Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 151-200 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 13 Ian 2011, 13:23
    Candida in timpul sarcinii...???

    buna, locuiesc in Marea Britanie, am fost diagnosticata cu candida acum doi ani in Romania, am facut tratament cu clotrimazol, insa de atunci boala recidiveaza la fiecare luna aproape... acum sunt insarcinata, am 34 de saptamani de sarcina, ma chinui cu aceasta boala din 2 in 2 sapt aproape, insa doctorii aici mi-au dat de fiecare data acelasi tratament: canesten - un singur ovul, si o crema. mi-a fost de folos cat sa nu mai simt senzatia de mancarime, dar in scurt timp apare la loc. mi-e frica sa nu transmit aceasta boala copilului meu, care se va naste curand, daca aveti vreun sfat, va rog mult ajutati-ma. ps. am vazut ca in Romania se fac tratamente serioase...de la 7 zile pana la doua saptamani cu ovule si creme...oare de ce in Marea Britanie englezii nu dau tratamente mai serioase pt Candida?... multumesc.

    2
    2

  • Daniela Trusca pe 8 Ian 2011, 13:26
    Despre candidoza vaginala

    Trecand cu vederea peste toate comentariile, mi-am dat seama ca multa lume se trateaza dupa ureche, fara sfatul medicului sau al farmacistului. Candida se trateaza cu antimicotice locale si orale, se fac spalaturi vaginale cu femigin, tantum rosa, septovag, ceaiuri de pelin, galbenele, bicarbonat de sodiu. Antibioticele orale, precum si ovulele cu antibiotice pot inrautati situatia. De asemenea ca metoda preventiva se pot folosi probioticele, dar si suplimentele nutritive pt stimularea imunitatii.Pentru toaleta intima se folosesc doar sapunuri de uz intim, de preferat produse dermatologice. Tratamentul efectuat corect e singurul care ajuta, nu biserica sau alte metode babesti. Cei care au recidive frecvente ar trebui sa foloseasca prezervativul.

    3
    0

  • adina pe 10 Dec 2010, 17:48
    va rog sa ma ajutati

    De 2 saptamani am mancarimi si se umfla k imi mai scapa si ma scarpin si ma ustura am si scurgeri fff incomode doar ca nu miros si pt scurgeri as vrea ceva. Acuma iau antibiotic doxiciclina insa am nevoie si de ceva crema...nu stiu ce sa fac va rog sa ma ajutati astept raspuns

    8
    1

  • catalina pe 29 Nov 2010, 16:09
    tratament

    si eu am avut de 3 ori candida in decurs de 2 ani. de fiecare data de la tratamentul cu antibiotice. prima data m-am tratat cu nizoral, sunt destul de bune si urmatoarele dati m-am tratat cu o pastila de flucovim 150 mg (una singura) are actiune timp de o saptamana si in paralel spalaturi cu apa calduta si bicarbonat de sodiu, seara, tot o saptamana, nu a recidivat decat cand am facut din nou tratament cu antibiotice; insa flucovimul se poate lua si preventiv cand incepeti un tratament cu antibiotice si atunci nu mai apare deloc. cel putin la mine a functionat. si nu este deloc scump, cam 10 lei. creme si alte tratamente nu am incercat dar acesta a fost foarte eficient

    5
    1

  • andreea pe 20 Nov 2010, 19:40
    buna

    am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.....cam dupa cat timp apar primele simptome de candida bucala dupa infectare?

    10
    0

  • diana pe 16 Nov 2010, 08:01
    aaa un sfat si pt mancarimi in exterior!!!

    am cumparat acum 2 saptamani de la farmacie crema de galbenele si m-am dat in fiecare zi acolo jos unde ma manca...si vad k nu mai am nimik de 2 zile:D nici n se mai vede rosu nimik...dar o s ma dau incontinuu:D ft buna crema de galbenele!!!!

    9
    0

  • laura pe 8 Nov 2010, 12:44
    candida albicans

    fetita mea are 6 ani si i-au aparut niste pete pe corp.a fost diadnosticata cu candida albicans,in urma analizelor,asi vrea sa stiu daca a mai intalnit cineva asa ceva la copiii.multumesc

    1
    2

  • diana pe 1 Nov 2010, 09:28
    pt dana

    dana am facut tratament cu ovule cu irigator cu pastile...si degeaba...sfatul cu antibiotic il am d la matusemea kre de 10 ani n mai are probleme cu scurgeri..ia f recomandata de un medic specialist din bucuresti....u incerc toate posibilitatile...poate or avea efect..ciao...

    3
    0

  • mariuca pe 30 Oct 2010, 23:20
    CANDIDA

    AM SCAPAT DE CANDIDA DE CEVA TIMP CU ACIDOPHILUS DIN PLAFAR SI CU ALBASTRU DE M ETILEN CITE 20 PIC DE 3 ORI PE ZI .REUSITA SIGURA DACA VA SPALATI CU PELIN SI BICARBONET SI MAI TINETI SI CEVA REGIM FARA ZAHAR.ATENTIE MARITA ,CANDIDA DUCE LA CANCER

    6
    1

  • dana pe 27 Oct 2010, 16:56
    gresit

    Total gresit tratamentul cu antibiotic pentru candida.Doar daca vrei sa amplifici simptomele.Se iau antimicotice pe cale generala si se face tratament local cu creme,ovule etc.Fiind cadru medical recomand un consult de specialitate.Tratamentul trebuie individualizat .Nu oricine raspunde la acelasi tip de tratament.

    7
    2

  • diana pe 16 Oct 2010, 21:41
    candida..va dau un sfat!

    matusa mea mi-a zis k timp de trei luni pe perioada ciclului sa iau cate o pastila de amoxacilina(1 la 8 ore)...azi incep tratamentul sper sa functioneze...la ea a functionat..a facut tratamentul asta acum 10 ani si de atunci nu mai are nici un fel de scurgere,nu mai are nici o problema...a primit sfatul asta de la un medic ginecolog,o sa mai intru peste 3 luni sa va zic daca a functionat!bafta

    4
    0

  • maria pe 15 Oct 2010, 22:48
    help!!

    am 15 ani si cred ca si eu sufer de candidoza!!!(sunt virgina) ce sa fac?? nu iam spus mamei ca mie frica de ce o sa zica!! dar la ginecolog mie fff frica sa merg!! e o substanta alba putin putin galbena si mereu parca curge si sunt umeda in chilotei!! e foarte rau asta va rog ajutati-ma!!! nu stiu ce sa fac!!!

    5
    5

  • iulya pe 14 Oct 2010, 20:14
    candida???

    de ce majoritatea fetelor spun k boala recidiveaza mereu? daca am candida inseamna ca n.o s scap toata viata????? am usturimi de 2 zile si deja nu mai suport!!!

    6
    1

  • maryna pe 2 Oct 2010, 12:49
    candida

    ma confrunt cu aceasta problema de aproape 1an.am urmat tratamentul cu canesten dat de medicul ginecolog iar la maxim 6luni mi.a aparut iar..nu mai suport act sexual dureros,mancarimi,usturimi..nu stiu c sa iau....

    6
    2

  • ion pe 26 Sep 2010, 10:18
    puncte rosi pe penis si mai jos

    cum scap de aceste puncte rosi de pe penis fara sa mai mer la dr. rog raspuns. va multumesc

    7
    5

  • david pe 23 Sep 2010, 16:48
    PENTRU BARBATI STIE CINEVA UN TRATAMENT PT CANDIDA ??

    VA ROG DISPERAT UN TRATAMENT INPOTRIVA CANDIDEI LA BARBATI,CINE STIE ESTE RUGAT SA MA CONTACTEZE PE ID UL david_c657@yahoo.com,,plz plz plz!!!

    6
    0

  • david pe 23 Sep 2010, 16:37
    MA CONFRUNT CU O CANDIDA DE 5 ANI,

    PENTRU LUCIAN,lucian,spune mi te rog despre profesorul loghin,sau cine stie un tratament bun,va rog disperat ,VA ROG AJUTATI MA!!!

    3
    0

  • Raluca pe 20 Sep 2010, 11:26
    Tratament eficient

    Daca doriti sa scapati definitiv de candida incercati IBC 10 de la Cantacuzino. E un vaccin cu mai multe indicatii, inclusiv candida...Totata lumea care l-a facut a scapat fara recidive...E si ieftin printre altele. Multa sanatate

    5
    0

  • carol pe 17 Sep 2010, 21:34
    candida cel mai mare dusman...

    am acesta bacterie,care ma urmareste de un an...am incercat o serie de tratamente,deja ma doare si ficatul de la atitea pastile...in fine am niste usturimi foarte mari mai ales pe perioada frigului.St atit de dezamagita nustiu ce sa mai fac...cu ce se trateaza daca stie cineva spuneti va rog.

    0
    0

  • Dr.Fotescu Otto pe 17 Sep 2010, 12:32
    Micozele urechii -tratamente naturiste

    Sub controlul otomicroscopului se practica o toaleta minutioasa in ureche dupa care se aplica tratamente locale din extracte naturale, eventual si laserterapie. Informatii suplimentare pentru cei interesati 0727438089

    0
    3

  • asiral pe 4 Sep 2010, 01:06
    ajutatima cu un raspuns va rog

    deci, eu am usturimi dese si cand am aceste usturimi am impresia ca imi vine la baie..defapt imi si vine des la baie, astfel imi pierd toate lichidele din corp daca acum beau apa si peste 1 minut merg la baie, si am niste probl de snatatae ce numi permite sa nu am lichide in corp. Voi nu aveti iesiri dese la baie de la aceasta candida?

    1
    0

  • aisha pe 3 Sep 2010, 00:32
    despre candida pt Diana si toate celelalte fete

    am tot citit comentariile voastre despre candida...unele vin cu tot felul de tratamente, altele se plang de scurgeri interminabile albicioase si branzoase,dureri in timpul actului sexual...tot ce va pot spune e povestea mea, trista,pe care o traiesc clipa de clipa din cauza unei neglijente si a acelei sintagme ''nu mi se va intampla tocmai mie''. Aceste scurgeri ce uneori sunt candida si doctorii le trateaza cu superficialitate, alteori pot fi cu totul altceva ce vor duce la cancer de col mai devreme sau mai tarziu. Faceti-va testul Papanicolau.Si vb serios. Si eu m-am confruntat cu aceasta fictiva candida,care s-a dovedit altceva dupa ce am facut testul Papanicolau. Grabiti-va! Cand candida recidiveaza la infinit mai e altceva acolo. Good luck

    3
    0

  • Roxana pe 1 Sep 2010, 16:08
    Un tratament super rapid pentru candida!

    Am descoperit o solutie pentru a scapa de candida prin intermediul unei prietene din America. Yeastrol se numeste si pe langa faptul ca este o metoda eficienta mai e si rapida! Va las mail-ul meu daca doriti mai multe informatii: roxtyna@yahoo.com

    3
    0

  • alina pe 30 Aug 2010, 13:09
    e rau de tot

    buna fetelor cred ca am si eu candida ,scurgere branzoasa ma mananca,ma drj enorm si nu stiu ce sa mai fac imi puteti spune ce tratament ar trebiu sa iau sa imi treaca cat mai repede .vamultumesc mult.ast com

    0
    1

  • suta pe 18 Aug 2010, 13:15
    Dumnezeu e solutia

    eu am avut candidoza de circa 2 luni.am incercat cu iaurt , usturoi si crema de galbenele, dar nu a functionat.eu ma duc des la biserica si m-am rugat din tot sufletul meu sa-mi treaca si ghiciti ce ........... urmatoarea zi nu mai aveam deloc secretie si mi-a trecut.nu mint cu nimic. II MULTULESC LUI dUMNEZEU CA M-A SCAPAT .RUGATI-VA SI VOI SI O SA VEDETI CA VE TRECE.SI am doar 15 ani.

    3
    6

  • Valentina pe 13 Aug 2010, 22:40
    Canesten

    Canesten este numele medicamentului.

    4
    2

  • mihai pe 13 Aug 2010, 14:43
    Reclama la Televizor Despre Candida !

    Buna Ziua ! Stiu ca este un medicament caruia i se face reclama la televizor de curand "pentru candidoza".. dar nu i-am retinut numele medicamentului .Ma poate ajuta cinave si sa-mi lase un raspuns ? MUltumesc si Sanatate tuuror !

    1
    0

  • andreea pe 10 Aug 2010, 06:34
    pentru lucian

    daca se poate trimiteti-mi si mie" tratament eficient recomandat de profesorul longhin " grasu64@yahoo.com

    2
    0

  • dana pe 8 Aug 2010, 17:50
    candidoza

    barbatii chiar daca nu au simptome( deci sunt asimptomatici) pot avea diferite boli, deci incercati sa folositi prezervativul. ar fi bine sa va documentati asupra diferitelor boli, maj se pot lua: sex oral, sex anal, sex normal.

    1
    0

  • dana pe 8 Aug 2010, 17:47
    candida

    si cand mai luati antibiotice luati probiotice la 2-3 ore dupa administrarea antibioticului. si fara spalaturi vaginale, vaginul se curata el singur. iar sperma poate deregla flora vaginului...deci foloseste prezervativ. si o vizita la ginecolog ca sa fiti sigure ca aveti candidoza si sa excludeti existenta altor boli( trochomonas, gardnerella, gonoree, clamidya etc)

    0
    0

  • dana pe 8 Aug 2010, 17:43
    candida

    probiotice pe cale orala cu lactobacilus si ovule care contin lactobacili( gynieL se numesc. fiert chiloti, prosoape.crema de galbenele local.

    0
    0

  • maria pe 4 Aug 2010, 17:45
    help

    am avut un contact sexual neprotejat cu prietenul meu.el nu si-a dat drumul si a spus ca penisul lui era uscat.Dupa 2 zile de la contactul sexual,am observat niste pete maronii.mentionez ca asta e a doua oara cand ,,o facem" , iar prima oara tot la fel,la scurt timp dupa contactul sexual mi-au aparut petele astea.Am fost foarte speriata atunci,dar acum e si mai grav din moment de a fost neprotejat.Credeti ca sunt insarcinata sau e candidoza de vina?ajutati-ma va rog!

    2
    1

  • Valentina pe 1 Aug 2010, 09:33
    cred ca am candida

    de vreo cateva zile am o secretie alba si un pic branzoasa. ma gandesc ca ar putea sa fie candida, si anul trecut am avut aceeasi problema, insa la cel mult o saptamana am scapat de acea secretie, fara nici un tratament sau ceva de genul. Acum ma gandesc, ca ar putea fi candida, insa nu stiu sigur, tin sa mentionez ca am o viata sexuala activa, nu folosim prezervativ, dar nici nu iau anticonceptionale si practicam si sexul oral. iubitu nu are nimic pana akum. trebuie sa mentionez ca nu am nici un fel de usturime sau mancarime si nici nu am dureri in timpul actului sexual. o sa merg si la ginecolog, insa nu am timp akum, cred ca abia peste vreo 3 sapt o sa ajung, pana atunci as vrea sa stiu ce parere aveti voi, dk intr-adevar am candida sau nu....

    0
    7

  • andreea pe 28 Iul 2010, 18:25
    va rog sa ma ajutati

    nu stiu ce sa ma mai fac cu boala asta ce pot face sa scap de ea am luat tot feluri de pastile si degeaba nu scap de nici un fel ce pot face???

    4
    4

  • lisha pe 26 Iul 2010, 23:40
    ajutatima va rog

    am o scurgere transparent albuie care miroase doar dupa trei zile de la prima spalare,nu am mancarimi si nici nu ma ustura,(sunt virgina).Poate fi vorba despre o infectie?ceva grav?

    1
    0

  • Mihaela pe 22 Iul 2010, 23:05
    tratament candida

    Daca nu puteti suna, lasati numarul de telefon sau adresa de mail.

    3
    0

  • Mariana pe 20 Iul 2010, 11:01
    BUNAaaaaaaaa

    Cu un an in urma am avut candida ,dar am facut un tratament dupa care iar mi-au aparut acele aliminari albicioase aproape cu o saptamina de venirea ciclului,am eliminari dar nu am nici un sintom de mincarime arsaturi sau alt ceva,uneori in timpul actului sexual am dureri in regiunea abdomenului....care ar fi cauza...ce as putea sa fac sa scap de eliminari .

    1
    0

  • mada pe 18 Iul 2010, 10:47
    Aveti grija cu Canesten!

    Exact acum un an am avut candidoza, era instalata destul de bine, adica aveam atat iritatie exterioara cat si usturime mare atat la urinat cat si la contact. Am fost la doamna doctor Ilcus Roxana pe care o gasiti la policlinica nr.2 in Tg. Mures, este un medic f bun, tratamentul ei a fost f f bun, mi-am revenit in totalitate atunci. Acum o luna am obs ca iar am o scurgere alb-galbuie care insa nu era deranjanta pt ca era in cantitati mici si nu aparea mereu. mi-am dat seama imediat ca tb sa fie iar cadidoza care a recidivat asa ca am fugit repede la ginecolog dar am avut ghinion.... o d-na doctor mi-a prescris Canesten 3 ovule, am inceput sa le folosesc imediat insa la sfarsitul tratamentului am constatat ingrozita ca inloc sa imi dispara acea mica scurgere pe care o aveam, mi-a aparut iritatia exterioara care ma ustura ingrozitor si deasemenea usturimi puternice la urinat si contact...Nu stiu ce sa cred dar cred ca am alergie la clotrimazol, substanta continuta de Canesten, asa ca aveti grija si voi cu medicamentul asta!!!!

    1
    0

  • joanna pe 17 Iul 2010, 18:56
    Candida in sarcina

    Eu sunt insarcinata in 20 saptamani, si in urma unui tratament cu antibiotic, mi-a aparut candida. Tratamentul cu Canesten Gel, este permis in sarcina??? Sfatul medicului, este foarte important, dar poate a-ti urmat tratamentul cu Canesten, si in timpul sarcinii........

    1
    1

  • lucian pe 13 Iul 2010, 12:58
    despre candida

    pentru toate persoanele cu afectiuni dermatologice venerologice cunosc un tratament eficient recomandat de profesorul longhin care a murit dar tratamentul vi-l pot spune si chiar si unde se gaseste nu in farmacii ma puteti contacta la 0766735072.va multumesc pentru incredere daca il fac public voi fi condamnat de alti dermatologi care il contesta este o mafie sunt niste injectii am si schema lui de tratament va poate salva pe multi de necazuri nu are contraindicatii.cu alese multumiri pentru incredere

    1
    1

  • lucian pe 13 Iul 2010, 12:51
    pentru ramona

    pentru candida vaginala mergeti la domnul profesor sefer mihail la cantacuzino si cu siguranta imi veti multumi stimata doamna ramona cu respect si toata increderea

    3
    0

  • ramona pe 8 Iul 2010, 18:20
    am candida si cum pot scapa de ea

    buna ziua!am aceasta candida de cand am inceput sa am menstruatie,am fost la ginecologie si mi-a prescris tot felul de tratamente,dar se pare ca nu voi scapa de ea niciodata.Acum 4 luni am nascut si mi-au fost prescrise pilulele CSREZETTE,ma pot ajuta acestea sa scap de candida?va rog dati-mi un sfat ca m-am cam saturat de scurgerile acestea care sunt extrem de neplacute,unele persoane spun ca e ok sa ai scurgerile acestea ca cica ar curata vaginul si il mentine mereu umed,ce sfat imi dati.Astept raspuns

    0
    0

  • doriss pe 2 Iul 2010, 23:26
    tratament naturist

    si eu am avut si matusa mea ,am scapat cu PLANT INTIM este o solutie ,se gaseste la farmacie ,se face spalaturi vaginale ,pe cale orala se ia propolis cu vitamina C timp de 21 zile cu pauze 10 zile pina la vindecare ,.Consumati lactate multe .Eu folosesc si acum solutia de 2 ori pe saptamina pt ca este asa de reconfortanta si racoroasa ,am folosit si eu ovule ,dar ....

    4
    0

  • Di pe 24 Iun 2010, 13:13
    Si eu am candida ...

    Si mie frica sa merg la ginecolog.Pt-ca e pt prima data cand merg acolo,si habar n-am ce trebuie sa fac.Ginecologul o sa umble si acolo in zona aceea? Ce face medicul cand ii spun despre problema mea? O sa ma controleze si acolo? Sau ce va face? mi-e frica.Va rog ziceti-mi si mie cum e.

    3
    1

  • MONY pe 19 Iun 2010, 13:54
    ANI LA RAND

    si eu ma chinui de 8 ani de zile si nu am reusit sa scap de ciperca asta blestemata.am urmat tot felul de tratamente si remedii naturiste dar fara nici un rezultat,atat in tara cat si in afara.nu mai am nici o speranta ca o sa scap de ea vreodata.in vara o sa incerc vaccinul.dar nu prea am sperante.o sa va tin la curent.si da cred ca duce la infertilitate in timp.eu am un baietel de 5 ani,si de atunci nu am mai ramas insarcinata,cat depre afirmatia ca ar provoaca cancer ma cam pune pe ganduri,ba chiar ma sperie .sanatate multa la toata lumea.

    0
    0

  • villa pe 13 Iun 2010, 19:38
    tratament naturist

    Ceai de rostopasca ,timp de 2 saptamani,o lingura inaite de masa,spalaturi vaginale (cu para) cu acelas ceai.Se recolteaza acum pe timp insorit planta,se usuca ,se marunteste.La 200ml apa ,o lingura de planta uscata.

    1
    0

  • education pe 10 Iun 2010, 10:52
    iaurt

    Nu inteleg de ce nimeni nu mentioneaza IAURTUL in tratamentul candidei? Are un rol foarte important atat de prevenire cat si de vindecare atunci cand este consumat zilnic. Sanatate multa!

    0
    0

  • diana pe 2 Iun 2010, 14:21
    de 2 ani nu reusesc sa scap de candida

    am 25 de ani, si de 2 ani ma confrunt cu aceasta candida, in 2 ani de zile nu mai stiu nr de cate ori am fost la medici si tot la fel nu mai stiu nr tratamentelor pe care le-am facut si de fiecare data a recidivat. Mentionez ca sunt casatorita , nu am copii si nu folosesc contraceptice( v-am zis asta pt ca am vazut ca apare si din cauza sarcinii, contraceptivelor sau a antibioticilor. Antibiotice mi se intampla sa iau o data pe an poate nici atunci.) Pt mine ca si pt multe din femeile care au aceasta candidoza este f neplacut, pt ca la mine se manifesta prin mancarimi nesuportabile, usturimi si nu mai zic de dureri in timpul actului sexual. Vreau sa mai mentionez ca de fiecare data si sotul meu a tinut tratament cot la cot cu mine si mereu a recidivat. Dar am observat ca dupa terminarea tratamentului daca nu am contact sexual ( nu am avut contact 6 luni ca a fost sotul plecat) chiar nu am mai avut de a face cu candida, dar dupa contactul sexual la o saptamana recidiveaza candidoza si s-a saturat si sotul meu de atatea tratamente pe care le-am tinut impreuna. Nu mai suport aceasta candida, va rog ajutati-ma.

    6
    0

  • vivi pe 28 Mai 2010, 22:05
    nu pot sa scap de candida !!!

    am candida de vreo 7 ani si nu pot sa scap de ea nicicum. am avut grija de toate cauzele care o determina : nu am luat niciodata anticonceptionale, nu port haine pre strampte, am un gel de igiena intima de ani de zile cu PH neutru, am avut un singur partener de viata sexuala sotul meu ( mentionez ca am avut candida inainte de inceperea vietii sexuale) , igiena intima este pastrata cu strictete si nu utilizez toalete publice si ma streg din fata in spate de mica. Deci toate le-am pastrat cu strictete si am fost la doctori mai multi m-i s-au facut analizeze care au confirmat de fiecare data candida si am tot luat pe tratamente ovule, creme, spalaturi cu produse farmaceutice si cu bicarbonat, chiar si tratamente naturiste. de nimic nu imi trece . CE SA MA MAI FAC ? NICI UN DOCTOR NU POATE TRATA BLESTEMATA ASTA DE CANDIDA ?

    3
    0

  • Mihaela pe 25 Mai 2010, 11:14
    Pt Sterian Roxana

    Canestenul e f bun, are ca substanta activa (care e cea mai importanta de fapt in compozitia unui medicament) Clotrimazol. Clotrimazol e substanta activa. Deci, Canestenul este tot Clotrimazol, numai ca este un medicament nemtesc, produs de Firma Bayer. Sanatate multa!!

    0
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod