Primul ajutor in cazul leziunilor oculare

Leziune oculara: Ochiul negru Asa numitul "ochi negru" este cauzat de sangerarea care are loc sub piele din jurul ochiului. Uneori ochiul vanat poate indica o leziune la nivelul craniului, daca a fost cauzat de o lovitura.

Daca de abicei ochiul vanat nu indica o problema serioasa, sangerarea care are loc in interiorul ochiului (hyphema) poate afecta vederea si corneea. In anumite cazuri poate duce si la o anormala crestere a tensiunii intraoculare (glaucom).

Autoingrijire:

  • Aplica un pachet rece sau un prosop cu gheata, apasand usor.
    Pune aceste pachete cat mai curand dupa accident pentru a reduce inflamarea si continua timp de 24 - 48 de ore;
  • Asigura-te ca suprafata ochiului nu prezinta pete de sange.

Mergi imediat la medic daca intampini probleme de vedere, ai dureri si daca ochiul sau nasul iti sangereaza.
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • izabela pe 6 Feb 2020, 14:52
    fiul meu mi-a bagat degetul in ochi

    acum o ora mia bagat degetul in ochi si vad o urma pe pilula ca si cum mia luat ceva de acolo si vad in ceata ma ustura, oare o sa imi treaca fara medicamnte? sau trebuie sa merg la un control? mentionez ca eu locuiesc in AUSTRIA.......

    0
    0

  • Muntean Rafael Valentin pe 26 Oct 2016, 17:12
    Deget in ochii

    M-am lovit ieri seara in ochii cand ma jucam cu prieteni Apoi prietenul meu mi-a bagat degetul in ochii,Ochiul mi s-a inrosit si am inceput sa vad in ceata,Astazi tot asa in ceata vad si ma ustura ochiul,Aveti vre-un sfat si pentru mine? Va Multumesc!

    0
    2

  • Dina pe 10 Aug 2015, 00:06
    Mia nimerit spirt medicinal de 96 procente in ochi am spalat bine cu apa dar tot ma frige ochiul, poate sa influenteze la vrdere?

    Mia nimerit spirt medicinal de 96 procente in ochi am spalat bine cu apa dar tot ma frige ochiul, poate sa influenteze la vrdere?

    1
    0

  • raluca pe 12 Ian 2014, 12:21
    Primul ajutor in cazul leziunilor oculare

    Cel mai bun dezinfectant pentru ochii este ceaiul de musetel . Eu m-am spalat de mai multe ori pe zi si am avut rezultate bune .

    0
    1

  • Alexandru Pantica pe 4 Ian 2014, 20:49
    VA rog ajutatima

    Eram afra si dadeam petarde e revelion avand manusi in mana,paoi m-a mancat ochiul si m-am scarpinat cu manusa .Ce sa fac simt de parca o geana a intrat in ochi dar nu-i nimic acolo si ma doare doar cand clipesc

    0
    4

  • adi pe 29 Mai 2012, 13:21
    obiect strain ochi drept.

    Buna ziua ma numesc Adi iar problema mea este faptul ca acum 4 zile mi-a intrat un corp strain in ochi chiar pe centru. am fost la urgente iar doctorul de acolo dupa mai multe incercari a reusit sa-mi scoata acel obiect dupa ce a folosit mai multe ace pt extractie. Mi-a dat doua tipuri de picaturi: corneregen si metecin. In priemele zile am avut disconfort total la ochiul in cauza(dreptul), mai ales ca nu suportam lumina, pansament nu prea am purtat deoarece ma incomoda la munk. Acum dupa 4 zile, nu ma mai ustura si nu mai simt nici o jena, insa cand fac exercitii pentru ochi sa citesc de la distanta, vad incetosat, fata de celelalt. Imi puteti spune va rog isi va reveni in timp, de la sine daca folosesc picaturile prescrie de mdeic, sau trebuie sa merg neaparat la un specialist oftalmolog, ceea ce este cam scump. Mail adys_ok(@yahoo.com) tlf 0761508055. Multumesc, va doresc sanatate

    19
    10

  • simona pe 15 Oct 2011, 07:52
    unghiuta in ochi

    I-am taiat unghiile bebelusului meu de patru luni si i-a intrat o unghiuta in ochi, ce sa fac?

    21
    3

  • macelinho pe 24 Iul 2011, 02:05
    astept un sfat.....

    De 2 saptamani si 2 zile am fost zgariat cu degetul de o persoana,mi-a bagat unghia in ochi, in momentul acela ma durut si am mers repede la baie si m-am spalat la ochi...am crezut ca e o simpla lovitura.... ma zena cand miscam ploapele si cand priveam atent un lucru, am iesit din casa si am constatat ca nu vad cum vedeam inainte...imi apareau dungi de culoare neagra o pata alba....dar nu mereu...a doua zi am mers la spitalul de urgenta sa vad daca e o problema grava....ma verificat un medic la un aparat ...a zis ca nu am nimic....mi-a zis sa mai astept sa vina un doctor specialist si sa ma consulte mai bine.....dupa ce ma vazut.... mi-a pus niste piaturi in ochi pt a ma verifica mai bine mi-a zis ca nu am nimic....si nu prezint nici o leziune.....a vrut sa imi prescrie niste antibiotice dar a zis ca nu e nevoie ca imi revin.....iar acum dupa 16 zile nu mi-am revenit deloc..sunt momente cand ma doare nu vad bine imi apare un punct alb...si linii negre..spuneti-mi ce sa fac?.....va multumesc.

    9
    2

  • NuNu pe 2 Ian 2009, 22:03
    Deget in ochi

    Pe mama a palito nepoata cu degetu in ochi cat dureaza vindecarea corneei?

    32
    8

  • adi pe 11 Iul 2008, 21:37
    ajutati-ma

    mamei ia cazut galeata cu var in ochi...iar doctorul nu are experienta si noi n-avem posibilitaea sa mergem la altul din oras..ce sa facem ? va mai vedea mama daca i sa spus ca are corneea arsa? va rg din suflet spuneti-mi...adresa mea e stoian.lee si sunt p yahoo messsenger

    17
    2

  • ionela.v. pe 18 Mai 2008, 17:47
    am si eu o problema la un ochi

    daca ma poate ajuta cineva cu un sfat la problema mea de trei saptamini nu mai vad cu un ochi am fost si la oftalmolog si nu stie exact ce am a spus sa fac un r m n ca ochiul nu are nimic mi-a facut si fundul de ochi si nu am nimic.pe mine ma si doare ochiul cu tot cu cap numai pot de durere mi-a dat sa iau pastile pina fac r m n (sermion si tanakan)pastile nu stiu ce sa mai fac.

    29
    8

  • Livia pe 12 Apr 2008, 14:12
    Si eu multumesc

    Mama mea a patit asa ceva cand o frunza de la o planta de apartament i-a fisurat corneea. E foarte dureros si ajuta mereu sa stii ce sa faci, mai ales ca primele idei nu sunt mereu si cele mai bune si pot face chiar mai mult rau decat bine.

    14
    5

  • eva florescu pe 10 Apr 2008, 12:05
    Primul ajutor in cazul leziunilor oculare

    Ma bucur ca pot sa invat lucruri noi din articolele d-voastra. Sunt lucruri pe care nu ai de unde sa le stii dar asa mai invatam. Bine gandit, multumesc

    26
    9

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod