Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 201-250 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sven pe 11 Mai 2010, 22:06
    Candida e tare afurisita

    Folositi bicarbonat timp indelungat...local si citeva ore daca rezistati...incercati o perioada sa faceti sex doar protejat...si bicarbonatul sa nu va lipseasca.Se poate incerca si cu bai de sezut concentrate cu multa sare succes garantat....

    0
    0

  • sven pe 11 Mai 2010, 22:01
    Candida e tare afurisita

    Folositi bicarbonat timp indelungat...local si citeva ore daca rezistati...incercati o perioada sa faceti sex doar protejat...si bicarbonatul sa nu va lipseasca.Se poate incerca si cu bai de sezut concentrate cu multa sare succes garantat....

    1
    0

  • ami pe 6 Mai 2010, 11:39
    tratament naturist pt candida

    Buna, am citit un articol intr-o revista despre simptomele ce apar la unele persoane dupa ce manancasi anume : balonare,senzatie de somnolenta si ar mai fi ceva dar nu-mi amintesc oricum astea erau cele mai importante pentru toate acestea se recomanda un tratament naturist si anume DIDA. eu am incercat .Eu l-am incercat si a dat rezultate anume

    2
    0

  • Biaaa pe 4 Mai 2010, 19:13
    Buna!

    anticonceptionalele afecteaza tratamentul impotriva candidei? sau invers? vreau sa fac un tratament dar iau si anticonceptionale si sincer nu as vrea sa le iau pe amandoua fara sa stiu riscurile...astept raspuns.Mersi!

    3
    0

  • emyno pe 29 Apr 2010, 19:07
    am gresit scriere:))

    e vb despre produsele de aloe! ma scuzati .daca va intereseaza ma puteti suna la 0364732122.stiu ca in general mesajele acestea suna a publicitate dar chiar e o informatie dezinvolta. m-am ocupat cu produsele am facut nivel mare dar acuma am atata ocupatie cu cei doi baietei ai mei(pe care din fericire nu trebuie sa ii tratez niciodata cu antibiotic ci doarprod. naturale si cum va spuneam acum consum nu mai fac plan de marcheting ca nu ma ajunge timpul:)nu ca nu e fain si valoros ..:)) sanatate multa

    1
    0

  • emyno pe 29 Apr 2010, 18:59
    nistatin contraindicatii

    cand eram mai mica cu vreo 10 ani ..:))faceam ff des candida si am incercat si nistatin si mai multe dar imi trecea ff greu si aprea ff des . vreau sa va atrag atentia asupra contraindicatilor med. nistatin. candida se face si de la mult antibiotic pt ca el (antibioticul) slabete organismul, imunitatea de aceea trebuie urmat de o cura de vitamine. necazul cel maire e ca si nistatin se manifesta ca un antibiotic tare asa ca ......eu acum folosesc produsele de alor, firstul exterior gel si ceai interior. chiar si propolisul si vitamina c interior. sicapsulele de usturoi sunt bune ca e antibiotic natural

    0
    0

  • D4lid4 pe 29 Apr 2010, 18:01
    tratament candida

    Intotdeauna cand folositi antibiotice luati si Nistatina sau Stamicin pt a preveni aparitia Candidei. Daca deja va confruntati cu aceasta problema, exista un tratament de ultima generatie (mai eficient decat ovulele si toate cremele) Gynofort. Se poate elibera si fara prescriptie medicala si se poate si compensa 50%. Se administreaza in doza unica. Pretul ajunge pana la 40 si ceva de lei. Dupa ce v-ati tratat de Candida va recomand sa fierbeti toata lenjeria intima pe care o aveti. Daca veti continua sa folositi lenjeria fara a omori bacteriile existente acolo, atunci candida va reveni dupa un anumit timp. Tot ceea ce tine de lenjerie intima, prosoape care e posibil sa fi ajuns in contact cu zona afectata, trebuie fiert si pe urma uscat.

    0
    0

  • Sterian Roxana pe 27 Apr 2010, 11:20
    Candida

    Buna.De 2 zile am inceput sa am scurgeri,alb-galbuie sub forma branzoasa.Dupa o zi mi-au aparut bubite sa zic asa,la baza vaginului,chiar si la clictorist,am mancarimi si usturimi.La medic ginecolog n-am fost pt ca am mai avut la fel.Inainte ma spalam cu bicarbonat de sodiu,bagam ovule si ma ungeam cu clotrimazol.Acum ma spal la fel dar ma ung cu Canesten.Si va intreb..Canesten e la fel de bun ca unguentul Clotrimazol?va multumesc.

    1
    0

  • anda pe 23 Apr 2010, 12:49
    Help!

    La mine a inceput sa se manifeste de la prima menstruatie, dar doar prin scurgeri. Initial nu era o scurgere deranjanta pentru ca foloseam zilnic protejslipuri si curgea si in cantitati mici. Acum ca mi-am inceput viata sexuala este deranjat si am si dureri in timpul actului sexual. As vrea sa urmez un tratament, dar nu ovule. Daca ma duc la ginecolog trebuie sa examineze zona pt a-mi prescrie o reteta? Sau vreo analiza la sange? Sau ceva de genu? Va rog sa ma ajutati. Astept un raspuns. Msi

    1
    0

  • trini pe 19 Apr 2010, 21:19
    candida

    am candida de cel putin 15 ani .poate vi se pare o nebunie am incercat toate trat posibile dar imediat dupa orice trat cu antibiotic pt ca intradevar folosesc antibiotice f. des boala aproape ca apare instantaneu .mai nou fac spalaturi cu bicarbonat de sodiu in ceai de galbenele si unguent nidoflor.

    1
    0

  • Lee pe 13 Apr 2010, 13:47
    vaccin anti-candida

    Eu am scapat de candida cu vaccinul IBC 10. sunt 10 fiole, se injecteaza intradermic o data la 3-4 zile si am scapat! am mai facut candida o data, dar numai extern si am scapat de ea doar cu crema de galbenele,era pielea putin iritata... dar nu am mai avut mancarimi intravaginale sau scurgere albicioasa. E super vaccinul asta, mai am o cutie...dar o las pt la vara, ca se face de 2 ori/an. Alt tratament naturist este iaurtul. Introduceti iaurt intr-o seringa si apoi introduceri seringa in vagin,seara, inainte de culcare. FARA AC, EVIDENT!!! asta amelioreaza mancarimile,dar nu vindeca. tratamentul cu iaurt e mai bun dupa ce candidoza a trecut, pt intarirea sistemului imunitar vaginal ca sa zic asa... poate va suna a nebunie, insa mie ginecologul mi-a recomandat. si asta pt ca iaurtul e bogat in lactobacili si acestia se gasesc in vagin in mod natural si protejeaza de infectii :) incercati! rau sigur nu va face.

    1
    0

  • tatiana pe 10 Apr 2010, 11:27
    candida

    m-am confruntat si eu cu aceasta problem intr-o forma destul de grava de la antibiotice am incercat mai multe tratamente care nu au dat rezultate pina mi-a recomandat o farmacista FLUCOVIM pot sa spun ca a fost o minune luati 2 pastile de flucovim si vindecarea este sigura

    1
    0

  • NICOLETA086 pe 28 Mar 2010, 17:14
    candida vaginala

    am 24 de ani si am candida din clasa a 11A e groaznic m-am spalat si cu ceai de pelin si cu bicarbonat am folosit si ovule lomexin!!!!! nu stiu ce sa ma m-ai fac!!!! ajutati-ma si pe mine,va rog

    0
    3

  • Alexandra pe 26 Mar 2010, 01:21
    Candida

    As avea si eu o intrebare,poate cineva va putea sa-mi dea un sfat,va rog,din suflet!Am avut si eu candidoza vaginala,am scapat de ea,dar zona exterioara a ramas foarte sensibila.Atunci cand intretin relatii sexuale pielea din zona intima se crapa si ma ustura foarte tare.Ce as putea sa fac sa-mi regenerez pielea in locul acela?Va rog,sfatuiti-ma!!!

    0
    0

  • Stroe Mariana pe 25 Mar 2010, 09:06
    candida

    Pentru Bianca, eu am folosit Formula Candida, deoarece aveam o tuse puternica, si pe piept simteam ca o crusta care ma deranja, dupa analize, tratamente cu diferite antibiotice si alte medicamente, am constatat ca este cazul sa incerc cu Formula Candida (deoarece ea se instaleaza si la nivelul gatului) din cauza anticonceptionalelor in cazul meu, draga Bianca vreau sa spun ca a dat rezultate foarte bune. Merita incercat.

    2
    0

  • Buburuza pe 23 Mar 2010, 01:18
    Candida

    Buna fetelor..Off,mare problema ne creeaza aceasta ciuperca.Eu ma chinui de 2 ani.Fiecare doctor mi-a dat alt tratament,dar dupa cateva luni mi-a tot reaparut.Simt ca innebunesc de dureri uneori.Nu inteleg dc nu exista un tratament adecvat pt o ciuperca..o problema minora,spun eu.Voi incerca si tratamente naturiste,ca in rest am incercat de toate:gynofort,canesten,gynozol,micosist,nistatin,clotrimazol,spalaturi cu tantum rosa,Ceai de galbenele,bicarbonat,etc.Ce sa mai incerc?M-am saturat:( Nici sa dorm nu mai pot din cauza durerilor si simt nevoie intruna sa urinez.Mult succes si sper sa scapam de nenorocirea asta

    0
    1

  • diana pe 22 Mar 2010, 23:49
    candida vaginala

    buna! am 21 de ani si e prima data cand sufar de aceasta boala sau infectie.mi-a aparut intai o usturime apoi s-a inrosit si mai apoi au inceput mancarimile ingrozitoare.am facut si eu acelasi lucru ca si voi :m-am informat pt ca ma speriasem fff tare.eu am facut spalaturi vaginale cu musetel si sunatoare iar apoi ma ungeam cu nidoflor mi-a calmat mancarimile si usturimea dupa 2 aplicari.totul este din vina sistemului imunitar slabit eu mai am si anemie feripriva (carenta de fier)si in acelasi timp mi-a aparut si un herpes la gura.am vazut tot p internet ca si bicarbonatul de sodiu face minuni si chiar am sa incerc si eu pt k nu mai pot avea relatii sexuale cu partenerul meu chiar dak au disparut acele mancarimi.am incercat dar deja a inceput sa ma usture din nou .e groaznic.asta se intampla de o saptamana si 2 zile.igiena conteaza foarte mult si incercati sa discutati cu partenerul vostru.pt k dupa fiecare contact sexual trebuie sa bva spalati si voi si partenerii vostrii de urgenta.am mai discutat si cu alte fete si la ele a fost tot chestia cu igiena si va mai pot spune ceva candida este o ciuperca care se inmulteste si poate forma colonii chiar si p alte organe din corpul uman si aceasta poate duce la formarea cancerul.aveti mare grija eu sunt fff speriata si o sa fac cv in privinta asta pt k marea majoritate a femeilor sufera de asta si nu stiu c au si c pot face k sa cape de candidoza.va pup si sper sa aud numai de bn.pa

    0
    1

  • diana pe 13 Mar 2010, 22:29
    candida vaginala!

    SALUT FETELOR ! SI EU SUFAR DE CANDIDA DE APROAPE SASE ANI! AM FACUT NUMEROASE TRATAMENTE PT CANDIDA ,MAI ALES CU ANTIBIOTICE!!!!! NU MAI SCAP DE EA! CE TRATAMENT AR TREBUI SA INCERC???? ASTEPT SFATURI ! VA MULTUMESC!

    0
    0

  • MARI pe 12 Mar 2010, 15:39
    raspuns

    mai intrati si voi fetelor pe acest site sa ne spunem parerea si opiniile sa ne sfatuim pt ca doctorii nu ne explica asa de bine

    1
    0

  • mari pe 12 Mar 2010, 15:35
    raspuns

    de injectii nu am auzit daca stii ceva spunene si noua nu stiu ce tratament ai facut cu ovule si crema Eu am folosit gynofort se aplica o data si nu trbuie sa te speli 72 de ore adica 3 zile isi face efectul foarte bine dar candida daca nu o tinem in frau reapare daca nu da rezultate dute la doctor si mai vorbim Spalate cu ceai de musetel cu bicarbonat de sodiu

    0
    0

  • candda pe 11 Mar 2010, 11:53
    candida

    buna,vreau sa dscut si eu despre cadida.am facut tratament cu ovule si crema si nimik,tot este la loc,dati-mi si mie un sfat va rog..sa foosesc injectisau ce?

    0
    0

  • marcela pe 10 Mar 2010, 18:58
    infertilitaete -candida?

    Am dereglari menstruale,nu am ciclu c-am de 6 luni si am sub 30 de ani. Imi doresc un copil si se pare ca nu pot sa-l am; recent am fost la o doctorita care m-a pus la un aparat si a zis ca am candida ,poate sa-mi fie aceasta problema? Aveti un tratament sau sfaturi si pt mine. (vreau sa mi se regleze menstruatia si sa am un copil) am fost la 3 medici intr-un an jumate si tot asa sunt.

    0
    0

  • princess pe 6 Mar 2010, 01:42
    a mai incercat cineva toata nebunia asta ?

    sunt curioasa daca printre voi , se afla cineva care a incercat , macar ceva din ce am folosit... sa stiu , pt viitor, din care mi-a trecut mai exaact

    0
    0

  • princess pe 6 Mar 2010, 01:35
    combinatii de tratamente naturiste ..si mi-a trecut...

    fetelor anul trecut ,in febr, am avut si eu candida...am fost la medic am tratat-o, a fost f ok dupa. acum cateva saptamani , mi-a reaparut , dupa ce am luat antibiotice (am fost f racita ). sa va spun cu ce mi-am revenit in 3-4 zile !(AM INCERCAT F MULTE ). MA SPALAM DE 3 ORI PE ZI , uneori si cand ma ustura/manca f tare, cu TANTUM ROSA (plicutele la orice farmacie -4 lei unul ) ,uneori CU SAPTOVAG - 1 leu plic , ori cu bicarbonat , imi introduceam tampoane imbibate in iaut, in vagin timp de 30min. dimineata inghiteam pe zagar cateva picaturi de albastru de metil . aaa , 2 seri , m-am spalat acu 0 lingurita de otet diluata in apa . seara dupa ce ma spalat cu una din astea..sau mai multe (eram disperata de senzatia aia nasoala) , imi puneam o manusa si ma dadeam cu albastru de metil pe labii , si in zona vaginului . IN 2-4 ZILE m-am vindecat . ..NU STIU DACA AM PROCEDAT BINE , dar tot ce am folosit ,am gasit pe net ...scris de alte fete .... sa nu uit..beam mult iaurt .... fructe .. evitati ciocolata..tot ce e dulce .... sper sa va fie de folos.. incercati ... va pup..

    1
    0

  • Rebeca pe 5 Mar 2010, 19:06
    ...

    Nu ii inteleg scrisul...kaki ti-as fi spus...dar luni ma duk iar peste farmacista ca cika o sa primeasca substantele alea si o sa poata sa-l prepare..si o sa o intreb din ce e facut...si o sa-ti zik ku mare placere.

    0
    2

  • MARI pe 5 Mar 2010, 18:19
    raspuns

    branza nu are aceleasi efecte ca si iaurtul.Poti sa le mananci dar la un interval de timp Daca mananci iaurt sa nu mai bei apa sau ceai poti sami spui ce preperat tia dat

    0
    0

  • Rebekkka pe 5 Mar 2010, 14:03
    :)

    a..mari...si inka o intrebare..are ceva daca manank branza pe langa iaurt?Branza nu are aceleasi efecte ca si iaurtul?

    0
    0

  • Rebeca pe 5 Mar 2010, 13:40
    multumesc mari

    Multumesc Mari pentru sfat.Tocmai am fost la doctor si mi-a dat un preparat dar..nu l-am gasit...iar farmacista mi-a recomandat ce ai zis tu...glicerina boroxata cu propolis.Sper sa mearga ca sunt disperata...asa o sa fac..azi am inceput un mod de alimentatie mai sanatos...am inceput sa beau foarte mult ceai de coada soricelului si..o sa-ti urmez sfatul cu bicarbonatul si iaurtul...

    0
    0

  • mari pe 4 Mar 2010, 22:50
    pt rebeca

    sati dai pe limba cu glicerina boraxata sa mananci mult iaurt Sati clatesti gura cu bicarbonat dizolvat in apa sau ceai

    0
    0

  • Rebeca pe 4 Mar 2010, 17:44
    cine ma ajuta?

    Am 18 ani si ma lupt de 6 luni cu o candida vaginala.Am fost la dermatologi, ginecolog si nimik...mi-au dat ovule...capsule dar..nimik.Ma spal cu bicarbonat in fiecare seara si nimik...Parca nu era destul acum mi-a aparut si in gura:((...si nu styu ce sa mai fac...stie cineva???

    0
    0

  • mari pe 4 Mar 2010, 17:37
    candida

    Rocsana ne impartasesti si noua ce tratament ai facut in legatura cu propolisul nu am incercat daca ne spune cineva sub ce forma il gasim si de unde il cumparam eu am mai luat vit C cu propolis in urma cu o luna am luat niste antibiotica si in urma acestora acum mia aparut iar incerc sa o tratez cu medicamentatia care mia fost prescrisa ultima data MACMIROR crema si spalaturi vaginale cu musetel si bicarbonat trebuie sa ne mai intarim sistemul imunitar am aceasta boala de 12 ani am tratat-o cu diferite medicamente incepand de la pimafucin ,lomexin ovule crema, am luat si o bulina care se ia o data pe luna Mycosist, Gynofort crema , cervucid, acum Macmiror pastile pentru sot, Macmiror ovule si crema . Nu mai stiu ce sa fac . Daca poate cineva sa ne spuna mai concret despre aceasta boala va rugam frumos multe femei se confrunta cu aceasta boala . Mam ferit de toate problemele care sunt scrise pe internet

    3
    0

  • RoCSaNaRoXY pe 4 Mar 2010, 09:34
    mie mia trecut

    Am facut tratamentul in octombrie si numai mia aparut (al 3lea)dar si data trecuta il facusem in aprilie si in oct mia aparut km la o juma de an imi apare!am sa incerc tratamentul simonei o sal mil scriu pe o foaie.chiar dak nam merita odata.sau cine stie :-SS.

    0
    0

  • diana pe 25 Feb 2010, 20:49
    va rog ajutati-ma.

    De cateva saptamani am o scurgere urat mirositoare si nu mai stiu ce sa fac , e jenant, ma deranjeaza mirosul , este insuportabil si imi este rusine sa mai merg undeva , ma izolez in casa, iar saptamana viitoare merg la un medic ginecolog , dar pana atunci ce sa fac cu mirosul ? va multumesc

    1
    0

  • mary_inger2007 pe 21 Feb 2010, 12:44
    va rog ajutati-ma , toata speranta e in d-voastra

    De citeva luni imi apare o iritare a pielii de culoare rosie fara puncte de puroi intre coapse in jurul organelor sexuale care apare si dispare foarte greu indiferent cu ce ma ung si care se manifesta cu mincarimi insuportabile .Acum mi-a aparut de 2 saptamini si nu imi dispare , va implor din suflet ajutati-ma ca nu ma pot deplasa si nu pot sa merg la un dermatolog si in plus uneori nu am bani nici de paine si nu am pe nimeni Mentionez faptul ca nu am avut relati intime de multi ani Daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce tratament sa iau o sa ma rog seara de seara la D-ZEU pt el e-mailul meu e mary_inger2007@yahoo.com iar nr de tel 0743319893 MULTUMESC D-ZEU SA VA BINECUVINTEZE

    0
    0

  • irina pe 16 Feb 2010, 11:21
    calopita micotica

    va rog care puteti sa ma lamuriti si pe mine......deci am si eu probleme cu.candidoza de ceva vreme am mers la medic am facut analize si mi-a iesit frecvente levuri m-am tratat dar nu eram sigura ca atrecut am mers la cantacuzino pentru o antifungigrama si mi-au facut o antibiograma si mi-a iesit levuri absente inca m-a diagnosticat cu calopita micotica si nu inteleg mai am candidoza?am altceva?colpita micotica inseamna candidoza?va rog mult care stiti lamuruti-ma si pe mine.

    1
    0

  • anonim pe 15 Feb 2010, 19:35
    candida

    va rog frumos ma puteti ajuta si pe mine?am 16ani de aprox 8luni iau anticonceptionale...cam tot de atunci mi se umfla toata zona si am mancarimi..este f uscata.doctorita tot imi da ovule si nidoflor dar mereu reapare....dupa actul sexual iarasi se umfla...poate din cauza ce e fortat prea tare?sunt alergica la lubrifiant cel putin asa cred,cand intra in contact cu pielea ma ustura simt ca ma arde foarte tare...doctorita o spus odata ca am candita apoi la urmatoarele analize tot nu iese nimica si eu am aceleasi simtome..langa labiile mari mi-a iesit acum ca o piscatura de tantar...e asa inafar si umflat si dc pun mana ma doare f tare..va rog din suflet daca ati putea sa va dati cu parerea aveti mai multa experienta,va rog frumos...mi-e frica....ce analize se fac pentru a vedea dc nu este infectie cu transmitere sexuala?se poate vedea si la lama asta\?

    2
    1

  • Miky pe 15 Feb 2010, 14:57
    Candida

    Se paote ca din cauza candidei sa intarzie menstruatia? multumesc

    2
    0

  • gina pe 7 Feb 2010, 20:35
    candida

    buna,si eu ma confrunt de ceva timp cu aceasta belea pe cap sa zic asa si nu stiu cum sa mai scap de ea.Am incercat si eu cateva remedii ...dar fara rezultat,si in clipa de fata ma confrunt cu ea si nu mai stiu ce sa fac pentru ca m-am saturat de ovule si pastile care de fapt nu rezolva nimic.In luna oct.anul trecut am facut un avort si medicul de la clinica respectiva mi-a recomandat un tratament de 3 zile cu 3 ovule CANESTEN GYN 3 .Am facut tratamentul si spre mirarea mea a facut ceva rezultate dar.....nu pentru mult timp .Am citit pe net si respectiv comm voastre si cred ca cel mai bine este sa lasam porcariile de ovule si creme si sa ne tratam cu produse naturale,ceaiuri si altele.Daca aveti voi mai multe informatii in legatura cu asta va mulumesc.

    1
    0

  • valentina pe 6 Feb 2010, 05:10
    pt vyo

    vyo stafil argintiu este rezistenta la toate antibioticele, ce tre sa fc este sa cauti un laborator unde sa-ti extraga o monstra din stafil tau sa o multiplice si sa-ti faca o bacterie care iti distruge stafil acela . aceeasi lucru se face si pt cel auriu. http://nuvaccinurilor.blogspot.com/ intra pe site-ul acela si vezi ca este postat un audio ,asculta cu atentie ce spune micribiologul acela o sa-ti ofere la un moment dat si niste informatii despre stafil. multa bafta.

    0
    0

  • maria pe 6 Feb 2010, 02:01
    tratament puternic pt candidoza

    buna, fetelor. Am 28 de ani si de la prima menstruatie din viata mea am facut candidoza.(aveam doar scurgeri). La 19 ani cand mi-am inceput viata sexuala s-a dezvoltat si aveam si mancarimi si dureri.Am urmat foarte multe tratamente cu ovule, pastile, creme si unele erau foate scumpe. Acum locuiesc in USA, tot mai am candida, doar scurgeri. Medicii sunt foarte scumpi aici si ma gandeam ca poate ma puteti voi ajuta cu un sfat.

    1
    0

  • maria pe 6 Feb 2010, 01:47
    tratament puternic pt candidoza

    buna, fetelor. Am 28 de ani si de la prima menstruatie din viata mea am facut candidoza.(aveam doar scurgeri). La 19 ani cand mi-am inceput viata sexuala s-a dezvoltat si aveam si mancarimi si dureri.Am urmat foarte multe tratamente cu ovule, pastile, creme si unele erau foate scumpe. Acum locuiesc in USA, tot mai am candida, doar scurgeri. Medicii sunt foarte scumpi aici si ma gandeam ca poate ma puteti voi ajuta cu un sfat.

    0
    0

  • daniela pe 4 Feb 2010, 14:40
    Candidoza vaginala

    buna!de citeva zile am mincarime si cind ma urinez am usturime,cred ca am candidoza,si SUNT INSARCINATA in14 SAPTAMINI,cred ca este de la portocole,in ultimul timp mincam foarte multe.Ce sa fac?multumesc.

    1
    1

  • monica pe 3 Feb 2010, 19:24
    tratament

    Fetelor puteti sa mi specificati?spalaturile cu bicarbonat se pot face si intravaginal cu ajutorul unui irigator?

    1
    0

  • elena pe 3 Feb 2010, 12:11
    am scapat de candidoza in trei zile

    am 24 de ani si din cauza antibioticelor am facut candidoza de care am scapat naturist in doar trei zie. tratamentul a constat in consum de alimente sanatoase, fructe si legume proaspete, am mancat iaurt ce contine lactobacili eficienti impotriva candidei, am baut 2 litri de ceai de galbenele+musetel pe zi, m-am spalat de cateva ori pe zi, iar dimineata si seara- bai caldute cu ceai de galbenele+musetel+coada soricelului - am pus doi litri de ceai intr-un lighean in care stateam cu fundul 20-30 min. in prima zi m-am dat cu iaurt si l-am lasat cam 1 ora-mi-a calmat mancarimile; lenjeria schimbata si ea des si sa fie din bumbac nu sintetica sau f. stramta. acum, in a patra zi, sunt f.bine, nu mai am secretie, nici usturimi, nimic.

    2
    2

  • monica pe 2 Feb 2010, 20:35
    tratament

    Bianca,spune mi te rog ai facut tratament cu formula candida?Tocmai am facut comanda la ei si nu stiu daca sa am incredere in ei.

    0
    0

  • monica pe 2 Feb 2010, 20:34
    tratament

    Bianca,spune mi te rog ai facut tratament cu formula candida?Tocmai am facut comanda la ei si nu stiu daca sa am incredere in ei.

    3
    0

  • cristina pe 13 Ian 2010, 19:24
    tratament

    Eu am facut un tratament combinat: ma spalam zilnic cu apa calduta si ma dadeam cu iaurt ...am evitat sapunul o saptamana...si am luat un medicament recomandat de o farmacista: Diflucan.Acum nu mai am nimic.Cand am auzit de tratamentul cu ovule mi s-a facut rau...asa ca am cautat alte metode sa ma vindec.La mine a functionat acel medicament (in doza unica) iar iaurtul imi mai calma usturimile.

    0
    0

  • Bianca G. pe 11 Ian 2010, 20:23
    tratamente candida

    Puteti folosi cu succes si produse naturiste pentru tratarea candidei. O recomandare ar fi Formula Candida, un produs 100% naturist, fabricat in canada. Puteti afla mai multe informatii despre acest produs accesand adresa http://www.tratamente-boli.com/tratamente-naturiste/tratamente-acnee/formula-candida-90-capsule.html

    0
    1

  • Vyo pe 7 Ian 2010, 13:41
    candidoza

    am candidoza orala km de un an si ceva,am facut analize si mi-au zis k am stafilocog argintiu si acum am aflat k am candidoza orala,o mucoasa pe gat si nu pot sa skp de ea,de o luna jumate iau nizoral si pana acum niciun rezultat.Am si o secretie vaginala albicioasa de vro 4 ani,am urmat vro 3 tratamente si n-au avut niciun rezultat,ce pot face k sa skp de ea?

    1
    0

  • andreea pe 7 Ian 2010, 10:54
    solutii

    ma numesc andreea si de mai mult de 5 luni am aceeasi problema, k majoritatea femeilor de altfel.La inceput nu am dat importanta dar cu trecerea timpului mi-am dat seama k trebuie sa consult un medic ginecolog.......in prima faza aveam usturimi in timpul contactului sexual si o scurgere alba care aparea des si mult.medicul mi`a pprescris niste ovule.niste pastile si spalari vaginale.....am urmat intocmai tratamentul dar fara folos....am ft din nou la acelasi doctor,mi`a luat probe si am mers la un cabinet mai specializat dupa care mi`a dat iar trat cu nistatin si ovule.....am terminat tratamentul dar nu am scapat de usturimile din timpul contactului sexual...ce e drept.....scurgere nu mai am asa multa......ce sa fac?sa incerc o crema ?sa incerc cv naturist?ajutati-ma k vreau sa scap de asta.multumesc

    1
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod