Consumul de alcool în perioada menstruației poate cauza aceste 5 efecte negative

Consumul de alcool în perioada menstruației poate cauza aceste 5 efecte negative

Fiecare organism este diferit, însă un lucru este sigur: consumul de băuturi alcoolice în perioada specială a lunii nu te ajută foarte mult, ba dimpotrivă.
Stim ca un pahar de vin poate parea o solutie buna pentru a te relaxa, mai ales atunci cand menstruatia iti cauzeaza stari fluctuante si crampe abdominale insuportabile. Totusi, consumul de alcool in perioada menstruatiei iti poate face mai mult rau decat bine.

Chiar daca ciclul menstrual este diferit de la o femeie la alta, exista intotdeauna elemente comune. Uneori, iti poti cauza singura dureri si complicatii, fara sa iti dai seama.

Iata ce se intampla atunci cand bei alcool in perioada menstruatiei!

1.
Ciclul menstrual se poate deregla


Daca dimineata ti-a inceput cu o menstruatie surpriza sau ai asteptat cu sufletul la gura menstruatia si aceasta a aparut mult mai tarziu decat te asteptai, este posibil sa ai de-a face cu dereglari.

Aceste dereglari pot fi cauzate si de consumul de alcool in perioada menstruatiei sau inainte de aceasta. Explicatia este simpla: alcoolul creste temporar nivelul de estrogen si testosteron, iar acest lucru poate influenta ciclul menstrual.

2. Menstruatia poate fi mai dureroasa decat de obicei


Alcoolul deshidrateaza, iar un organsim deshidratat este mult mai predispus la crampe abdominale groaznice.
Asadar, daca de obicei experimentezi dismenoree, nu este deloc o idee buna sa consumi alcool in perioada menstruatiei.

Daca, totusi, iesi si oras si vrei sa bei un pahar cu vin sau un cocktail, asigura-te ca bei si o cantitate mai mare de apa. Astfel, vei regla nivelul de hidratare si vei evita simptomele neplacute de a doua zi. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod