Boli cu Transmitere Sexuala

Hepatita B Hepatita B se poate transmite si pe cale sexuala. Frecventa e mare, in jur de 73 000 de infectari pe an.


Cum actioneaza virusul

 Virusul actioneaza foarte diferit in functie de organism. Unii nu stiu ca au fost infectati, fiindca virusul ramane in stare latenta, fara sa produca o boala. Odata ce virusul a intrat in organism, boala de poate declansa oricand, si, netratata, poate evolua spre ciroza sau cancer.


Ce se vede

Semnele tipice pentru infectia cu virusul hepatitei B sunt oboseala asociata cu lipsa poftei de mancare, greata, si urina inchisa la culoare. De obicei apar in primele 6 saptamani dupa contaminare. Mai tarziu, dupa ce boala evolueaza, pielea si sclerele( inclusiv albul ochilor) se ingalbenesc vizibil.

Uneoi singurul simptom este oboseala fara un motiv evident.

De obicei boala se vindeca in 2 saptamani de repaus si dieta, insa poti ramane purtator de virus, deci contagios, toata viata.


Cel mai bun tratament e vaccinarea

La noi in tara se face obligatoriu vaccinare impotriva hepatitei B

Tratamentul hepatitei B e contoversat in Romania. Nu exista un tratament specific contra bolii acute. Anumite medicamente pot sa stopeze evolutia bolii la purtatorii vechi de virus. Tratamentul este scump, dificil si eficienta lui e discutabila. Dupa perioada in care e obligatoriu sa stai in spital, hepatita trebuie supravegheata pentru ca poate evolua in orice directie.  


Consecinte

Infectia cu virusul hepatitei B creste riscul de infectie cu virusul hepatitei C si alte boli cu transmitere sexuala.

O mama infectata poate transmite virusul fatului, insa nu intodeauna. Nou nascutii sunt vaccinati imediat dupa nastere.

 

Comentarii (47)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela pe 18 Iun 2016, 12:44
    scurgere rozalie urat mirositoare

    Buna ziua .De cel putin 2 zile am o scurgere rozalie si urst mirositoare nu stiu de ce .Nu am mai avut .poate sa mi spuna cineva ceva ce sa fac sa ma tratez urgent?

    0
    0

  • lili lili pe 10 Aug 2013, 16:37
    imi este frica sa nu fiu infestata cu sculament cum imi dau seama daca am va rog ajutatima

    am avut conctat cu un baiat acum o luna jumate si si acum nu stiu daca avea ceva ca de atunci na mai intretinut relati cu nimeni si am o macarime usoara si o scurgere urat mirositoare ce ar pute fi imi este tare frica aaa si mai am si dureri abdominale

    1
    0

  • lavinia pe 6 Apr 2011, 16:46
    nigei genitali

    sunt foatre speriata am 18 ani si de 1 si jumatate miau aparut ca un fel de nigei genitali . ce trebuie sa fac ca sa i-mi dispara sunt foarte speriata . am incercat sa ma spal cu ceai de musetel si sa ma dau cu crema de galbenele e bnine ? va rog ajutatima datimi un rsp .

    3
    0

  • Liliana Dumitriu pe 10 Feb 2010, 14:51
    obturatia trompelor uterine

    D-ra cu trompele uterine opturate. Sa stii ca nu trebuie sa-ti iasa la analize infectie.Este o raceala netratata care a dus la obturarea trompelor uterine. Se face o analiza vaginala numita -HISTEROSALPINCOGRAFIE= si se poate vedea cat de afectate sunt trompele si ce se poate face. Am trecut si eu prin asa ceva si cu o singura trompa care era foarte firava am reusit sa am un copil de toata frumusetea. Gandirea pozitiva face minuni....asa ca nu te lasa.Iar de candidoza se poate scapa urmand sfaturile medicului ginecolog si avand o igiena corespunzatoare -fara sapun- a organelor genitale

    0
    0

  • adytza pe 9 Iun 2009, 12:45
    microb

    pai inseamna k trb sa te duci la doctor sa iti spuna. e infectie sigur. nu mai sta asa ak nu e de joaca cu infectiile vaginale. succes!

    1
    0

  • nicoli pe 2 Iun 2009, 20:35
    am o intrebare

    nu stiu ce este dar as vrea sami spuneti daca se poate ce inseamna cind din vagin se elimina un lichid gros,alb si care se face ca o racitura?????

    2
    0

  • camy pe 30 Mar 2009, 21:09
    ma cam tem

    nu stiu ce sa zic darsi mie mi sa intamplat sa sangerez inainte sau dupa ciclu!

    2
    2

  • mary pe 18 Mar 2009, 21:47
    si eu cred chlamyda

    si eu cred ca am aceasta boala pentru ca o singura data am sangerat dar ma ustura knd urinez..si am 18 ani imi este frica sa ma duc la ginecolog..imi este frica de ce imi va zice ca am

    0
    0

  • alexandra pe 19 Feb 2009, 13:31
    candida vaginala

    am candida vaginala de un an si nu pot scapa de ea!!!am fost la 2 medici si nu mi prieste nici un tratament!ajutati ma

    1
    0

  • ionela pe 8 Feb 2009, 15:25
    vaginita cu gardnerella

    am fost diagnosticata cu vaginita cu ggardnerella am urmat tratament de 7 zile cu metronidazol dar am impresia ca scurgerea nu este mai putina dar nu are miros exista sa am si o alta boala?

    1
    0

  • ionela pe 8 Feb 2009, 15:11
    dizplazie cervicala

    am suferit de aceasta boala si am facut interventia necesara am o intrebare la care au avut aceasta boala oare se poate sa reapara dupa 2 ani

    0
    0

  • crystyna pe 19 Dec 2008, 11:19
    Boli cu transmitere sexuala

    Eu am o parere puba despre cea ce se zice pentru ce este foarte important sa stii ce sunt bolile cu transmitere sexuala, si cum sa ne protejam.

    0
    0

  • eternal pe 2 Aug 2008, 13:10
    Help

    Vreau sa stiu daca se pot transmite aceste boli chiar daca s-a folosit protectie.

    0
    0

  • MIHAIL pe 7 Iul 2008, 07:48
    gonoreea

    as vrea sa stiu daca aceste boli cu transmitere sexuala (Chlamydia, trichomonas,gonoreea) se pot transmite de pe haine.Adica,daca am spalat un prosop infectat cu alte haine in masina de spalat, inseamna ca am infestat si acele haine?Rog raspuns urgent.Va multumesc

    2
    1

  • antoaneta pe 29 Apr 2008, 23:03
    Chlamydia, trichomonas,gonoreea

    Nu stiu nimic despre toate aceestea cu toate ca am incercat sa aflu mai multe informati de pe net sunt cam disperata ma aflu undeva departe de tara am o relatie de 2 ani si am descoperit ca m-a inselat dar m-a si imbolnavit nu ma pot adresa doctorului politica tari in care ma aflu nu-mi da dreptul sa fac controale de genul aceesta ce pot face vreau sa stiu mai multe amanunte despre tratamente si afectiuni cine ma poate ajuta?

    0
    1

  • lau pe 25 Mar 2008, 16:28
    Candida vaginala

    Da... desigur am avut si eu candida de nu mai stiu cate ori... desi nu o fac decat cu sotul meu apare foarte des si nu stiu de ce. Poate cine va sa imi raspunda? Ms mult, Laura.

    0
    0

  • alina.. pe 21 Mar 2008, 23:50
    Sa luam aminte!

    Ma bucur k am d unde sa invat lucruri noi, in ciuda faptului k uneori mi-e frica d necunoscut...

    1
    0

  • diana pe 20 Mar 2008, 09:47
    Sunteti tary

    Sunt foarte interesante lucrurile astea.

    0
    0

  • GEORGIANA pe 4 Feb 2008, 19:42
    Sfatuire

    Te sfatuiesc sa mergi la mai multi doctori specialisti, fa-o din timp nu astept sa treaca mult timp, boala se poate agrava foarte tare, chiar daca esti virgina nu e nicio diferenta boala este boala nu o trata cu indiferenta. Fii prudenta.

    0
    0

  • Mona pe 18 Ian 2008, 21:56
    Putin ajutor

    Eu chiar m-am trezit cu asa ceva si nu stiu ca sa mai fac. Urmez tratament de aproape 6 luni; sunt virgina chiar si nu stiu de unde am asta. Am schimbat si doctorita pentru ca nu eram multumita, sper ca de data asta sa am noroc de o doctorita buna, daca nu... asta e! Puteti sa-mi spuneti va rog daca se poate face cancer de col si la virgine. Adica daca negii nu sunt prea inauntru? Mi-e foarte frica pentru ca citesc tot felul de pareri de pe Internet. Va multumesc pentru un eventual raspuns.

    0
    0

  • ionescu maria pe 13 Dec 2007, 23:02
    Despre bolile genitale

    Te trezesti cu cine stie ce boli si nu stii ce sa faci.

    0
    2

  • andreea pe 10 Nov 2007, 12:32

    inainte sa raman insarcinata vreau sa-mi fac analize care sa-mi confirme ca sunt sanatoasa,din punct de vedere ginecologic

    0
    0

  • sarina pe 9 Nov 2007, 19:45
    despre negi

    acum citesc si eu despre asa ceva.Mi se face pielea de gaina.Mi-au aparut si mie doua cosuri ca sa zic asa, am fost la control, si m-a dat cu o crema pana la utmatorul control.Imi vine sa inebunesc.Mi-a zis dr,. ca ii cauterizeaza.Cine imi poate da un sfat mai concret?Va rog din suflet.Si mai am o intrebare, DC ai negi ai obligaroriu candidoza?

    0
    0

  • Ernest Valentina pe 2 Nov 2007, 19:24
    despre herpes

    Buna ziua tuturor, eu m-am diagnosticat singura cu herpes dupa ce am urmat tratamente diferite gresite si atunci am inceput sa caut pe internet raspunsul.La mine a inceput cu o rosata pala delungul conturului buzei inferioare, apoi senzatii puternice de mincarime, arsura si febra in jurul buzelor fetei cu continuare spre nas, asta a inceput asa putin cite putin de la sfirsitul lui septembrie si curba maxima a fost cam dupa jumatatea lui octombrie cind aceste simptome s-au mai domolit. cu toate astea semnul rosiatic si usor apos(ca un drug) dar fara buba, mai este dar mai putin intens, ceea ce am remarcat este ca am facut si genital exterior si de citeva luni bune sint in pauza de orice activitate sexuala( deci nu asta este cauza). ceea ce este adevarat este ca de foarte mult timp traiesc in stres continuu, muncesc zilnic 11 ore, cind vin acasa munca continua, adorm cu multe griji si socoteli de cum s-o scot la capat. nu stiu cind o sa-mi traca, am fost mult stresata de estetica, ceea ce am invatat din aceasta patanie este ca stresul si oboseala sint cauzele principale in aparitia acestui simptom si cred deasemeni ca multe alte boli isi au radacina in dezechilibrul sufletesc cu care fiecare se confrunta zi de zi.

    0
    1

  • carminacarina pe 13 Sep 2007, 09:54
    raspuns pt 5.09

    Daca s-a inflamat, precum un furuncul, du-te la Urgenta la spitalul Floreasca sa-ti faca o interventie chirurgicala, sa te curete bine, pentru ca altfel recidiveaza. O sa-ti dea si antibiotice. Eventual cauta-l pe dr. Dan Grigore la urgenta.

    1
    0

  • misha pe 5 Sep 2007, 09:58
    sunt foarte speriata

    mi-a aparut acum doua zile o umflatura pe vulva sau sa fiu mai directa pt ca nu cunosc termenul exact pe clitoris este rosie si se mareste pe zi ce trece ma deranjeaza cand stau in jos si ma doare ,nu stiu ce este ,dar sunt foarte speriata ca nu am avut astfel de probleme niciodata cine poate sa-mi raspunda ii multumesc foarte mult

    2
    0

  • dydy pe 15 Aug 2007, 19:51
    un tratament

    buna.am si eu o prietena care a avut.a folosit medicamente prescrise de ginecolog iar pe urma a cauterizat-o sau ceva de genul...acum spune ca este ok,nu mai are nimic.si tot aici am inteles ca trebuie tratat si partenerul.

    1
    1

  • adriana pe 12 Aug 2007, 01:59
    candidoza

    o am de 16 ani. nici untratament nu a dat roade:ovule tricomicon. cerviron, Klyon,tantum rosa, clotrimazol. ce sa mai fac? la analize nu a iesit dar am mancarimi in zona genitala

    1
    0

  • cristinica07 pe 6 Aug 2007, 11:39
    candidoza

    am avut si eu candidoza.candida se apla pe piele, in situatia in care se deregleaza ph ul apare candidoza.atata timp cat nu se manifesta, este ok.incearca sa nu porti mulat-pantaloni, legeria intima sa fie din bumbac,fii atenta la ceea ce mananci-mananca mult iaurt, de preferat nature, nu ti face baie cu apa f fierbinte, in urma mictiunii tamponeaza te, in cazul defecatiei nu te sterge niciodata de sus in jos, tot timpul de jos in sus, poate aparea in situatia ejacularii interne.evita spalaturile interne, consulta un ginecolog, el(ea) iti poate recomanda cand si cum sa faci aceste spalaturi.multa sanatate!

    0
    0

  • cristinica07 pe 6 Aug 2007, 11:30
    candida

    am avut si eu candidoza. acesta candida exista inclusiv pe piele( din cate am inteles) in momentul in care ph nu mai este neutru apare aceasta candidoza.tre sa fii atenta la haine-sa nu porti panatoloni mulati, la legeria intima sa fie de bumbac, la ce mananci-incearca sa mananci mult iaurt, de preferat nature, sa nu ti faci baie cu apa prea fierbinte. se intampla sa apara un dezechilibru si in cazul ejacularii interne.fii atenta si la modul cum te stergi.in cazul urinarii ar trebui tamponat cu hartie, in cazul mictiunii-niciodata de la anus spre vagin.ar trebui consultat si un dr ginecolog.incerca sa nu faci spalaturi intrene decat la recomandarea ginecologului.vaginul are propriul sistem de curatare.deci spalaturile dese pot sa i distruga& sistemul.intra si pe seximus.ro( daca mai este si afla mai multe)www.dragostefaragriji.ro.multa sanatate!

    0
    0

  • io pe 6 Aug 2007, 01:32
    candida vaginala

    Of..si eu m am confruntat cu acelasi diagnostic. Am tinut tratament si eu si prietenul meu...timp de 7 zile si s a retras. Acum tin tratament de intretinere, administrez in fiecare saptamana cate un ovul. Doctoul Ginecolog care m a consultat m a evertizat ca este o infectie care odata facuta revine cand nu te astepti si din senin sau nu se vindeca chiar dak folosesti n+1 tratamente.... imi pare rau , poate suna ciudat.... :( dar eu asa am fost avertizata.SANATATE MULTA!

    0
    0

  • ramona pe 19 Iul 2007, 08:27
    candida vaginala

    Daca se poate as dori sa stiu mai multe despre candida vaginala, am avut-o si eu si nu reusesc sa ma scap de ea. Am luat tratament cu ovule, flucovim si tot nimic. Va rog sa ma ajutati.

    0
    0

  • heydy pe 28 Iun 2007, 12:17
    herpesulllllllllll

    altceva in afara de aciclovir nu exista? este groaznic.........

    1
    0

  • Trico-amoniaza pe 23 Iun 2007, 20:00
    ...Se numeste astfel dupa numele parazitului care o provoaca - Trichomonas Vaginalis

    Da, si boala se chiama Tricomonaza

    0
    0

  • Adriana Domolki pe 15 Iun 2007, 11:26
    Ce bine

    In sfarsit ceva nou si foarte bun plin de sfaturi.Felicitari!Pareerea mea ca ar trebui sa faceti si o rubrica cu intrebari si raspunsuri legate de problemele fiecaruia mai ales ca multe tinere nu merg la dr.de rusine sau lipsa banilor.Succes in continuare

    0
    0

  • Camelia pe 12 Iun 2007, 13:38

    Acesta e al treilea articol pe care nu il pot citi din cauza reclamei de la UPC care il acopera si care nu poate fi indepartata nici macar apasand pe butonul x. (in sistemul de navigare Opera).

    0
    0

  • catalina pe 11 Iun 2007, 17:26
    offff offffff

    candida se poate contacta si de pe biberonul care nu a fost dezinfectat la cresa la copii mici,deci prin urmare candida e ste si bucala si vaginala,nu e periculoasa dar trebuie tratata,si bucala si vaginala.se mai poate face si de la un tratament cu antibiotice fara sa fi avut vreun contact sexual , deci mergi la ginecolog si acolo iti va da un tratament.

    0
    0

  • mari pe 8 Iun 2007, 21:36
    despre tricomoniaza

    aceasta boala am avut-o si eu si m-am tratat singura in felul urmator: (mi-a fost frica sa folosesc instrumentele din dotare pt. spalari interioare ,sa nu le infectez) in fiecare seara ma spalam cu ceai de musetel f.fierbinte cat puteam sa rezist si in interior ma curatam bine cu mana,apoi in apa tot fierbinte foloseam bicarbocat de sodiu.Toate astea sunt excelente dar, totul depinde de apa fierbinte,de ceaiul acela (fierbi apa f. bine in clocot si apoi pui musetelul) daca poti sa te speli de 2 ori pe zi,..este excelent in maxim 1 saptamana scapi de totul si de alte boli vaginale.Va doresc mult noroc si sanatate, va pup pe toate.Experimentati cu incredere ca da rezultate f. bune si rapide.

    0
    0

  • raducanu alice pe 3 Iun 2007, 00:01
    candida

    epericuloasaaceasta boala .cum se manifesta? se poate trata? multumesc

    0
    0

  • drakoasssa pe 18 Mai 2007, 17:38
    vraja marii in fatza garii

    ati vazut cum s echipeaza un doctor cand are de-a face q un bolnav d sida d exemplu???si noua n spun k un prezervativ n e de-ajuns!si nu este vorba doar despre sida, ci depre multe alte boli q transmitere sexuala, avand in vedere ca un prezervativ protejaza numai penisul, nu restul zonelor genitale und pot aparea leziuni. parerea mea...aqm sariti:D

    0
    0

  • irina pe 18 Mai 2007, 13:26
    despre boli...

    mai bine faci un control o data la 6 luni care costa intre 50 -100 ron(pe care oricum ii dai pe prostii),decat sa te trezesti dupa nu stiu cat timp k ai o boala care probabil nu mai poate fi vindecata sau care se trateaza foarte greuIar in tot acest timp risti sa-i infectezi si pe altii!Asa k mai bine previi,decat sa tratezi!Deci toata lumea la control cat mai rpd!!!

    1
    0

  • ramonyk pe 20 Apr 2007, 16:43
    sal

    daca am folosi prezervetivul nu am fi la doctor!asta e lumea!prefera sa trateze decat sa previna.

    0
    0

  • bianca pe 18 Dec 2006, 23:21
    hiv sida

    pacat k mult persoane nu stiu k sunt contaminate cu HIV deooarece simptomele nu sunt intodeauna dure...

    0
    0

  • manuela badea pe 3 Dec 2006, 21:43
    info

    ma intereseaza cum afecteaza aparatul genital un stafilococ di grupa B.

    0
    2

  • anca pe 28 Nov 2006, 13:27
    info

    ma intereseaza care sunt tratamentele pentru candidoza vaginala

    0
    0

  • Mariana Sach pe 11 Oct 2006, 15:36
    polip uterin

    aceste infectii virale,pot fi cauza polipilor uterini? Care este testul care se face pentru depistarea acestor infectii? Multumesc!

    1
    0

  • coneamiha pe 10 Oct 2006, 20:30
    chlamydia

    poate fii cauza obturatiei trompelor uterine fara sa apara infectia la analize...?

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod