5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre virusul papiloma uman

Odată contactat, virusul papiloma uman sau HPV se reactivează când imunitatea este slabă.

Odată contactat, virusul papiloma uman sau HPV se reactivează când imunitatea este slabă.

 

Virusul Papiloma Uman - HPV este vinovat de apariţia negilor genitali. 100 de variante ale virusului infectează atât bărbaţii, cât şi femeile ireversibil. Dintre acestea mai mult de 40 pot infecta tractul genital şi anusul şi pot cauza negi genitali (condiloame). Trebuie să cunoşti câteva informaţii esenţiale despre acest virus.



1. Infecţia cu HPV este considerată drept cea mai întâlnită boală cu transmitere sexuală şi se estimează că 75% dintre persoanele active sexual au fost infectate cu HPV la un moment dat în viaţă.

2. Simptomele nu apar imediat ci după 2 luni sau chiar mai mult, timp în care persoana infectată e contagioasă. Celulele infectate cu virus se modifică şi se înmulţesc până devin vizibile sub formă de negi.
În zonă pot să apară mâncărimi, durere şi secreţii la ambele sexe.

3. Infecţia cu HPV poate fi diagnostică efectuandu-se testul Papanicolau (constă în recoltarea de secreţie vaginale şi din colul uterin care apoi se trimit unui laborator specializat).

4. Virusul nu se poate elimina din organism. Medicul ginecolog îţi va prescrie tratamentul potrivit.

5. Prevenirea infectării cu HPV poate fi facută prin vaccinare.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • giusy pe 17 Mai 2011, 21:20
    urgentza - hpv

    As dori sa stiu daca am facut dragoste cu un barbat casatorit a carui sotie are HPV, pap-test: CN2, pot fi infectata de acest virus si cum se manifesta.Mentzionez ca sunt operata, histerectomie totala+anexectomie totala.Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod