinata pt prima data am fost foarte fericita dar din pacate am dus sarcina pana la 6 luni deoarece nu mai simteam copilu si mi-sa confirmat la eco...ca copilu era mort mi-sa facut cezariana ....vreau sa mentionez ca am rh negativ oare sa fi murit din cauza asta?era prima sarcina nu am mai avut nici o pierdere si nici avorturi !!.ce ar tb sa fac ca la a doua sarcina sa o pot duce cu bine si sa fie bebele sanatos?multumesc

    0
    0

  • ana pe 17 Oct 2011, 17:46
    o intrebare..

    La un control pt a face un test de sarcina la cabinetul unui medic am nevoie de buletin???..ce acte sunt necesare?

    0
    0

  • andreea pe 4 Oct 2011, 13:55
    sarcina???

    buna am 22 de ani si sunt casatorita pana luna asta ciclul meu era f regulat, am facut ...si ma astept la o sarcina dar mia intraziat vreo 4 zile si dupa 4 zile mia venit ceva ciudat ceva maroniu si nu mult nu ma simt ca in zilele de mestruatie adica ma durea burta f tare ,acum spatele ma doare si nu am chef sa fac absolut nimic, mi foame cam des am facut un test dar liniuta a doua e foarte pala dar exista. ce ziceti? va multumesc

    1
    0

  • andreea pe 28 Sep 2011, 22:21
    nu stiu ce sa cred

    Buna seara, am si eu o mica problema,am facut dragoste cu prietenul meu inainte cu o zi sa imi vina menstruatia a fost neprotejat dar a ejaculat afara,a trecut o saptamana si 3 zile si nici acuma nu mi-a venit...mi-am facut un test de sarcina ieri si a iesit negativ, nu stiu ce sa cred vreau un raspuns cat mai repede pt k sunt ingrijorata nu mi-a intarziat niciodata, il am regulat.sunt disperata!!!

    2
    0

  • elena90 pe 11 Sep 2011, 14:35
    o eventuala sarcina?

    Buna ziua. Am si eu niste nelamuriri..am 21 de ani iar acum 2 luni am facut un avort pe 07.07.11..primul din viata mea..mi a venit prima menstruatia pe 13.08-pana pe 19/08. sau /20 08..[nu mai stiu exact ] pe data de 22.08 ,am avut un contact sexual neprotejat dar nu si a dat drumul in mine asa ca am luat a 2a zi imediat postinor[avand doar o pastila] iar pe 27.08 mi a venit iar menstruatia care a tinut cam 5-6 zile [pana pe 01.09] iar pe 10.09 am avut un alt contact sexual protejat dar am remarcat ca s a rupt prezervativul si am incetat sa mai continuam deci nu a mai avut loc ejacularea lui..insa ma sperie acel lichid seminal care sunt sigura ca a fost,stiu ca trebuiesc luate de 2 ori pe an si odata la 6 luni,dar am recurs a doua zi de dimineata la postinor2 [cu 2 pastile] am luat o pe prima si astept sa o iau pe a doua..momentan nu am greturi sau alte siptome dar imi este foarte frica nu as vrea sa trec iarasi printr un avort..As vrea va rog daca se poate sa ma lamuriti ce sanse am ca ovulul sa fi fost fecundat si sa raman gravida si daca au vreo eficienta pastilele astea pentru ca din cauza acestei temeri mi se pare ba ca imi este rau ba ca nu sunt in regula gandaindu-ma mereu ca am sa trec iarasi prin ce am trecut.Va multumec mult.Astept rasp Dvs

    4
    0

  • p_zavoianu pe 27 Aug 2011, 21:01
    chist ovarian

    Pot scapa de chisturi ovariene dupa 3 luni de tratament cu AC?Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare care ma framanta .Medicul ginecolog mi-a spus ca chisturile se vor absorbi prin tratament medicamentos.Sunt casatorita si ne dorim mult un copil si nu reusim din cauza chisturilor.Ast.raspuns de la persoane care au aceiasi problema sau ceva asemanator.Multa sanatate

    0
    0

  • Anna Maria pe 9 Aug 2011, 20:39
    scurgeri vaginale maro

    Buna ziua, Am secretii vaginale,ciclul imi venea regulat pana luna trecuta cand mi-a venit cu 1 sapt 2 mai repede iar dupa ce s-a terminat ciclul,a inceput sa curga secretii maro timp de 2 sapt si acum nu mai curge maro.Dureri nu am deloc,nici cand urinez.Ce a putut fi?V-a multumesc."

    3
    0

  • coca pe 31 Iul 2011, 00:07
    oare sa fie candida?

    buna.ma numesc otilia si am 17 ani am un prieten de 8 luni de vreo 1 luna am inceput sa facem peeting calumea sa zic asa daca pana acuma ne frecam doar prin haine acuma hainele au disparut:))eu sunt virgina si nu vreau inca sami incep viata sexuala si atunci prietenul meu ma atinge si ma freaca cu penisul pe clitoris cateodata a mai alunecat si in jos; dar ce se intampla: de ceva timp am niste mancarimi in zona vaginului mai exact la nivelul labiilor (buzelor) .o mancarime insuportabila si de multe ori am incercat sa ma linistesc prin atingerea cu degetul dar tot nu se opreste simt nevoia dea baga degetul cateodata. si mai am o nelamurire de vreo 2 zile imi curge ceva alb dar nu este ca un lichid ce mai mult seamana cu un fulg, sa fie orgasmu meu ?. si ultima problema este menstruatia. mi-a intarziat si incep deja sa fiu disperata. e un motiv pentru a fi speriata?prietenu meu nu a introdus penisul se poate sa se intample ceva de la lichidul carei curge lui din penis? va rog ajutatima. [daca e candida va rog sa imi spuneti un tratement adecvat si sa pot scapa de boala asta..]

    7
    0

  • ana pe 23 Iun 2011, 11:20
    pentru alina

    alina, te rog frumos crezi ca imi poti da si mie id-ul sau e-mailul tau pentru ati cere mai multe informatii?:) mersi!:)

    2
    8

  • alina pe 21 Iun 2011, 02:13
    RASPUNSUL PENTRU ANA

    buna ana ma numesc alina si am 24 de ani eu am patit exact la fel ca tine si am fost la gineolog si a spus k acele stari sunt de la pastila si k nu sunt insarcinata Stai calma....pwp

    2
    2

  • ana pe 20 Iun 2011, 22:28
    intrebare

    o intrebare! povestea mea incepe asa.... pe data de 17 iunie am facut dragoste cu prietenul meu , el a folosit prezervativul, dar a alunecat in vagin, in cele din urma am reusit sa il scot! el spune ca nu si-a dat drumul, dar am tinut neaparat sa iau pastila de a 2a zi! acum in schimb am stari de greata si dureri de burta! pot fi insarcinata?

    1
    0

  • o fata pe 18 Iun 2011, 14:29
    am o intrebare si imi trebuie un raspuns urgent va rog!!!:(((

    am 12 ani si mia venit CM si am facut sex cu un baiat cand avem 7 ani si el avea 8 fara sa stiu ce fac.....pot ramane insarcinata sunt din bucuresti da-ti si mie un raspuns va rog din tot sufletul meu....

    3
    0

  • elena pe 16 Iun 2011, 14:16
    pt sotu meu

    buna ziua am o intrebare di va rog sami raspundeti sotu meu de o saptamana nu i se mai ridica si nu stie din ce cauza si vrem sa stim de la ce e problema el are 23 de ani va rog raspundeti

    1
    0

  • guraliuc georgiana pe 19 Mai 2011, 15:27
    foite cantraceptive

    foitele contraceptive ami dauneaza cumva la sanatate menstruatie sau dureri de sani?

    0
    2

  • adina pe 10 Apr 2011, 18:40
    despre sex

    buna ziua!ma numesc adina am 20 de ani...miam inceput viata sexula la varsta de 17 ani...in acesti ani miam dat seama ca am o "problema"...nu am orgasm in timpul actului sexual......dar la sexul oral nu se pune aceeasi problema acolo am....am incercat cu 3 baieti nu am discutat aceasta problema ku un medic ginecolog pentru ca imi este rusine ma puteti ajuta?

    0
    0

  • lary pe 3 Apr 2011, 17:30
    sexul

    am si eu o intrebare...daca si baiatul si fata fac pentru prima data sex si baiatul foloseste prezervativ,el nu se dezvirgineaza...?

    1
    0

  • elena pe 1 Apr 2011, 16:59
    intrebare

    buna!!am si eu o problema.ma doare ovarul drept de cv timp am facut si tratament dar degeaba.de 2saptamani a inceput sa ma doara si stangul.knd am contactul sexual ma doare tare.de cele mai multe ori nu o fac protejat.cand am ciclul menstrual am dureri mari jos si nu trec fara pastile.ce ma sfatuiti? va multumesc.nu am bani sa merg la un ginecolog in momentul asta

    3
    1

  • andreea pe 1 Apr 2011, 16:42
    intrebare

    buna ma numesc andreea si am si o intrebare.de 2saptamani am dureri jos ca si cum sunt racita knd ies afara ma ustura si nu picura mult.intro noapte mam si scapat pe mn cateva picaturi.am facut baie jos cu apa calda si sare si miam mai revenit un pik dar tot asa a doare. am si o scurgere care are o culoare alb-galbuie si care are si un miros.ce am ?m-as duce la un ginecolog dar momentan nu am bani.VA ROG SA MA AJUTATI

    0
    3

  • Hosmachi Mariana pe 23 Mar 2011, 09:10
    Endometrioza

    Va rog frumos ajutati-ma si pe mine macar cu un sfat.. Am endometrioza,am fost la ginecolog,mi-a dat microgynone pentru trei luni continuu. Am inceput sa iau,de 15 zile am scurgeri,sunt disperata ce sa fac? Va rog din suflet si daca puteti imi trimiteti raspunsul pe adresa mea de email Va multumesc.!

    0
    0

  • ioana pe 23 Feb 2011, 14:53
    am nevoie de un raspuns sigur

    Buna, am o intrebare. Am facut sex cu prietenul meu acum 2 luni. Mia venit ciclul normal de 2 ori. Este posibil sa fiu gravida de acum??? Ar mai fi sanse??

    0
    2

  • ramona pe 17 Ian 2011, 17:46
    menstruatie

    buna...am o mica problema...luna trecuta am avut menstruatie normal o saptamana si la timp din 16 pana in 23.dupa ce am terminat am mai avut relatii sexuale cu iubi dar a fost cand ne-am protejat si cand nu...insa am vorbit cu el si sustine ca nu a lasat nimic in mine cand nu neam protejat.dar luna asta normal trebuia sa imi vina ciclul in 12(tot timpul imi vine la timp-intarzie minim 2 ,3 zile dar acum e deja 17 si inca nu mia venit.....ce se intampla? de ce intarzie asa mult?..nu inteleg!

    0
    2

  • mirela pe 28 Dec 2010, 12:02
    anticonceptionale

    buna sunt mirela am si eu o intrebare...acum 2 sapt am facut avort.dupa doua sapt am avut relatii sexuale meprotejat...dar inainte cu o seara am inceput sa iau anticonceptionale...intrebarea mea isi face efectul imediat sau exista sansa sa ramana iar insarcinata?multumesc

    0
    0

  • Diana pe 17 Dec 2010, 19:37
    Infectie!

    Buna!Sunt diana si am si eu niste intrebari!Am racit jos,aveam usturimi in timpul contactului sexual si dupa si doctorul ginecolog mi-a facut eco si mi-a facut lama si a zis k este vorba despre o candidoza.Mi-a dat tratament si il iau.Trebuie sa faca si partenerul tratament?Doctorulmi-a recomandat ovule gynozol,crema nidoflor si antibiotice nistatina.De la baietii se pot lua candidoze?el nu are nici un fel de mancarime.Dar in urma cu oluna am avut aceeasi problema.si nu am schimbat partenereul.se poate sa filuat el de la mine,si eu de la el?Multumesc anticipat!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod