Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 51-100 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bocea Alexandra Claudia pe 31 Ian 2012, 17:01
    CANDIDA

    buna as vrea sa va rog si eu cv de cateva luni ma macina rau de tot am o scurgere mai urata si mirositoare ma mananca si mi sa zis ca am candidoza cum as putea scapa imi este rusine pt k miroase urat va rog frumos ajutati-ma va multumesc mult de to la revedere

    15
    4

  • nu candida pe 26 Ian 2012, 22:16
    candida

    Buna! am 18 ani si de un an ma confrunt cu candida din cauza undei infectii ginecologice a trebuit sa iau antibiotice si de atunci a aparut candida si nu mai scap de ea. Am ajuns la al 3 medic,dermatolog,mia recomandat doar spalaturi cu bicarbonat extern si intern(cu irigator) crema bephanten pt mancarime si usturime si ovule. Mie imi fac bine dar dupa ciclu menstrual la cateva zile imi apare iar si incep din nou tratamentu,sunt satula de atatea tratamente.

    6
    9

  • ROXANA pe 25 Ian 2012, 21:23
    CANDIDOZA

    buna. sunt destul de speriata mai ales acum daupa ce am citit cat poate dura infectia aceasta.cred ca am si eu deoarece am mancarimi de 2 zile .acum nu stiu ce sa fac adica ce tratament sa urmez , sa merg la medic sau nu.. pareri?

    14
    2

  • alina m pe 24 Ian 2012, 19:08
    candida sau micoza

    buna ..acesta este al treilea an in care fac aceasta infectie...in 2010 am fost la medic mi a dat ovule si crema...apoi a aparut din nou anul trecut si am luat ce mi a zis farmackistul si mi a trecut...acum mi a aparut din nou....as vrea sa stiu dc si mai ales vreau sa rez aceasta problema fara a consulta un medik..multumesc

    12
    1

  • andreea pe 24 Ian 2012, 15:12
    candida

    are cineva informatii despre tratarea candidei in timpul sarcinii, si in special tratamente naturiste?! multumesc!

    20
    3

  • Daria pe 13 Ian 2012, 12:53
    Site-ul www.adiocandida.com este foarte util

    Diana, este foarte rau ca nu reusesti sa scapi de candida, caci stiu cat de mari sunt neplacerile cauzate de aceasta. O prietena de a mea a avut de curand problema asta si a gasit pe site-ul www.adiocandida.com informatii foarte urile in cartea adupa site. A urmat sfaturile din carte si acum a scapat de probleme.

    3
    8

  • Diana pe 12 Ian 2012, 23:59
    candida

    Am boala asta vaginala de cand eram virgina de pe la vreo 15 ani,adica de vreo 6 ani... am facut vreo 4 tratamente, date de ginecologi diferiti, unele mai ieftine altele peste 400 iar rezultatul este zero! Antibiotice nu am luat si nici nu iau.... poate fi de la stres, nu stiu cauza de la care tot apare mereu dar nu pot sa scap de ea. Am vazut ce ati scris si voi aici si nu stiu sincer ce sa mai incerc.... Clotrimazol? Lomexim? Yeastrol? ..... i-am daruit-o si iubitului meu k sunt darnica... vreau sa scapam de ea :(

    8
    8

  • lumy pe 19 Dec 2011, 21:29
    candida

    am luat si eu lomexin si nu mi-a trecut. as ca nu va bazati pe el. eu chiar nu mai stiu ce tratamente sa folosesc.

    18
    5

  • Iulia pe 12 Dec 2011, 22:29
    experienta mea

    salut fetelor! si mie iau gasit candida acum vreo 3 luni in urma,si miau prescris Medimazol ovule.dupa ce leam urmat,parca trecuse dar la urmatorul ciclu a reaparut,asaca mam informat bine pe net si mam tratat asa;timp de o luna de 3 ori pe zi cite 10 picaturi de extract din seminte de grapefruit(puternic anti ciuperca si tot felul de virusi si bacterii),dupa fiecare masa o pastila de probiotice,si timp de o saptamina de 3 ori pe zi spalaturi cu apa fiarta si lasata la racit cu 3 picaturi de ulei de TEE TREA OIL(deja dupa prima spalare dispar mincarimile si e un puternic dezinfectant),iar dupa prima saptamina spalaturi o data pe zi. Desigur fiind o problema ce incepe de la stomac,am stat la dieta stricta;NU-zahar si tot ce il poate contine,nimic ce poate contine drojdii,nimic ce deriva de la lapte(brinzeturi,iaurturi dulci ecc.) bauturi,ceai ,cafea(dezlantuiesc zaharul in singe-PRINCIPALA HRANA A CANDIDEI),sau sucuri gazoase. Evitati fructele dulci; fructele uscate. DA-legume,peste carne(dar nu prajita),iar daca mincati fructe cu o ora inainte de masa,sau 3 ore dupa. Am tinut o luna de zile,si am simtit din primele zile toate schimbarile,nu mai aveam probleme cu digestia,nu mai aveam eliminari,mincarimi ecc. Va fi greu primele zile,dar dupa aia te deprinzi,in plus am pierdut 2 kg ;)). Dupa ce am terminat am inceput sa reintegrez usor alimentele. Sper ca vam fost de folos,daca mai vreti lamuriri asta e adresa mea ; desireiulia@mail.ru

    9
    1

  • bianca pe 12 Dec 2011, 17:08
    candida

    buna! am auzit de un vaccin impotriva candidei..stie cineva mai mult sa imi zica despre ce este vorba,de unde se procura si dak este bun?

    13
    0

  • alexandra pe 12 Dec 2011, 11:48
    candida

    ..eu nu am avut niciodata probleme de genu sau vreo infectie urinara dar de ceva vreme am usturimi,mancarimi si o scrugere vaginala urat mirositoare nu sunt in tara k altfel ma duceam la doctor dar peste cateva zile ajung in tara si asta am sa si fac...am citit pe net si pe pag asta si cred k e candida..secretia aia trebuie sa miroase?

    2
    0

  • Marina pe 6 Dec 2011, 12:30
    Candida

    Cel mai ieftin si eficient tratament : - se pune 0 lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un l. de apa calduta si dupa toaletare se fac spalaturi vaginale,clatir orale sau tamponare la locul interesat; - la toaletarea urmatoare, se foloseste o solutie diluata (o lingura de acid acetic(otet) la 1 l. apa calduta si se foloseste ca si solutia de bicarbonat.Trebuiesc facute de 2-3 ori/zi ,alternativ .Aceasta reteta este foarte buna si pt. micozele care dau mirosul extrem de neplacut al picioarelo. reteta este foarte eficienta si pt. micozele acelea antipatice care

    16
    5

  • adriana pe 5 Dec 2011, 12:32
    Am scapat de candida

    Buna fetelor! Si eu am avut candida, m-am chinuit cativa ani pana cand am scapat. Dupa ce am incercat multe tratamente, cu clortimazol, ketaconazol chiar si cu bicarbonat de sodiu... degeaba. La mine a aparut dupa o cura cu antibiotice pentru ca eu racesc des si nu imi trece fara antibiotic. Doctora mea mi-a recomandat un tratament cu un gel foarte bun pe care il folosesc si in timpul tratamentului cu antibiotice. daca vreti cateva sfaturi : neacsu.adriana@yahoo.com

    53
    4

  • Alinush pe 26 Nov 2011, 19:21
    Candida vindecata

    Eu am avut candida, la inceput vaginala, pe care o tineam cat de cat sub control cu creme, iaurt, bicarbonat, doar ca s-a raspandid, apoi imi iesea in zona gatului si intestinal, avand o digestie ff proasta si multe gaze. Am gasit pe un alt forum despre o doamna care a facut un tratament cu Biomagnetoterapie in Medias si am fost si eu. Am facut tratamentul acesta asta-vara, impreuna cu probiotice ca sa ajute flora intestinala, si mi-a trecut toata candida, toate mancarimile, digestia e buna, gatul curat. De aceea va recomand acest tratament la toate care se confrunta cu ciuperca, eu stiu cat de incomoda este si cat de greu de vindecat!! Sper sa ajute mesajul meu cat mai multe persoane.

    15
    2

  • ada pe 25 Nov 2011, 08:37
    tratament simplu

    din cele mai vechi timpuri femeile au avut candida si nu existau atatea medicamente....o batrana mi-a spus sa fac spalaturi vaginale cu ceai de PELIN foarte concentrat si dupa ce opriti din fiert adaugati un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. faceti spalaturi de doua ori pe zi ....mie mi-a trecut....mult succes...

    12
    0

  • anonim pe 23 Nov 2011, 23:05
    mdaaa...

    Am avut si eu aceasta nenorocita problema dar a fost mai nasol... am avut si niste mici taieturi ( cred ca de la faptul ca s'a uscat pielea si a crapat ) in fine, ustura foarte tare mai ales la urinat. Mancarimi numai spun... cand eram in zona publica ma apucau mancarimile :)) oribil! Am incercat tot felul de chestii insa fara rezultat. Intr'un final am gasit remediul acestei probleme. Si o sa va spun si voua. In primul rand la astfel de infectii va spalati numai cu apa calduta sau cu ceai de galbenele. Fara dusuri vaginale sau spalaturi... si fara sapun ( candida supravietuieste pe sapun 7 zile ) sau chiar gel intim. Spalati'va cat mai des iar in timpul zilei folositi crema de galbenele ,seara crema Pymafucin. Eficient mai este si Canesten Gyn ( administrare intravaginala ). Sunt 3 pastilute cu aplicator. Cate una pe zi timp de 3 zile. O sa scrie si pe ambalaj Tratament pentru 3 zile. Sper sa va fie de folos, bafta multa si insanatosire grabnica !

    11
    4

  • SILVIA pe 17 Nov 2011, 18:20
    candida

    la o analiza de rutina la urina mia aparut candida.medicul de familie mia dat ciprofloxacina 10 zile. va rog fetelor dati-mi si mie sfaturi despre ce as putea sa iau ce pot sa mai fac.ms astept sfaturile voastre la adresa d mail:milea_silvia@yahoo.com

    1
    2

  • Diana_16 pe 27 Oct 2011, 14:25
    pentru anca

    buna anca din iasi, as vrea si eu adresa cabinetului domnului doctor de care zici. multumesc

    3
    3

  • stefy21stefy pe 25 Oct 2011, 14:45
    Candida forever

    Buna fetelor.Si eu sunt posesoarea unei candida de zile mari.Cel putin asa am fost pana nu demult. Experienta mea despre candida este vasta. Am incercat multe produse impotriva infectiei cu candida. Unele au fost scumpe, unele au fost ineficiente, unele au fost eficiente dar doar dupa folosirea indelungata.Cel mai deranjant lucru la majoritatea acesteor produse au fost efectele lor secundare. In cele din urma am reusit sa gasesc tratamentul potrivit. L-am incercat si l-am descoperit ca este foarte eficient. Acesta este unul din putinele produse care chiar face ceea ce zice! Cum bine stim toate suntem sceptice mai ales ca am incercat zeci de produse.De aia m-am hotarat sa va ajut si pe voi fiindca am trecut prin asta si stiu cat de suparatoare sunt mancarimile. De acceea am sa va las id-ul meu daca vreti sa ne povestim despre probleme si mai ales despre tratamentul cu candida. stefy21stefy@yahoo.com PS: Voi ce produse ati mai folosit care au dat sau nu au dat randament? As vrea sa dezbatem mai mult subiectul.Va astept

    0
    10

  • Mama pe 21 Oct 2011, 23:21
    Alte detalii.

    Candidoza se află în și pe corpul nostru într-o cantitate redusă. Are nevoie de niște factori pentru a deveni infecție. Unul dintre factori este „leziunea”. Dacă ai o leziune infectată cu candida trebuie tratată și leziunea, altfel candida va reinfecta-o după un timp. Poți avea și în gât sau în intestin. Dacă nu tratezi intern ci doar local (de exemplu cea vaginală), n-ai rezolvat nimic decât pe termen scurt. Poate apărea pe piele, la unghii și pe scalp. Și când te duci la doctor zice că-ți cade părul de la stres. Mi-a zis mie la laborator, când îmi recolta pentru analize. Bine că mi-am făcut analize.

    12
    2

  • Mama pe 21 Oct 2011, 23:06
    tratament într-o singură doză

    Sunt multe fabrici producătoare de medicamente, unele la zi cu noile descoperiri, altele nu. Există o întreagă afacere cu distribuirea medicamentelor, ca și cu toate „afacerile” care se fac. Candidoza nu este ceva grav comparativ cu alte boli, nu moare nimeni dacă se chinuiește 3 ani cu diferite tratamente și investește în toată seria de produse împotriva candidozei. Cine știe, poate și medicii au comisionul lor din medicamentele prescrise. Până să aflu că am candidoză la o unghie de la mână a trecut multă vreme. Sfatul medicului a fost să încerc alte medicamente până oi găsi la ce e sensibilă. La laborator mi-a venit singură să mă duc. Am și pe scalp. Îmi cade părul tare. E rezistentă la cam tot ce au încercat acolo la antibiogramă dar sunt multe alte substanțe pe care nu le-au folosit. Dacă aveam vaginală m-aș fi tratat foarte simplu. (prin mucoasă se absoarbe altfel). Vă chinuiți ani de zile când există un tratament foarte simplu. Un singur ovul de Lomexin. Scrie acolo, în prospect. Dacă e mai grav se mai ia unul parcă după 3 zile. Atât. I-am spus unei prietene care se chinuiește de multă vreme cu tratamente și nu m-a crezut. Am mai văzut pe cineva zicând simplu, pe alt forum, de unica doză de Lomexin. Dar cum să creadă lumea că poate fi așa de simplu, dacă n-au reușit de atâta vreme să scape cu toate cele prescrise de medici. Zicea prietena mea acum câteva luni când i-am zis de Lomexin, că o să ia și dacă-i trece o să meargă la cei care i-au prescris toate tratamentele alea, să le bată obrazul. Nu a încercat. Din comoditate. Un ovul dintr-ăla nu costă foarte mult, cam 25 de lei dacă-mi aduc bine aminte. Nu cred că mai reapar pe site-ul ăsta. Nici pe site-ul ăla n-a băgat-o nimeni în seamnă pe tipa care a sugerat Lomexinul. Calea mai grea te face să apreciezi mai mult victoria, dar nici chiar așa.

    16
    1

  • roxana pe 20 Oct 2011, 22:11
    m-am saturat de mirosulasta am ajuns sa mi se aplece de mirosul asta

    eu sunt maritata si am sieu aceasta candida si sotul meu a fel el are niste basicute pe penis a itrebt un urolog si i s spus sa se duca sa i le cauterizeze sieu la fel,mai astept putin si o sa ma duc.va anunt ce sa intamplat dupa.

    10
    3

  • eliza pe 19 Oct 2011, 18:14
    candida

    Buna fetelor...niciodata nu m-am gandit ca atatea femei pot sa sufere de idiotenia asta de candida...Am facut aceasta candida imbecila din cauza doctorilor...ajutati-ma cu sfaturi ceva plzzz ca de 3 ani ma confrunnt cu chestia asta precizez ca am 22 de ani va pup fetelor

    4
    0

  • nicoleta pe 19 Oct 2011, 14:47
    candida

    salut!.................... Ma confrunt si eu cu aceasta boala de aproape 3 ani .Am facut si eu o gramada de tratamente cu Flucovim,Flucoric,Diflucan,ovule Betadine, Macmiror, Lomexin,Gynofort,unguente si nu mi-a trecut.M-ar interesa si pe mine sprayul Yeastrol.

    6
    0

  • diana pe 19 Oct 2011, 14:29
    CANDIDA

    Buna! am si eu o problema, am candida de aproape 2 luni si imi e frica sa nu se extinda sau sa trebuiasca sa astept ani buni si sa nu rezolv nimic. am citit peste tot toata lumea are pareri diferite nu stiu ce sa cred!! am auzit ca YEASTROL e bun. cine a avut si a scapat de ea poate ma ajuta si pe mine cu un sfat. diiana_snowflake@yahoo.com multumesc!!

    2
    2

  • vera pe 17 Oct 2011, 00:35
    candida

    buna am si eu o candida care ma comfrunt de 3 ani de zile am luat tot felul de tratamente incep un tratament si termin altul iar dupa ce termin tratamentul a doua zi imi reapare iar nu stiu ce sa mai iau sa scap de aceeasta ciuperca am fost la medici ginecologi si dermatologi si nici ei nu stie ce tratament sa imi mai dea ptr vindecare am facut o gramada de analize ginecologice

    3
    3

  • nicoleta pe 9 Oct 2011, 23:11
    candida ?

    buna.poate ma lamureste cineva si pe mine.Am o secretie la consistenta ca iaurtul si e alba. Nu e urat mirositoare dar ma enerveaza ingozitor aceasta scurgere.am fost la ginecologi diferiti am luat tratamente diferite dar nimik. Era la tv reclama aceea cum ca scapi de candida in 3 zile,am luat si asta, tot nimik.Am fost la un laborator foarte sofisticat am dat o gramada de bani vreo 400 lei sa vad ce am ,cica nu am candida oare ce am ??? macar nu am macarimi si nu miroase urat.

    5
    2

  • justme pe 8 Oct 2011, 21:49
    candida

    doar atat: unguentul de galbenele si iaurtul au dat rezultate :D

    13
    6

  • justme pe 3 Oct 2011, 19:02
    mancarimile bata-le vina

    Am facut trament cu flucovim si gynozole ovule si vaginal pare sa se fi indreptat problema: nu mai am scurgerea aia galbuie branzoasa dar......dar extern , in zona uretrei am in continuare mancarimi si arsuri, chiar si cand ma spal si ating zona uretrei ma ustura ingrozitor... folosesc crema canesten dar pare sa fie degeaba, azi am cumparat un unguent cu galbenele, dar nu stiu ce sa zic, nu cred ca e mai bun...:(

    9
    3

  • Ana Banana pe 3 Oct 2011, 18:36
    tratament candida barbati

    medicul i-a prescris si sotului meu trament anti-candida , sa-l faca in paralel cu mine chiar daca la el simptomele erau foarte usoare. I-a dat o pastila de Flucovim sa o ia in prima zi, apoi timp de trei zile sa se unga pe penis cu Canesten crema de 2 ori pe zi.

    10
    4

  • candidaaa pe 2 Oct 2011, 23:20
    candida

    pt baiatul care a postat commentul in 30 sept sa stii ca e probabil sa fie sifilis.

    7
    3

  • candida pe 30 Sep 2011, 22:29
    candida

    buan sunt un baiat de 20 de ani si am avut la inceput niste bubite mici rosi dupa sa uscat si in jurul penisului a incepus sa se usuce si sa facut branza mai mereu mam spalat des si e rosie....... si vream sa stiu daca cumva asta are legatura cu candida :-? si ce asi putea s iau :(( ca nu mai pot mam mananca etc

    8
    0

  • Mirela pe 23 Sep 2011, 14:58
    tratament candida

    Buna. Eu am folosit Yeastrol. M-a ajutat foarte mult. M-am vindecat complet. Daca vreti sa scapati de aceasta boala chiar va recomand sa il cumparati. O sa va schimbe viata asa cum mi-a schimbat-o pe a mea. Va pot oferi mai multe informatii pe e-mail mirela.ada89@yahoo.com

    12
    0

  • anca pe 21 Sep 2011, 13:31
    candida

    buna fetelor, eu sunt anca si una dintre numeroasele fete care au acesta infectie cu candida..scriu acest e-mail pentru k vreau sa va ajut intr-un fel sau altul(mai ales dak sunteti din iasi).am avut si eu acesta infectie care ma chinui de catiava ani...am facut tratamente numeroase cu ovule...pastilute..creme..ceaiuri..prafuri si tot nu am scapat de ea..acum in vara asta am mers la o clinica din iasi..m-am dus cu intentia de a mi se face ecograf si sa mi se ia o lama ..asa cum am fost obisnuita peste tot..am intalnit un domn doctor Sam se numeste..si mia sp asa: da ce-ti trebuie tie lama sau eco...hai pe capra si vedem ce este...mam speriat intr-un fel k ma luat asa de repede si mi sa parut cam straniu pt k am zis de ce nu vr sa imi faca ce vr eu si face ce vrea el..in fine.mam dus pana la urama ma vazut pe capra..si..este adevarat aveam candida dar asta nu e tot..pe un betisor a pus o anumita substanta si ma dat in interior sa vada cat de mare este suprafata afectata..a sters cu betisoru infectia si sub ea mia gasit niste besicute un fel de rana.mia sp in felu urmator:uite de asta nu iti mai trece tie infectia indiferent de ce fel de tratament faci pt k este o zona deschisa umeda si care retine infectia.mia facut o cicatrizare si anume ma "ars" nu ma pricep la termenii exacti..deci a ars besicutele alea...bineiteles cu anestezie locala..a durut un pik dar dupa nu ma mai urut..mia dat tratament...si acum sunt bine zik eu...pt k nu imi mai apare scurgerile respective pe care le aveam.eu zik k este un doctor si un tratament f bun chiar dak la inceput mia fost frik.sfatul meu pe voi este sa mergeti la doctorul vostru ginecolog si sa-i propuneti fix ce a scris eu mai sus sa vedeti ce va spune.sau dak sunteti din iasi imi scrieti si va dau adresa cabinetului si e-mailu domnului doctor sa luati legatura cu el.va pop si sa aveti grija de voi

    9
    3

  • kossimela pe 18 Sep 2011, 16:13
    candida

    Ceaiul de cimbru face minuni.Eu cu acest ceai ma_am tratat de afectiuni ginecologice,Puneti intr_un lighean ceai de cimbru la temperatura suportata ,sa nu fie prea fierbinte,si stati cu fundul in acest ceai 10minute pana simtiti ca se raceste.Repetati atatea zile pana cand vedeti ca simtomele dispar ,dar faceti cel putin 3 zile. Pentru gravide nu cred ca indicat asa ca ca nu incercati. Acest remediu e bun si pentru raceli,gripa si dureri abdominale.

    7
    3

  • Anca pe 15 Sep 2011, 15:45
    candida

    La recomandarea unor persoane de pe forum am incercat Yeastrol. Intr-adevar a dat rezultate. Recomand mai departe

    2
    2

  • Carmen pe 12 Sep 2011, 04:57
    Potential tratament

    Buna, De vreo 2 ani ma confrunt si eu cu candidoza....pana acum o luna de zile am crezut ca este ceva normal sa am secretiile si mancarimile alea pt ca mai vorbisem si cu alte fete si imi spuneau ca si ele au. In fine,acum o luna am fost la ginecolog pt un control si mi`a spus ca nu sunt normale aceste scurgeri vaginale si mi`a prescris Clotrimazol ovule. De maine incep sa iau tratamentul si va voi anunta dupa daca a functionat. O zi buna!

    6
    4

  • pisi pe 8 Sep 2011, 23:07
    Candida-sarcina

    Buna seara. Am si eu o problema si cred/sper ca m-ati putea ajuta. Acum 2 luni am inceput sa am mancarimi si scurgeri.Am citit pe net si am vazut ca 90% e candida. La medic nu am mers nici acum(e cam greu cu criza asta).Prima luna mi-a intarziat 8 zile. Intre timp mi-am inceput viata sexuala.Am avut 2 contacte sexuale pana acum, neprotejate ce-i drept, insa prietenul meu cand simtea ca "vine" se oprea. Ma asigura 100% ca nu a terminat. Luna trecuta trebuia sa imi vina pe 30. Eu primul contact sexual l-am avut pe 19, al doilea luna asta pe 3. Iar de pe 30 luna trecuta si pana acum , 8 septembrie, nu mi-a venit. Asta inseamna 9 zile. E posibil sa fiu insarcinata sau e probabil sa fie tot de la candida? E devreme sa fac un test de sarcina? Mentionez ca am 18 ani.

    2
    4

  • yoyo pe 5 Sep 2011, 10:00
    tratament cu meclon

    meclon are clotrimazol si metronidazol.....ciclul menstrual nu are nicio treaba cu tratam urmat...:)

    2
    4

  • lilo pe 5 Sep 2011, 01:09
    candida

    Eu am facut tratament ptr. candida cu ovule Meclon . Dupa 7 zile mi-a venit ciclul cu 10 zile mai devreme si intr-o forma mai ciudata ( mucozitati in sange ) nici macar nu pare sa fie ciclu cantitativ ... nu stiu ce sa cred ... aveti vre-o parere ????

    5
    0

  • lore pe 3 Sep 2011, 20:03
    tratament candida..

    buna fetelor am si eu o intrebare. de 2 zile fac tratament cu ovule si crema pentru candida vaginala .este normal ca in timpul tratamentului (ziua) dupa ce curge restul de ovul sa am si niste scrugeri vaginale..sunt..cam ca lichidul acelea cand te exciti doar ca este utin mai galben (ovulele sunt galbene si ele) . asa trebuie sa iasa infectia sau de ce mai am asemenea scurgeri?

    7
    4

  • amy pe 2 Sep 2011, 19:34
    candidoza

    buna tuturor....pana nu am trecut si eu prin asa ceva nu am crezut ca exista aceasta candidoza...cu greu am reusit sa o suport o saptamana dupa care m-am hotarat sa ma duc la farmacie si sa-mi cumpar clotrimazol ovule..care tin sa mentionez ca sunt super bune...in primele 2-3 zile de tratament cu aceste ovule am fost destul de sceptica in sansele de reusita dar acum dupa ce aproape am terminat tratamentul pot sa spun ca sunt mega multumita si fericita de acest medicament....a inceput sa-mi afecteze si viata sexuala ceea ce a inceput sa ma ingrijoreze asa k am pus piciorul in prag si m-am tratat...si acelasi lucru vi-l spun si voua nu asteptati prea mult deoarece nu e chiar asa grava aceasta candida asa k nu merita sa o suportati...un mic tratament si gata...ati scapat.... mult succes si multa sanatate tuturor!!pupici

    4
    8

  • adita pe 2 Sep 2011, 12:21
    candida

    cred k şi eu am candida dupa simtomele aflate de la voi.eram hotarata sa merg la medic si sa urmez cu strictete sfaturile.acum nu mai stiu.cred k am sa fac oricum niste analize si am sa incerc varianta cu bicarbonat sa vad dak da roade si la mine si dupa aceea probabil cu naturistd

    0
    2

  • Luiza pe 28 Aug 2011, 01:14
    solutie alternativa

    Buna tuturor! Uau...nu stiam ca atatea femei sufera de aceasta problema...si am avut si la inceput nu m-am panicat, crezand ca e o afectiune usoara, de care se scapa imediat, cand au trecut vreo patru ani si am vazut ca nu trece cu nimic, am simtit ca o iau razna. Nu stiu cat e de pregatita si de dispusa fiecare dintre dv., dar eu am fost la un tratament nou, de biomagnetoterapie, si mi-a trecut complet, deja de cateva luni de zile, nu mai am nici un simptom. MULTA BAFTA!

    0
    1

  • ana pe 23 Aug 2011, 22:34
    candida .... :((

    buna...si eu am candida, am citit pe net toate comentariile si toate sfaturile medicale nu stiu ce sa mai cred, vreau sa scap de aceasta boala, ciupearca ce dracu o fi ea....da-ti-mi si mie un tratament sigur va rog.... ma puteti contacta la adresa mea de e-mail anamarya_aryana@yahoo.com. Va multumesc

    3
    0

  • lavinia pe 16 Aug 2011, 17:16
    Candida

    Buna ziua.as dori si eu sa aflu ce fel de tratament exista pentru candida vaginala in romania???si cum se numeste?va multumesc mult...la revedere

    6
    1

  • @ pe 29 Iul 2011, 02:02
    Viata de rahat

    Din pacate nu exista . Condamnati pana la moarte . Se poate totusi ameliora dar si lucrul asta e f greu. Am citit undeva ca mai degraba scapi de un cancer decat de candida . De curand am terminat un tratament naturist cu vreo 12 produse (capsule,uleiuri, tot felul de tablete ) si le-am luat pe parcursul a mai multor saptamani si am facut si regim strict -si muie -nimic . Eu am facut inurma antibioticelor prescise de doctor -asa ca ma pis pe toti doctorii

    8
    4

  • mirela-simina pe 18 Iul 2011, 11:12
    candidoza

    exista un tratament cu care poti scapa definitiv de candidoza?

    10
    6

  • elena pe 15 Iul 2011, 09:25
    Pot fi și medicii vinovați...

    Eu nu am avut candida, chiar dacă am luat multe antibiotice când eram copil. După câțiva ani de căsătorie, pe la 27-28 ani,apelând la mai multe tratamente de fertilitate, unul dintre medici(renumit) mi-a prescris injecții cu Kanamicină și Efitard(dacă am reținut corect denumirile) pentru ovare polichistice și nu mai știu ce.La sfârșitul tratamentului, au apărut toate simtomele candidozei în cea mai agresivă formă. Medicul mi-a explicat foarte calm ce este,că am făcut-o din cauza tratamentului și s-ar putea să recidiveze toată viața. A avut dreptate!Au trecut 25 ani de atunci și am încercat tratamente de toate tipurile.Acum știu în ce situații reapare și încerc să le evit. Așa am renunțat și la tratamente de fertilizare și la încrederea în medici.Cred că sunt o mulțime pricepuți,eu nu am avut norocul să- i întâlnesc. Vă doresc numai bine!

    5
    2

  • andreea pe 27 Iun 2011, 09:16
    candida

    . . . se poate folosi ovule daca esti insarcinata??? daca folosim aceste ovule pt. tratarea candidozei trebuie sa facem sex protejat????????

    11
    7
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod