Durerile in piept: primul ajutor

Cauzele durerilor in piept sunt variate, putand fi determinate de probleme minore: indigestie sau stres, sau de serioare afectiuni medicale: atac de inima sau embolism pulmonar.
Cauzele specifice ale durerile in piept adesea sunt greu de interpretat, motiv pentru care iti oferim cateva informatii care sa te ajute sa iti dai seama cat de grave sunt durerile in piept, si cand necesita controlul medical de urgenta.  


Durerile in piept: Atac de inima


Atacul de inima apare cand artera, care furnireaza oxigen la muschii inimii, se blocheaza. In general, un atac de inima, cauzeaza dureri in piept care inceteaza dupa cel mult de 15 nimute.

Atacul de inima poate fi si o afectiune asimptomanica, insa de cele mai multe ori persoanele afectate prezinta simptome ingrijoratoare cu ore, zile sau saptamani inainte.

Primul simptom in cazul atacului de inima este durerea in piept repetata, dar ameliorata prin odihna.

Simptome:
  • presiune inconfortabila, o durere puternica in centrul pieptului care tine mai mult de 5 minute;
  • durere raspandita la nivelul umerilor, gatului si bratelor;
  • delir, lesin, transpiratie, greata si probleme de respiratie.
 
Daca o persoana are atac de inima:

1.
Suna de urgenta la 112
si nu astepta mai mult de 5 minute ca simptomele atacului sa dispara.
Daca nu ai acces la servicul medical de urgenta roaga un prieten, un vecin sau pe cine gasesti in cale sa te duca la cel mai apropiat spital de urgenta. Sa conduci singur/a pana la cel mai apropiat punct medical trebuie sa fie ultima alegere, deoarece nu numai ca esti expusa inca o data pericolului, ci si ceilalti trebuie sa suporte consecintele daca starea ta se agraveaza.

2. Aspirina poate impiedica coagularea sangelui.
Cu toate acestea nu ar trebui sa iei o aspirina daca esti alergica la aceasta, daca ai probleme cu sangerarile sau daca preventiv medicul te-a sfatuit sa nu iei aspirina.

3. Nitroglicerina.
Daca crezi ca faci un atac de inima si preventiv medicul ti-a prescris ca in aceasta situatie sa iei nitroglicerina, aceasta trebuie administrata imediat. Atentie: aceata poate fi administrata numai daca a fost prescrisa de medic, in caz contrar nu este recomandata.

4. Resuscitare cardiopulmonara.
Daca suspectezi ca persoana care a facut atac de inima este in stare de inconstienta, un specialist medical ar face resuscitare cardiopulmonara, ceea ce trebuie sa faci si tu.
Chiar daca nu cunosti aceasta metoda un dispecer sau un alt cadru medical se poate intructiona cum sa procedezi pana cand vin ajutoarele medicale.
 

Durerile in piept: Embolism pulmonar

Embolismul este o acumulare de materiale straine - adesea coagularea sangelui - care blocheaza artera. Tesuturile moarte apar cand tesuturile aprovizionate de artera blocata sunt lezate de pierderea brusca a sangelui.

Embolismul pulmonar descrie afectiunea care apare cand un cheag, de obicei, de la venele picioarelor sau pelvisului, se depoziteaza intr-o artera a plamanului.

Simptome:
  • dureri in piept ascutite care apar si se inrautatesc cand respiri profund sau tutesti, adesea insotite de dificultate in respiratie;
  • dificultate in respiratie brusca, inexplicabila si fara sureri;
  • hipertensiune arteriala;
  • anxietate si transpiratie excesiva.


Durerile in piept: Pneumonie cu pleurezie

Semnele si simptomele frecvente ale pneumoniei sunt durerile in piept insotite de frisoane, febra si tuse care poate detremina sa ai sange in saliva sau ca aceasta sa fie urat mirositoare.


Cand pneumonia apare cu o inflamatie la nivelul membranei care inconjoara plamanul (pleura), poti prezenta un disconfort considerabil cand inhalezi sau tusesti; aceasta afectiune este denumita pleurezie.

Unul dintre semenele pleureziei este acela ca durerea adesea se amelioreaza temporara daca incetezi sa mai respiri sau daca asezi ceva greu pe piept, pentru a se forma o presiune. Aceste solutii temporare nu raspund favorabil in cazul atacului de inima, cand trebuie sa suni de urgenta la 112.  

Cand este vorba numai de pleurezie, consultatia medicala de urgenta nu este necesara.


Dureri la nivelul peretelui pieptului

Una din cele mai comune si nevinovate forme de durere in piept este durerea localizata la nivelul peretelui pieptului. Un exemplu, de astfel de durere este costocondrita. Aceasta consta in durere si sensibilitate in si in jurul cartilajului care face legatura dintre coaste si stern.

Adesea, creand o presiune de cateva minute pe marginile sternului rezulta o sensibilitatate considerabila care se limiteaza la aceste zone mici.  Daca cu ajutorul degetului dublezi presiune pieptului, o cauza serioasa a durerii in piept, cum este atacul de inima, nu poate fi responsabila de durerea in piept.



Alte cauze ale durerilor in piept:
  • musculatura pieptului incordata din cauza tusei excesive, exercitiilor;
  • dureri musculare declansate de traume minore
  • anxietate acuta cu ritm respirator marit;
  • dureri de la tractul gastrointestinal, cum ar fi refluxul esofagian, durerea ulcerului digestiv, sau durerea cauzata de vezica biliara.  

 

Comentariile 51-100 din 161

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popescu pe 5 Dec 2011, 13:11
    Durere in zona inimii si furca pieptului

    Buna ziua. Astazi m-am trezit din somn si am observat ca ma doare puternic in zona inimii.Mai explicit sa fiu pe partea stanga am dormit si cand m-am trezit am vrut sa ma intorc normal pe spate dar a inceput sa ma doara puternic inima sau in partea inimii.M-am calmat si am zis ca imi trece,am respirat incet si se pare ca degeaba.Vreau sa va mai spun ca acum cateva luni in urma am mai avut de 2-3 ori problema asta dar nu asa .Cand doream sa ma intorc pe alta parte ma intepa inima puternic si nici nu mai puteam respira,in acel moment nu ma panicam ci respiram mai usor si imi trecea .Culmea e ca acum o saptamana dormeam pe partea dreapta pentru ca mi-e frica sa mai dorm pe partea inimii si dimineata cand m-am trezit si am vrut sa ma intorc cu fata in sus m-a intepat puternic in zona dreapta de data asta sub coaste ,o intepatura puternica exact ca la inima si daca incercam sa respir ma intepa mai tare .Tot asa nu m-am panicat si am respirat usor pana a trecut dar nu a trecut de tot ci m-a tinut o durere mai mica in acea zona cam 3 zile si dupa nu am mai simtit nimica.Acum ma doare de ieri seara in zona inimii si cand respir mai tare si incerc sa trag aer in piept ma doare.Daca ma poate ajuta cineva daca nu ma decid si ma duc la doctor sa vad ce am cu toate ca nu-mi place .Precizez ca nu am mai facut un control cam de 4 ani si nu am mai trecut pe la doctorita mea .

    46
    7

  • MARIA pe 27 Nov 2011, 12:26
    DURERI IN PIEPT

    DE O SAPTAMANA AM DURERI IN PARTEA STANGA SI AMORTELI DE MANA CAND MA SUPAR SI MA-I TARE CE POT SA FAC

    70
    19

  • Leonte Claudi pe 20 Nov 2011, 02:45
    dureri in centrul pieptului foarte puternice

    mama mea are dureri foarte mari in centrul pieptului,lesin,delir,transpiratie si probleme de trespiratie,va rog din suflet sa ma ajutati si sa imi dati un sfat bun pentru ea,astept raspuns...multumesc frumos!!!o seara buna

    36
    13

  • what's up doc? pe 16 Nov 2011, 21:27
    Pentru Andrei

    Apuca-te și fa exerciții care sa-ți permită sa ți-o suji singurel.Pe stomacul gol,de doua ori pe zi.Cica nu este același lucru cu masturbarea.

    22
    11

  • Gabriela pe 15 Nov 2011, 16:05
    durere persistenta in partea stanga a toracelui

    de cand eram mica am tot vizitat Spitalul de Cardiologie Fundeni(Bucuresti) ptr ekg si alte analize (cv probleme la ventriculul stang)diagnostic final aritmie extrasistolica.Acum am 22 de ani,48 kg nu am mai facut niciun fel de analiza cam de 2 ani,obosesc groaznic chiar si daca ma ridic mai reped din pat problema mea este ca de vreo 4 zile am o durere persistenta in partea stanga nu pot dormi pe partea stanga de durere am tot luat aspacardin dar durerea este inca prezenta,pana acum am avut dureri in piept dar nu tineau mai mult de 10-15 min, intrebarea este daca s-a agravat ceva avand in vedere ca am trecutprintr-o nastere nopti nedormite stres,mai precizez ca si colesterolul total este un pic peste normal si folosesc anticonceptionale Yaz(date de dr ginecolog dupa nastere )

    12
    9

  • marin m pe 6 Nov 2011, 17:17
    durere in piept

    eu as avea un raspuns dar nu stiu in cazul vostru dar acelasi sintome ca asemanatoare cu ale lui gabriela. seara ma m trezit la camera de garda. si mi a facut un calciu dar durerile tot au fost si mi a facut EKG LA INIMA DAR NU AM AVUT NIMIC mi a facut si un consult si a zis ca sar putea sa fiu racita la plamini , ma m speriat foarte tare dar degeaba pt ca am fost la medicul meu de familie si a spus ca nu e nici o raceala ca e durerile in piept pot fi de la coloana daca o ai strimba sau golurid dar in fine nu mai stiu care dintre ele sint proaste . eu in doctori nu mai cred asaca ce l mai bn sa faci radiografi nu sa te consulte medicu de familie care iti da un diagnostic pe ghicite

    8
    2

  • marin m pe 6 Nov 2011, 17:05
    am o unflatura sub brat

    mi a iesit o unflatura sub bratu sting dar sub piele ca un bob de orez putin mai mare oare ce este va rog sa imi spuna si mie daca cineva stie ce ar putea fi

    14
    8

  • mihaela pe 2 Nov 2011, 10:04
    dureri de inima

    va rog frumos sa ma ajutati pentru ca ma doare rau inima si imi vine si sa vomit si am o stare de lesin va rog frumos sami spuneti ce ar putea fi

    23
    5

  • melamela pe 19 Oct 2011, 20:57
    dureri

    buna am 30 de ani am fost operata de 2 ori la inima acum aprx 16 ani am avut 2 accidente rutiere, primul am avut 2 coaste rupte cap spart etc,dar al doilea nu mi sa parut ca ma doare nimica dar de ceva timp ma doare tare rau in piept si in spate nu pot sa stau culcata pe spate si stau tare prost cu trasul aerului in piept.orice fac nu imi trece am fost la medic dar nu se stie ce am.va rog daca cineva are simtome de genul acesta sa imi scrie pe meil pepitapepita77.va multumesc

    20
    8

  • Valeria pe 11 Oct 2011, 01:39
    Buna

    Oricare ar fi problema ta nu mai intreba pe net ca nu rezolvi mare lucru. Decat sa te sperii degeaba cu privire la un diagnostic pus de tine de pe net mai bine mergi la un control chiar si la medicul de familie. Stiu ca poate nu si timp sau esti speriat dar daca tii la tine nu te mai consulta pe net...e ok sa-ti dai o parere despre ceva, dar sa astepti sa te consulte un medic online e ridicol, nimeni nu poate face asa ceva si sa-ti mai dea si diagnostic corect. Asa ca imbracate frumos inarmeazate cu mult curaj si DUTE LA DOCTOR! nu mai cauta raspuns la problema ta aici k poate se agraveaza si mai tare. Bafta si multa sanatate!

    8
    0

  • Sabau Marinela pe 1 Oct 2011, 14:29
    Dureri la inima

    De vreo 3 ani incoace am o durere insuportabila la nivelul inimii si niste valuri de ameteli in plus mai am si o pulsatie in cap.Va rog sa ma ajutati caci sunt foarte disperata si nu mai stiu ce sa fac.Mi-am facut toate analizele posibile si nu sa detectat nimci.Ce as putea face?

    11
    4

  • Andrei pe 11 Sep 2011, 00:27
    ma dore inima

    patetsc asta cand ma masturbez de doua ori pe zi,cand ma masturbez a doua oara ma apuca o durere la inima si ma tot tine si 6 ore?ce am numa cand ma masturbez ma doare

    44
    25

  • alex pe 30 Aug 2011, 16:18
    pls

    va rog raspundetimi si mie am dureri in pipt si mai transpir si eu nopatea cateodata pana akm nu a mai avut probele dinastea dar de ceva zile iau niste pastile poate sa fie cauza aia.? va rog

    26
    19

  • mela pe 22 Aug 2011, 19:22
    dureri

    eu am fost operata de inima de 2 ori acum 19 ani ceva de genul .am avut 2 accidente rutiere anul trecut destul de grave, la cea de a 2 am fost lovita destul de rau in partea stanga,atunci nu am simtit nici o durere acum de vreo 5 luni ma tot doare pieptul si spatele dar este ciudat ca ma doare tot timpul mai ales cand trag aer .am fost la medic dar nu se stie ce am daca cineva ma poate ajuta.id pepitapepita77.

    12
    6

  • dioma` pe 21 Aug 2011, 20:18
    buna ziua

    este posibil ca un medic de la urgente sa nu fie in stare s-a citeasca un ekg

    5
    1

  • Nicoleta, 35 ani pe 8 Aug 2011, 14:02
    dureri la nivelul pieptului

    buna ziua,urmatoarele simptome ma necajesc de vreo cateva luni:durere puternica in piept, la nivelul gatului, a manii stangi,transpir desi n-am febra, stare de greata, ameteala apoi in ultimele luni s-au adaugat si dureri cand respir si cand tusesc la nivelul plamanilior,care sa fie cauza ??? multumesc anticipat

    31
    9

  • andrei pe 1 Aug 2011, 17:45
    Durere in piept

    Buna Ziua am si eu o problema darinainte de toate am 16 ani baiat 1,75 si 56kg dupa cate am citit aici , imi dau seama ca si eu acuz aceste simptome uneri simt niste intepaturi in zona inimi si imi acortesc mainile si picioarele eu cred ca am circulatia proasta iarna piciorele si mainile sunt ghiata iar vara sunt normale cand e frig atunci mi se intampla si ma inteapa sunt deranjabile intepaturile oare as avea lipsa de caliu ? va rog frumos ma puteti ajuta cu un sfat multumesc!!

    31
    12

  • madalina pe 28 Iul 2011, 16:07
    durere in partea stanga

    Buna ziua! Am o mare problema, am 23 de ani si ma doare foarte rau in partea stanga in zoan inimii.atunci cand trebuie sa mananc, sa beau apa ma apuca o criza de cateva zeci de minute.si simt un un nod in gat spre capul pieptului si un disconfort la inghitire mereu.D-na doctor de familie mi-a dat tratament AUGUMENTIN si MOVALIS dar degeaba.am avut anemie, scabie, zona zoster si nodul la san in partea stanga.sa fie oare acestea cauzele?

    26
    4

  • Marius pe 24 Iul 2011, 05:05
    Pentru lacatus elena

    Este foarte greu de pus un diacnostic pe net ...si nu nu sunt medic dar ati spun ce cred eu :ori esti mai emotiva din fire te speri usor poate treci printr`un necaz sau esti anemica poate fi vorba de atacuri de panica intr`o foarma mai usoara care in timp vor deveni mai violente mai greu de tratat poate aparea si o dereglare anxioasa fobii.Dute la medic fa analize controale etc si daca nai nimic dute la un pshiholog.

    18
    3

  • Marius pe 23 Iul 2011, 03:05
    ATENTIE!

    Am intrat pe acest site si am vazut ca nu va raspunde nimeni...nu pot raspunde tuturor asa ca am sa va spun pe scurt ca 80% dintre pacientii care ajung la urgenta crezand ca au suferit un infart sunt depistati ca avand boli sau afectiuni de genu:atac de panica,titanie,spasmofilie,astm,cadere de calciu,dereglare neurovegetativa,anxietate insotita de fobii probleme cu glanda tiroida etc (dureri in piept,ameteli,senzatie de nod in gat,bufuri de caldura,oboseala,slabiciune,vedere slabita,senzatie de neliniste,duereri inexplicabile,furnicaturi,amorteli maini ,picioare,limba senzatie de limba ingrosata,gust de fier sau cositor in gura etc) atunci nu e inima dute la medicu de familie si spunei ce simti.

    9
    1

  • Marius pe 23 Iul 2011, 02:48
    Pentru Mihaela

    mihaela - din spusele tale cred ca suferi de atacuri de panica posibil si o/sau anxietate!

    12
    4

  • Marius pe 23 Iul 2011, 02:38
    Ma da ce va omorati cu raspunsurile...!

    Buna , as vrea sa va spun inainte de toate ca durerile in piept sunt din multe motive dar daca acuzi dureri in piept prima data mergi la cardiolog apoi un film la plamani etc problema este ca durerile in piept pot fi cauzate de multi factori cum ar fi bronsita,astmul,stomac,anxietate lipsa unor minerale,zona zoster si pot continua asa la nesfarsit asa ca mergeti la medic.Totusi durerile in piept de orce natura ar fi ele sunt cauzate de bili sau afectiuni destul de grave fie vorba de cele cardiace sau non-cardiace si asta ca ele pot proveni din cauze cardiace,raceli pe nervi ,ulcer sau pe baza nervoasa idiferent de sursa ele sunt de luat in seama.Drum bun tuturor catre un medic bun bine ales din tip care sa nu va trimita acasa asa cum ati venit.

    9
    2

  • ioana varga pe 21 Iul 2011, 23:54
    dureri in piept

    intro noapte mam trezit cu o durere foarte mare in piept durera ma tinut si vreo 2 minte in timp ce durea era forte tare ma durut mina stinga si am simtit o usoara caldura in spate de atuncea trece 2 3 zile si iar ma in teapa .va multumesc eu cred ca am facut un atac de inma.

    8
    4

  • varga ioana pe 21 Iul 2011, 23:47
    dureri in piept

    intro noapte mam trezit cu o durere foarte mare in piept vreo 2 minte a fosttare de tot ma durut chiar si mina stinga si am simtito usora caldura in spate de atunci trece 2 3 zile si iar ma in teapa va multumesc eu sunt 50 la suta ca a fost un atac de inima.

    12
    4

  • camelia pe 28 Iun 2011, 14:34
    durere in zona inimii

    durerea mea este in zona inimii si se resimnte in partea din spate a umarului stang , doare rau cand respir daca imi controlez respiratia se opreste de 2 zile am aceste dureri care sunt de scurta durata aprox 10 min si dispar ce sa fac? multumesc

    19
    3

  • alina pe 18 Iun 2011, 16:09
    dureri in piept

    durerile in piept mai sunt si de lipsa de magneziul sunt niste dureri ca,ghiarele foarte urate in urma unei analize hemoleucograma le depistati

    24
    5

  • Catalin pe 17 Iun 2011, 22:58
    Multumesc siteului

    Eu azi la gratar am avut o 2 faze dinastea. Chiar inainte sa mananc am simtit o durere imensa in piept, am crezut ca ori fac infarct ori mor dar dupa vreo 15 min a trecut, si cand am ajuns acasa tot asa cam 5 minute dar nu a fost asa intensa durerea. Bine ca stiu si daca persista sa stiu sa ca e serioasa treaba si sa ma duc sa fac o consultatie.

    10
    5

  • nicoleta pe 2 Iun 2011, 20:54
    dureri in piept si spate

    Buna ziua!Mama mea de cateva zile tuseste si simte dureri in spate in dreptul plamanilor si in fata in piept.Este ceva grav?E posibil sa fie dde la aerul conditionat ca acesta cand este deschis ii inrauteteste starea.A ascultato un medic la plamani si a zis ca nu are nimic,ca nu ar fi racita? sunt oare alte cauze? Va rog raspundeti-mi la acest mesaj cat ma repede.

    19
    11

  • George pe 8 Mai 2011, 13:52
    embolism pulmonar

    am citit simptomele la embolism pulmonar si ma incadrez perfect acolo. de o perioada buna de timp cand incerc sa inspir mai mult aer simt o durere in piept, si de azi dimineata m'a durut toata ziua. imi puteti da niste sfaturi ? am 17 ani, baiat

    35
    15

  • schocterus liliana pe 5 Mai 2011, 12:46
    durere in piept

    de cateva zile ma doare in capul pieptului .Durerile sunt dese la cateva minute iar cateodata transpir.In rest nu mai am nici un simtom.Durerea nu trece decat cu nurofen forte Ce sa fie oare

    25
    12

  • eugenia ionita pe 27 Apr 2011, 16:35
    pleurezia si instabilitatea in piciorul stang

    cine poate sa ma ajute ,am o mare nelamurire.. tatal meu a avut pleurezie si de 7 zile este acasa ,si a ramas cu o instabilitate in piciorul stang.ai este frica sa se ridice si sa se sprijine in el,sunt tare ingrijorata .daca cineva ma poate ajuta ca aceasta nelamurire.

    16
    8

  • ioana pe 29 Mar 2011, 22:42
    dureri

    am 22 ani si de 4 ani am dureri in umarul stang si de spate.ma doare ri pieptul dar nu insuportabil.poate sa fie de la inima?

    41
    12

  • lacatus elena pe 28 Mar 2011, 21:42
    inima

    va rog sa ma ajutat cu un raspuns...nui zi sa nu ma doara in piept...nu beau nu fumez...noaptea cand dorm si visez urat ma ia inima si am dureri mari in piept si imi bate inima tare...sau cand imi suna telefonul sau ma scoala cineva din somn tot asa ma ia inima si imi bate tare de tot cu dureri in piept...va multumesc ...

    32
    17

  • ilie pe 23 Mar 2011, 13:13
    dureri in piept

    am 39 de ani,1,78m si 128 kg.d citeva zile am dureri in partea stinga a pieptului,sub bratul sting, unele ameteli si dureri in piept. am fost la spital.tensiunea arteriala a fost 14 cu8, EKG perfect.mi-au spus ca trebuie sa slabesc,sa am probleme cu inima?

    31
    12

  • Alexandra M pe 22 Mar 2011, 23:15
    ...aceleasi dureri si apasari....

    Buna seara... acuz aceleasi dureri si apasari in partea stanga a pieptului. inainte de toate vreau sa spun ca am 22 de ani, inaltime 1,76 si 57kg. Sunt fumatoare,dar nu fumez mult,beau cate un nes mic dimineata,dar nu zilnic,lucrez foarte mult (nu in stres) si dorm foarte putin... 5 ore pe noapte.... banuiesc ca toate acestea sunt cauzele durerilor. Nu am timpul necesar sa merg la doctor pt ca stim cu totii cata lume asteapta la usa doctorului si sincera sa fiu incerc sa ma feresc pe cat posibil si de raceli si de boli... acum vreau doar sa stiu ce se poate intampla din cauza acestori dureri? care pot fi urmarile?... o seara buna! va multumesc!

    16
    14

  • grto lucia pe 19 Mar 2011, 15:18
    durerea in piept

    buna si mama are dureri in piept de multi ani dar i-a tratament si tot le are si inca foarte des ce este de facut .vreau un sfat bun pentru ea mai ales ca este plecata in germania la lucru.astept raspuns urgent.

    25
    13

  • Georgiana pe 12 Mar 2011, 14:32
    Durere in piept 2

    Tin sa metinonez ca fumez de 4 ani.Poate fi asta cauza?Astept raspuns

    23
    8

  • Georgiana pe 12 Mar 2011, 14:19
    Durere in piept

    Am dureri in piept de ceva timp,si simt ca si cum nu pot respira,acest lucru mi se intampla frecvent noaptea si atunci cand mananc.

    21
    13

  • gaina victoria pe 1 Mar 2011, 17:49
    durere an piept

    buna am aceasta problema de 3 ani si tot ma doare nu am aer ma ia cu slabiciuni uneori ami scade tensiunea si simt ca am o piatra an inima ma tine cateva zile simi trece uni medici ami zic ca de la inima alti de la nervi nu stiu ce sa mai cred ma si enervez repede sunt stresata as dorii un raspuns va rog de multe ori simt ca am un canal anchis si nu se deschide suficient asa simt eu si am momente cand mie frica daca aud ceva rau sau vad ma ia frica.va rog datimi un raspuns.Va multumesc.

    15
    11

  • Cob pe 21 Feb 2011, 16:48
    Durere in piept cu ameteli

    Artera plamanului care alimenteazsa cu oxigen inima. are probleme. Consulta medicul, caci e deja treaba pentru el.

    29
    7

  • antochi pe 20 Feb 2011, 12:08
    durere in pept

    salut am nu adesea dar regulat dureri m in pept care ma tine a... am fost la doc tor de mai nult timp si mea dat calciu dar ieu aveam si tensiune mare 20 cu 10 si nu aveam ametelu sau stare de lesin ci doar ma tinea in pept ieam ziz la doc si a ziz ca ie de la stres dar ieu cred ca nu ie asa ci ie ceva mai mai coplicat ca am facut si ekg si nuj a iest nimic nici macar arimie sau tahicardie??? n cde se intimpla ????? va rog un raspuns

    10
    6

  • porumbic marius pe 17 Feb 2011, 13:56
    buna ziua

    buna cine pote sa ma ajute si pe mine am dureri an partea inmi dar costele mai mult si asta misa tpla cn fac efort si durea mise lasa am mna stanga si parca ami bate inma mai tare am luat calmate dar ma las si ma luat din nou dureri cine pote sami spune si mie ce de facut misa spus ca inma nu am nik astept un raspus multumesc forte mult

    11
    6

  • mihaela pe 16 Feb 2011, 14:36
    durere in pipet

    buna ziua, de aproximativ am o durere in piept insotita cateodata si de nod in gat, am fost al medicul de fam,ilie si miaprescris, calciu si magneziu, am facut analize si la glanda tiroida si vlorile sunt normale,am facut si EKG si nu mi-a aratat o boala a inimii,vreau sa va mai zic k acum am simt mai bine, nu mai ametesc, pulsul inimii si-a revenit, k aveam un puls f mare 120 bataii acum este undeva la 80-90, dar cand sunt nervoasa nu ma doare in piept, doar cand ma stresez, si imi trece durerea din piept doar cand ma odihnesc, adica prin somn.As tept un raspuns din partea dumneavoastra, nu stiu ce se intampla cu mine, imi fac tot felul de gandurii, mi frica sa nu fac imfarct, sa mor.Va multumesc

    23
    9

  • iulian pe 12 Feb 2011, 12:52
    durere in piept in capul pieptului si in partea dreapta a pieptului

    am 22 de ani ma doare in capul pieptului si in partea dreapta asta se intampla in fiecare zi si nu stiu ce ar putea fi cine ma poate lamuri ca de la munca nu pot sa plec la doctori multumesc mult

    44
    9

  • Oana pe 12 Feb 2011, 09:22
    dureri in piept

    buna ziua.azi dimineata m-am trezit nemaipomenit de bine...cu o durere ingrozitoare in piept(ca o gheara la inima),nu puteam respira adanc pentru ca durea(trebuia sa respir scurt si ritmic) plus de asta daca miscam mana stanga durerea era si mai apasatoare.Nu stiu cat timp a trecut dar a fost infernal si foarte dureros :( .sa fie oare infarct?

    52
    15

  • Ramona pe 5 Feb 2011, 19:47
    buna ana

    am inteles ca ai dureri in piept si mai multe lucruri din viata ta iti displac.din pacate nu pot vedea email-ul tau ,nu stiu de ce,ca sa iti pot trimite un email.sper sa vezi acest comentariu si poate sa il mai scrii o data.

    30
    6

  • Eugen pe 1 Feb 2011, 04:27
    Durere in piept

    De cateva saptamani fetita mea de 5 ani se tot plange ca o doare in capul pieptului o data sau de 2 ori pe zi.poate sa imi recomande cineva un medic bun?

    6
    5

  • alina pe 27 Ian 2011, 17:22
    raspuns

    Mama mea a avut anghina pectorala, cand ii veneau crizele nu mai reusea sa respire, ramanea minute in sir nemiscata pana isi revenea...s-a tratat cu BITER SUEDEZ multe luni, si i-a trecut. Si acuma multumeste lui Dumnezeu pt. aceasta bautura. O lingura dimineata si una seara se face tratament si un an, rau nu face. Asa a facut ea si s-a vindecat.

    2
    3

  • ana pe 28 Dec 2010, 20:27
    dureri in piept si coloana dorsala

    am 51 de ani si de vreo teri saptamani am dureri in piept si spate am probleme in familie sant obosita si stresata psihicul la pamant neincredere in fortele mele demoralizata si ma simt mereu singura nu am pe nimeni aproape simnt ca nu sant sustinuta de nimeni am suferi de o depresie puternica am urmat un tratament prescris de specialist dar nu le am mai luat sa nu depind toata viata de medicamente daca cineva ma poate ajuta cu un sfat astept un raspuns la adresa de email

    11
    4

  • Costy pe 2 Dec 2010, 15:30
    Dureri in piept

    Astazi, pentru prima data am avut dureri in piept foarte mari, parca nu ma mai tineau picioarele pret de cateva minute si apoi mi-au trecut.Am 42 ani si am tensiunea 13/8. Oare ce sa am ...trebuie sa consult un specialist? Oricum m-am speriat destul de tare...

    27
    6
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod