Durerea de sâni, un simptom al cancerului mamar? Când trebuie să te îngrijorezi

Durerile de sâni sunt mai comune decât crezi. De multe ori inofensive, în situații bine definite pot fi indicii prețioase ale unor probleme de sănătate potențial grave. Iată ce ar trebui să știi despre durerile de sâni și când și dacă este cazul să îți faci griji cu privire la cancerul mamar!

Despre durerile ciclice de sâni


Mastalgia sau durerile de sâni sunt neplăceri cu care femeile se confruntă frecvent. De cele mai multe ori, responsabil pentru sensibilitatea mamară este ciclul menstrual și ale sale fluctuații hormonale. În acest caz, vorbim despre dureri ciclice, care se repetă periodic.

În majoritatea cazurilor, acest tip de suferințe se manifestă în ambii sâni și iau forma unei senzații de apăsare, greutate și/sau sensibilitate la atingere. În anumite situații, durerea iradiază către zona axilară și de-a lungul brațelor.

Cea mai intensă durere de sâni este resimțită adesea imediat înaintea debutului unui nou ciclu menstrual și se încheie de îndată ce perioada sângerării ia sfârșit.

De regulă, durerile ciclice de sâni sunt mai comune la femeile tinere și dispar în totalitate odată cu instalarea menopauzei. Nu în ultimul rând, reține că acest tip de disconfort este firesc, perfect normal pentru un organism sănătos, și nu ar trebui să te îngrijoreze.

Despre durerile nonciclice de sâni

Durerile nonciclice de sâni apar, așa cum le sugerează și denumirea, la intervale neregulate și pot afecta un singur sân. Sunt mai întâlnite la femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani și iau adesea forma unei suferințe ascuțite, un "junghi" sau o senzație de arsură localizată într-o singură zonă a sânului.

Durerile nonciclice de sâni pot fi simptomul unei infecții (mastita) la nivel mamar, dar și al unor noduli ori tumori de natură benignă ori malignă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod