7 semne că eşti însărcinată

Pe lângă întârzierea menstruaţiei, o femeie poate să experimenteze şi alte simptome care uneori pot să anunţe o sarcină. Află care sunt cele mai frecvente semne care trebuie să te determine să faci un test de sarcină sau să mergi la ginecolog!

Pe lângă întârzierea menstruaţiei, o femeie poate să experimenteze şi alte simptome care uneori pot să anunţe o sarcină. Află care sunt cele mai frecvente semne care trebuie să te determine să faci un test de sarcină sau să mergi la ginecolog!

 

1. Semne că eşti însărcinată: Mi-a întârziat menstruaţia

Cel mai cunoscut semnal de care eşti conştientă ce înseamnă atunci când ai o menstruaţie regulată şi te duce imediat cu gândul la o eventuală sarcină. Dar trebuie să ştii că pot să apară scurte sângerări (şi ) chiar dacă ai rămas însărcinată în primele 6-12 zile după concepere, deoarece este momentul în care ovulul fertilizat se ataşează de peretele uterin.

Alte cauze
: întârzierea menstruaţiei nu înseamnă neapărat că ai rămas însărcinată, deoarece mai există şi alte motive care explică absenţa ei, cum ar fi schimbările bruşte de greutate, oboseala, problemele hormonale, tensiunea, stresul, încetarea tratamentului cu anticoncepţionale.

 

2. Am sânii umflaţi, sensibili şi mă dor

Sunt simptome adesea asociate cu perioada de început a unei sarcini, însă ele pot să apară abia la 1-2 săptămâni după momentul conceperii.

Alte cauze: trebuie să-ţi vină ciclul, dezechilibru hormonal, anticoncepţionale, sindromul premenstrual.

Dacă testul de sarcină este negativ, poţi să consulţi un ginecolog pentru o palpare a sânilor. Nu strică niciodată, plus că este recomandat să faci examinări anuale ale sânilor (palpare si ecografie sub 40 de ani, iar peste această vârstă se recomandă mamografia).

 

3. Sunt balonată şi am crampe abdominale

În primele săptămâni de sarcină poţi să te confrunţi cu senzaţii mai frecvente de balonare şi crampe andominale, similare celor pe care le experimentezi înainte sau în timpul menstruaţiei.

Alte cauze: probleme digestive sau ginecologice. Dacă testul de sarcină e negativ, nu ezita să te prezinţi la un consult pentru a depista cauza acestor simptome.

 

4. Semne că eşti însărcinată: Mi-e greaţă dimineaţa

Acestea pot să apară la 2 - 8 săptămâni de la concepere. Unele femei se confruntă cu aceste greţuri pe aproape toată perioada sarcinii, în timp ce altele nu prezintă deloc acest simptom.

Alte cauze: toxiinfecţii alimentare, stres sau alte afecţiuni ale stomacului care pot provoca greaţa.

Dacă ai exclus posibilitatea unei sarcini, nu strică să consulţi un gastroenterolog.

 

5. Mi-e poftă de ceva ...

Poftele culinare pot să însoţească unele femei pe toată perioadă sarcinii. Dar există şi cazuri în care aceste pofte nu se manifestă mai intens decât în perioada când nu exista sarcina.

Alte cauze: poţi să fii doar o mică pofticioasă sau să ai perioade în care pur şi simplu mănânci mai mult.

 

6. Sunt în permanenţă obosită şi lipsită de energie

Specialiştii susţin că multe femei pot să se simtă foarte obosite şi lipsite de energie în primele săptămâni după concepere şi pun acest simptom pe seama nivelului ridicat de progesteron.

Alte cauze: oboseala poate să apară din foarte multe alte motive, cum ar fi o suprasolicitare a organismului, depresie, efort fizic intens, răceală/gripă sau alte afecţiuni serioase.

 

7. Semne că eşti însărcinată: Simt nevoia de a urina foarte des

Poţi să simţi nevoia de a urina frecvent, în special în timpul nopţii. Specialiştii susţin că ar fi vorba despre un hormon (gonadotropina corionica umană) secretat la începutul sarcinii şi care stimulează urinarea frecventă.

Alte cauze: infecţia urinară, diabetul, consum ridicat de lichide seara.

Dacă ai exclus posibilitatea unei sarcini, programează-te pentru un consult la ginecolog sau urolog.

 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gina pe 4 Aug 2015, 10:41
    sunt insarcinata?

    buna. am 11 ani si 1 luna si ar fi trebuit sa-mi vina menstruatia acum 5 zile. am avut primul sarut cam acum 2 saptamani, dar nu am avut niciun contact sexual. va rog sa-mi spuneti daca sunt insarcinata sau nu

    0
    1

  • Cristina pe 29 Iul 2015, 02:12
    ?!?!?!?!?!?

    Buna am si eu o intrebare ... de 1 an tot incerc sa raman insarcinata , am un chist ovarian pe ovarul stang si trompa stanga infundata cu lichid , se poate ramane insarcinata cu o singura trompa? am mai tot fost la control dar si doctorii au spus ca o sa raman insarcinata dar mai greu ... de 1 an ma tot chinuii sa raman si nu am ramas pana acum si sincer imi este frica sa mai merg la doctor sa mai imi spuna cine stie ce naiba ...Si as mai vrea sa imi raspunda cineva daca stie sau a mai trecut prin asta daca te poate insemna 4 zile , pt ca luna asta cand mi-a venit menstra , mi-a venit foarte putin si era o culoare inchisa iar de atunci am dureri abdominale, dureri de sani , ameteala si dureri de spate .... sincer imi este si asa sa mai fac inca un test pentru ca mereu am fost dezamagita :( si imi doresc un copil mai mult ca orice pe lumea asta ... Va rog din suflet sa imi raspunde-ti daca cnva are ceva asemanator .

    0
    0

  • dia pe 5 Mar 2014, 09:30
    oare sunt insarcinata?

    salut... de o saptamana imi intirzie menstruatia... am facut test si a iesit pozitiv... ma dor sanii foarte tare, simt ca ard!!! greturi nu am, pofte nu, ma simt bine!! multumesc anticipat!

    6
    0

  • anghel madalina pe 8 Feb 2014, 00:03
    as putea fi insarcinata

    de vro 3 sapdtamani ma doare sinul stang ,abdomenul si am si egreata ,cite o data imi vine sa si vomit ,dar iau si anticonceptionala ,luna trecuta mia venit menstruatia toarte putin si inchisa la culoare ,am facut si test dar a iesit negati .eu am si un baietel de un an si 3 luni ,va multumesc

    1
    4

  • mirella pe 17 Dec 2013, 14:15
    oare sunt insarcinata?

    buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,imi doresc tare mult un bebe...am intrerupt anticonceptionalele acum 5 luni,timp in care ciclul mi s-a dereglat...ultimul ciclu l-am avut pe data de 7 nov,nu m-am protejat,ma dor foarte tere sanii si la palparea lor am constatat o secretie incolora..oare sunt insarcinata?va multumesc,Mirella

    0
    0

  • ingeras pe 28 Aug 2013, 22:18
    nu am chef de nimic

    buna..am 19 ani si de cateva zile am dureri abdominale si nu ma simt bn deloc.,,in timp ce dorm simt durerile si am impresia ca se misca cv in burta..spuneti-mi va rog ce ar putea fi..din ce cauza?va multumesc

    0
    0

  • Andra pe 12 Aug 2013, 11:25
    Nu inteleg ceva

    Buna! Eu am simtomele de mai sus dar nu am facut nimic cu nimeni. Nu inteleg. De ce le am daca nu am facut nimic cu niciun baiat? Va rog repede un raspuns!!

    10
    3

  • ana pe 11 Apr 2013, 01:34
    ..

    am uitat sa precizez la mesajul anterior ca sunt zile in care urinez normal,altele in care urinez mai des,dar urina are o culoare mai inchisa,este portocalie,rosiatica ji are un miros mai urat. si uneori ametesc.dar nu zilnic si totul dureaza cateva secunde.ar putea fii o raceala mai puternica,o sarcina sau chiar o sarcina extrauterina asta in conditiile in care testul a fost negativ?

    7
    0

  • ana pe 11 Apr 2013, 00:54
    buna

    va rog sa ma ajutati.am si eu o problema...nu stiu daca este doar in mintea mea sau sunt insarcinata,dar am avut un contact sexual neprotejat,apoi imediat dupa terminarea acestuia am avut sezatia de a ma duce la baie sa urinez,senzatie care am avut o aproape o saptamana cand am luat niste pastile si mi-a trecut.apoi ciclul mi-a intraziat 2 sapt.am facut test de sarcina si a iesit negativ.mi-a venit intr un final ciclul,dar mai normal in primele 2 zile ji in celelalte 2 ff putin.luna urmatoare iar mi-a intarziat 2 sap ,dar cand mi-a venit mi-a curs,insa mai putin ca de obicei.a durat tot 4 zile,dar ca si prima luna a fost mai putin fata de cum imi era innainte.eu st pofticioasa de fel,dar acum mi se pare ca sunt mai rau ji beau apa mai multa.am auzit si de faza ca daca esti insarcinata nu ti poti trage burta,eu pot sa o trag.nu stiu daca sunt sau nu insarcinata.nu mi doresc o sarcina ji ce m a speriat cel mai rau este faptul ca am avut si un vis in care cineva imi spunea ca snt insarcinata,sau poate este iar imaginatia mea.sanii nu mi s au modificat,nu ma dor,dar parca sunt mai sensibili ji niki acea dunga pe burta nu am...dar am o senzatie de oboseala si somnolenta mereu..ce imi puteti spune?MULTUMESC ANTICIPAT

    12
    0

  • maria pe 22 Feb 2013, 10:59
    raspuns

    buna as vrea si eu cateva raspunsuri. Menstruatia trebuie sa mi vina peste o sapt,dar am sanii un pic moi ,sfarcurile sensibile si parca mamelonul un pic mai mare decat trebuia sa fie,am facut un test de sarcina dar a iesit negativ,iau si anticonceptionale,,,intrebare e urmatoare:as putea sa fiu gravida?alte stari nuj sa spun poate un pic obosita si unele pofte sau poate mi se pare mie.Poate ma ajuta careva cu o informatie ,multumesc

    15
    0

  • anonim pe 21 Feb 2013, 02:33
    vreau un raspun sincer..si de la specialisti.!

    se poate sa ramai insarcinata daca nu a ejaculat in tn,si nici pe langa..?si pun aceasta intrebare deoarece..de 2 saptamani..am pofte..am somnolente..iar la inceput ma durut burtavreo 2zile..se poate sa fi ramas insarcinata..???

    13
    1

  • mary pe 22 Oct 2012, 22:07
    vreau un copil

    buna fetelor am 26 de ani si sunt castorita de 7 ani si nu am ramas ansarcinata nici o data am o problema nu am un ciciu regulat am fost la DR si mi sa spus ca am ovare micro polghisticie sinsuficienta ovariana spunetim ce sa fac va rog datim un sfat

    12
    0

  • iliescu daniela pe 19 Iul 2012, 00:41
    va multumesc!

    buna ziua,am 18 ani de cateva zile am dureri la sanul stang,si mai nou daca imi strang sanul imi iese ceva albicios,ciclul nu mi-sa intarziat dar la o saptamana dupa,am avut 2 scurgeri in zile diferite,uneori cand stau in pat simt cum zvacneste ceva in burtica,exact cum zvacnesc muschii de la picioare,dar alte sintome nu am,eventual am facut si un test de sarcina dar a iesit necativ.Din ce cauza mi se intampla astfel de lucruri? astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastraVA MULTUMESC!

    6
    2

  • Bea pe 2 Iun 2012, 17:37
    !

    Mi-am inceput viata sexuala acuma 3 saptamani, si acuma la sfarsit de luna trebuia sa imi vina ciclul dar nu mi.a venit nici acuma...am facut test de sarcina acum 4 zile dar ii negativ. Oare de asta sa imi intarzaie ciclul ptr ca am facut sex ptr prima oara ?

    12
    3

  • eya pe 15 Mai 2012, 15:39
    imi doresc un bebe

    imi doresc foarte mult sa am un copil si singurul motiv care ma impiedica este faptul ca racesc mai mereu la ovare si de fiercare data cand merg la ginecolog imi ofera acelasi tratament si nu mai vreau sa il urmez pentru ca dupa 2 sau 3 luni sunt din nou racita. oare ma poate ajuta cineva cu remedi "babesti" sau naturiste,as dori daca se poate niste sfaturi.va multumesc!

    0
    5

  • tina pe 7 Dec 2011, 14:20
    cooooool !!!

    super...deci o sa am un bebe !!!!!!

    13
    2

  • flory pe 25 Nov 2011, 15:10
    bolnava?

    am 23 de ani si imi doresc un copil dar nu pot ramane insarcinata,am simptomele unei femei insarcinata dar cand fac testul este negativ.am avut o hemoragie in luna iulie si dupa nu mi a mai venit ciclul doar ma patam si atat ce poate fi?

    11
    1

  • roxana pe 17 Aug 2011, 19:26
    ???

    buna ziua! am facut acum 1 sapt diferite analize la sange. si as vrea sa stiu daca as fi insarcinata ce ar fi trebuit sa iasa marit la analize sau doar printr-un test afli daca esti insarcinata (sau un control la ginecolog)

    5
    7

  • Lallli pe 6 Aug 2011, 01:10
    pf...

    Saraca... ii creste maseaua de "mine":))!

    8
    1

  • mariana pe 13 Mai 2011, 20:11
    anticonceptionale

    adevarul e ca yasminu asta e un transformator gigantik , kg in plus sani diferiti la intrerupere apar dereglari de menstruatie .

    1
    1

  • claudia pe 22 Apr 2011, 22:48
    pt alexandra

    nu te pacali singura ,,ca poate trece´´nu, singura nu ar sa treaca trebuie sa te duci la doctor,chiar daca ti rusine ,,multe a mai vazut doctoru´´credema nu mai sta asa ca e periculos ,nu vreau sa te sperii dar asta e adevaru dute ai grija de tine ca daca nu ai tu ,nimeni nu o sa aiba DUTE LA UN DOCTOR GINECOLOG.

    2
    1

  • alexandra pe 15 Apr 2011, 02:07
    ....nu stiu de ce

    nu stiu de ce in jurul vaginului cat si in vagin miau aparut ca niste iritari doar ca e ceva mai mult decat atat e ca o ciuperca cum sar zice pielea e uscata si alba si ma mananca nu exagerat ...a trecut ceva timp si nu mia trecut kiar avanseaza mie si frica si rusine chiar sa ma duc la doctor as vrea sa stiu ce ar putea fii pentru ca pe net nu am gasit aceste simptome.va multumesc

    1
    1

  • livia pe 4 Apr 2011, 10:05
    dereglari horonale

    am 30 de ani si mi-as dori un copil dar am luat 2 ani Yasmie si apoi menstruatia a fost reglata dupa care mi-a intirziat cu 2 saptamini,apoi sa reglat si acum am aceeasi problema ,am facut si testul dar a iesit negativ.am luat si f mult in greutate.de la 58 la 70kg si nu maninc mult.ultima menstruatie a fost pe 26 feb.poate fi si glanda?va multumesc

    2
    0

  • ioana pe 15 Mar 2011, 14:37
    ?!?!?!?!?!?1

    Cu sigurantaaa............

    4
    3

  • alina pe 7 Mar 2011, 15:28
    ?!?!?!

    vai de capul tau ... degeaba ai 25 ani ca tot nu stii sa te exprimi si sa scrii corect ... o fii de la maseaua de minte :)::):)

    10
    6

  • mixalis pe 4 Mar 2011, 19:53
    va multumesc

    am 25 de ani si imi creste sus in stanga o masea e cea de mine? mai am o problema ma balonez si trag aere foarte des in ultimele 3 luni e normal o fi de la alimentatie sau ceva sa dereglat ? va multumesc

    2
    13

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod