Ce este amniocenteza?

Discută cu medicul ginecolog despre amniocenteză, o investigaţie care se face pe perioada sarcinii pentru a oferi informaţii despre sănătatea şi dezvoltarea bebelusului.

Discută cu medicul ginecolog despre amniocenteză, o investigaţie care se face pe perioada sarcinii pentru a oferi informaţii despre sănătatea şi dezvoltarea bebelusului.

 

Cum se face analiza şi la ce foloseşte ea?


Lichidul amniotic este cel care înconjoară fătul în uter. Pentru a efectua amniocenteza, medicul trebuie să preleve lichid amniotic. În urma investigaţiei poţi depista

1. anomalii cromozomiale (sindromul Down, trisomia 18, trisomia 13 etc)
2.
boli genetice (fibroza chistică, maladia celulelor seceră şi boala Tay-Sachs)
3. anomaliile de tub neural, cum ar fi spina bifida sau anencefalia.

 

Când trebuie să faci amniocenteza?


Amniocenteza este o investigaţie care trebuie facută, preferabil, între săptămânile 15 şi 24 ale sarcinii. „Pacientele care îşi fac amniocenteze sunt conştiente de faptul că acest test oferă foarte multe informaţii despre copilul lor.

Pe lângă ecografiile 2D, 3D şi chiar 4D, foarte multe viitoare mămici vor să facă acest test pentru a asigura sănătatea bebeluşului lor”, spune Dr. Silviu Predoi, medic primar obstetrică-ginecologie de la Clinica de Medicină Materno-Fetală Promed System.

 

Are o precizie de 99%


Potrivit specialistului, în urma acestui test, se află în proporţie de 99% dacă bebeluşul are o boală genetică sau o anomalie cromozomială gravă.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ghimpeteanu Iulian pe 30 Mar 2011, 00:24
    Important pentru femeile insarcinate

    Biopsia de vilozitati coriale se deconteaza la gravide în trimestrul I de sarcina, iar amniocenteza la gravide în trimestrul II de sarcina, numai de catre medicii de specialitate obstetrica ginecologie cu supraspecializare în medicina fetala.Norme 2010-02.04.2010 anexa 16 urmariti linkul http://www.cnas.ro/norme-contract-cadru/norme

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod