7 solutii practice care spun adio durerilor menstruale

Cauti sfaturi pentru a diminua intensitatea crampelor menstruale? Nu esti singura! Multe dintre femei se confrunta cu aceste probleme lunar, insa va recomandam cateva solutii usor de urmat si care dau rezultate!
1. Miscare fizica regulata!

Acest lucru imbunatateste circulatia sanguina din regiunea pelvina si inhiba secretia prostaglandinelor (substante care provoaca retentia de apa, umflarea sanilor, durerile de cap, crampele, starile depresive si senzatia de iritare). Solutia este sa nu lenevesti, ci sa faci miscare fizica pe parcursul lunii daca vrei ca perioada menstruala sa treaca fara sa intampini mari probleme.


2. Absorbante versus tampoane interne.

Daca esti in dubii si nu stii pe care sa le alegi, afla ca expertii recomanda absorbantele.
Tampoanele interne pot cauza crampe.


3. Exercitiile pentru zona pelvina fac minuni.

Daca ai crampe, cu ajutorul lor poti sa le diminuezi din intensitate. Aseaza-te pe spate, cu genunchii indoiti si talpile pe sol. Incordeaza muschii abdominali si fesele si ridica pelvisul. Relaxazea-te si repeta miscarea.


4. Pe spate si cu genunchii indoiti.

Cand nu mai stii cum sa stai in pat si simti crampe si dureri care te sacaie, incerca sa stai pe spate si cu genunchii indoiti. Asa vei reusi sa diminuezi cat de cat din intensitatea crampelor.


5. Un dus fierbinte.

Poate sa iti fie de ajutor in aceasta situatie.



6. Relaxarea are o importanta maxima.

Asculta o muzica pe masura, citeste o carte buna, gandeste-te la ceva frumos si "ramai" in vis pentru cateva minute. Trebuie sa stii ca anxietatea si stresul nu vor face decat sa-ti inrautateasca intensitatea crampelor si a durerilor.


7. Discuta cu medicul tau despre alegerea unor anticonceptionale.

Uneori acestea te alibereaza de crampe si sangerare abundenta, reduce perioada ciclului menstrual si il regleaza. Insa, exista unele afectiuni in care sunt contraindicate pilulele anticonceptionale: boli de ficat, hipertensiune, diabet, boli de inima si probleme cu vezica biliara.
De aceea, este cel mai indicat sa discuti despre aceasta optiune cu medicul tau.

Articole utile:
Musetelul previne durerile menstruale
Leacuri de casa care te scapa de crampele
Sportul usureaza durerile premenstruale
Durerile si crampele menstruale: prevenire
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 20 Sep 2011, 13:41
    solutie naturala pentru durerile menstruale

    Buna! Pentru aceasta problema va recomand pernuta cu samburi de cirese. Este un produs 100% natural care se incalzeste la cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute si patreaza caldura pentru mult timp. O puteti gasi la un pret bun 35 de lei pe : www.pernutacusamburi.ro. Sper sa va fie folositor, Mihaela

    0
    0

  • urcan nina pe 7 Mar 2011, 17:23
    despre durerile menstruatiei

    vreau sa va spun ...la fel am dureri si mari de menstruatie...citind informatia ..ma pune la incercari mari de a evita orice dureri ale menstruatiei ...e foarte bine ca sint scrise asa consultari pentru problemele fetelor ..va multumim ca sinteti intelegatori si apropriati..mai cu recete rapide decit medicii ce trebuie sa stai in rind ca sa te primeasca...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod