Avortul si consecintele lui

In lume se fac, anual, intre 30 si 55 de milioane de avorturi provocate. Prin ce trece o femeie care recurge la un avort si cum trebuie sa se ingrijeasca ea? Care sunt simptomele normale si anormale din perioada imediat urmatoare? Cand poate fi reluata viata sexuala? Despre aceste aspecte am discutat cu Iuliana Baltes, medic de planificare familiala.
TopSanatate: Ce este avortul?

Dr. Iuliana Baltes: Un avort reprezinta terminarea sarcinii prin orice mijloace, inainte ca fatul sa fie suficient de dezvoltat pentru a supravietui. Definitia data de OMS este limitata la terminarea sarcinii inainte de 22 saptamani de gestatie, calculata in functie de data primei zile a ultimei menstruatii si expulzarea unui fat care cantareste 500 g.


TopSanatate: Cand trebuie efectuat un avort, in cazul unei sarcini nedorite? Care este intervalul in care poate sa fie efectuat fara a avea implicatii negative grave asupra sanatatii?

Dr. Iuliana Baltes: In Romania, intreruperea cursului sarcinii e permisa pana la 14 saptamani. Tinerele, adolescentele sub 18 ani nu au nevoie de consimtamantul parintilor pentru a efectua o intrerupere de sarcina intr-o unitate spitaliceasca.

Practic, in celelalte tari din vest majoritatea femeilor beneficiaza de o perioada de gandire. Daca femeia hotaraste sa recurga la avort, i se da o perioada de o saptamana (limita maxima stabilita in Franta) de reflectare, timp in care este consiliata si de un psiholog.

La noi avortul inca se face mai rapid. Femeia solicita intreruperea de sarcina, are loc consultatia,  este pus diagnosticul si imediat se efectueaza avortul, fie in unitatile de stat, fie in clinici private. Astfel, femeia nu mai beneficiaza de acea perioada de reflectie, ci se recurge direct la aceasta manevra chirurgicala fara sa stie prea bine ce o asteapta.

In general, in maternitatile mari care au si cabinete de planificare, medicul sau asistenta le consiliaza putin inainte de avort, indemnandu-le ca apoi sa apeleze la o metoda contraceptiva moderna.
Dar efectul scontat al acestor actiuni nu este de mare amploare, deoarece femeia este deja stresata, intra intr-un mediu ostil pe care nu-l cunoaste, nu stie ce sa faca mai repede si uneori informatia trece pe langa ureche. In unele maternitati din orasele mari, femeile care fac un avort primesc gratuit in primele 3 luni fie pilule contraceptive, fie un contraceptiv injectabil, fie sterilet si sunt consiliate.


TopSanatate: Care sunt metodele chirurgicale prin care se realizeaza un avort provocat?

  • aspiratia menstruala;
  • vacuum aspiratia;
  • dilatarea si chiuretajul;
  • dilatarea si evacuarea;
  • histerotomia (operatia cezariana);
  • avortul medical RU 486 (Mifepristone).


TopSanatate: Care dintre aceste metode sunt practicate momentan si in Romania?

Dr. Iuliana Baltes: In afara de avortul medical, toate celelalte metode sunt practicate si in Romania.


TopSanatate: Ce se intampla dupa avort? La ce complicatii se poate astepta femeia care tocmai a trecut prin experienta unui avort?

Complicatii imediate:
  • hemoragia uterina;
  • perforatia uterina;
  • leziunea cervicala;
  • complicatiile cauzate de anestezie;
  • embolismul;
  • nasterea unui fat viu.

Complicatii precoce:
  • infectia.

Complicatii tardive:
  • anomalii menstruale;
  • infertilitate;
  • avortul spontan;
  • prematuritate;
  • imunizare Rh;
  • efecte psihice;
  • mortalitate.


TopSanatate: Cum trebuie sa se ingrijeasca femeia dupa un avort? Exista anumite reguli de igiena, control periodic de care trebuie sa tina cont?

Dr. Iuliana Baltes: In general, o complicatie poate sa apara in primele 10 zile, generand o sangerare, iar atunci femeia trebuie sa se intoarca la ginecolog.
De asemenea, depinde si de atitudinea fiecarui ginecolog: sunt ginecologi care dupa chiuretaj le dau reteta in mana (cu precizarea: "in caz ca apare ceva, urmezi aceasta reteta") sau ginecologi care le cheama la control. Din nefericire insa, femeia cand se vede scapata de problema nu prea mai revine la control. Astfel trecem cu vederea foarte multe complicatii, nu le tratam corect si de aici apar altele mai grave.

Reguli de igiena:
  • se face toaleta organelor genitale externe de doua ori pe zi;
  • nu se recomanda spalaturile vaginale/irigatiile in primele doua saptamani dupa avort;
  • se poate face dus cu apa la o temperatura potrivita;
  • se evita baia generala.


TopSanatate: Care sunt semnele si simptomele normale si anormale in aceasta perioada, cu referire la secretii, dureri abdominale, oboseala, sangerari, frisoane/febra? Menstruatia in cat timp trebuie sa revina la normal?

Dr. Iuliana Baltes: Dupa chiuretaj femeia nu trebuie sa mai sangereze, nu trebuie sa o doara burta, nu trebuie sa aiba temperatura. Primele semne de genul: dureri abdominale, febra, scurgeri vaginale mai ciudate, inseamna o problema si trebuie sa apeleze numaidecat la un medic. Menstruatia revine la 30 de zile de la data la care a fost efectuat avortul. Mai devreme de atat nu inseamna menstruatie, ci mai degraba o endometrita, o sangerare ca urmare a chiuretajului.


TopSanatate: Dupa cat timp este indicata reluarea vietii sexuale?

Dr. Iuliana Baltes: Contactele sexuale pot fi premise si a doua zi, insa sunt recomandate macar 14 zile de repaos sexual, pentru ca totusi acolo a fost o manevra chirurgicala.
O femeie care a efectuat un avort trebuie sa stie ca la 7 zile dupa chiuretaj exista riscul de a ramane insarcinata, in cazul in care nu a folosit metode de contraceptie moderne.

Avortul nu este o metoda de spatiere a intervalului dintre menstre, ci este o metoda de intrerupere a cursului normal al unei sarcini, nu este nicidecum o metoda contraceptiva.


TopSanatate: Cand poti incepe folosirea unei metode de contraceptie? Care sunt metodele recomandate si cele nerecomandate in situatia de fata?

Dr. Iuliana Baltes: Metodele de contraceptie pot fi initiate a doua zi dupa avort, nu exista niciun pericol. Daca a fost un avort mai complicat, atunci depinde de mai multi factori. Insa, daca pacienta este sanatoasa nu ar trebui sa intampine mari probleme.

Se poate initia o metoda, deoarece chiar daca apare o complicatie imediata cum ar fi o infectie care se numeste endometrita, ea poate folosi o metoda contraceptiva si sa faca si tratament pentru endometrita. Asadar, contactul sexual se poate incepe intre prima si a saptea zi, dupa avortul de intai sau al doilea trimestru si se poate initia o metoda contraceptiva. Se poate incepe si dupa a saptea zi de la efectuarea chiuretajului, cu conditia ca in primele 7 zile sa se protejeze in plus la contactul sexual pana se instaleaza protectia contraceptiva.

Cam in 11 zile se matureaza un folicul ovarian, de aceea se spune ca la 7 zile de la chiuretaj femeia risca sa ramana gravida.


TopSanatate: Cateva sfaturi pe care le puteti oferi cititoarelor noastre care se afla in acest impas. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze de la "depistarea" unei sarcini nedorite si decizia de face un avort.


Dr. Iuliana Baltes: In primul rand trebuie sa stie ca avortul face parte din drepturile fundamentale ale ei, ea poate sa decida singura - indiferent de presiunea celor din jur - ce vrea sa faca cu sarcina, daca sa o duca la bun sfarsit sau sa renunte la ea. Nimeni nu are dreptul sa o influenteze, ea singura va fi cea care va lua decizia. Ea trebuie sa se decida bine inainte, daca vrea sa tina sarcina si sa aiba un copil, ce inseamna acest lucru, ce inseamna pentru ea, pentru sanatatea ei, pentru viitorul ei si pentru cariera ei profesionala. Daca vrea sa renunte la ea, trebuie sa se informeze ce inseamna un chiuretaj, cum se face, unde se face, care sunt complicatiile, ce se intampla dupa un chiuretaj, ce va avea de gand sa faca in viitor.

Cu o gandire temeinica, ea singura isi va lua decizia. In Romania legislatia este permisiva si nimeni nu-i poate pune o piedica in a-si face un avort, din moment ce aceasta este dorinta ei. O data se poate intampla, pentru ca poate nu stii, poate nu ai auzit, dar este bine ca dupa ce ai facut un avort sa stii ca exista metode de preventie, pentru ca una dintre complicatiile cele mai de temut ale oricarui avort este sterilitatea secundara, adica posibilitatea ca femeia sa nu mai poata face copii atunci cand isi doreste.

Dr. Iuliana Baltes te sfatuieste cum sa te ingrijesti dupa un avort. Informeaza-te!
 

Comentariile 151-200 din 329

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonim pe 28 Iul 2011, 23:50
    STOP AVORTURILOR

    nu faceti avorturi fetelor pt ca veti regreta,copilul simte durerea in momentul avortului...oricine merita o sansa la viata,nu lasati pe altii sa va influienteze viata,multa sanatate tuturor

    7
    4

  • Ramona pe 28 Iul 2011, 10:14
    Sotul meu nu este pregatit pentru copil

    Buna. Am 27 de ani si sunt casatorita de aproape un an. Sunt insarcinata in 4 saptamani.am aflat acum 2zile.sotul meu care are aceeasi varsta cu mine imi spune ca nu este pregatit sa avem un copil acum, ca nu aveam asta in plan, ca era bine sa se intample la anul.pe mine nu ma lasa inima sa fac avort, chiar daca sunt in stare incipienta. Mi-e frica si sa raman cu sarcina so sotul meu sa nu fie de acord.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

    6
    0

  • Raysa pe 26 Iul 2011, 21:50
    PT STEFANIA

    Stefania daca faci avort vei suferi o viata intreag,nu doar cateva zile! Vei avea o viata plina de remuscari si te vei gandi mereu cum ar fi aratat copilasul tau.Eu am facut 2 avorturi dar nu mai imi pot gasi linistea,chiar daca acum mai am un copilas! Si nu cred ca hainele,sau lucrurile care ti le puteai cumpara valoreaza mai mult decat viata PROPRIULUI TAU COPIL! Asa ca gandeste-te mai bn inainte sa omori un om,care Dumnezeu l-a trimis pe lumea asta!

    7
    1

  • Stefania pe 25 Iul 2011, 17:50
    Vreau un sfat va rog!!!

    Sunt insarcinata in 12saptamani,am o relatie de aproape 8 ani si amandoi ne-am dorit acest copil,insa acum cand vad ca timpul trece si noi nu avem o casa si nici posibilitati sa ne achizitionam una ma gandesc zi si noapte dca vom face fata cu banii,amandoi avem salarii medii,insa eu voi primi o indemnizatie de 600lei deoarece pe cartea de munca am minimul pe economie.Ma gandesc cu groaza daca o sa pot trai cu lipsuri si neajunsuri,eu fiind obisnuita sa-mi cumpar mereu haine,sa merg in concedii de 2-4ori pe an,sa merg mereu la maniqura ,am fost obisnuita cu o viata nu luxoasa insa cu tot ce am avut nevoie.Sunt constienta ca o sa ne fie f greu,mancarea,pampersii,toate sunt f scumpe. De cateva zile ma gandesc serios sa fac avort desi ma doare sufletul, dar mai bn sufar cateva zile decat sa sufar toata viata sa ma chinui si eu sa il chinui si pe el.CRedeti ca este mai bine sa fac avort?Va rog mult sa nu ma condamnati si sa imi dati un sfat!

    2
    4

  • alexandraa11 pe 19 Iul 2011, 18:47
    .....

    Buna ! Vreau sa va spun si eu povestea mea....acum o sapt am facut un chiuretaj cu toate ca nu am vrut chestia asta dar....eram in 13 sapt si 3 zile asa k am fost la un cabinet particular sa-l fac deoarece la spitale nu aveau voie sa faca....in afara de faptu ca mi-a facut anestezie locala si am simtit absolut orice si am avut niste dureri groaznice domnu Doctor mi-a mai lasat si resturi....seara am facut temperatura 38.2 am avut ameteli stari de voma sangerari f abundente etc...dimineata am ajuns la spital am stat internata 2 zile si a fost kt de kt mai ok k am fost tinuta pe antibiotice si calmante si mi sa faqt iar un chiuretaj pt a curata tot...iar acum au treqt 3 zile deknd am iesit din spital si am scurgeri dureri de ovare mijloc dureri de cap ameteli...e normal?vreau un sfat de la fetele care au trecut prin asa ceva...va rog

    2
    10

  • Anonim pe 19 Iul 2011, 03:00
    pentru Alexandra

    Te rog Alexandra,nu fa avort,pentru ca vei regreta amarnic...am trecut si eu prin asta,as da ORICE sa-mi aduc copilasul inapoi,dar din pacate nu mai pot,numai eu stiu cum traiesc de atunci...nu lua viata unui ingeras,pune-te tu in locul lui..Dumnezeu sa te lumineze..avortul lasa traume pshice enorme...Gandeste-te ca acel copilas nu se poate apara,depinde doar de tine,nu fii chiar tu mama lui,cea care ii ia viata..Multa sanatate iti doresc,si sper ca Bunul Dumnezeu sa te faca sa iei cea mai buna decizie,numai bine

    3
    0

  • alexandra pe 16 Iul 2011, 13:26
    un sfat

    sunt disperata am un copil de 8 luni si acum am ramas iar insarcinata nu stiu ce sa fac imi este tare frica de avort si nu stiu daca o sa reusesc sami revin prietenu nu stie ce sa facem sal pastram sau sal dau afara astept o parere

    0
    2

  • madalina pe 1 Iul 2011, 22:18
    sufar f mult

    buna.si eu am facut un avort ieri si imi pare f rau.ramai cu o durere sufleteasca f mare.nu stiam ca sunt insarcinata si am luat antibiotice pentru ca dureau maselele.mi-a fst frica sa pastrez copilul pt ca stiu ca se putea naste cu malformatii si am decis ca e mai bn asa.acum regret daca as putea sa dau timpul inapoi nu as mai face asa ceva mai ales ca era prima mea sarcina fetelor va sfatuiesc sa nu faceti asa ceva ca o sa regretati gaditiva bn

    3
    0

  • mari pe 30 Mai 2011, 10:42
    Buna

    Am un baiatel de 3 ani, cand am ramas gravida cu el aveam 23 de ani, nu eram maritata, dar el a fost langa mine, nici nu s-a pus problema avortului. Dar acum sunt iar insarcinata si nu stiu ce sa fac, eu nu lucrez ,un nou copil ar insemna sa-l privez pe celalalt de anumnite lucruri,poate nu e nici asta dar nu cred ca financiar ne-am descurca cu doi copii.

    0
    5

  • mimi pe 30 Mai 2011, 08:43
    buna !!!!!!!!!

    Sunt intr-o mare dilema , am aflat de curand ca sunt insarcinata ,am 23 de ani si nu am facut niciodata un avort , am avut o relatie de 3 ani cu viata sexuala intensa dar nu s-a intamplat sa raman insarcinata , ma gandesc ca poate am vreo prb si de aceea nu am ramas in 3 ani de sex neprotejat sub nici o forma,aqm cand am ramasa i-am spus si prietenului meu ,cu care sunt de 2 luni , el sustine ca ma va sprijini indiferent de ce decizie voi lua in legatura cu bebele meu si tot o data indirect ma face sa simt ca nu l-ar vrea. El e mai mic decat mn q 4 ani si e la facultate lui ii e teama sa nu afle parintii lui si sa nu il mai sustina financiar la facultate si poate ,zic eu ,s-a si speriat , e un baiat credincios si nu e nici el de acord cu avortul dar in sit noastra nu stim ce sa facem. Parintii mei si nici ai lui nu stiu si nu vrem sa stie pt ca nu stim ce reactie vor avea. Eu nu vreau sa fac avort , in primul rand imi e frica de Dumnezeu si in al 2-lea rand de ce complicatii pot aparea.Daca mai tarziu nu voi mai putea avea copii ? si sincer eu iubesc enorm de mult copii si imi sunt fff dragi , ideea de a avea un copil al meu imi place , dar ce fac? cum ma descurc? ma gandeam sa plec de acasa sa nu afle ai mei si sa spuna ca i-am facut de rusine, dar nu stiu incotro sa ma indrept. Prietenului meu nu vreau sa ii cer nimic caci pt el vreau ce e mai bn si vreau sa isi termine facultatea sa poata realiza ceva in viata:(((((((((AJUTATI-MA CU UN SFAT , eu voi trage concluzii si voi lua ce e mai bun din toate sfaturile voastre.... pute-ti sa imi scriete si pe adresa de e-mail alexandramihaela_22@yahoo.com

    2
    1

  • Elisa pe 29 Mai 2011, 21:52
    de ce nu avortului?

    Am tot vazut scris cu litere mari "nu avortului!" In cazul meu a fost un copil foarte dorit, dar care din pacate s-a oprit din evolutie. Ma doare sa vad o lume atat de incranceta, spunand niste lucruri in nestire de cauza. Nu in toate cazurile, avortul se face pentru a scapa de un copil nedorit, fiindca viitorii parinti sunt prea tineri. In plus sunt multe cazuri cand afli ca copilul tau sufera de sindromul down si aici iar se recurge la avort sau la provocarea nasterii premature. Ganditi bine inainte de a judeca pe cineva.

    4
    0

  • valy pe 25 Mai 2011, 18:37
    vai de voi....

    am 30 ani si ma uit cu durer la aceste anunturi.De ce se ajunge la avort nu aveti capul pe umeri fetelor, baietilor,de ce trebuie sa ajungeti la avort de ce nu va ganditi inainte cand sunteti in pat sau la iarba verde sau mai stiu eu unde cred ca e frumos stiu dar de ce daca nu ai terminat scoala sau liceu sau nu ai inca cunostinte despre viata sexuala de ce o incepi?toate vor durea ma tarziu nu acum cand esti adolescent si faci ce vrei cu viata maitarziu veti regreta fetelor ca nu v-ati daruit de prima daa barbatilor vostri si ati ales sa va culcati cu unu si cu altul.Fiecare face ce vrea cu viata sa si avortul e un pacat mare care dumnezeu il v pedepsi nu scapa nimeni.ASA CA FETELOR VOI AR TREBUI SA AVETI CAPUL PE UMERI CAND AR TREBUI SA ITI INCEPI VIATA SEXUALA ASA CA GANDITI-VA BINE INAINTE LA CE VA FI NU LA CE ESTE ACUM CA A FACE DRAGOSTE E CEVA MINUNAT DA URMARILE SUNT MA GRAVE CAPUL PE UMERI MEREU

    5
    4

  • mihai pe 18 Mai 2011, 12:30
    Centru de consiliere pentru femei gravide in dificultate in DEVA, jud Hunedoara

    Asociatia NOUA SPERANTA, ALTERNATIVE PENTRU VIATA este un centru de consiliere pentru femei gravide in dificultate in DEVA, jud Hunedoara. Nu ezita sa ne contactezi! Afla mai multe despre noi la http://nouasperanta.atwebpages.com

    0
    1

  • Alina pe 16 Mai 2011, 16:43
    ptr Elena

    nu cred ca trebuia sa gandesti asa..nu te judec...nici noi nu am avut o situatie financiara foarte buna si nici nu avem...dar gandeste te ca fiecare copil se naste cu norocul lui...asta ziceau si ai nostrii ..ca cu ce o sa l hraniti ca ce o sa i dati ..cu ce o sa l imbracati..si acuma are la haine...ca ajung inca ptr 3 copii..haine primite nu neaparat cumparate de noi

    1
    0

  • Alina pe 16 Mai 2011, 16:30
    NU AVORTULUI!

    Am 19 ani..si in urma cu 6 luni de zile am ramas insarcinata...fiind la liceu in ultimul an si am o relatie cu tatal copilului de 3 ani...cand am aflat ca sunt insarcinata din start am spus ca o sa l tinem..parintii nostrii nefiind de acord ne au spus sa merg sa l avortez..ca sunt prea mica ca bla bla...nu am vrut sa l avortez si nu l am avortat oricat s au impotrivit ei..am lasart scoala si am plecat cu iubitul meu in spania unde sunt si acum...sarcina a decurs foarte bine..iar pe 21 noiembrie 2010 am dat nastere unui baietel de 4 500gr:x asa de frumos este ..si este bucuria tuturor inclusiv a bunicilor .. indata facem si nunta si suntem foarte fericiti..deci fetelor nu va dati batute..chiar daca sunteti singure..un copil ii cea mai mare bucurie nu necaz..si ptr o femeie cel mai frumos lucru e sa fie mama si sa poarte in pantece copilul...dumnezeu va va ajuta sa treceti peste orice greutata si cumpana dar NU AVORTATI.

    2
    0

  • Delia pe 10 Mai 2011, 20:34
    Impotriva avortului

    Eu nu am avortat niciodata,acum sunt insarcinata in 7 luni.Am trecut cu bine prin aceste luni,iar acum riscul este mai scazut.Eu,cand am avut 7 ani,mama l-a avortat pe fratiorul meu,la 1 luna.Mi-am dorit atat de mult un frate sau o sora incepand cu varsta de 3 ani.Am suferit enorm cand am auzit de la tata,la varsta de 14 ani.In acel moment,dupa ce mi-a povestit,m-au cuprins lacrimile si am plans in hohote...Sa omori,pur si simplu un suflet nevinovat este o crima si un lucru de neconceput.Eu nu as face asa ceva decat daca as afla ca trebuie din cauza unor probleme de sanatate de-ale mele sau de-ale copilului.Acum,sunt in siguranta si eu si copilulu.Stiu ca se simte bine si este in siguranta in pantecele mele.Consider ca,mai bine folosesti anticonceptionale sau pilula de a doua zi.Doresc tuturor mamicilor si copiilor sanatate!

    2
    1

  • ileana pe 10 Mai 2011, 17:12
    pt Miruna

    nu face gresala de a avorta......exista ruscuri,si in plus gandeste-te la bietul copil care e marisor,la inima lui... eu am facut la 3 luni si 1 saptamana s regret enorm LASAL SA TRAIASCA

    0
    0

  • RoseMariee pe 10 Mai 2011, 14:03
    Povestea mea DUREROASA

    buna fetelor... am 18 ani .. si pana la varsta mea am deja 2 avorturi .. in urma cu catvea sapamani .. am aflat ca sunt insarcitata .. fiind foarte fericita de veste .. le am spus parintilor.. ei nu prea au fost deacord deoarece trecem print o situatie financiara destul de grea.. momentat .. viitorul meu sot a fost si el incantat si fericit.. dar relatia dintre noi nu prea mai functioneaza.. akm 2 zile el a plecat in italia in interes sa avem o viata buna alaturi de copilul nostru ..... trec printr o situatie destul de dificila .. eu avand totul la picioare de mik copil si acum sa nu imi mai pot permite multe lucruri de care niciodata nu credeam k noi duce lipsa.. parinti mei acum si nu numai ei toate cunostintele si prieteni ma sfatuiesc sa avortez.. eu nu vrea chestia asta nici in ruptul capului mai pe romaneste .. cand am facut al 2 lea avort doctora respectiva i a spus mamei mele k am uterul foarte subtire si am riscat foarte mult daca stia k sunt in situatia asta nu se baga sa mi faca avort .. uterul se subtiaza de la avorturi normal........ avand o varsta frageda 18 ani .. primul avort a fost la nici 16 ani impliniti .. din cauza iubitului pe care il aveam pe vremea aia nu l a interesat fiind mica nu puteam tine un copil fara tata .. pararea mea la vreme aia ..... acum sunt dispusa sa fac orice numai sa nu dau copilul afara .. deja am intrat in 4 luni de zile si sarcina merge foarte bine .. ma bucur extrem de mult k bebelusul meu e bine si sanatos .. abia astept sa vad sexul... ceva imi spune k este baietel .. mi as dori sa fie fetita sa o cheme ROSEMARIE .. tocmai k imi place numele asta ff tare l am pus k nikname aici .. si daca va fii sa fiu cu tatal copilului .. bine si daca nu mil cresc singurika . cu ajurotorul parintilor ... nu face ti prostia fetelor sa face ti avort daca aveti posibilitate financiara catus de cat .. cihar daca iubiti parteneri sotii .. si asa mai departe nu vor sa mai stea cu voi .. nui nimic.. le puteti da educatie necesara copiilor singure .. asa k STOP AVORTURI

    1
    1

  • anonim pe 9 Mai 2011, 22:30
    NU AVORTULUI

    militez impotriva avortului...este o crima,uciderea unui copil nevinovat...pin pacate,si eu am facut unul acum cateva luni si regret enormmmmmm...dar orice as face nu mai pot da timpul inapoi...avortul lasa traume psihice serioase,dar ne gandim la asta,cand e deja prea tarziu...fiecare face ce vrea cu viata lui...STOP AVORTULUI,ALEGE VIATA

    3
    1

  • laura pe 7 Mai 2011, 10:16
    avortul

    ma numesc laura in iulie fac 25 an.sunt casatorita de 4 ani,acum locuiesc in spania cu sotul meu.in urma cu o luna si jumate am aflat k sunt insarcinata.desi nu am o situatie financiara prea buna(lucrez doar eu), am hotarat satinem copilul.am fost la prima ecografie cand aveam 8 saptamani si totul era normal si copilul si eu.joi (adica 5 mai 2011) am fost la a doua ecografie si mi s-a spus k de la ultima ecografie copilul nu a mai crescut si k nu mai are puls.concluzia medicului a fost k inima cpilului a incetat sa mai bata imediat dupa prima ecografie si k in concluzie eu aveam copilul mort in mine de o luna, iar eu puteam sa am inceput de septicemie.am fost trimisa la analize.acolo mi s-a facut programare pentru interventia chirurgicala pentru ieri(6 mai), aici te ajuta foarte mult cei din cadrul spitalului tinand cont k nu am platit nimic pt k era spital de stat si e gratis, mi s-a facut anestezie total.va spun k mi-a fost foarte frica pentru k era prima interventie chirurgicala din viata mea, am adormit la anestezie plangand de frica, dar cu ajutorul personalului am trecut peste tot, iar acum incerc sa ma obisnuiesc cu ideea k nu o sa mai fiu mamica.

    3
    0

  • ileana pe 5 Mai 2011, 13:40
    durere,sfat

    as face orice,mi-as da si viata sa pot sa imi aduc inapoi copilasul meu in burta.......dar nu mai pot....mereu plang s ma doare asa de tare sufletul incat imi vine sa imi iau viata....vreau sa merg langa el,sa fie cu mama lui. Va rog pe toate care sunteti insarcinate nu faceti greseala mea pt ca e pacat si dureros iar copilul acela nu are nici o vina si merita sa traiasca.... mancati o felie de paine amandoi dar e in viata si langa mama lui iar intro zi veti fi rasplatite...dati-mi un sfat cum sa trec peste tot cand al meu da vina p mine desi el a vru...

    1
    0

  • ileana pe 5 Mai 2011, 13:16
    povestea mea

    nu stiu cum sa incep..... in urma cu 4 luni am aflat ca sunt insarcinata......nu stiam cum sa reactionez.....intro zi l-am anuntat p pritenul meu........a fost f fericit.....s am decis sa tinem copilul s sa facem cununia civila......am fost pt prima data la ai lui in vizita.....s am anuntato p mamasa ca sunt insarcinata s ca urmeaza sa ne casatorim...n a prea fost de acord. eu am venit inapoi acasa.... ma simtam din ce in ce mai rau orice mancam vomitam....am fost internata in spital.....d 2 ori....timp in care al meu nu ma vizitat el era l sighet eu in deva....intro zi mia spus sa fac avort ca mama lui n vrea desi el isi doreste copilu....la insistentele alor mei p data de 8 martie 2011 am ffacut avort.......credeti-ma vo spun cu mana p inima si in zi de azi ma doare sufletul si merg la biserica aprind cate o lumanare s vb cu el...l-am visat d f multe ori.....ddar e gata inima lui nu mai bate....din vina mea ca am ascultat d altiii.....iar acum fostul....da vina p mine ca eu am vrut nu el...ce samai cred?

    0
    0

  • maria pe 3 Mai 2011, 13:27
    stop avorturilor

    Buna fetelor.Sunt casatorita de aproape 2 ani si in urma cu 3 luni am ramas insarcinata, ce bucurie ne doream amandoi un copilas.In urma cu 2 saptamani sarcina mi s-a oprit in evolutie, copilul nu se mai dezvolta si a trebuit sa fac avort nu am avut alta sansa.Ma simt rau suntem foarte supaarati din aceastea cauza.Nu stiu ce suflet pot avea unele femei care nu au probleme cu sarcina sa-si omoare proprii copii.Fetelor va sfatuiesc nu faceti avorturi, folositi metode contraceptive,pote cand veti ajunge sa va doriti un copil nu veti putea avea si va fi foarte dureros pentru voi.Dumnezeu o sa va pedepseasca pentru ca ati omorat copiii in pantecele vostru si nu o sa va mai dea altii cand o sa va doriti si veti fi marcate toata viata.Sunt atatea femei care isi doresc copii si nu pot avea iar care au recurg la omorarea lor.Nu faceti avorturi gasiti alte modalitati........

    0
    0

  • Un om trist pe 23 Apr 2011, 03:41
    Uciderea unui copil

    Doamna doctor cu tot respectul va zic ca cei care fac avorturi nu sunt medici ci macelari,sunt baiat am 20 de ani si am vazut ce groaznic este un avort .Nu sunt neaparat religios dar consider asta un pacat mai mare decat oricare altul.Un copil(sau fetus cum ii zice-ti voi) sufera in momentuk avortului.Stiu ca sunt multi oameni care sunt necajiti dar sa se gandeasca bine de tot si sa nu fie egoisti ,ca nu mai este vorba doar de ei ,mai este un al treilea membru care nu poate vorbi dar simte ,exista ,are batai de inima in consecinta traieste.Consider ca este cea mai mare crima si ca un avort ar trebui facut atunci cand viata mamei este pusa in pericol sau fatul nu se dezvolta normal,atat si nimic mai mult.Orice alt motiv (mie cel putin) mi se pare o crima.Mai cautati ,exista site-uri si sunt tragice videourile.Nu o luati in nume de rau dar eu am ramas traumatizat dupa acea experienta.

    3
    1

  • Elena pe 21 Apr 2011, 12:22
    GANDESTE INAINTE

    mi-a intarziat circa 5 zile.am luat test de sarcina.pozitiv.fiind prima data cand imi iese un test de sarcina pozitiv.plang si rad in acelasi timp.ma bucur si ma intristez.cu cel voi hrani?cei voi da? nu ma intereseaza parerea celorlalti.sunt doar eu,el si prietenul meu.gaza care creste in mine.iau decizia.nu am timp si loc de alegeri.doar decizii.fac avort. E cea mai frumoasa senzatie,cel mai frumos sentiment pe care-l poate avea o femeie..sa aflii ca esti insarcinata..imi pare rau.urlu.plang.degeaba ...nu mai pot da timpul inapoi.. merg pe strada ..parca toate femeile insarcinate imi ies in cale.vad copii mici si-mi imaginez ca as fi putut sa-mi strang in brate si eu copilul.visez ca omor oameni.zambesc,incerc sa uit insa NU POT. este o durere pe care doar cele care si-au dorit insa nu au avut cum ...ma pot intelege.ma urasc pe mine. De aceea ..macar daca nu vreti sa aveti un bebe..protejati-va! e groaznic sentimentul de dupa avort.groaznic.

    2
    0

  • ralu pe 19 Apr 2011, 16:48
    salut

    din pacate si eu am facut un chiuretaj pe 18 martie,asa am decis ca este mai bine pt mine(egoista...),dupa 10 zile am facut sex protejat,adica nu si-a dat drumul in mine...,dupa alte 10 zile am facut sex neprotejat si-a dat drumul in mine...acum e 19 aprilie si inca nu mi-a venit..e posibil sa fii ramas iar?

    7
    3

  • rebeca pe 18 Apr 2011, 00:20
    povestea mea:(

    am 22 de ani o relatie de 4 ani cu un baiat minunat in urma cu 3 sapt am aflat ca sunt insarcinata i-am spus si iubitului meu care a fost foarte incantat vestea am aflato chear in saptamana cand asteptam aprobarea unui credit pt locuinta dar din pacate planurile nu au fost asa cum ne doream creditul nu sa aprobat"(a fost foarte greu pt noi gandindune ca nu avem o locuinta pt bebe asa ca iubitul meu a spus ca nu are rost sa il chinuim plimbandul dintr-o locuinta in alta noi stand cu chirie,mi sa rupt sufletul cand am auzit ma simteam atat de goala si neputincioasa,m-am rugat mult la dumnezeu sa faca o minune ma agatam de orce speranta dar timpul trecea si nimic,pana la urma am facut intreruperea de sarcina dar inainte de asta am facut un eco si tin minte ca doctorul a pus in difuzor si i-am auzit bataile inimi:( m-au trecut fiori avea o inimioara mica care batea iar eu o voi opri tin minte ca am ajuns acasa si iam povestit iubitului meu a iinceput sa planga era foarte afectat dar nu vedeam nici o sansa pt noi in acel moment,viata uneori este cruda si ne da lovituri pe care le vom duce toata viata,desi nu stiu ce sex era nu stiu cum arata dar totusi il iubeam si inca il iubesc el este primul meu copilas care a facut parte din miine o perioada merg mereu la biserica si aprind o lumanare rugandul sa ma ierte ca nu i-am oferit sansa sa ma cunoasca dar stiu ca el este in cer langa ingerasi el este un sufletel nevinovat,scuzatima daca sunt cateva greseli dar imi curg lacrimile si imi tremura mana va rog pe cele care vreti sa faceti un avort ganditiva bine deoarece inapoi nu il mai puteti aduce.

    6
    1

  • rebeca pe 18 Apr 2011, 00:16
    povestea mea:(

    am 22 de ani o relatie de 4 ani cu un baiat minunat in urma cu 3 sapt am aflat ca sunt insarcinata i-am spus si iubitului meu care a fost foarte incantat vestea am aflato chear in saptamana cand asteptam aprobarea unui credit pt locuinta dar din pacate planurile nu au fost asa cum ne doream creditul nu sa aprobat"(a fost foarte greu pt noi gandindune ca nu avem o locuinta pt bebe asa ca iubitul meu a spus ca nu are rost sa il chinuim plimbandul dintr-o locuinta in alta noi stand cu chirie,mi sa rupt sufletul cand am auzit ma simteam atat de goala si neputincioasa,m-am rugat mult la dumnezeu sa faca o minune ma agatam de orce speranta dar timpul trecea si nimic,pana la urma am facut intreruperea de sarcina dar inainte de asta am facut un eco si tin minte ca doctorul a pus in difuzor si i-am auzit bataile inimi:( m-au trecut fiori avea o inimioara mica care batea iar eu o voi opri tin minte ca am ajuns acasa si iam povestit iubitului meu a iinceput sa planga era foarte afectat dar nu vedeam nici o sansa pt noi in acel moment,viata uneori este cruda si ne da lovituri pe care le vom duce toata viata,desi nu stiu ce sex era nu stiu cum arata dar totusi il iubeam si inca il iubesc el este primul meu copilas care a facut parte din miine o perioada merg mereu la biserica si aprind o lumanare rugandul sa ma ierte ca nu i-am oferit sansa sa ma cunoasca dar stiu ca el este in cer langa ingerasi el este un sufletel nevinovat,scuzatima daca sunt cateva greseli dar imi curg lacrimile si imi tremura mana va rog pe cele care vreti sa faceti un avort ganditiva bine deoarece inapoi nu il mai puteti aduce.

    1
    0

  • nicoleta pe 15 Apr 2011, 19:45
    va rog ajutatima

    buna...am 18 ani si sunt insarcinata in 2 luni shi jumatate prietenul meu cand a aflat a fost foarte incantat...eu avand parinti severi am decis impreuna cu iubitul meu sa cautam o casa impreuna si apoi sa le zicem parintilor am rezolvat si acest aspect apoi le-am spus parintilor mama de la inceput mi-a zis sa fac avort iar tatal meu a fost de acord cu ea eu cu prietenul meu am vrut sa plecam dar datal meu nu ma lasat a zis sa stau macar o saptamana sa ma gandesc bine la ce este de facut din iubire pt ei am hotarat sa raman iar in aceasta saptamana am slabit srastic parinti care erau zi de zi cu mine iti ziceau in fiecare minut sa fac avort ca trebuie sa termin scoala ca am tot viitorul inainte si ca nu sunt pregatita sa imi formez o familie pe alta parte rea prietenul meu care ma suna si imi spunea mereu "-Ne mutam impreuna nu?"cand ma intalneam cu el mereu punea capul pe burta mea,imi saruta burta,mereu imi zicea ce face baietelul meu...din cauza presiuni parintilor am spus da ca vreau sa fac avort dar nu imi doresc asta pentru ca am citit multe shi am vazut anumite videouri care te sperie am citit intr-un anunt am citit ca in momentul avortului copilul simte durerea provocata de doctor...prietenul meu stie ca am sa ma mut cu el si nu am sa fac avort nu am curajul sa ii spun pentru ca iubeste foarte mult copii si isi doreste acest copil mai mult ca viata lui nu stiu cum sa fac sa ii spun pentru ca il iubesc si stiu ca o sa sufere foarte mult...cu toata ca nu vreau sa fac avest avort din cauza parintilor trebuie sa il fac...fetelor vreau sa va spun cand am vazut radiografia mi se inmuiase picioarele pentru ca il vazusem asa cu manuta in gurita si de multe ori mi se intareste burtica pentru ca el se formeaza simtiti ca plutesti in acele momente acum regret ca nu am plecat atunci cand eram hotarati sa plecam amandoi poate acum nu se mai intampla acest avort care trebuie sa urmeze pe data de 16-04-2011 sper sa nu inebunesc pentrcu ca nu este durere mai mare ca durerea sufletului eu deja ma gandesc la ce o sa urmeze si ma simt goala pe dinauntru stiu ca am sa omor pe cineva sunt momente in care vreau sa mor... nu stiu ce sa mai fac sper ca mik mea pov sa va fie de ajutor si daca va doriti mult acel copil sa plecati si sa va bucurati de il in caz de nu sunt parinti de acord ca in cazul meu.....imi cer scuze daca am facut erori gramaticale pentru ca sunt in italia de 5 ani si am cam uitat gramatica din pacate

    1
    0

  • Annie pe 15 Apr 2011, 15:32
    ...

    Hello all!I have a problem..De o luna jumate parca simt ceva langa ombilic,ca un fel de contractii,chiar la nivelul cecului-prin zona apendicelui..am tot zis ca e de la intestin,de obicei sunt foarte constipata..dar mie frica sa nu fie altceva,parca mi putin intarit abdomenul in partea dreapta jos...menstruatie normala am avut in fiecare luna,ultimul contact sexual neprotejat l-am avut in noiembrie,dar cum am zis de atunci am avut menstruatie normala(nu am simptome de sarcina,sau inchiderea la culoare a mameloanelor)chiar nimic nimic..nu stiu ce sa zic..oare ce ar putea fi?ma sperie teribil gandu`..Un test de sange HCG l-as putea face in orice moment al zilei?...

    1
    0

  • Cristina pe 18 Mar 2011, 01:11
    PT S

    Nu avorta,vei regreta toata viata! Si eu am trecut prin aceeasi sitatie,imi era frica de parinti,iar acum ai mei o iubesc pe micutza mea ca pe ochii lor din cap.La inceput vor ramane fara cuvinte,apoi le va trece si se vor bucura de nepotelul/nepotica lor!

    0
    1

  • M pe 17 Mar 2011, 14:50
    Pentru S

    Pastreaza copilul. Nici sa nu te gandesti sa faci avort doar pentru ca te gandesti ca parintii tai ori sa spuna nu stiu ce...ai sa termini si facultatea. Sotia mea este insarcinata cu gemeni si tocmai a aflat ca este infectata cu toxoplasmoza...

    3
    0

  • S pe 16 Mar 2011, 16:34
    :)

    Am aflat si eu ieri ca sunt insarcinata. Am 21 de ani si sunt in anul3 de facultate (mai am 3 ani - medicina ). Sunt debusolata complet:) daca ar fi dupa mine, l-as tine si l-as iubi. Dar cand ma gandesc la parintii mei ma iau dureri de cap! Nu vreau sa avortez mai ales ca suntem in postul pastelui. Dar vreau sa stiu cum sa infrunt situatia asta:(

    2
    0

  • flory pe 11 Mar 2011, 15:40
    :(

    am 24 de ani si in ianuarie am aflat ca sunt insarcinata in 4 luni am facut testul de amiocenteza si mi-a iesit trisonomia 21 (sindromul down).din pacate la 21 de sapt l-am avortat imi doream foarte mult acest copil acum regret foarte mult pt ceea ce am facut.nu am sa uit niciodatasi sper ca urmatorul copil v-a fii sanatos si chiar de v-a avea ceva nu voi mai face aceeas greseala

    6
    1

  • Stagiarul pe 6 Mar 2011, 13:22
    pentru cine are nevoie de ajutor

    orice sfat in legatura cu aceasta tema sau orice tema medicala,va recomand mailul meu betandwinagain@yahoo.com . o zi grozava va doresc

    0
    0

  • raysa pe 3 Mar 2011, 20:28
    BRAVO!!!!!

    Felicitari Timeea,ai facut cea mai minunata alegere.Bine ar fi ca multe femei sa urmeze exemplul tau,si sa isi aduca puisorii pe lume,indiferent de situatie! Oricat de greu ar fi,pana la urma orice problema se rezolva!

    1
    0

  • raysa pe 3 Mar 2011, 20:28
    BRAVO!!!!!

    Felicitari Timeea,ai facut cea mai minunata alegere.Bine ar fi ca multe femei sa urmeze exemplul tau,si sa isi aduca puisorii pe lume,indiferent de situatie! Oricat de greu ar fi,pana la urma orice problema se rezolva!

    3
    0

  • timea pe 3 Mar 2011, 18:40
    Un NU hotarat avortului

    pe 26 decembrie 2009 ,cand am venit acasa in vacanta,am avut si eu o aventura....pe 12 ianuarie testul de sarcina a iesit pozitiv...in irlanda....puteam sa fac avort si sa nu afle nimeni,nici macar ca am fost gravida...totusi,desi eram singura si speriata ,nu m-am gandit niciodata la posibilitatea de a face avort...acuma am o fetitza superba,in varsta de 6 luni,pe care o cresc singura,cu ajutorul mamei mele.tatal meu nu mai vorbeste cu mine,tatal ei are o alta relatie,mi-este foarte greu,dar nu regret deloc decizia luata,si daca ar fi sa ma intorc in timo,as lua aceeasi decizie.deci spun un Nu hotarat avortului,si sper din suflet ca pers care vor sa faca avort sa imi ia exemplul si sa pastreze bebelusul,pentru ca bmai fericita ca acuma nu am fost niciodatya,fetitza mea este viata mea

    3
    0

  • DYANA pe 1 Mar 2011, 00:16
    PT BIANCA

    Scumpa imi pare rau pt tine...si eu am 20de ani si 2avorturi,dar si un bebe mic de 5 luni si jumatate,care l-am conceput imediat dupa al doilea avort.De uitat nu vei uita niciodata pt ca regretele te vor urmari mereu.Dar iti spun din proprie experienta ca dupa ce vei avea un copil vei fi cu mult mai fericita,si vei gasi consolarea in el.

    4
    2

  • BIANCA USEM pe 17 Feb 2011, 18:08
    MA DOARE LETUL

    AM 21 DE ANI SI AM 2 AVORTURI...SI MIE FOARTE GREU PE SUFLET...IMI SPUNE SI MIE CINEVA CUM IMI REVIN DUPA ACEASTA TRAGEDIE PE CARE EU AM FACUTO.........................ASTEPT COMENTARIILE VOASTRE

    1
    1

  • lory pe 10 Feb 2011, 20:43
    rsp ade

    cu siguranta nu e vb de o sarcina! ar fi bine sa mergi la un specialist totusi!

    0
    0

  • ade pe 10 Feb 2011, 00:22
    ajutati-ma va rog:((

    buna,in urma cu o luna,mai precis in 31 am facut dragoste neprotejat cu prietenul,nu s'a terminat in mine iar a doua zi normal pe 1 trebuia sa imi vina ciclul si mi-a venit!in 22 mi-a venit din nou ciclul si am zis ca poate este vorba de o raceala..zilele astea in 9 februarie mi-a venit din nou!mai poate fi vorba de o sarcina?:((va rog mult sa'mi raspundeti!multumesc!

    0
    0

  • Marina pe 27 Ian 2011, 01:22
    PT LOREDANA

    Loredana gandeste-te ca acest copl care il porti in pantecele tau are deja maini,picioruse si este format complet,doar ca este mai mic decat un bebelus.Gandeste-te ca un copilas simte durerea incepand cu a 8-a saptamana de sarcina.Gandeste-te la chinul prin care va trece acea mica faptura care a luat viata in burtica ta,si la regretele care le vei avea daca vei face AVORT.Nu-i refuza dreptul la viata puisorului tau,care este parte din tine.

    1
    0

  • dya pe 27 Ian 2011, 01:17
    PT VIK

    Ovulatia are loc cu 2 sapt inainte de menstruatie(daca este regulata bineinteles).Ovulatie este perioada de fertilitate,in care o femeie poate ramane insarcinata.

    1
    0

  • vik pe 26 Ian 2011, 20:23
    Dati urgent un sfat acuma! pe adresa de e-mail

    Salut! pe mine ma intereseaza ca eu am facut dragoste cu iubita mea protejat dar am facuto cu o saptmina inainte de a avea ciclu dar o trecut deja saptamina si nu are ciclu a facut de 2 ori testu si arata pozetiv oare testul arata corect sau nu ca imi fac griji nu doresc sa aiba sarcina si as vrea sa stiu care poate fi si cauzele ca nu apare ciclu dar testul arata pozetiv adika cai tot normal si imi zice ca ia simte ca o baloneaza in burta e umflata si o ustura buzele de la gura a o dor si sinii ce poate fi ca stiu ca asa semtome sunt cind ai si probleme de sanatate cu gastrita sau nu? ms mult anticipat eu astept raspuns urgent

    0
    1

  • loredana pe 26 Ian 2011, 00:14
    copil sau avort?

    Buna.Tocmai am aflat astazi ca sunt insarcinata si am deja 14 saptamani. Am avut totdeauna menstruatia neregulata. Am crezut ca si acum se intampla acelasi lucru.Am un bebe de 8 luni si jumatate si nu ma mai simt in stare sa am un alt copil.Cel putin nu deocamdata.Avand o sarcina atat de avansata ca saptamani,se pune problema ce riscuri pot aparea...E posibil chiar sa si-mi pierd viata.Daca ma ajuta Dumnezeu sa trec cu bine peste, e posibil sa nu mai am posibilitatea de a avea copii niciodata. Joi dimineata sunt programata la medic pentru intrerupere. Chiar nu stiu ce sa fac...As dori totusi sa castig pariul cu viata...

    1
    0

  • RAYSA pe 24 Ian 2011, 02:22
    Stop avorturilor!!!

    Fac aceasta marturie cu lacrimi in ochi,dar o fac in speranta ca le voi putea deschide ochii multor fete care vor sa faca un avort,fara a stii cata greutate emotionala implica acest lucru.Am facut doua avorturipana acum.Primul la 18 ani,al doilea un an mai tarziu.De regretat,le-am regretat pe amandoua enorm,dar dupa al doilea,am simtit ca se prabuseste cerul peste mine.Mi-am dorit sa pastrez copilasii,dar prima data nu am spus nimanui,iar a doua oara cand mi-am facut curaj sa le spun alor mei,au insistat zilnic sa fac avort.De iubit nici nu mai zic,el era primul pe lista.Desi m-a durut sufletul,am cedat presiunii tuturor.Dar imediat ce am iesit din cabinetul medical,am simtit k sunt o moarta in viata.Am urlat de durere(sufleteasca)dupa bebelusul meu,dar in zadar.Parntilor mei le-a parut rau,au plans si ei,dar pe mine nu ma mai ajutau cu nimic regretele lor,nici ale mele.Am renuntat si la facultate,pe care o incepusem doar de 7 zile.Nu m-am mai simtit in stare sa fac nimic,si imi doaream doar sa mor,sa fiu langa copilasul meu.Ca sa imi pot gasi linistea pierduta si sa pun capat noptilor de plans si disperare,am hotarat sa raman insarcinata din nou.Simteam ca un nou copil va reusi sa ma consoleze,macar sa nu inebunesc de durere.Dupa 2 luni,am reusit sa raman insarcinata.Nu am spus nimanui,doar iubitului,care din nou a insistat sa fac avort,din cauza unor neintelegeri de cuplu.Ba chiar m-a parasit in luna a 4-a de sarcina,pt k nu era pregatit sa fie tata.Am suferit mult cand m-am vazut singura dar nu m-am dat batuta si am avut incredere in Dumnezeu.Ai mei au aflat abia in luna a 5-a,cand nu mai puteau sa zica nimic,doar sa accepte situatia.Cu toate astea,m-au sprijinit,si iubitul meu si-a dat singur seama ca a gresit,cerand-mi iertare.Acum am o minunatie de fetita,care imi umple fiecare zi cu bucurie si implinire.Am doar 20 de ani,si nu am fost pregatia deloc sa fiu mama dar am invatat in astea 4 luni si jumatate de cand am nascut.Mereu ma gandesc la ceilalti 2 copilasi ai mei,lacare chiar eu le-am hotarat sfarsitul,dar oricat as plange,stiu ca nu ii mai pot aduce inapoi.Vreau sa rog toate fetele si femeile care vor sa faca un avort,sa se gandeasca foarte bine inainte de a face acest lucru.Un copil e cea mai mare binecuvantare din viata unei femei,chiar daca suntem in momente de cumpana si ne gandim ca nu vom reusi sa ne descurcam.Va doresc fetelor,sa aveti grija de voi,si mai ales de ce faceti cu vietile voastre.

    7
    5

  • alina pe 14 Ian 2011, 22:37
    avortul...

    Buna ziua!am ramas insarcinata si nu pot sa-mi tin sracina din motive personale...ce vreau sa va intreb,am citit pe mai multe site-uri cum ca ar fi si metoda de avort cu nu stiu ce pastila..RU si nu mai stiu cum...este adevarat,fetelor? daca da,mai multe detalii(pret,de unde il pot procura...etc).Va multumesc!

    4
    0

  • ileana vlad pe 7 Ian 2011, 01:44
    ilona

    scumpa ,cred ca decizia iti apartine.parerea mea e ca ar trebui sa ceri parere mamei tale oricat de greu ar fi.si ai putea sa ceri parerea unui psiholog

    0
    4

  • staniusha pe 22 Dec 2010, 13:11
    am 2 avorturi la 21 de ani

    offff...am facut primul avort la 19 ani,miam dorit mult acest copil doar ca trebuia sa fac si o facultate si nu lam lasat,,problema era si financiar.......acuma la 21 de ani iar am ramas insarcinata din greseala si am facut avort da nu vroiam...la un moment dat eram gata sal lasam eu cu iubitul meu...doar de vina a fost medicul ..mia dat o pastila sa inrerupa sarcina ...si mia zis sa o beau atunci de fata lui..si am bauto dupa ce am iesit de acolo imi ieseam din minti eu cu iubitu meu...daca o luam ca so consum mai tirziu la sigur nu o faceam...acuma imi pare rau ..sunt disperta...si am deja 2 saptamini de cind nu se mai opreste ciklu de atunci...acuma vreau un copil .....cauza ca am facut acest lukryu era familia...ma temeam sa nu sufere parintii...da nu eram eu prima si ultima...acuma ma doare ovarul sting foarte tare...nustiu ce sa fak...datimi un sfat cum sa ies din aceste clipe grele....

    0
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod