Cum tratam candidoza vaginala?

Aproximativ 75% dintre femei au avut de-a lungul vietii cel putin un episod de infectie candidozica genitala.

Aproximativ 75% dintre femei au avut de-a lungul vietii cel putin un episod de infectie candidozica genitala.


Candidoza este produsa de o ciuperca numita Candida albicans. Candida populeaza in mod normal cavitatea bucala si tractul digestiv la ambele sexe, iar la femei si vaginul. De asemenea se gaseste in mod obisnuit pe piele si mucoase.

In cazul unui organism sanatos, microorganismele cu rol de protectie (saprofite) existente in flora vaginala mentin un pH acid care stopeaza dezvoltarea bacteriilor patogene (daunatoare).

Candidoza apare in momente de imunosupresie, adica in cazuri in care imunitatea organismului este scazuta si microorganismele saprofite nu mai pot mentine echilibrul florei, Candida inmultindu-se astfel peste nivelul normal.

 

Cum se manifesta?


  • scurgere alba, branzoasa si abundenta
  • usturimi si mancarimi vaginale
  • usturime la urinare
  • arsuri si dureri in timpul contactului sexual
  • inrosirea si inflamarea labiilor mici

Toate aceste simptome se intensifica inaintea menstruatiei.

Care sunt factorii de risc?


  • cel mai important factor de risc este un tratament recent cu antibiotice, care, pe langa distrugerea florei daunatoare, distruge si echilibrul florei protectoare care tine nivelul Candidei sub control.
  • diabetul zaharat necontrolat, care favorizeaza aparitia frecventa a infectiilor
  • sarcina, cu modificarea aferenta a echilibrului hormonal
  • alti factori de risc: contraceptivele orale, tratamentul cu corticosteroizi, tulburarile imune sau endocrine

Cum o putem trata?


Tratamentul va fi stabilit numai de catre medicul dermatolog sau ginecolog si consta in antimicotice orale sau locale, sub forma de ovule. Alegerea medicamentului se face in urma efectuarii unei antifungigrame, care indica substantele active la care este sensibila tulpina prezenta de Candida.

Igiena locala obisnuita va fi completata cu spalaturi cu apa fiarta si racita in care s-a adaugat bicarbonat de sodiu.

Candida se poate transmite in timpul actului sexual. Chiar daca partenerul nu prezinta manifestari, tratamentul trebuie urmat intrucat exista riscul reinfectarii. Pe durata tratamentului trebuie evitate contactele sexuale (chiar si cele protejate).

Cateva recomandari pentru a preveni aparitia suparatoarei infectii:


  • dupa igiena locala cu apa calduta si sapun (de preferinta sapun special pentru uz intim care va mentine pH-ul local in limitele normale) zona va fi bine uscata cu un prosop
  • evitarea umiditatii in zona genitala (este recomandabil ca hainele umede, cum ar fi costumul de baie, sa fie schimbate cat mai repede posibil)
  • folosirea lenjeriei de corp lejere, din bumbac
  • evitarea utilizarii irigatorului pentru spalaturi interne (distruge flora protectoare)
  • evitarea folosirii excesiva a deodorantelor intime (acelasi motiv)
  • evitarea apei fierbinti
  • tampoanele interne ar trebui evitate sau limitate la momentele cand sunt strict necesare, deoarece mediul cald si umed este cel mai propice pentru dezvoltarea Candidei
 

Comentariile 1-50 din 53

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tica radiana pe 9 Apr 2015, 17:03
    da

    ar trebui reluat trebea sa aveti relati antipu tratamrentului

    0
    0

  • tica radiana pe 9 Apr 2015, 17:01
    da

    bunziua am avut ttratament pentru candidoza mai merg la control ca am termbnat tratamentu

    0
    0

  • tica radiana pe 12 Mar 2015, 20:39
    da

    am mancarimi vaginale bunasera

    0
    0

  • violeta pe 15 Feb 2015, 11:55
    vaginita

    Monofemina 2 ovule,macar 5 ,6 luni si Refflor Forte capsule,va asigur ca scapati de probleme..cu bine

    0
    0

  • ela pe 16 Nov 2013, 15:15
    sfatul meu

    exista la farmacie CLOTRIMAZOL (ovule vaginale). o cutie cu 12 ovule costa aproximativ 10 lei. seara inainte de culcare se introduce adanc cate un ovul in vagin .dupa 5-6 zile ar trebui deja sa cunoasteti ca tratamentul da rezultate. mie mi-a trecut cu doar 6 ovule. uitasem sa zic ca de 3 ori /zi se fac si spalaturi vaginale cu ceai de musetel sau coada soricelului(se pot amesteca daca vreti ). Sper sa va fie de folos.

    4
    0

  • adriana pe 14 Sep 2013, 22:47
    candidoza

    buna!si eu m am confruntat cu aceasta problema aproape un an,am tot mers la medici diferiti dar imi recidiva la o luna doua.toti imi dadeau tratament cu fluconazol tableta una eu una sotulcrema pt amandoi ovule am incercat destule....pana am ajuns la un medic ginecolog in ellias printr un amic chirurg acolo.a tratat problema cu mare atentie pt ca eram relatia prietenului lui asa am reusit...trat este in felul urmator lomexin ovule de 1000 (intr un irigator se pune 400 ml apa caldutza in care se dizolva un plic de tantum rosa,apoi introduci primul ovul,dupa 3 zile repeti spalatura si introduci al 2lea ovul.in seara in care incepi trat se ia 2 capsule de diflucan tablete de 150(femeia,2 tablete barbatul.Crema vaginala lomexin se aplica de 2 ori pe zi si pt femeie si pt barbat.SI ACUM URMEAZA CE AU OMIS ALTI MEDICI:la 7 zile de la terminarea tratamentului incepi tratament pt refacerea florei vaginale,gynophillus ovule,2 pe zi timp de 7 - 10 zile. asta este tot.mi a explicat ca este f posibil sa mai intampin problema aceasta pt ca sunt eu mai sensibila si in caz ca apare sa urmez acelasi tratament.in cazul in care este nevoie sa luati antibiotice poti aplica un ovul de lomexin fix in seara in care incepi trat cu antibiotic.sper sa fi fost cuiva de folos stiu cat de greu este sa dai de un medic sa trateze problema pana la capat,multi dau ovule trateaza candida platesti consultatii analize si plus trat dar pt refacerea florei nu spun nimic.succes!

    9
    0

  • ade pe 25 Iul 2013, 15:32
    candida

    Cartea asta a folosito cineva ?? http://tratament-naturist-candida.com/?utm_source=sfm_s3b10_304x80&utm_medium=bn&utm_campaign=sfm_s3b10_304x80

    5
    0

  • dana pe 21 Iul 2013, 16:51
    candida

    spalaturile cu ceai de galbenele este fff bun.

    0
    2

  • carmen pe 21 Mai 2013, 08:50
    cum ma vindec

    ce sa iau de candida.am mamcarimi de cativa ani si nu stiu ce sa mai iau.ajutati-ma

    3
    0

  • daniel2013 pe 7 Oct 2012, 09:32
    tratament candida!!

    pentru tratarea de candida,va recomand tratamentul natural cu ovule pentru mai multe detalii intrati pe www.natural-propolicium.ro

    1
    2

  • Luminita pe 24 Aug 2012, 12:42
    vindecare

    Buna. Eu m-am vindecat cu tratament naturist, mai precis cu suplimente alimentare (nu stiu daca sa scriu firma aici). Ideea este mai intai sa fie omorat virusul, apoi sa se faca o detoxifiere pentru curatarea organismului de substantele reziduale rezultate in urma actiunii virusului, apoi refacerea mucoaselor afectate si a dezechilibrelor hormonale, a imunitatii. Tratamentul a durat cam 3 luni, timp in care am vrut sa renunt de cateva ori dar ma bucur ca nu am renuntat si candida nu a mai revenit de cativa ani :) Daca sunteti interesate, va pot spune mai multe pe mail: lumimiha1@yahoo.com. Va doresc sanatate. Cu drag, Mi

    3
    2

  • daly pe 10 Aug 2012, 14:51
    yeastrol

    Am folosit acest spray yeastrol, de fapt fiica mea , pot spune ca este f f f bun, il recomand ...pretul este mare dar merita.Am avut si eu retineri dar ma bucur ca l am luat si a functionat.

    3
    4

  • grendless pe 29 Mar 2012, 22:15
    candidoza

    Fetelor,am citit toate comentariile si m-am cam speriat!eu am avut aceste senzatii anul trecut ,cand eram insarcinata.Am venit cu aceste simptome de la mare.Avand sarcina trim 3,doctora mi-a prescris macmiror,dar nu am luat nimic.am suportat pana mi-a trecut.Dupa 6-7 luni,a revenit si mi-au iesit cocobacili.Nu stiu daca e aceeasi cu candidoza,dar am facut trat cu cervugid.

    5
    0

  • Corina pe 15 Feb 2012, 10:55
    yeastrol

    Sper sa iti fie de ajutor comentariul meu.

    4
    0

  • Corina pe 15 Feb 2012, 10:53
    Yeastrol

    Pentu Sara: Am folosit si eu acest spray. Dar nu l-am folosit o singura luna. Eu l-am folosit 4 luni. Am vazut ca la unele persoane poate nu a dat rezultate, dar la mine a dat. Recunosc ca mai greu. Probabil si din cauza faptului ca eu o aveam de vreo 5 ani. Cred ca este foarte important sa ai si credinta. Eu am crezut in acest tratament. Mi-a fost recomandat de o persoana de foarte mare incredere si de aceea nu mi-a fost frica sa-l folosesc atat timp. Sper

    0
    1

  • Sara pe 14 Feb 2012, 11:44
    YEASTROL

    Buna ziua, am vazut doar 2 comentarii de spre RENUMITUL SPRAY YEASTROL,care dupa parerea mea sunt pt reclama.DACA INTR-ADEVAR L-A FOLOSIT CINEVA, SPUNETI-VA PARERILE VA ROG MUUUULT.MULTUMESC!

    5
    0

  • Emanuela pe 27 Dec 2011, 03:30
    Candida

    Of.. eu sufar de aceasta infectiie de la 15 ani si jumatate... acuma am 22.. Eram virgina cand am contractat-o.. Nici nu stiu exact de unde.. Am fost la toti doctorii din Bucuresti.. Am spart milioane si milioane lunar pe medicamente si investigatii care mai de care mai costisitoare si mai dureroase.. De fiecare data acelasi raspuns primeam: O forma usoara de candida.. luati X pastile si trece !!M-am saturat de placa asta si banuiesc ca nu sunt singura!! Exista N medicamente pentru aceasta asa-zisa infectie banala, care pur si simplu nu trece! Am tinut cont de absolut toti factorii.. am luat si pastile pt imunitate.. pastile si ovule care mai de care.. de la scumpe la foarte scumpe aduse din afara, lenjerie adecvata.. Spalaturi cu ceaiuri .. Concluzia mea este urmatoarea: nu trece.. Trece pe moment si reapare. Odata luata o sa o aveti toata viata... Sunt putine persoane care au scapat. Depinde si de organismul fiecareia, evident.. Dar citind acelasi topic pe atatea forumuri, mi-am dat seama k asta nu e doar o mica ciuperca cum zic doctorii.. E mai rau decat atat.. Nu pot sa va zic decat ca o sa vi se aline suferinta o perioada de la medicamente.. Cea mai lunga perioada de liniste pe care eu am avut-o a fost de 2 luni.. In rest o am continuu.. Deja nu mai am viata..... Si cand ii aud pe doctori ca zic k e in ordine si trece, imi vine sa urlu!! Si la toate examinarile amanuntite nu a iesit absolut NIMIC! E frustrant sa nu stii exact cum sa combati ceva care se presupune a fi banal.. Eu mi-am pierdut orice speranta.. In schimb.. daca doriti un sfat cat de cat de ajutor pentru o perioada scurta de alinare, va recomand Nistatina si polygynax ovule 10 zile.. nistatina de 3 ori pe zi, iar ovulele seara inainte de culcare.. creme locale ar fi lomexin si pimafucort.. nu faceti dusuri vaginale in perioada tratamentului si evitati orice contact sexual.. folositi servetele umede pentru bebelusi, eventual din acelea care nu prea au parfum daca doriti sa va stergeti de surplusul de prurit.. Insa, va previn ca daca repetati tratamentul de prea multe ori, ciuperca va prinde rezistenta la tratament si va deveni ineficient.. Daca aveti dureri la urinare, folositi Uricol.. o data sau de doua ori pe zi, pliculet in jumatate de cana de apa. Macar in perioada tratamentului evitati fumatul si consumul de ciocolata si cafea.. Succes! sper sa va aflati printre cei care scapa definitiv de aceasta povara!

    6
    0

  • Alinush pe 26 Nov 2011, 19:29
    Candida vindecata

    Buna! Eu am avut o candida foarte urata si raspandita timp de 9 ani si am facut un tratament asta-vara cu biomagnetoterapie si probiotice care a facut sa dispara ciuperca. Pentru tratament am fost la Medias impreuna cu prietenul meu, care avea psoriasis si candida asimptomatica. Amandoi suntem foarte multumiti de rezultate. Eu am luat informatia de pe alt forum, dar scriu aici pentru ca alte persoane sa afle. Multa bafta!

    11
    2

  • Daniel pe 18 Nov 2011, 00:47
    ibc-10

    Din pacate vaccin-ul ibc-10 nu se mai fabrica si se pare ca asa va ramine si pe viitor..mare pacat.stiti alte vaccinuri care se pot gasi in afara???

    6
    0

  • Daniel pe 18 Nov 2011, 00:46
    ibc-10

    Din pacate vaccin-ul ibc-10 nu se mai fabrica si se pare ca asa va ramine si pe viitor..mare pacat.stiti alte vaccinuri care se pot gasi in afara???

    0
    0

  • gratzy pe 24 Oct 2011, 11:04
    raspuns pt vyo

    Draga vyo, Fara sa te superi pe mine, tin sa te contrazic. Eu eram atat de plina de candida (si aici vb si de tubul digestiv), incat devenisem alergica la fluconazol si la orice medicament care il contine. Nu mai toleram decat nistatinul si trat naturiste. Am cheltuit o avere pe antimicotice, deci stiu despre ce vorbesc. Nu exista luna in care sa nu iau tratament pt candida. Ei, din iulie, eu nu am mai avut nevoie de antimicotice. Nu mai am nici o leziune in gat, iar candida genitala nu a mai aparut de nici un fel. La tine, cred ca nu a functionat, fie din cauza ca nu ai incercat sa renunti la alimentele contraindicate, fie din cauza ca partenerul tau nu a urmat si el acelasi tratament. Degeaba te vindeci tu, daca el e in continuare purtator... Pentru cine e interesat/a de acest trat. ii rog sa ma contacteze la nr de tel 0745792988. Eu sunt foarte multumita. Cand am cumparat, pentru a iesi mai ieftin, am luat cantitate mai mare. Suntem 4 pers care il folosim si ne merge foarte bine. Mai am cateva flacoane pe care le pot da chiar mai ieftin decat pe net.

    3
    1

  • vyo pe 5 Sep 2011, 09:34
    candida

    In legatura cu spray-ului Yeastrol pot spune ca este o mare minciuna. Fac reclama doar ca sa isi vanda produsul si atat. Am folosit acest spray timp de o luna si nu am vazut niciun rezultat. Daca era atat de bun pe cat il lauda altii a fi acum nu ar mai exista atatea persoane care sa aiba candida si sa nu poata scapa de ea :-j.....

    7
    0

  • stefania pe 20 Apr 2011, 12:40
    Cum am reusit sa ma tratez de candida

    Fetelor incercase-mi tot, imi pierdusem increderea in toate medicamentele pana mi-a recomandat cineva yeastrol, am tinut 3 luni de zile si mi-a ameliorat substantial simtomele.iar daca doriti sa aflati mai multe detalii si va pot fid e ajutor va las id-ul meu stefy21stefy si va voi mai spune acolo. multa sanatate si un paste fericit tuturor.

    5
    4

  • iola pe 11 Apr 2011, 15:16
    Candida/infertilitate

    Mda. ca si toata lumea de aici ma confrunt cu blestemata de candidoza. Problema este ca de cand am, ca si pana acum am facut sex neprotejat cu partenerul in speranta unei sarcini, insa nimic!!! SUnt pe zi ce trece mai ingrozita. Bun, am candidoza, nu pot ramane insarcinata? Ma poate afecta permanent? Tratamente peste tratamente si nimic.... Ce puteti sa-mi spuneti vizavi de acest lucru?

    5
    2

  • ema pe 19 Oct 2010, 20:46
    diagnostic candida

    buna ely sunt ema, am citit despre problema ta si cred ca ai facut alergie la substanta (fluconazol) si ai facut f bine ca ai intrerupt.nu sunt medic ,doar asistent de farmacie dar cred ca poti lua claritine tb una seara si sa folosesti o solutie de alcool mentolat sau calamine sol.sper sa te ajute.

    4
    0

  • ely_7 pe 14 Oct 2010, 14:45
    diagnostic CANDIDA

    Sal. Am urmat control ginecologic ecografie, tot si dr spunea ca totul e ok, sunt sanatoasa tun. La testul Babes Papanicolau surpriza CANDIDA, inflamatie fungica. Mi-i s-a dat tratament cu ovule cervugid si flucoric capsule. De pe urma capsulelor de flucoric, de la a doua zi de tratament, m-am ales cu o eruptie de bubitze, pori pe piele si mancarime pe tot corpul. Mi-i s-a spus sa renunt la administrarea pastilelor, am ramas cu sa continui tratamentul cu ovule, 5 ovule in fiecare seara. Intrebarea mea este cum scap de bubitzele astea de pe piele si de senzatia de mancarime. Daca se poate un raspuns si de la un dr. ginecolog, un specialist ceva. Mersi!

    0
    0

  • ema pe 17 Sep 2010, 10:43
    candida

    buna.si eu am candida albicans de 10 ani si de obicei este insotita de o infectie urinara ( EU AM CU E COLI) si este groaznic.am incercat toate ovulele si toate cremele.am fost la medic si a incercat saraca tot ce se putea face.pe mine cel mai mult ma ajuta crema canesten (clotrimazol).am auzit de un spray homeopat yeastrol dar nu am gasit pe nimeni care sa-l fi folosit cu adevarat (nu reclama) ca sunt satula.acum fac instilatii si sper sa ma ajute.am in frigider renumitul vaccin ibc10 de la cantacuzino si cred ca a expirat.nu l-am folosit pentru ca am mai facut un vaccin pt. e coli tot de la ei si nu a dat rezultate si nu mai am incredere. sa stiti ca nu il elibereaza decat cu reteta de la specialist (ginecolog). mai nou mi-a aparut candida si la exudat faringian ,deci deja se intinde. asta e ce o vrea domnu.

    1
    0

  • ema pe 17 Sep 2010, 10:42
    candida

    buna.si eu am candida albicans de 10 ani si de obicei este insotita de o infectie urinara ( EU AM CU E COLI) si este groaznic.am incercat toate ovulele si toate cremele.am fost la medic si a incercat saraca tot ce se putea face.pe mine cel mai mult ma ajuta crema canesten (clotrimazol).am auzit de un spray homeopat yeastrol dar nu am gasit pe nimeni care sa-l fi folosit cu adevarat (nu reclama) ca sunt satula.acum fac instilatii si sper sa ma ajute.am in frigider renumitul vaccin ibc10 de la cantacuzino si cred ca a expirat.nu l-am folosit pentru ca am mai facut un vaccin pt. e coli tot de la ei si nu a dat rezultate si nu mai am incredere. sa stiti ca nu il elibereaza decat cu reteta de la specialist (ginecolog). mai nou mi-a aparut candida si la exudat faringian ,deci deja se intinde. asta e ce o vrea domnu.

    0
    0

  • Roxana pe 2 Sep 2010, 12:56
    Super tratament homeopatic pentru candida!!!!

    Am reusit sa scap de candida cu ajutorul spray-ului Yeastrol si ma simt foarte bine. Modul de utilizare este foarte simplu, dar va las mailul meu pentru mai multe detalii: roxtyna@yaho.ocom O zi buna!

    3
    0

  • adyna pe 2 Sep 2010, 12:04
    candida

    am avut si eu aceiasi problema din cauza antibioticelor, dar am mers la doctor si mi-a prescris fluconazol sau flucovim ,depinde de compania producatoare, se recomanda o pastila de 15o odata pe saptamna timp de o luna, pastila nu este scumpa doar 10 lei, se observa efectul de la prima pastiluta, incercati.

    2
    3

  • narghi pe 29 Iul 2010, 19:42
    candidoza

    am facut toate tratamentele posibile si degeaba tot am usturimi la intrare an vagin nu stiu ce sa mai iau din cauza la candidoza asta ami poate spune cineva care cu adevarat a scapat va rog astept un raspuns

    4
    0

  • sweet_snoopy pe 15 Iun 2010, 23:03
    nu stiu exact ce am

    eu am o secretie abundenta si de culoare alba, cateodata urat mirositoare si cateodata am si macarimi, acum face si iubitul meu o pasta alba urat mirositoare, cred ca avem vreo boala dar nu stim exact ce. ar putea fi candidoza? va rog dati-mi o sugestie

    4
    0

  • catalina pe 11 Mai 2010, 10:11
    INFECTIE CANDIDA

    SI EU TREC PRIN ACEASTA SITUATIE DIFICILA:DE CAND ERAM INSARCINATA MIA APARUT ACEASTA INFECTIE ,,CANDIDA:: AM URMAT 10ZILE CU OVULE PE CARE MI LEA PRESCRIS MEDICUL ;NU O PUTEAM TRATA PT: K ERAM INSARCINATA;SIMTI O SENZATIE NASOALA DE MANCARIME;SI ACUM DUPA 1 AN SI 3 LUNI IMI APARE O TRATEZ SI DEGEABA:O SA MERG LA UN MEDIC IN GERMANIA SI SPERAM SA NU-MI MAI APARA.DACA IMI VA TRECE O SA VA RECOMAND SI VOUA:

    0
    2

  • liana pe 10 Mai 2010, 16:16
    candida

    Si eu am trecut prin aceasta situatie cu doi ani in urma, insa din fericire am reusit sa inving aceasta afectiune in trei luni si de atunci nu am mai avut probleme. Din experienta mea vreau sa formulez cateva recomandari pentru doamne: 1. in primul rand mergeti la doctor (la o clinica cu un laborator performant, gen medsana, synevo etc.) si solicitati sa vi se faca o analiza care se numeste antifungigrama – este un fel de antibiograma care va identifica la ce medicamente este sensibila forma de candida pe care o aveti. eu am fost tratata dupa bunul plac al medicului, fara aceasta analiza, iar medicamentele administrate mi-au produs in final dezechilibrarea florei vaginale si alte afectiuni – ureaplasma. 2. In al doilea rand fierbeti lenjeria de corp pe care o folositi. Prin sterilizare se inlatura cercul vicios tratament – vindecare – infectare.... 3. Luati vitamine pentru a intari imunitatea organismului. 4. Si nu in ultimul rand daca sunteti mare amatoare de dulciuri, incercati sa reduceti cantitatea. Eu recunosc acesta mi s-a parut cel mai greu lucru si inca ma mai chinui sa renunt la anumite “vicii”. In schimb este bine sa consumati lactate si in special iaurt cu culturi lactice sau kefir, acestea ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale. De asemenea evitati sa consumati branzeturi cu mucegai, alimente care contin o cantitate mai mare de drojdie de bere, anumite fructe cu foarte mult zahar etc. Daca nici astfel nu reusiti sa va vindecati, mergeti la doctor pentru mai multe investigatii privind imunitatea dvs. Eu am respectat permanent aceste reguli in ultimii doi ani si nu am mai avut probleme. Sper ca sfaturile mele sa va fie utile si sa fiti sanatoase!

    3
    0

  • D4lid4 pe 29 Apr 2010, 17:43
    tratament candida

    Cel mai eficient tratament importiva candidei este Gynofortul. Este un tratament de ultima generatie. E sub forma unei seringi (in loc de ac exista un capac mai special) care se injecteaza in vagin cat mai adanc. Se administreaza in doza unica. Se compenseaza 50% (puteti preciza asta doctorului, daca zice ca nu se poate) si se gaseste in farmacii. Pretul e de 40 si ceva de lei. Eu asa am scapat de candida dupa cativa ani buni, iar persoanelor carora le-am recomandat a avut acelasi efect. Sanatate multa tuturor!

    10
    0

  • mary pe 15 Apr 2010, 00:02
    candida

    si eu am din pacate de aface cu ciuperca asta,de 5 ani de zile,tot timpul am facut tratamente,tot felul caci tot timpul mi-s dst sltceva,dar degeaba dupa ce terminam ttratamentul revenea,cred ca nu mai scap niciodata de ea,desii as vrea cu incapatanare sa scap de ea caci nu mai suport.Si din cate am inteles eu(am invatat la scoala)ciuperca candida,daca este nu este tratata duce la alte boli mult mai grave..

    2
    0

  • kosinszki pe 31 Mar 2010, 23:03
    candida

    si ma chinui de 3 cu boala asta,si tot iau tratamnet si nu am nici un rezultat.credetima ca nu stiu ce sa ma mai fac si am fost la o groaza de medici si degiaba ,tot avule si atata iar efectul zero.si pe peroada sarcini aveam mancarime groaznica.

    1
    0

  • biencutza20 pe 5 Mar 2010, 00:38
    candida

    si eu de curind am probleme cu asa ceva...mi-a trecut un timp si mi-a aparut din nou,este grav ca si sotul meu a luat...nu stiu tratament sa mai iau?????????va rog un sfat...

    0
    0

  • MONICA pe 11 Feb 2010, 00:01
    candida

    si eu ma chinui de 8 ani cu nebunia asta,nici nu mai stiu ce sa fac .am urmat si eu si sotul tratamente atat in tara cat si in spania unde suntem de 6 ani.am urmat un timp si regim ,fara paine ,dulciuri,prajeli mai putine ,lenserie spalata la temperatura mare si calcate mereu dar nimic.am citit de curand pe net ca netratata candida poate intra si in sange afectand grav ficatul si fierea si poate provoca multe alte afectiuni.Mie mi-a provocat hipotiroidism si cred ca o am mai in tot corpul .nu inteleg dece specialistii nu scot ceva care sa o tateze,ceva eficient ca ovule care doar dam bani pe ele nu ne trebuiesc,eu am incercat destule. viner merg iar la ginecolog ,daca nici acum nu da rezultat ,in vara vin in tara si ultima solutie am auzit ca e vaccinul,o sa.l caut pana am sa-l gasesc.daca voi stiti altceva ziceti-mi si mie va rog la adresa monalisaloca@yahoo.com

    1
    0

  • elena pe 30 Ian 2010, 14:18
    dr bun

    Nush din ce oras esti,insa iti recomand medicul MAGDA CARAULEANU din IASI. Mergi la clinik ei privata, consulatia nu e scumpa (500 lei vechi) si vei vedea k vei avea rezultate. Trust me! Dinsa e putin rigida, insa e un medic f bun.

    2
    0

  • mirela pe 25 Ian 2010, 11:41
    candidoza

    eu ma chinui de vreo 7 ani,totul a inceput de la antibiotice fiind alergica la ampicilina,doctorul tot ma tratat dar explicatii mai concrete ioha,banii la greu si rezultatul acelasi,am fost gravida si mi-a luat 4milioane ne dandu-mi chitanta(doctorul Azdaser nachin cfr 2) ca acum sa am probleme iar,sincer nici nu stiu unde sa mai ma duc ca la el in nici un caz nu,daca stiti vreo doctora buna ?

    0
    1

  • silvia pe 24 Ian 2010, 16:48
    candida

    shi eu ma chinui cu candida asta afurisita de vreo 3 ani.Am urmat fel de fel de tratamente,chiar shi in timpul sarcinii,dar nu m-au ajutat.Ultima data am inceput un tatament cu Flukostat.Trebuia sa dureze un an,odata la 3 luni,2 pastile cu interval de o saptamina,rezultatele erau deja sesizate,dar,din pacate,ultima doza nu am reushit sa o urmez.Incercati shi voi,succes!!!!!!!

    0
    1

  • silvia pe 24 Ian 2010, 16:46
    candida

    shi eu ma chinui cu candida asta afurisita de vreo 3 ani.Am urmat fel de fel de tratamente,chiar shi in timpul sarcinii,dar nu m-au ajutat.Ultima data am inceput un tatament cu Flukostat.Trebuia sa dureze un an,odata la 3 luni,2 pastile cu interval de o saptamina,rezultatele erau deja sesizate,dar,din pacate,ultima doza nu am reushit sa o urmez.Incercati shi voi,succes!!!!!!!

    0
    0

  • petinari pe 24 Ian 2010, 00:21
    candida

    Eu am fost saptamana aceasta la ginecolog si mi-a dat tratament POLYGYNAX(capsule moi vaginale)/1 pe seara si apoi crema CLOTRIMAZOL MK/dimineata si seara.Sper sa fie bun tratamentul si sa ma scap de ciuperca asta :( Doctorita mi-a spus ca partenerul trebie tratat numai daca este iritat si are mancarimi , partenerul meu n are nimic suspect , ar trebui sa se trateze si el??...

    2
    0

  • christine00 pe 16 Ian 2010, 15:59
    ibc-10

    http://www.farmablu.ro/farmacie/ibc-10-1ml-susp-inj-10fi Aici gasiti vaccinul IBC-10. L-am cautat luni de zile pentru ca nu sunt din Bucuresti si nu l-am gasit niciunde. L-am comandat de pe acest site si in 2 zile a ajuns coletul. Acum o sa incep tratamentul. Sanatate :)

    7
    0

  • domnicacondulet pe 12 Dec 2009, 20:36
    trichomonas

    de zeci de ani ma chinui si nu pot scapa am mincarimi puternice cam atit am fost la medic de multe ori amindoi tinem tratamentul dar degeaba dactarin metronidazol poate stie cineva cum ma pot vindeca multumesc

    1
    0

  • ioana pe 9 Dec 2009, 21:17
    candida

    si eu ma confruntat cu ea din adolescenta si acum o am la 35 de ani binenteles de-alungul aniior am luat fel de fel de medicamente,dar trecea o vreme apoi revenea si o luam de la capat .....si eu as vrea sa stiu mai multe despre ea si poate exista un remediu de vindecare poateimi spune si mie cineva ..multumesc

    0
    0

  • mihaela pe 9 Dec 2009, 10:31
    candida

    eu cu DACTARIN ovule m-am vindecat de candita....doua saptamani de ovule fara relatii sexuale...incercati si voi...

    0
    0

  • draganmihaela pe 9 Dec 2009, 00:57
    candida

    cu ce tratamentse vindeca??????????????

    0
    0

  • IRINA MARIN pe 8 Dec 2009, 23:21
    CANDIDA-TRATAMENT

    Din anii adolescentei m-am tot confruntat cu astfel de probleme,ulterior sa aflu ca tocmai igiena in exces(folosirea irigatorului zilnic dimineata si seara,si de multe ori chiar si de 3-4 ori pe zi)afecteaza flora iar rezultatul e clar-candida.Cu atat mai mult asupra unui organism mai sensibil,nenumarate incercari pana cand...intr-o zi,evident iar la medic,analize si un singur medicament DIFLUCAN(2 pastilute,cea de-a 2 pentru partener ,timp de 3 luni) cum de altfel igiena mult mai atenta,spalaturi interne superficiale cu ceai de musetel si galbenele,bicarbonat,in cazul arsurilor lejere folosind unguentul cu extract de tataneasa si galbenele,cicatrizant,renuntarea definitiva la irigator. Multa sanatate !

    2
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod