Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 101-150 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mirela pe 23 Iun 2011, 15:01
    candida

    Buna fetelor. M-am confruntat si eu cu aceasta boala mai bine de 2 ani. Am reusit sa scap de aceasta cu ajutorul unui spray din produse 100% naturale - Yeastrol. Vi-l recomand cu incredere. Va las adresa mea de e-mail daca doriti sa va comunic mai multe informatii: mirela.ada89@yahoo.com

    8
    1

  • ******* pe 15 Iun 2011, 16:32
    NU Antibiotice

    Nu lua antibiotice sau anticonceptionale sub nici o forma fiindca o sa-ti inrautatesti situatia chiar daca le iei cu probiotice . In loc de antibioticele astea de la doctor mai bine ia antibiotice naturale - capsule cu extract din frunze de maslin ( olivoforte) capsule cu extract de cuisoare , argint coloidal , capsule din nuc negru --- toate acestea sunt bune impotriva candidei + probiotice

    5
    0

  • Melisa pe 9 Iun 2011, 01:47
    Candidoza

    Nu cred k vom scapa niciodata d ea fetelor!eu am avut prima data in timpul sarcinii si d atunci tot apare.daca sunt nevoita sa iau antibiotice iau doar cu probiotice.apare si dupa menstruatie...

    3
    0

  • ramona pe 2 Iun 2011, 05:04
    candida

    buna am 28 de ani si un baietel de 4 ani si am aceasta boala si nu din cauza antibioticelor cred k de la anticonceptionale... Ce ma sfatuiti sa fak sa renunt la ele sau sa imi fak tratamentul si apoi sa le incep din nou? Va multumesc anticipat!

    5
    3

  • alecsa pe 1 Iun 2011, 01:15
    candida?

    Buna ma numesc Alecsa si sunt un pic ingrijorata!Am avut un contact sexual neprotejat cu prietenul meu si dupa acest lucru el imi spune ca in interiorul penisului simte o mancarime cand urineaza si mai ales cand incercam sa facem fara prezervativ dupa terminarea contactului sexual imi spune ca simte niste mancarimi?Care ar putea fi cauza?A da si mai ales mie mi-a aparut in zona genitala pe una din vulve o bubita care ma ustura?Va rog frumos daca puteti sa ma ajuta-ti cu un sfat m-ati ajuta enorm de mult.Astept cat mai repede un raspuns

    20
    7

  • pta pe 31 Mai 2011, 20:11
    candida

    daca vreti cu adevarat sa ma tratati cautati ma flori_fitzoasa@yahoo.com va dau ratamentul eu am suferit de candida in cea mai grava vaza nu mai am nimik

    37
    12

  • anda pe 27 Mai 2011, 12:53
    Tratament

    Un alt tratament pt candida vaginala ar fii supozitoare anticandida de la magazinele naturiste. Foarte bun este PROPOLISUL GLICOLIC pt ca nu irita folosit prin tamponare si in loc de tamponari cu iaurt ar fii mai bun capsule de LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS care elimina natural candida si exista in mod normal in vagin sau intestin dar nu luati capsule ieftine ca stiti - ce e ieftin e prost - luati ceva mai mult de 40, 50 RON. MULTA SANATATE

    11
    1

  • roxana pe 21 Mai 2011, 17:55
    candida

    a si nu va mai faceti spalaturi cu ceaiuri ptr ca nu faceti deact sa inmultiti microbul1nu se fac decat spalaturi cu apa si bicarbonat sau tamponari cu iaurt!stiu asta de la un doctor foarte bun!

    4
    1

  • roxana pe 21 Mai 2011, 17:51
    candidoza

    eu am facut tot felul de tratamente.am fost la o gramada de doctori si tot nu mi-a trecut1singurul lucru care ma calma erau baile locale cu apa si bicarbonat!si un doctor foarte bun din constanta mi-a spus ca nu imi va trece pana nu voi inceta sa iau antibiotice.am 3 ani de cand nu iau antibiotic si nu mi-a mai aparut.in caz ca trebuie luat antibiotic urgent puteti merge la farmacie sa iluati 2 pastile care se iau una inainte de inceperea tratamentului si una la sfarsit!pt a nu ataca flora intestinala.eu nu mai am de 3 ani!

    7
    1

  • nu cont numele meu . pe 19 Mai 2011, 19:53
    CANDIDAa

    eu am facut tratament cu unguent.. ji nu mi-a trecut apoi am facut cu clotrimazol ovule dar nu mi-a trecut apoi mi-a venit ciclul.. dupa ciclu am inceput iar cu clotrimazol ..dar unu seara unu dimineata si unul pe zi.. si in 3 zile nu am mai vaut nimic.. acum sa vad daca si cand mai recidiveaza.. :D sper sa va ajute experienta mea. eram disperata sa numai am...

    6
    1

  • Adina pe 13 Mai 2011, 15:58
    pastile

    atentie ce pastile luati cand aveti candida! in nici un caz amoxicilina, asa cum scria o fata mai jos. pastilele puternice distrug flora mult mai mult

    3
    0

  • Adina pe 13 Mai 2011, 15:57
    candida

    am inceput sa ma spal cu sapun dove (cel simplu, cutie albastru inchis) de fiecare data cand ma duc la toaleta... si surpriza, nu mai am scurgeri... dar candida tot recidiveaza daca e sa ratez o zi fara spalare cu dove...

    8
    2

  • anda pe 26 Apr 2011, 19:36
    Candida

    Tratamentele cu clotrimazol si ketaconazol sau alte asazise tratamente antifungice prescise de doctor nu sunt bune de nimic ba din contra, o sa faca candida mai rezistenta . Doctorii de la noi sunt prosti si nu stiu sa puna un diagnostic de candida numai vorbim de tratament anti-candida. Pot demonstra simplu acest lucru - intrebati pe cineva care are candida daca s-a vindecat sau i s-au ameliorat problemele dupa aceste tratamente - 90% o sa va spuna ca nu i-a ajutat; cautati si pe net si la fel o sa vedeti. Pt candida vaginala introduceti un catel de usturoi zdrobit intr-un tifon si apoi lasati-l cateva ore , apoi introduceti iaurt bifidus in vagin . Faceti asa 4 zile cu usturoiul dar in fiecare zi cu bifidus; dupa 4 zile ungeti un tifon cu ulei de cuisoare tot 4 zile si continuati cu bifidus.Intai trebuie vazuta care-i cauza daca aceasta infectie vine din vagin sau din intestin . Daca ai probleme si cu intestinele - constipatie, imbalonari ,iritarea intestinelor ,arsuri in zona anusului atunci probabil candida este si in intestin- mai ales daca ai luat antibiotice (astea distrug flora intestinala si cea vaginala si inmultesc candida).

    15
    3

  • Draghici Lacramioara pe 26 Apr 2011, 12:49
    Candida

    Buna si Hristos a Inviat!!va rog ajutati-ma nu stiu ce sa fac :am candida ,cu mancarimi groaznice si usturimi si am tratament prescris (clotrimazol ovule)eu azi incep tratamentul ,dar mi-e imi vine menstruatia pe data de 4 sau cu doua zile inaite deobicei.as dori sa va intreb daca incep tratamentul sau astept sa treaca menstruatia ?va multumesc!

    20
    1

  • miha pe 17 Apr 2011, 00:06
    candidaa :((

    eu am d 1 luna si 2 saptamani...curgeri urat mirositoaree.. ingrozitoare ..numai zic ca sunt nevoita sa folosesc ob ca sa nu ma patez... am facut tratament cu Ketoconazol .. si o crema.. timp de 10 zile..dar nimic niciun rezultat... ce pot sa fac sa dispara.. cu prietenul meu nu am mai avut contact sexual de 2 luni de rusine..imi afecteaza si relatia sentimentala..si inca o intrebaree...o sa imi recidiveze mereu ?(am19 ani )

    6
    2

  • Adina pe 15 Apr 2011, 00:58
    candida mereu

    Citind acest articol, mi-am dat seama ca eu am avut candida din totdeauna, de prima data cand mi-a venit menstruatia, la 14 ani si pana acum la 26 de ani, nu mi-am dat seama ca pot sa am o boala. Pentru mine deja era ceva normal sa vad mereu scurgeri vaginale albe. Simptome...n-am avut nimic altceva decat in afara de aceste scurgeri. N-am avut mancarimi, usturimi, nimic. Am fost si la medicul ginecolog, nu trebuia sa-si dea seama ca am ceva? Probabil nici n-as fi aflat ca exista asa ceva daca nu mi-ar fi spus prietenul, la care s-a transmis candida. El s-a tratat, urmeaza si eu.

    18
    2

  • elena pe 10 Apr 2011, 23:38
    tratament

    doamnelor si domnisoarelor mama mea e ginecolog sunt din ucraina.candida se trateaza in 2,3 zile cu bicarbonat! spalaturi in vagin cu bicarbonat.dupa spalare cu unguent de galbenele.in maxim 3 zile nu aveti nimik

    33
    6

  • ioana pe 6 Apr 2011, 18:10
    candida nu e bacterie ci este o ciuperca/fung/micet...cum vreti sa o numiti

    uneori nu se trateaza atat de usor...recidiveaza si recidiveaza...ma lupt de o 4-5 ani si nu cred ca o sa mai ajung sa stiu cum e fara a avea candidoza

    13
    1

  • dreneamihaela pe 3 Apr 2011, 16:26
    am scapat de candida singura, fara doctor

    buna.eu am 22 de ani si pana acum 2 luni nu am mers la doctorul ginecolog din rusine as putea spune.acum 2 ani m-am confruntat cu niste mancarimi ingrozitoare,scurgeri ciudate si pe deasupra mi-a crapat si pielea in zona g.mamei nu am vrut sa-i spun ,imi era rusine dar m-am hotarat sa ma documentez pe net,ce sa vezi mama s-a uitat in arhiva cautarilor mele de pe google si apoi a incercat sa-mi spuna ca nu este o problema grava.asa ca am luat 1 cutie de ovule clotrimazol .am introdus in fiecare seara inainte de culcare cate una in vagin si desigur m-am abtinut aceasta perioada sa ma mai culc cu prietenul meu fie si protejat.dupa prima zi mancarimile au incetat apoi nu am mai avut nimik.acum mergand la doctor am facut testul papa nicolau si spre surprinderea mea si a doctorului nu am absolut nimik nici un fel de bacterie nu isi are cuibusorul acolo unde nu trebuie.

    1
    0

  • 12343534546 pe 2 Apr 2011, 00:05
    Candida

    Pentru vaginite incercati supozitoare cu acid boric luate noaptea (dar nu le inghititi).Pentru alte tratamente si informatii uitati-va la site-ul asta-http://quibono.wordpress.com/2010/06/20/candida-albicans-%E2%80%93-infectii-cu-fungii/ Cel mai bun site ever ever despre candida

    11
    2

  • Dracu pe 1 Apr 2011, 23:07
    Ma pis pe doctori

    As vrea sa citesc parerea unui doctor despre candida pentru ca sa-l injur pe un astfel de ratat . Are vreun doctor tupeul asta .Un astfel de nenorocit mi-a dat antibiotice si mi-a distrus viata cu candida asta de rahat. AS VREA SA TORTUREZ UN DOCTOR APOI SA-L OMOR CAT MAI CHINUITOR POSIBIL. Urasc toti doctorii si sper sa se duca dupa moarte intr-un loc foarte calduros

    13
    9

  • Elena pe 25 Mar 2011, 22:43
    Candida

    Buna ziua.Dupa simtome si secretie mi-am dat seama ca am candida.Ce tratament as putea sa iau deoarece eu alaptez am un baietel de 9 luni.Astept un raspuns daca stie cineva si daca i s-a mai intamplat cuiva in timp ce alapta sa aibe candida

    11
    4

  • pisy pe 25 Mar 2011, 13:18
    candida

    Am descoperit o solutie pentru a scapa de candida prin intermediul unei prietene din America. Reteta se afla in ghidul www.scapa-de-vaginita.eu

    9
    9

  • popa ralu pe 25 Mar 2011, 13:16
    candida scurgeri vaginale

    Salut ....intradevar scurgerile si mirosurile vaginale cat si mancarimile mau urmarit multe luni dupa nasterea fetitei mele.dupa teste aflasem ca am o infectie vaginale...mai exact vaginita bacteriana..simptomele erau destul de neplacute si imi afecta si viata sexuala...miasi fi dorit sa intalnesc tratamentul "elimina scurgerile vaginale bacteriene" mult inainte ca sa imi administrez antibioticele prescrisa de medici...tratamentul cu acea cura ma ajutat sa imi refac echilibrul florei vaginale si acum nu mai am nici un fel de probleme...sunt sanataoasa si va doresc si dvs asemenea...sa ne auzim de bine...numai bine

    32
    7

  • Andrei pe 25 Mar 2011, 07:30
    Candida la barbati

    Buna ziua.Am avut o prietena care avea candidoza deci implicit s-a transmis si la mine. Care este riscul sa transmit boala altei persoane prin contact sexual, chiar daca folosim prezervativul?

    42
    9

  • marilena pe 24 Mar 2011, 00:44
    candida

    recomadatimi ceva k de apr 2 ani ma lup k ea.miroase urat am mancarimi,usturimi uneori.plz,plz.plz

    21
    11

  • marilena pe 24 Mar 2011, 00:39
    candida

    va rog ajutatima sa skap de candida.k nu stiu ce sa mai fak .plz!!!!!!!!!!!!!!

    6
    1

  • andreea pe 20 Mar 2011, 23:14
    pt dani

    dk ai un fel de negi fa ti testu hpv....e aiurea pt ce se face dar e bn sa stii ce ai... eu de exemplu am mers la ginecolog pt candida k sa aflu k am acest virus hpv...ink nust ce tulpina am si dk am dar m am speriat rau mai ales k am 20 de ani.....maine merg iar si va tin la curent...va voi sp si ce tratament imi da pt candida mai avansata(o am de mult dar nu am dat imp...fumez iau anticonceptionale...spalaturi interioare dese si alimentatie aiurea)asta pt cine e in aceeasi situatie k si mn...

    3
    1

  • mocanucatalina pe 17 Mar 2011, 22:14
    candidoza

    Se poate trata f bine si si prevenii mai ales in sarcina si alaptare cu produse care contin Acid lactic care regleaza ph ul local si omoara micoza. Sunt mai multe produse se poate intreba sau citi prospectul..Bioclin e doar unul. Au comprimate efevescente cu care se fac spalaturi si interioare si exterioare...daca nu e cronica..o trateaza ff bine. Se folosesc deasemnea servetele intime cu acid lactic si deasemena se trateaza si partenerul. Exista si ovule pt femeile insarcinate care readuc flora vagina la un ph normal. Sunt produse de preventie si tratare care trebuie incercate in tratament lung...succes!

    5
    3

  • mocanucatalina pe 17 Mar 2011, 22:14
    candidoza

    Se poate trata f bine si si prevenii mai ales in sarcina si alaptare cu produse care contin Acid lactic care regleaza ph ul local si omoara micoza. Sunt mai multe produse se poate intreba sau citi prospectul..Bioclin e doar unul. Au comprimate efevescente cu care se fac spalaturi si interioare si exterioare...daca nu e cronica..o trateaza ff bine. Se folosesc deasemnea servetele intime cu acid lactic si deasemena se trateaza si partenerul. Exista si ovule pt femeile insarcinate care readuc flora vagina la un ph normal. Sunt produse de preventie si tratare care trebuie incercate in tratament lung...succes!

    3
    0

  • dea pe 17 Mar 2011, 21:47
    ...

    buna seara,am si eu o problema de vreo 2 saptamani am o jena vaginala,mancarimi,usturime dupa urinare, secretie branzoasa care nu miroase urat,as vrea sa stiu ce ar putea fi avand in vedere ca sunt si virgina.Ma poata ajuta cineva?

    11
    3

  • cati pe 15 Mar 2011, 21:46
    candida

    am si eu probleme d vreo 2 ani.am tot facut tratamente dar a recidivat.iau anticonceptinale si asta m afecteaza,dar trebuie s fie un remediu chiar si asa.am aflat ca nu trebuie s t speli in vagin pt ca afecteaza flora

    9
    7

  • loreta pe 15 Mar 2011, 20:19
    papanicolau

    buna am intrat din nou pe form ,poate stie cineva ras la problema mea de sanatate.de curand am facut un babes nicolau si la celule endocervicale a pus x prezente ,eu nu stiu ce poate insemna cu toate ca am intrebat dr ginecolog pentru mai multe explicati ,am mai multe iesite pe foia de observati o gardenerela o flora bacteriana o inflamatie froitu tip 2 nu cunosc multe despre astea daca stie cineva astept un ras urgent de la voi

    7
    2

  • dalia pe 13 Mar 2011, 21:22
    candida ?!!!!

    Buna ziua !!! am si eu o mare problema si nu stiu ce sa fac, poate ma puteti ajuta.in urma cu cateva zile am avut contact cu prietenul meu dupa care am avut niste dureri ingrozitoare...durerile persista, in plus mi s-a inflamat foarte tare si mi-a aparut o leziune care este foarte dureroasa si niste bubite la nivelul vulvei pana la anus, usturimi la urinare.oricum ceva ingrozitor, ce trebuie sa fac, am incercat cu clotrimazol dar se pare ca nu are nici un efect.. nu stiu ce sa fac, ce ma sfatuiti ?????!!! multumesc.

    13
    4

  • andrada A pe 5 Mar 2011, 14:00
    ajutati-ma va rog

    si eu am aceleasi simptome ca toata lumea,numai k eu am si junghiuri abdominale si ma dor si ovarele,mai are cineva simptomele acestea?ce credeti ca ar putea fi?

    25
    4

  • binzari aliona pe 1 Mar 2011, 23:44
    pentru cristina

    cred ca ai endometrioza daca vrei o reteta cautama pe sergiu@yahoo.com

    9
    1

  • adrian pe 27 Feb 2011, 13:25
    candidoza uretrala

    - am icercat toate tratamentele pentru candida uretrala, incepind cu diverse antifungice,formula candida, vaccin imunostimulator, regim alimentar cit de cit apropiat de cel indicat, insa fara rezultat....as dori sa stiu daca se pot face instilatii uretrale cu un produs anume, pentua a intreveni direct pe uretra.... in paralel cu medicatie pentru cresterea imunitatii . ????

    4
    0

  • elenusha pe 26 Feb 2011, 23:40
    cadida....nenorocita d candida.......

    buna fetelor,...cine ma poate ajuta si p mn,va rog frumos simt k turbez.....:(:((:(((....si eu am avut aceasta infectie sau boala ce o fi,anul trecut la inceputul anului scolar,asta fiind in 2010 prin septembrei,octombrie....intrun final am skapat d ea,prin spalaturi vaginale cu irigatorul cu tantum rosa si cu ovule...... acum mia aparut iar......adik din kte am calculat eu mia aparut iar,la un interval d 3 luni jumate aprox 4luni.....am scurgeri urat mirositoare mereu,dar nu am mancarimi.....ma spla f des pe zi...urinez des,mie si rusine s mai ies din ksa.sincer,mas incuia in ksa s numai ies delok afara,deoarece e f rusinos knd iesi in public,pt k se simte mirosul oricat mas spala eu...nush ce s mai fac ..mam spalat si cu bicarbonat,,,dar nu merge....ce as putea s mai incerc...precizez am aproximativ 19 ani.am contact sexual cu prietenul meu cu care sunt d 9luni......candida am observat k mia aparut aqm vreo kteva zile max o sapt...dl ultimul contact sexual PROTEJAT CHIAR cu el,si asta am obs chiar a 2a zi dp contactul sexual asta ,k am scurgeri si mirosul urat.si precizez k in timpul contactului sexual ma durea,,,prezentam dureri vaginale...de ce tot apare mereu blestemata d candida.....?????kiar nu e niciun tratament bun pt asa cv ???noi,femeile vom avea asta toata viata???as dori s vb q fete care sunt in aceeasi situatie ca a mea .,,,as vr s m ajutati si p mn...e tare JENANT mai ales ca m duk l sc intre atatia colegi de ai mei...:(:(...:|...AJUTATI-MA VA ROG FRUMOS>>>>>AS VR SI IO SFATURI de la voi!!!!!!!!!!!!!!!sunt disperata..........!!!!!!!!!!

    23
    3

  • DOINITA HANCERIUC pe 25 Feb 2011, 13:57
    BOLI DE PIELE

    BUNA ZIUA MA CONFRUNT CU O BOALA DE [IELE UNI MEDICI SPUN CA E PSORIAZIS ALTI ECZEME .STITI UN MEDIC BUN DERMATOLOG.VA LAS ADRESA DE MAIL.H.DOINITA@YAHOO.COM MULTUMESC

    13
    6

  • alina pe 18 Feb 2011, 23:28
    sex neprotejat?

    buna..o intrebare scurta si la obiect.:am un partener stabil...pe timpul tratamentului cu crema/ovule, se poate face sex neprotejat,sau e nevoie de abstinenta, pt a avea rezultate optime? lamuritzi ma si pe mine va rog...si pe ceilaltzi care nu stiu...

    16
    8

  • nata pe 18 Feb 2011, 14:36
    candita si alaptare

    buna am aflat acum 1 zi ca am candita, med. mea zis ca nui nimik grav, dar cum vad treaba e serioasa...tratamentul care mi la recomandat (metronicon, fluzac si subtil) din cite mam informat este contraindicat in timpul alaptarii, ma poate ajuta cineva cu alt tratament ...merci

    28
    8

  • dany pe 16 Feb 2011, 20:10
    :(

    fetelor,poate ma puteti ajuta...am de cativa ani candidoza,dinainte sa mi incep viata sexuala,iar de ceva timp am observat pe labiile mici o mica proeminentza.cred ca este un neg genital.tin sa precizez ca am urmat mai multe tratamente ,dar dupa un anumit timp revine!nu stiu ce sa mai fac !ajutati-ma ,va rog!

    5
    3

  • Aurora pe 11 Feb 2011, 07:58
    Mancarime genitala

    Cel mai simplu , nu spalam nicio data cu sapun , si cel putin o data pe saptamina schimbam PH , ne spalam cu 1 lingura Bicarbonat de sodiu la 500 ml apa calduta , indicat cu irigator , trece mancarimea prima bucurie , si ne linistim din stres , respectand ,indicatia , Si Higena zilnica , sa auzim de bine A A

    3
    2

  • cristina pe 9 Feb 2011, 19:33
    candidoza

    nu mai stiu ce sa fac,ajutati-ma va rog...am tot facut trataemente fara rost :( de 3 ori am mers la ginecolog,de fiecare data mi-a dat tratament diferit si tot nimic:( nu am bubite,doar SCURGERILE ALBICIOASE SI ATIT DE URITTT MIROSITOARE iar uneori in timpul actului sexual dureri in abdomen....nu stiu ce sa mai fac,imi afecteaza si viata sexuala ptr ca e un miros urittttt ajutati-ma va rog :(

    12
    5

  • cristina pe 9 Feb 2011, 14:17
    help pls

    la ce fel de doctor trebuie sa ma duc pt o suspiciune de candidoza bucala?orl sau dermatolog?va rog frumos spuneti-mi k sunt cam speriata.

    15
    6

  • jena pe 3 Feb 2011, 10:36
    ptr criss2582

    imi pare rau dar din ceea ce spui tu acolo nu mai suna a candida poate fi o afectiune dermatologica. Sfatul meu este sa te duci la un medic dermatolog. (afectiunea poate fi veruca la nivel genital si se poate lua si de la un singur contact sexual) Candidoza poate recidiva si din cauza unor factori externi la care noi nu ne gandim.Poate de vina si ceea ce mancam.Trebuie tinut si un mic regim. Tratamentul nu se administreaza dupa ureche sau dupa ce a zis alta persoana pentru poate face bine la o persoana dar la cealalta poate face o forma si mai urata.

    1
    8

  • criss2582 pe 1 Feb 2011, 18:38
    usturimi si mincarimi igroaznice!!!

    ajutati-ma va rog!! am mincarimi si usturari groaznice,nu pot merge ma ustura ..in zona labiilor mici si a vulvelor..mai apoi aparuse si nishte bubite albe si plus la asta skurgeri brinzoase urit mirositoare.. voi apel la doctor numaidecit,dar la moment nushtie nimeni vre-un unguent pentru usturimi,caci de ja e nerabdator..

    1
    4

  • maria pe 29 Ian 2011, 14:47
    tratament naturist candida-continuare

    Catelul de usturoi se lasa in vagin 3-5 ore, dupa care se inlocuieste cu un altul, de cateva ori pe zi, timp de 3-5 zile. Ai grija sa nu lasi catelul de usturoi mai mult de 5 ore, pentru ca te poti alege cu o infectie foarte neplacuta. Sper sa incercati si acest tratament si sa va ajute, pentru mine a fost miraculos...si nu fac reclama decat la..usturoi..

    8
    5

  • maria pe 29 Ian 2011, 14:43
    tratament naturist candida

    Buna! Am avut si eu o candidoza care ma "supara" aproape lunar si dupa multe alte metode de tratare nereusite, am gasit pe net o metoda care chiar a dat rezultat: usturoiul. Se ia un catel de usturoi, se curata cu grija fara a se cresta, se inveleste in tifon si se introduce in vagin, lasand afara o codita de tifon, pentru a putea fi scos ulterior.

    19
    2

  • Gabi pe 18 Ian 2011, 16:45
    Alternative

    Si eu m-am confruntat cu aceasta problema destul de incomoda, dar eu mi-am gasit leacul prin unguent (Pimafucin) si ovule cremoase (Cervucid) se pun seara si pana dimineata se produce o crema ce lucreaza foarte bine in interior. Iar unguentul este foarte eficient. Eu zic ca merita sa incercati mai ales ca nu sunt asa de scumpe si efectele apar in 2 3 zile, timp in care se amelioreaza si mancarimile. Succes si multa sanatate!

    7
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod