6 simptome îngrijorătoare după un avort

Dacă ai făcut un avort trebuie să fii foarte atentă la semnalele pe care ţi le dă organismul în perioada următoare pentru a evita apariţia unor complicaţii. Află de la Dr. Iuliana Balteş, medic de planificare familială ce simptome trebuie să te îngrijoreze!

Dacă ai făcut un avort trebuie să fii foarte atentă la semnalele pe care ţi le dă organismul în perioada următoare pentru a evita apariţia unor complicaţii. Află de la Dr. Iuliana Balteş, medic de planificare familială ce simptome trebuie să te îngrijoreze!

 

După experienţa traumatizantă a avortului, organismul necesită o perioadă de refacere, de aceea este esenţial ca în următoarele 2-3 zile să eviţi activităţile obositoare.

De asemenea, dacă medicul ţi-a prescris un tratament, respectă cu exactitate indicaţiile şi nu uita de controlul periodic la ginecolog.

Simptomele care pot să apară după un avort sunt variate, de aceea este important să urmăreşti aspectul secreţiilor şi temperatura generală a corpului, în perioada imediat următoare. Este normal să te confrunţi cu sângerări şi uşoare dureri abdominale, similare celor menstruale (până la o săptămână după avort); să te simţi puţin obosită (timp de câteva zile) şi să ai o stare uşor depresivă.
"În general, o complicaţie poate să apară în primele 10 zile, generând o sângerare mai abundentă, iar atunci femeia trebuie să se întoarcă la ginecolog", avertizează dr. Iuliana Balteş.

 

 

Simptome care trebuie să te alarmeze


Dar pot să apară şi alte simptome care trebuie să te alarmeze şi să te trimită imediat la medicul ginecolog. Dr. Iuliana Balteş, medic de planificare familială îţi spune care sunt acestea:

1.

Secreţiile devin abundente sau mirositoare;

2. Sângerări, de două ori mai intense decât la menstruaţie;

3. Dureri abdominale intense;

4. Febră si frisoane;

5. Starea generală se înrăutăţeşte brusc;

6. Menstruaţia nu revine după 2 luni de la avort.

 

 

Reguli de igienă pe care trebuie să le respecţi

 

  • se face toaleta organelor genitale externe de două ori pe zi;
  • nu se recomandă spălăturile vaginale/irigaţiile în primele două săptămâni după avort;
  • se poate face duş cu apă la o temperatură potrivită;
  • se evită baia în cadă.

 

 

Comentariile 1-50 din 65

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Crina pe 9 Ian 2020, 16:29
    Avort cu medabon

    Am citit pe aici. Stiu este un lucru oribil ce facem, dar nu avem cu ce sa i crestem. Imi pare rau. Am 2 copilasi si abia ii hranesc. In fine, eu am luat medabon luni pe 6 ian 2020. Am facut teste inainte si mi au iesit pozitive plus ca nu mi a venit cm cand trebuia. Acum insa tot ma ia ameteli, nu am pofta de mancare, mi e greata uneori. Offf oare tot sunt gravida? Abia luni merg la control. Noaptea de luni si ieri mi a curs destul, dar azi si ieri mai putin. Ce credeti?

    0
    0

  • Simona pe 16 Dec 2019, 02:43
    Avort

    Am făcut un avort si am stati de greatabsi vomit de 2 ori pe zi e grav?

    0
    0

  • Ioana pe 5 Nov 2019, 12:02
    Secretie mirositoare

    Buna, am avut o întrerupere acum 30 de zile . Am observat cam de 2 saptamani o scurgere usor maronie dar urat mirositoare. Sangerare sa oprit în ziua 21 de la întrerupere Ceva sfaturi?

    0
    0

  • ana pe 7 Mar 2015, 00:45
    Buna ziua, eu am pierdut o sarcina

    Buna ziua, eu am pierdut o sarcina anul trecut mai exact pe 22 decembrie, nu am avut sangerari de cat o zi, si au trecut 74 de zile si nu mi-a venit nici acum menstruatia ,am avut contact si sa intamplat sa is de durmul in mine, am facut 2 teste si au iesit negative, am fost si la doctor si acum fac tratament cu duphaston am 4 zile de cand am inceput sa iau.dar am inceput sa am greturi stari de rau ca atunci cand eram gravida, astept un sfat de la cineva care a patit acelas lucru si care au fost urmarile? o zi buna

    0
    5

  • petro pe 5 Sep 2014, 17:10
    sangerare abundenta dupa avort

    am 27 de ani acum doua luni am facut avort ,medicul mi-a dat tratament de dupa avort,am urmat tratamentul axact dupa cum mi s-a spus,dupa ce m-am curatat si mi s-a terminat menstruatia am avut relatii sexuale cu iubitul meu,nu a mai durat mult(sa zic doua saptamani) si mi-a venit iar menstruatia ,am aprox trei sapt si nu mi sa terminat menstruatia nici azi;ce parere aveti ???astept rasp urg va rog

    0
    0

  • alina pe 12 Mai 2014, 14:35
    Draga Camelia

    eu am pierdut o sarcina de 4 luni acum doua luni si am avut menstruatie exact la o luna dupa chiuretaj parerea mea este sa mergi la un ginecolog care are si ecograf sa faci un ecograf intravaginal si acolo vei afla daca au mai ramas resturi. posibilitatea de a ramane resturi este foarte mare daca ai un uter mic iar placienta a fost foarte bine lipita de uter.

    0
    0

  • Camelia pe 11 Apr 2014, 19:24
    nu imi vine ciclu

    Buna ziua!Ma nelinisteste o problema si sper sa-mi raspundeti.Acum 30 zile am facut un avort si pana acum nu mi-a venit menstra , ba chiar mai mult de vre-o 3 zile am si greata. Dupa chiuretaz vre-o 8 zile mi-a tot curs cate o picatura de sange...nu stiu ce sa cred nu m-o fi chiuretat bine ..... astept un raspuns va rog sunt disperata. Va multumesc!

    0
    4

  • FETA pe 3 Apr 2014, 19:10
    pt mihaela

    eu din cate stiu normal ar fi sa se ramana insarcinata dupa 6 luni de la avort sau pierdere

    8
    0

  • FETA pe 3 Apr 2014, 19:07
    pt miahaela

    cu siguranta se poate sa fi ramas din nou caci dupa un avort ramai imediat cel mai sigur un test de sarcina si afli raspunsul

    1
    0

  • Lina pe 3 Apr 2014, 19:01
    sarcina oprita in evolutie la 15 saptamani

    Buna ma numesc Lina si sunt din suceava. pe 4 martie am trecut printrun chiuretaj dupa ce sarcina mea se oprise din evolutie la 15 saptamani. Nu am simtit durere deoarece mau anesteziat total la chiuretaj, in schimb in timpul chiuretajului am facut o hemoragie mare mai exact am stat 2 ore in sala ...am trecut si peste asta.. acum mia venit menstruatia intrebarea mea e.. este normal sa ai greturi si sa nu pot sa mananc mai nimic?.. precizez ca menstruatia este ca si scurgere normala

    0
    0

  • Mihaela pe 3 Apr 2014, 16:03
    Nu mai stiu ce sa cred !

    Am facut un avort in 8 ianuarie, menstratia mi-a venit in febrarie.. Trebuia sa imi vine de 2 saptamani si nu mi-a venit.. o fi ceva dereglare sau doamne feri am putut ramane iarasi?

    0
    0

  • ioana pe 24 Mar 2014, 00:28
    pobleme

    buna am facut si eu un avort in feb 2014 si mie doctora mia spus sa nu am contact sexual timp de 2 sapamani asa dar eu am avut dupa 3 saptamani sunt foate nedumerita toate persoanele miau spus ca tebuia sa stau 6 saptamani pot sa fac vreun cancer sau alte bolii? ajutati-ma va rog multumesc!

    1
    3

  • Ana pe 9 Feb 2014, 23:35
    Mergi la medic!

    Mihaela, imi pare rau pentru pierderea ta...Acum este important ca tu sa fii bine. Trebuie neaparat sa mergi la medic pentru ca orice tulburare menstruala arata ca ceva nu e in regula in organismul tau. Medicul iti va da un tratament potrivit pentru tine. De asemenea este foarte important ca dupa o pierdere de sarcina sa incerci sa descoperi care a fost motivul. Poate sa fie o problema medicala care sa persiste(trobifiliile) si tu sa ai nevoie de tratament pe toata perioada unei sarcini pentru a o putea duce la termen. In concluzie, mergi la un medic bun! Sanatate multa!

    3
    0

  • mihaela pe 16 Ian 2014, 08:19
    probleme ginecolgice

    dupa un avort spontan in nov. 2013 am avut 2 sapt. menstruatie dupa 6 sapt. a revenit menstruatia in ian.2014 menstruatia a revenit cu 2 sapt mai devreme iar de atunci menstruatia revine 2-3 zile dispare 2-3 zile si iar ce sa ma fac trebuie sa consult un ginegolog astept raspuns urgent

    0
    0

  • Ana pe 22 Aug 2013, 00:22
    Rugaciuni pentru suflete cazute

    Buna Mia! Pot sa spun ca intr-o oarecare masura inteleg ce simti. In urma cu o luna am pierdut prima mea sarcina...avea 7 saptamani si cu cateva zile inainte ii vazusem inimioara la ecograf. E o durere imensa ce stiu ca nu va trece niciodata, ma doare sufletul ca stiu ca a fost acolo si nu mai e...Ma simt vinovata ca poate corpul meu nu a stiut sau a fost capabil sa aiba grija de el. Ce pot sa-ti spun e ca pe mine m-a ajutat foarte mult sa trec peste aceasta durere, Dumnezeu prin intermediul bisericii. Am fost la preot am vorbit cu el, i-am spus tot ce am pe suflet, am plans, m-a incurajat, iar apoi mi-a citit o molifta. Dupa aceasta m-am simtit mult mai linistita si impacata cu mine. O sa mai merg si la 6 saptamani pentru alta molifta, iar apoi o sa pot intra in biserica (pana atunci nu ai voie decat in sala bisericii). Iti recomand din suflet sa vorbesti cu un preot si iti garantez ca te vei simtii mult mai bine. La fel poti sa citesti rugaciuni si acatiste (in special catre Maica Domnului). Eu doar asa am putut merge mai departe. Sa ai multa sanatate sufleteasca si trupeasca! Sper sa-ti fie de folos sfatul meu

    1
    0

  • Ana pe 22 Aug 2013, 00:22
    Rugaciuni pentru suflete cazute

    Buna Mia! Pot sa spun ca intr-o oarecare masura inteleg ce simti. In urma cu o luna am pierdut prima mea sarcina...avea 7 saptamani si cu cateva zile inainte ii vazusem inimioara la ecograf. E o durere imensa ce stiu ca nu va trece niciodata, ma doare sufletul ca stiu ca a fost acolo si nu mai e...Ma simt vinovata ca poate corpul meu nu a stiut sau a fost capabil sa aiba grija de el. Ce pot sa-ti spun e ca pe mine m-a ajutat foarte mult sa trec peste aceasta durere, Dumnezeu prin intermediul bisericii. Am fost la preot am vorbit cu el, i-am spus tot ce am pe suflet, am plans, m-a incurajat, iar apoi mi-a citit o molifta. Dupa aceasta m-am simtit mult mai linistita si impacata cu mine. O sa mai merg si la 6 saptamani pentru alta molifta, iar apoi o sa pot intra in biserica (pana atunci nu ai voie decat in sala bisericii). Iti recomand din suflet sa vorbesti cu un preot si iti garantez ca te vei simtii mult mai bine. La fel poti sa citesti rugaciuni si acatiste (in special catre Maica Domnului). Eu doar asa am putut merge mai departe. Sa ai multa sanatate sufleteasca si trupeasca! Sper sa-ti fie de folos sfatul meu

    1
    1

  • Mia pe 9 Aug 2013, 19:10
    Crima mea

    .TOTO exista.Nu am cerut sfaturi,nu am cerut incurajari,nu am cerut nimic.doar raman muta si ma intreb..DE CE ASA?sindrom Down.instinctul meu matern cu care m am nascut il accepta asa cum era.Era al meu.Societatea nu il primeste,cea ce am vazut si ce mi sa spus ,ma face sa urlu fara cuvinte.nici macar tatal lui nu la vrut..parca al aud...vei avea grije de el,stiu,dar cand nu vei mai fi tu ce va face?..sunt impietrita....ore in care am stat si am ascultat explicatiile tuturor....vei naste un retardat,mi se arata poze,explicatii despre bolile pe care le va avea si ca sa imi fie durerea completa mi se arunca in fata faptul ca am sindrom tunel carpian si nu voi putea avea grije de el (o boala a mainilor care nu se amelioreaza decat cu o operatie).....sunt singura in amaraciunea mea si singurul lucru care dovedeste ca sunt vie..este ca respir.Unde si cu ce am gresit?Nici macar nu m.am putut bucura sa spun ca sunt insarcinata.Am 44 de ani si nu mai vad nici o speranta pentru a mi realiza dorinta si visul de atatia ani. Cei ce au stiut de sarcina mea ma privea u ca pe o condamnata.Condamnati am fost...si eu si TOTO.....parca nu e plina lumea de handicapati..mai faci si tu unul...asa mi se spunea....si cuvintele curgea u,ma ineacau sub greutatea lor si nu am putut decat sa raman muta,impietrita,fara puterea de a merge mai departe. ieri 07.08.2013,la ora 11,30 mi sa facut aspiratie...trebuia sa scriu ca am facut o crima dar va las pe voi sa ma face.ti criminala.o merit.Am febra de 24 de ore,nu ma pot oprii din plans,sunt inca internata dar asi fi dorit sa fiu ingropata.

    2
    1

  • rox pe 29 Mai 2013, 15:42
    :))

    imi vine sa rad de ce scriu unele/unii aici ... discutii aberante, dorinte nefaste ... fetele/femeile ce aleg sa faca avort, nu e neparat vina lor si barbatii din viata lor duc o mare parte din vina , caci ei sunt cei ce zis NU, ei sunt nesiguri pe puterilor... judecati, atat stiti, ganditi-va ca mai devreme ori mai tarziu aceste vorbe se intorc impotriva voastra! e alegerea fiecaruia dintre noi sa traim si sa fim stapani pe propia viata! inca suntem sub dominatia ceausista... spune-ti o parere de care sa se foloseasca , nu niste vorbe de care sa le descurajeze si mai tare! incercati sa fiti mai buni pt ca viata sa fie mai buna cu voi! succes

    2
    2

  • mari pe 31 Mar 2013, 11:16
    avortul_CRIMA ORIBILA

    Si inca ceva,un copil nu te distruge ,nici fizic , nici moral- DAR UN AVORT DA!!!!!

    6
    1

  • e groaznic ce se intampla pe 31 Mar 2013, 11:11
    avortul

    Fetelor, avortul, e cel mai cumplit lucru ,pe care l poate face o femeie,nici animalele, nu fac asa ceva ...Cautati va rog,pe internet ,STRIGATUL MUT si vedeti cat de neajutorat ,este un copil NEVINOVAT,pe care mama si doctorul il vor omori,il vor rupe de viu in bucati .Doar atat va rog ,sa va ganditi ,ca atunci cand incercati sa omorati un adult, acesta se poate apara,sau chiar fugi ,dar cand omorati un copil ,ce nici macar nu poate apara ,pedeapsa va fi cu atat mai mare ....

    5
    0

  • Eliza pe 21 Feb 2013, 14:02
    Nu e o solutie de dorit pentru nimeni

    Da, asa este, faci o crima cand faci un avort. Este foarte greu sa iei o astfel de decizie. Si eu sunt intr-o situatie disperata. Am nascut prin cezariana acum cateva luni, pt ca nu a fost posibila o nastere naturala din motive de sanatate, am avut numai probleme dupa operatie, practic a durat 3 luni pana s-a inchis, am fost redeschisa, recusuta, ce mai, un chin. Bateam in fiecare zi drumurile spitalului pentru pansat si dezinfectat si pierdeam ore intregi asteptand medicul, timp in care gaseam diverse solutii pt a-mi lasa bebelusul cu cineva si il privam si de hrana la timp. Tot acelasi medic care m-a urmarit intimpul sarcinii si mi-a facut cezariana, dupa ce s-a inchis cat de cat operatia mi-a prescris o metoda contraceptiva ineficienta, cu spermicide, fara sa ma avertizeze ca metoda are o rata mare de esec, mai ales ca o noua sarcina ar fi fost contraindicata avand in vedere problemele cu cezariana. Astfel, am ramas insarcinata la 2 luni dupa inchiderea operatiei. As putea risca sa duc sarcina pana la capat, dar sincer imi este f teama, mai ales ca am trecut printr-o refacere atat de grea. Nu mai pun in discutie ca nu avem o locuinta, sotul nu are un serviciu sigur, iar eu risc sa imi pierd locul de munca pt ca angajatorul nu este dispus sa ma mai astepte prea mult. Practic sunt intr-o situatie disperata ... Nu am vrut sa ajung aici, dar si medicul meu si-a adus "contributia" la asta ...

    1
    0

  • cristina pe 21 Feb 2013, 12:33
    scurgeri maronii

    buna.acum 24 de zile am fost nevoita sa fac intrerupere de sarcina.in primele doua saptamani am crezut ca ea normal sa ai scurgeri pt ca se curata uterul,dar deja sunt 24 zile si mi se pare mult.tin sa mentionez ca am luat tratamentul de dupa chiuretaj,iar la 10 zile am fost la control si acum iau un alt tratament-de pe 13 pana pe 22-.doctora mi-a spus ca am si o infectie la ovarul drept si ca am uter fibromatos.oare asta sa fie cauza acestor scurgeri maronii si dense ca smantana??????va rog sa imi raspindeti pe Email.va multumesc

    3
    3

  • maria pe 13 Feb 2013, 13:28
    chiuretaj

    DA chiuretajul este un pacat atunci cand nu exista probleme medicale si este facut la cerere DAR nu noi oamenii tb sa judecam celelalte femei pt asta. fiecare sa-si vada de treburile lui. site-ul era pt alte probleme nu sa dezbaem cine este sau nu criminal. CEL FARA DE PACAT SA ARUNCE PRIMUL CU PIATRA

    8
    4

  • alexandra pe 22 Ian 2013, 21:02
    avort

    in urma cu doua zile am facut un ciuretaj...am ajuns acasa,,nu am probleme cu burta iar de sangerat sangerez foarte putin.. marea mea problema e ca ma dor muschii de la picioate de ma genunchi in sus nu pot sa merg..astept raspuns

    10
    2

  • Andreea pe 19 Ian 2013, 05:34
    asa ceva...

    am facut un avort acum 5 zile, de 3 zile am o secretie urat urat mirositoare, trebuie sa ma spal din 2 in 2 ore maximm! si o durere ingrozitoare de burta, uneori nu pot sa merg... de la ce o fi? deci, eu nuu mai pot sa dorm de dureri si de miross! asa ceva nu am patit...nu vreau sa ma judece nimeni pt avort (decat sa-l fac si sa-l chinui, asa cum m-au chinuit ai mei fiind despartiti, si fara bani, si chinuita, si luand viatza in piept singura impreuna cu frati mei, mai bine asa...) am 22 de ani si baiatul este iubitul meu, nu si-a dorit un copil el inca este la facultatee si parintii lui s-ar supara f tare ..da-ti-mi un raspuns cu aceea secretie ce sa fac( sange mi-a curs prima zi foarte putin)

    16
    0

  • Amy pe 18 Ian 2013, 14:27
    dureri abdominale

    Buna ziua!am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!acum un an jumate am facut si eu pacatul de a intrerupe sarcina din anumite motive,de atunci am dureri abdominal dar si pe timpul actului sexuale...din ce cauza sunt aceste dureri si ce pot face?!va multumesc

    18
    2

  • raluca pe 12 Ian 2013, 21:52
    stare psihica

    buna.am 17 ani..si acum 4 zile am facut intrerupere.Simt ca innebunesc psihic ..ca numai rezist..ce as putea face ca sa pot trece mai usor..peste?Stiu ca nu voi uita niciodata acest lucru..iar pe micut nu l-am putut pastra pentru ca mama m-ar fi dat afara din casa..nu aveam unde sa ma duc.De asemenea astazi,dupa a 4 a zi mi-au venit problemele.Oare e ceva de rau?Multumesc.

    3
    0

  • luana pe 8 Dec 2012, 20:02
    nestiinta

    eu cred ca nimeni nu are dreptul sa judece nici o persoana care recurge la avort. nimeni nu stie care sunt problemele persoanei respective si care sunt cauzele care au determinat luarea unei asemenea decizii. eu tocmai am suferit un avort spontan, desi imi doresc enorm de mult un copil. am avut niste probleme de sanatate, am luat, la sfatul medicului ginecolog antibiotice( acesta nu stia inca ca sunt insarcinata. sarcina era mica-23 ziel). in plus eu suntRh-, iar sotul mei e Rh+ pozitiv si noi nu am stiut lucrul asta pana acum. De abia acum am facut o injectie cu imunoglobuline. sper sa-mi revin repede si sa urmeze o sarcina sanatoasa.

    9
    2

  • fghhjj pe 24 Nov 2012, 00:52
    avort

    fetelor...io cred k nu e bn sa faceti avort...io am facut unul akm 9luni...si nu pot sa trec asa repede peste asa..ma gandesc tot timpul la copilul nevinovat care l-am omorat...akm imi doresc din tot sufletul un copil sper sa vina cat de curand...nu as mai face nikiodata un avort...ganditi-va fffff bn inainte sa apelati la aceasta metoda

    3
    2

  • cami pe 20 Nov 2012, 11:47
    nu ma spuneti cuvantu criminale

    am 29 de ani si sunt la prima sarcina ,,,, sunt insarcinata in 5 saptamani si sunt nevoita sa fac avort ,,,asta pt a nu face un copil handicapat ,,,, deoarece ne stiind ca sunt insarcinata desi aveam 2 saptamani am facut infiltrati in coloana folosint niste substante destul de periculoase,,,, niste nenorocoti de doctori care nu siau dat seama de astest lucru ...sunt cu moralu la pamant ,,,este prima sarcina mi-am dorito nespus de mult si acum sunt in ipasu ca zic ca mias asuma orce risc numai pt a duce acesta sarcina pana la bun sfarsit.... dar ma mai gandesc ca dupa o sal chinui si pe el si pe mine :( doctorita mia garantat 100%ca sarcina va fiii cu probleme mari spunandui substantele care au fost injectate in mine,,,, in cazul asta i-mi vine sa mor odata cu el

    3
    1

  • f30 pe 19 Nov 2012, 11:56
    avortul

    Indiferent ca e vorba de un embrion sau un fat deja dezvoltat,avortul este unul din cele mai groaznice lucruri pe care le poate face o femeie.Iresponsabilitatea si neglijenta femeilor creste de la an la an.Cum sa spui ca nu e adevarat faptul ca "unde mananca o gura mai mananca si alta?"daca ai bani de avort ,inseamna ca ai putut sa faci un efort pentru a scapa de "problema "asta. Esti o criminala legala!Sa umblati in fustite scurte si sa va regulati inconstiente de tot e usor nu?dar sa cresteti un copil e greu!O sa ardeti in iad si o sa fiti traumatizate toata viata pentru fapta voastra!

    3
    8

  • Paul pe 18 Nov 2012, 02:38
    Iti place avortul?

    Daca ai facut avort din proprie initiativa, sper sa iti gasesti moartea in acelasi fel in care si-a gasit-o copilul tau nenascut. Bestie ce esti. Sper sa mori in chinuri groaznice! Esti o criminala daca ai fost de acord cu asa ceva.

    7
    23

  • mihaela pe 31 Oct 2012, 08:23
    scurgere maro

    buna,ma numesc mihaela,sunt insarcinata,am 5 saptamani,de ieri a inceput sa-mi curga un lichid maro,nu foarte mult,ce inseamna?nu e de rau,nu?as dori cat mai repede un raspuns.va multumesc frumos

    4
    20

  • maria pe 25 Oct 2012, 17:43
    avort

    buna in urma cu o saptamana am facut un avort, sangerari am avut dar putine in prima zi iar dupa 5 zile au inceput din nou acum mai abundente , cu cheaguri de sange si crampe abdominale, nu am avut febra sau alte semne de infectie , sunt normale sangerarile???

    13
    8

  • mada pe 24 Oct 2012, 18:09
    buna

    Cred ca SUNT INSARCINATA am facut doua teste si au iesit pozitive si cred ca am 4 saptamani sunt la facultate nu stiu ce sa fac nu pot pastra copilul desii vreau o sa ma omoare ai mei si imi e frica sa fac un avort !!!!ce sa fac ...

    36
    1

  • anisia pe 22 Oct 2012, 16:46
    menstruatia dupa avort

    Buna, am facut avort pe 16 sept 2012 s inca nu mi-a venit mnstruatia. La cat este normal sa vina, mentionez ca nu am niciun simptom car ar veni. Aveam o menstruatie regulta la 28 de zile. Imi este f teama de complicati, s nu sunt nici in tara, va rag dati-mi un raspuns

    16
    6

  • enda pe 16 Oct 2012, 19:12
    Sfat va rog-AVORT

    buna seara, am facut un avort acum 5 zile adica joi, a doua zi m-am simtit bine si nu am avut nici sangerari iar sambata seara am avut contact sexual. Ma poate afecta acest lucru? Nu am avut dureri in timpul actului. Am motive de ingrijorare daca azi am avut cateva scurgri maronii? ajutati-ma va rog cu un sfat sincer!

    26
    6

  • mirabela pe 22 Sep 2012, 02:33
    avort

    buna am si eu o intrb acum 3 sapt am fc un avort a fost fff uraat nu mai vr sa trc pri asa ceva niviodata!!dupa o sapt de la avort am fc dragoste u iubitu meu neprotejat dar nu sia dat drumu in mine,pot ramane insarcinata???????va roog muullt sa imi rasp:*

    22
    8

  • Cip pe 13 Sep 2012, 03:12
    Sunteti buni de sfaturi

    Multa lume vb ca iti omori copilul,ca unde manaca unul ,mananca si celalalt,dar daca e ceva rau sau nu ai ce sa-i dai,nici unul din cei ce comenteaza aiurea nu vin sa te intrebe daca ai ce sa mananci.,sau dca ti-e greu.atunci toti se ascund si mai fac si pe grozavii.sunt satul de oameni de astia.

    13
    8

  • anonim pe 31 Aug 2012, 11:28
    chiuretaj nu inseamna a fi o criminala

    daca faci un chiuretaj nu inseamna ca esti o criminala,eu am facut chiuretaj pt ca m i s a oprit sarcina din evolutie,mi am dorit f mult acest copil,nu mai scriti fara sa cunoasteti fiecare caz in parte

    15
    3

  • Bianca pe 4 Aug 2012, 10:23
    Criminale..

    Nu va dati seama ca va omorati copiii care nu au nici o vina...?

    10
    9

  • alexandra pe 12 Iul 2012, 19:18
    dureri

    am facut un chiuretaj acum 4 zile....nu am avut dureri si sangerari doar in ziua chiuetajului,dar azi m-au luat niste dureri ca si crampele...destul de puternice,si am sangerari cam ca si la ciclu...se poate sa fie vb de o infectie?mentionez ca iau si antibiotice

    13
    8

  • elena pe 18 Iun 2012, 00:29
    avort

    am si eu o problema,pe data de 30 aprilie am facut un chirotaj,nu am avut probleme dar doamna ginecolog mia zis ca atunci cand imi vine menstruatia din prima zi sa iau sa iau anticonceptionale pentru ami se regla menstruatia,am luat dar am observat ca imi curge un lichid maro chiar de cand am inceput sa le iau,nu miroase dar ma ingrijoreaza pt ca nu stiu ce inseamna.am mai luat anticonceptionale dar nu am avut aceasta scurgere.

    17
    5

  • A pe 11 Iun 2012, 09:47
    avort

    Este normal ca dupa avort burtica sa fie tot maricica,ca inaintea avortului?

    20
    14

  • alexa pe 3 Iun 2012, 10:25
    prima menstruatie dupa chiuretaj

    am si eu o mica nelamurire ba chiar ingrijorare!pe data de 25 aprilie am am facut un chiuretaj(aveam 8 saptamani)iar timp de 10 zile am avut usoare sangerari.Vazand k nu se mai opreste am luat timp de 5 zile ergomet,kte o fiola pe zi dupa care mi.a trecut!Pe data de 30 mai mi.a venit prima menstruatie iar intrebarea mea este:este normal sa.mi curga mult mai mult decat la o menstruatie normala?Ma poate tine mai mult decat de obicei?sa fie oare de la anticonceptionalele pe care abea le.am inceput?(nu am luat niciodata anticonceptionale)va multumesc:(

    10
    6

  • ana pe 21 Mai 2012, 09:16
    avort

    buna am si eu o imtrebare acum 13 zile am facut un avort aveam 7 saptamani am avut sangerare in prima zi dupa aceea nu azi m-am trezit si sangerez putin si este un maro inchis este normal? sunt foarte speriata ar trebui sa ma duc la medic?

    12
    6

  • andra pe 30 Apr 2012, 23:48
    ce sa fac?

    Acum 40 de zile am facut o intrerupere de sarcina, aveam 7 saptamani, pe parcursul acestor 40 de zile am tot avut sangerari dar nu abundente, eu acum ma aflu intr-o tara musulmana, am fost la doctor, doctorul mi-a spus ca mi-ar fi ramas o bucatica in interior, ideea e ca aici ei nu pot face procedeul de curatare este ilegal,singurele simptome care le am sunt ceva ameteli si dureri de cap.Aceste reziduri din interior se pot elimina cu timpul fara a ma afecta sau am urgenta nevoie de o noua interventie chirurgicala???Astept raspuns, va rog!

    17
    7

  • dana pe 25 Apr 2012, 09:24
    avort

    amomare problema ,am facut dragoste in a 6 a zi dupa avort ,se poate sa fi ramas din nou insarcinat?

    28
    12

  • cristina pe 9 Apr 2012, 19:11
    avort

    am facut acum 2 saptamani o intrerupere de sarcina si tot de atunci am sangerat aproape zilnic iar azi am inceput sa sangerez mai mult ca la menstruatia normala....e posibil sa am menstruatie atat de repede, intrun timp atat de scurt? specific ca nu mi s-a dat nici-un tratament, nimic! intrebarea mea este: e cazul sa ma ingrijorez? e cazul sa merg urgent la medic? va rog astept rapuns cat mai urgent! specific ca azi m-au incercat si usoare dureri abdominale!

    4
    12

  • ela pe 22 Mar 2012, 23:52
    peste cat tipm pot sa raman gravida dupa avort spontan

    buna seara;acum cateva zile am suferit un avort spontan avea 10 saptamani de sarcina si nu a mai batut inima in copilas si luni pe 19 martie sa produs avortul acasa si marti am fost la doctorul meu si ma curatat;credetima fetelor simt ca inebunesc de durerea sufleteasca pe care o am,nu trece cred ca nici 5 minute sa nu ma gandesc la bebele meu si de ce tocmai mie mi sa intamplat asta tinand cont ca mai am 4 copii si pt ei incerc sa nu cad in depresie dar VREA SA STIU IN CAT TIMP POT FACE DRAGOSTE SA RAMAN DIN NOU GRAVIDA CA DOAR ASA IMI VOI PUTEA VINDECA SUFLETUL astept raspunsul vostru va multumesc

    11
    8
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod