Disfunctia erectila este un semn de boala cardiaca

Informatii generale Aproape 1 din 10 barbati sufera de disfunctie erectila (DE). Desi DE este tratabila, numai aproximativ 10% dintre ei urmeaza un tratament.

La aproximativ 80% dintre barbatii cu DE exista o cauza fizica la baza bolii, cum ar fi: diabet, hipertensiune arteriala sau boli de inima. "Erectia este un fenomen vascular, ceea ce inseamna ca factorii de risc sunt exact aceiasi cu cei ai bolilor cardiovasculare. Disfunctia erectila este un semnal de alarma pentru instalarea bolilor de inima, iar riscul de infarct peste 5 ani este foarte ridicat", avertizeaza asist.
univ. dr. Sebastian Voinea, medic specialist urolog
la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal din cadrul  Institutului Clinic Fundeni.

Barbatii care au probleme de erectie, chiar daca sunt ocazionale trebuie sa ia problema in serios, mai ales daca aceasta dureaza mai mult de cateva saptamani. Este important pentru ei sa fie consultati de medicul urolog si sa faca periodic controale medicale.

O problema sexuala sau o disfunctie sexuala se refera la perturbarea oricarei faze din ciclul raspunsului sexual care impiedica partenerul sau cuplul in obtinerea satisfactiei sexuale.
Fazele raspunsului sexual la barbat cuprinde: excitare si erectie, platou, ejaculare si orgasm, si rezolutie.

Desi cercetarile arata clar ca disfunctiile sexuale sunt frecvent intalnite (43% dintre femei si 31% dintre barbati se confrunta cu o anumita dificultate in obtinerea satisfactiei sexuale), majoritatea persoanelor au retineri in a discuta despre acest subiect. Din fericire, cele mai multe dintre aceste cazuri sunt vindecabile, asadar nu ezita sa discuti cu partenera/ul sau cu medicul despre aceasta problema careia nu-i gasesti rezolvarea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod