11 motive pentru care îţi întârzie menstruaţia

Ţi-a întârziat menstruaţia? Dacă ai o viată sexuală activă care e primul lucru la care te gândeşti? Că eşti însărcinată, nu-i aşa? Este posibil, însă mai există şi alte motive care pot să explice absenţa menstruaţiei. Află care sunt acestea!

Ţi-a întârziat menstruaţia? Dacă ai o viată sexuală activă care e primul lucru la care te gândeşti? Că eşti însărcinată, nu-i aşa? Este posibil, însă mai există şi alte motive care pot să explice absenţa menstruaţiei. Află care sunt acestea!

 

Absenţa ciclului menstrual mai poartă numele de amenoree. Trebuie să reţii că există două feluri de amenoree: primară - situaţie în care până la vârsta de 16 ani nu a existat niciun ciclu menstrual şi secundară - când nu există cicluri menstruale timp de 3 - 6 luni, după ce au existat cicluri normale.

Ştim că sunt foarte mulţi factori care pot determina tulburări ale ciclului menstrual, însa specialiştii susţin că de cele mai multe ori întârzierea menstruaţiei poate să fie cauzată de:

 

1. O sarcină

În cazul în care au avut contacte sexuale neprotejate şi ai constatat o întârziere mare a menstruaţiei este posibil să fii însărcinată. Medicii susţin că sarcina este cea mai frecventă cauză a amenoreei.

 

2. Anticoncepţionale

Dacă ai încetat să iei anticoncepţionale este foarte posibil să te confrunţi cu o absenţă a menstruaţiei următoarele 3-6 luni.

 

3. Alăptatul

Există cazuri în care ovulaţia revine, însă menstruaţia poate să întârzie, în funcţie de organismul fiecăreia.

 

4. Unele medicamente

Antidepresivele, antipsihoticele, medicamentele folosite în chimioterapie şi corticosteroizii orali pot să influenţeze ciclul menstrual.

 

5. Menopauza prematură

Este vorba despre menopauza care apare înainte de împlinirea vârstei de 40 de ani.

 

6. Pierderea excesivă în greutate

Întrerupe multe funcţii hormonale în organism care cauzează absenţa menstruaţiei.

 

7. Tumori ovariene

 

8. Tulburările de alimentaţie

Anorexia sau bulimia generează probleme la nivel hormonal care pot să deregleze ciclul menstrual.

 

9. Tulburări hormonale

De exemplu, sindromul ovarului polichistic poate să influenţeze menstruaţia. Sindromul ovarelor polichistice (polycystic ovarian syndrome - PCOS), cunoscut şi ca "boala ovarelor de porţelan" sau sindromul Stein Leventhal, este foarte răspândit în rândul populaţiei feminine, întâlnindu-se la 6% dintre femeile de vârstă fertilă, aflăm de la medicul ginecolog Teodora Dragu.

 

10. Efort fizic intens sau sport de perfoamanţă

Femeile care fac balet, alergări pe distanţe lungi sau gimnastică se pot confrunta adesea cu perioade fără menstruaţie.

 

11. Stres

Stresul poate să influenţeze activitatea hipotalamusului care controlează hormonii implicaţi în reglarea menstruaţiei. Rezultatul: menstruaţia absentă.
 
Nu ignora aceste tulburări ale menstruaţiei! Este recomandat să consulţi un medic ginecolog care în urma anamnezei şi a examenului ginecologic poate să te sfătuiască, să îţi recomanda eventual un tratament după o diagnosticare corectă a problemei cu care te confrunţi. Învinge-ţi teama şi jena de a merge la ginecolog! Sunt probleme cu care se poate confrunta fiecare femeie şi care necesită părerea medicului ginecolog, de aceea este indicat să mergi măcar o dată pe an la o consultaţie de rutină. 

 

Comentariile 51-90 din 90

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 24 Ian 2013, 22:35
    Nu stiu ce se intampla

    Buna, tin sa va anunt ca de ceva timp, mai exact 3 saptamani nu mia venit menstruatia, am scurgeri vaginale albe, maronii si am niste crampe abdominale din candin cand dar nu as putea spune chiar abdominale sunt in partea de jos mai degraba un fel de dureri de ovare. am avut un contact sexual ne protejat nu am pofte, nu am greturi, nu am ameteli, nu am nimic din simptomele unei sarcini, doar intarzierea menstruatiei:) ma puteti ajuta cu un sfat? multumesc frumos

    23
    5

  • anka pe 16 Ian 2013, 13:02
    testul Beta HCG

    fa-ti testul Beta HCG din sange. sigur iti va spune daca esti gravida.

    47
    8

  • vali pe 8 Ian 2013, 12:14
    ciclu menstrual inarziat

    mi-a intarziat 11 zile..am facut un test ieri si a iesit negativ...am dureri de spate de o sapt....ma poate ajuta cineva!??nu am nici un semn de sarcine..

    28
    13

  • sorina stefan pe 4 Ian 2013, 18:58
    imi intirziie ciclul menstrual de 10 zile am facut 3 teste si au esit negative inca mai alaptez am nascut acum 6 luni

    imi intirziie ciclul de 10 zile am facut 3 teste de sarcina si au esit negative inca mai alaptez am nascut acum 6 luni

    26
    10

  • Victoria pe 25 Dec 2012, 21:28
    Sunt oare insarcinata?

    Luna aceasta mi-a intirziat ciclu cu 12 zile,am avut contacte sexuale neprotejate fiindca imi doresc foarte mult un copil.Am facut citeva teste de sarcina si mi-au esit negative,acum dupa 12 zile de intirziere am ciclu insa nu este atit de intensiv ca de obicei...Va rog mult sa-mi dati un sfat.Sa fie oare o raceala sau dereglari hormonale?Multumesc mult

    6
    1

  • Nicoleta pe 21 Dec 2012, 18:37
    intarzierea menstrautiei

    Buna!sunt ingrijorata,mi'a intarziat menstruatia 11zile,am avut contacte protejate,sunt tare speriata deoarece nu mi'a intarziat niciodata atat,tin sa spun ca am slabit mult,si stres destul de mult,nu am greturi sau varsaturi ,un sfat please :o3,

    14
    8

  • elena pe 4 Dec 2012, 17:32
    intarzierea menstruatiei

    am probleme cu ciclul de vreo 3 ani,nu stiu de ce,imi vine o data la 3 luni,am fost la medic mi-am facut analizele sant toate bune. ,ma simpt foarte imbalonata,peste 2 luni fac 40 ani,oare sa fie asta broblema?multumesc!

    17
    3

  • Ramona pe 3 Dec 2012, 13:39
    intarzierea ciclului menstrual

    Buna ziua!Sunt tare ingrijorata deoarece trebuia sa imi vina ciclul menstrual luna trecuta in 22 noiembrie!Mi-a intarziat deja 11 zile!Imi doresc o sarcina dar problema este ca eu am luat anticonceptionale (Novynette)timp de 3 ani bine mai faceam pauze asa cate 1 luna dar ciclul imi era regulat acuma le-am lasat de tot!oare se poate sa imi intarzie din cauza anticonceptionalelor?si tin sa va mai anunt ca, contactele sexuale au fost neprotejate de cand am lasat anticonceptionalele.Mi-am facut deja cam 6 teste toate negative!nu stiu ce sa fac !!!Va rog ajutatima cu un sfat.Va multumesc

    17
    9

  • dumitrita lacatus pe 1 Dec 2012, 13:52
    ciclul menstrual

    buna am fost pe ciclu in luna octombrie si trebuia sa fiu si in luna noiembrie in 28 si mia intarziat cilul 4 zile ma puteti ajuta?

    19
    5

  • Marina pe 28 Nov 2012, 15:09
    probleme....

    imi intirzie menstruatia deja a 8 zi.trebuia sa mi se inceapa pe 20 dar nis in prezent nu il am.am avut relatii sexuale dar nu sunt insarcinata am facut un test sh a iesit negativ. pina acuma imi mergea regulat dar nu stiu care e cauza ca acuma nu mi sa inceput. datimi un sfat va rog.ms

    10
    3

  • mariana pe 26 Nov 2012, 15:58
    probleme menstruale

    Buna.am 15 ani .am avut ultimul contact sexual inainte cu 8 2ile.nu mia venit menstruatia .trebuia sami vina acum 3 2ile. desi neam protejat...am greturi.ameteli.nu stiu mie teama ca sunt insarcinata..ce pot face..

    9
    15

  • mariana pe 26 Nov 2012, 15:58
    probleme menstruale

    Buna.am 15 ani .am avut ultimul contact sexual inainte cu 8 2ile.nu mia venit menstruatia .trebuia sami vina acum 3 2ile. desi neam protejat...am greturi.ameteli.nu stiu mie teama ca sunt insarcinata..ce pot face..

    6
    7

  • alexandra pe 23 Oct 2012, 10:43
    Inatrzierea menstruatiei

    am o viata sexuala activa...dar nu sa terminat in mine..luna trecuta mi.a venit menstruatia dar imi curgea negru si ma tinut cam 2 saptamani...si luna asta nu mi-a venit dar am dureri menstruale..am fost plecata in strainatate..oare ca am schimbat aerul de asta mi.a intarziat?.ce trebuie sa fac?va rog nu ingnorati mesajul meu!!multumesc anticipat!!!

    20
    8

  • mihaela pe 23 Oct 2012, 09:32
    buna

    si eu am o problema am schimbat tara si in urma nu am avut contact sexual 2 luni iar acum am de cand am venit inapoi in alata tara si mi-a intarziat cm de 7 zile mi sau intarit sanii ma doare spatele un pic dar nu styu ce sa fac ....

    16
    7

  • Mirela pe 7 Oct 2012, 15:05
    dereglari

    Buna am 15 ani si pe data de 22 iulie am avut un asa zis raport sexual dar fara ejaculare mai mult a fost un petting "joc sexual" dar poate a avut lichid seminal pe deget cand la introdus . Alta ar fi problema mi-a venit CM pe 11 August perfect normal la 29 zile , pe 8 Septembrie iar mia venit perfect si cantitatea si culoare , dar acum in octombrie trebuia sa imi vina pe 6, am ciclul foarte regulat dar nu a venit care ar putea fi cauza???

    10
    4

  • mihaela ciochina pe 17 Sep 2012, 21:01
    intarzierea menstruatiei

    sunt ingrijorata deoarece nu stiu din ce motiv intarziede6 zile menstruatia.am avut bufeuri transpiratii durere de cap tulburari de vedere.astept urgent un sfat.va rog iau de 5 ani anticuagulante

    15
    8

  • Deizyca pe 6 Sep 2012, 12:22
    intarzierea menstruatiei

    De 3 luni nu am relati sexuale si dupa 1 luna menstruatia sa dereglat,acum si la 1 saptamana de intarziere am.prima era foarte regulat,poate cineva sa imi spuna daca lipsa vetii sexuale deregleaza menstruatia,

    6
    8

  • Dana pe 5 Sep 2012, 00:38
    Intarzie de 3 luni

    Hei, am 17 ani si de 3 luni nu imi mai vine menstruatia...acum 4 luni am fost la ginecolog si mi-a spus ca totul e ok, nu as avea nici o problema si ca e normal ca pana la 18 ani sa nu se regleze..dar ce-i drept am intrat putin in panica pt ca e prima data cand intarzie asa de mult..tin sa specific ca nu am inca viata sexuala..deci e putin cam ciudat ca intarzie asa mult..daca vi se intampla si voua va rog sa-mi raspundeti.

    14
    5

  • mariana pe 30 Iul 2012, 12:18
    intarzierea menstruatiei

    ma confrunt si eu cu o intarziere menstrula de aproape 7 luni d zile desi am mers la doctor ginecolog mia prescris o reteta tot intarzie sa apara...sunt casatorita si am o relatie sexuala activa...prima data am crezut ks insarcinata dar nu sa intamplat desi iimi doream ..este f rau sa nu ai ciclu menstrual....

    12
    6

  • claudia pe 27 Iul 2012, 14:12
    intrzierea ciclului

    Mi-a intarziat ciclu 5zile si ma simt foarte rau,si am facut 2 teste si miau iesit negative.oare ce sa am ca in urma cu cateva luni am pierdut o sarcina de gemenii.

    13
    7

  • Andreea pe 14 Iul 2012, 17:17
    menstruatie intarziata

    Buna ziua! Ma confrunt si eu cu intarzierea menstruatiei, insa nu e vorba despre o sarcina. Au trecut deja 9 zile de cand trebuia sa imi vina...am avut sesiunea de curand..stresul acesteia poate fi o cauza? Multumesc!

    16
    12

  • CRISTINA pe 2 Iul 2012, 21:57
    continuare

    Am uitat sa mentionez ca diacnosticul dr.a fost amenoree secundara si mi-a dat duphaston pentru 10 zile,2comprimate/zi,timp in care daca nu sunt insarcinata ar trebuie sa vina mens.daca nu vine s-ar putea sa fiu,dar totusi de ce nu iese la test.Am citit ca hcg-ul este depistat la maxim 2 saptamani de la fecundare.

    5
    3

  • cristina pe 2 Iul 2012, 21:51
    Intarziere 7 zile!

    Buna seara! Ma confrut cu o problema de genul acesta de 7 zile,mi-a intarziat menstruatia iar toate testele pe care le-am facut si dimineata si in timpul zilei au iesit negative.Semnele unei sarcini nu sunt decat lipsa menstruatiei si intarirea sanilor.(acelasi knd se pregateste de mens.)Azi am hotarat sa merg la doctor care m-a consultat si mi-a facut si el un test ccare a iesit negativ.Dupa aceea am facut si o intravaginala unde mi-a descoperit un chist pe ovarul stang.Eu ma tot gandesc sa nu fie o sarcina extrauterina.Mai sunt mici dureri de spate si inghinal in partea stanga..Daca ati avut astfel de probleme va astept cu sfaturi.MS

    5
    0

  • buburuza24 pe 10 Mai 2012, 15:29
    probleme

    buna fetelor am si eu o problema nu am ciclul regulat si uite asa ma chinui numai prin spitale si nu mai dau de urma....mai am si disfunctii hormonlale adica sufer cu glanda teroida si nu am cilcul regulat sint intirierii tare mari cu lunele mai are cineva asa probleme?spunetimi si mie

    10
    3

  • cristina pe 17 Mar 2012, 19:24
    intarzirea menstruatiei

    e posibil sa intarzie manstruatia de la ceaiul de naprazic ca trebui sa-mi vina de 5 zile?

    7
    0

  • Scoobydii pe 21 Feb 2012, 12:41
    menstruatie

    Buna fetelor,am si eu o problema in legatura cu mentruatia. Luna aceasta, pe 22 februarie se fac 2 saptamani de cand nu mi-a venit ciclul. Imi este putin frica deoarece nu mi s-a intamplat niciodata sa intarzie atat de mult. Tin sa va spun ca am avut contacte sexuale, dar toate protejate. Nu s-a rupt prezervativul, nu s-a intamplat nimic. Am facut 4 teste de sarcina la interval de 2 zile fiecare, toate dimineata, toate negative. Simptomele inainte de menstruatie exista: sani umflati,durerosi, durere abdominala, in special in partea stanga. Care ar putea fi cauzele pentru care menstruatia intarzie atat de mult? Va rog frumos sa ma ajutati! Va multumesc mult. Am 19 ani.

    16
    0

  • ella pe 30 Nov 2011, 22:22
    ???

    eu de 4 luni nu am avut contact sexual...luna trecuta mi-a intarziat 5 zile,iar acum trebuia sa-mi vina pe 25 si nu stiu ce sa fac...ce-i drept in ultima perioada am fost foarte stresata:( oare stresul sa fie cauza?

    18
    13

  • elena pe 31 Oct 2011, 21:48
    intarzierea menstruatiei

    am implinit varsta de 41 de ani,mia intarziat menstruatia 18 zile trebuia sa-mi vina in 12 octombrie,nu mi sa intamplat pana acum e pentru prima data.am facut un test de sarcina si e ok.va rog dati-mi un sfat. Astept raspuns cat mai urgent.

    18
    10

  • ionica pe 17 Oct 2011, 12:31
    intarzierea menstruatiei

    trebuia sa-mi vina menstruatia pe 10....nu am avut crampe abdominale.dar am sanii tari si ma dor...mi-am facut test si a iesit negativ......ajutati.ma va rog.....

    26
    3

  • rodika pe 31 Aug 2011, 01:17
    ........

    buna ma numesc Rodika am 22 ani,si imi fac griji ca nustiu de ce nu am menstruatie luna asta!eu miam skimbat traiul in alta tara si aproape 2 luni nu am avut luna trecuta mi s inceput dar luna asta iar nu ce poate fi?la medik nu ma pot duce!ajutatima va rog!!relatii sex nu am de 3 luni!dar miam facut si un test de sarcna si era negativ!dar la mine e marit ovarul drept sa fie de la asta oare???astept ras.mersi mult!!

    18
    0

  • anca pe 22 Iul 2011, 13:45
    lipsa menstruatiei

    buna! am si eu o mare problema.. nu am mai avut menstruatie de 1 an de zile.. asta dupa ce in decursul acestui an am pierdut 15 kg... analizele imi sunt bune. am fost la medicul endocrinolog si totul a iesit bine si acolo. am sa incerc sa beau ceai de zmeur deoarece o prietena a avut aceeasi problema si s-a rezolvat cu ajutorul acestuia. nu stiu ce sa fac...

    7
    2

  • cristina pe 5 Iul 2011, 15:00
    intarzierea menstruatiei

    buna ziua,ma numesc cristina si am 22 , luna trecuta mi-a intarziat 13 zile dar in final mi-a venit..luna asta m-ai intarziat 15 zile dar nu mi-a venit nici in momentul de fata?un sfat? astept rasunsul dv

    12
    4

  • angela pe 30 Mai 2011, 14:31
    probleme menstruale

    am donat sange pe 20 mai 2011 si trebuia sa-mi vina pe 27,dar vad ca imi intarzie?contact sexual nu am avut de 5 luni,e posibil sa raman gravida ,sunt agitata

    16
    5

  • mihaelaxgirl pe 25 Mai 2011, 20:57
    mi/a intarziat menstruatia

    mi/a intarziat menstruatia 11 zile....trebuia sa imi vina pe 13..dar inca nu mi/a venit...mi/am facut si un test..dar nimik...e negativ..sa aiba oare legatura faptul ca pe 6 mai am donat sange?va rog...ast un raspuns...multumesc

    8
    0

  • mihaelaxgirl pe 25 Mai 2011, 20:57
    mi/a intarziat menstruatia

    mi/a intarziat menstruatia 11 zile....trebuia sa imi vina pe 13..dar inca nu mi/a venit...mi/am facut si un test..dar nimik...e negativ..sa aiba oare legatura faptul ca pe 6 mai am donat sange?va rog...ast un raspuns...multumesc

    3
    0

  • adelina pe 4 Feb 2011, 16:50
    intarzierea menstruatiei

    3 ani am luat anticonceptionale logest,de de 5 luni leam intrerupt,mia venit mensruatia normal timp de 3 luni iar acum de 2 luni si o sapt nu mia mai venit...insarcinata nu sunt ca am facut test...plus ca miau aparut cosuri pe fata,piept si spate...ce pot sa fac?din ce cauza am aceste probleme?va rog sa imi raspundeti...

    5
    7

  • nedelearralu pe 30 Ian 2011, 20:54
    :(

    hey.:*..am si eo nevoie de un sfat.. mi'a intarziat..vro 11 zile:D:d..:(:(:(..am faqut si 2 teste kre au iesit negative...nu inteleg ce se intampla...

    2
    5

  • laninia pe 6 Ian 2011, 21:06
    intarzierea menstratiei

    am viata sexuala activa,dar....sunt foarte speriata pentru ca trebuia sa am menstruatie dupa data de 10 decembrie si pana in prezent insa nu a venit.imi e foarte frica sa fac un test de sarcina deoarece ma sperie groaznic rezultatul...am nevoie de ajutor...in ultima perioada am fost racita si tind sa cred ca din aceasta cauza nu mi-a venit..va rog nu ignorati mesajul meu.multumesc

    7
    1

  • Mihaela pe 21 Dec 2010, 22:37
    Bine de știut!

    Este cunoscut ca drept mantia doamnei, un stimulent hormonal natural este vorba de ceaiul de crețișoară. Reglează atât menstra ca perioadă (28 de zile), flux dar și cheaguri de sânge nu vor mai fi prezente. O triadă excelentă este din crețișoară, urzică și mușețel.

    14
    4

  • Ana pe 21 Dec 2010, 11:32
    Probleme menstruale

    Interesant...si eu ma confrunt cu asemenea probleme,am 19 ani.Desi ultimul contact sexual a fost protejat,si nu cred in sarcina,inca intarzie de app 2 saptamani menstruatia. Vreau sa merg la un ginecolog fiindca nu e prima data cand se intampla.

    18
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod