Durerile in piept: primul ajutor

Cauzele durerilor in piept sunt variate, putand fi determinate de probleme minore: indigestie sau stres, sau de serioare afectiuni medicale: atac de inima sau embolism pulmonar.
Cauzele specifice ale durerile in piept adesea sunt greu de interpretat, motiv pentru care iti oferim cateva informatii care sa te ajute sa iti dai seama cat de grave sunt durerile in piept, si cand necesita controlul medical de urgenta.  


Durerile in piept: Atac de inima


Atacul de inima apare cand artera, care furnireaza oxigen la muschii inimii, se blocheaza. In general, un atac de inima, cauzeaza dureri in piept care inceteaza dupa cel mult de 15 nimute.

Atacul de inima poate fi si o afectiune asimptomanica, insa de cele mai multe ori persoanele afectate prezinta simptome ingrijoratoare cu ore, zile sau saptamani inainte.

Primul simptom in cazul atacului de inima este durerea in piept repetata, dar ameliorata prin odihna.

Simptome:
  • presiune inconfortabila, o durere puternica in centrul pieptului care tine mai mult de 5 minute;
  • durere raspandita la nivelul umerilor, gatului si bratelor;
  • delir, lesin, transpiratie, greata si probleme de respiratie.
 
Daca o persoana are atac de inima:

1.
Suna de urgenta la 112
si nu astepta mai mult de 5 minute ca simptomele atacului sa dispara.
Daca nu ai acces la servicul medical de urgenta roaga un prieten, un vecin sau pe cine gasesti in cale sa te duca la cel mai apropiat spital de urgenta. Sa conduci singur/a pana la cel mai apropiat punct medical trebuie sa fie ultima alegere, deoarece nu numai ca esti expusa inca o data pericolului, ci si ceilalti trebuie sa suporte consecintele daca starea ta se agraveaza.

2. Aspirina poate impiedica coagularea sangelui.
Cu toate acestea nu ar trebui sa iei o aspirina daca esti alergica la aceasta, daca ai probleme cu sangerarile sau daca preventiv medicul te-a sfatuit sa nu iei aspirina.

3. Nitroglicerina.
Daca crezi ca faci un atac de inima si preventiv medicul ti-a prescris ca in aceasta situatie sa iei nitroglicerina, aceasta trebuie administrata imediat. Atentie: aceata poate fi administrata numai daca a fost prescrisa de medic, in caz contrar nu este recomandata.

4. Resuscitare cardiopulmonara.
Daca suspectezi ca persoana care a facut atac de inima este in stare de inconstienta, un specialist medical ar face resuscitare cardiopulmonara, ceea ce trebuie sa faci si tu.
Chiar daca nu cunosti aceasta metoda un dispecer sau un alt cadru medical se poate intructiona cum sa procedezi pana cand vin ajutoarele medicale.
 

Durerile in piept: Embolism pulmonar

Embolismul este o acumulare de materiale straine - adesea coagularea sangelui - care blocheaza artera. Tesuturile moarte apar cand tesuturile aprovizionate de artera blocata sunt lezate de pierderea brusca a sangelui.

Embolismul pulmonar descrie afectiunea care apare cand un cheag, de obicei, de la venele picioarelor sau pelvisului, se depoziteaza intr-o artera a plamanului.

Simptome:
  • dureri in piept ascutite care apar si se inrautatesc cand respiri profund sau tutesti, adesea insotite de dificultate in respiratie;
  • dificultate in respiratie brusca, inexplicabila si fara sureri;
  • hipertensiune arteriala;
  • anxietate si transpiratie excesiva.


Durerile in piept: Pneumonie cu pleurezie

Semnele si simptomele frecvente ale pneumoniei sunt durerile in piept insotite de frisoane, febra si tuse care poate detremina sa ai sange in saliva sau ca aceasta sa fie urat mirositoare.


Cand pneumonia apare cu o inflamatie la nivelul membranei care inconjoara plamanul (pleura), poti prezenta un disconfort considerabil cand inhalezi sau tusesti; aceasta afectiune este denumita pleurezie.

Unul dintre semenele pleureziei este acela ca durerea adesea se amelioreaza temporara daca incetezi sa mai respiri sau daca asezi ceva greu pe piept, pentru a se forma o presiune. Aceste solutii temporare nu raspund favorabil in cazul atacului de inima, cand trebuie sa suni de urgenta la 112.  

Cand este vorba numai de pleurezie, consultatia medicala de urgenta nu este necesara.


Dureri la nivelul peretelui pieptului

Una din cele mai comune si nevinovate forme de durere in piept este durerea localizata la nivelul peretelui pieptului. Un exemplu, de astfel de durere este costocondrita. Aceasta consta in durere si sensibilitate in si in jurul cartilajului care face legatura dintre coaste si stern.

Adesea, creand o presiune de cateva minute pe marginile sternului rezulta o sensibilitatate considerabila care se limiteaza la aceste zone mici.  Daca cu ajutorul degetului dublezi presiune pieptului, o cauza serioasa a durerii in piept, cum este atacul de inima, nu poate fi responsabila de durerea in piept.



Alte cauze ale durerilor in piept:
  • musculatura pieptului incordata din cauza tusei excesive, exercitiilor;
  • dureri musculare declansate de traume minore
  • anxietate acuta cu ritm respirator marit;
  • dureri de la tractul gastrointestinal, cum ar fi refluxul esofagian, durerea ulcerului digestiv, sau durerea cauzata de vezica biliara.  

 

Comentariile 101-150 din 161

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ady pe 30 Nov 2010, 21:20
    dureri in piept

    buna si eu am dureri in piept de mult timp si am mers la medicul de familie si degeaba a zis ca nu am nimic ma ascultat ia si vezi doamne nu am nimic.Intro zi mia venit nervi si am plecat la spital la camera de garda si leam spus ca am dureri si intepaturi in piept si mia facut EKGsi binenteles nimic mam hotarit sa fac o ecografie cardiaca intreadevar am platit 120ron dar am depistat ce am :m-am nascut cu o malformatie la o valva care care partea de jos este mai mare decit partea de sus si coboara in natriu asa am inteles si tot timpul o sa am dureri si simtomele pe care le am nu este caz de operatie si nici de tratament doar ca periodic trebuie sa fac ecografie cardiaca cel mai bine este sa faceti ecigrafie cardiaca ca sigur depistati daca aveti probleme cu inima.Tatal meu este operat la inima are 2 baipasuri si 2 stenturi binenteles ca am stat tot timpul cu frica sa nu cumva sal mostenesc daia am si facut atitea controale bafta

    9
    4

  • elias pe 27 Nov 2010, 23:26
    dureri

    si eu am o problema in partea stinga 8 ani in urma dormind mam trezit cu o durere in partea stinga si de atuncea ma supara in truna am fost si am facut 5 ani la rind controale analize eco toate posibil si mi sa spus ca nu am nimica si pe mine tot ma durea am merss in afara la un doctor specialist psiatrie si mia dat un tratament de stres cit am luat tratamentu nu ma durea nimica eram ca un leu dupa aia iarasi dureri apoi am fost la un medic in tara care iti face foto la ochi si se uita in ochii si mia spus ca sunt stresat si ca in partea stinga am un perete de muschi pe stres im provoaca durerea si mia dat un tratament naturist 1 an ma lasat dupa care iar probleme au aparut stres si iar durerea ;; ?ce oare sa fac sa merg sam fac un tomograf pote sa fie de la cap poate sa ma ajute dc sau cineva ;;?va multumesc

    2
    3

  • Cristi pe 22 Nov 2010, 21:26
    Dureri in piept

    Ca si ceilalti care au scris mai jos, si eu sufar de dureri in piept. Si sunt de asemenea foarte tanar. 21 de ani. Am fumat o perioada destul de lunga, insa le-am lasat de ceva vreme. Regasesc multe din simptomele descrise mai jos de voi. Ma gandesc sa nu fie vreo lipsa de ceva, ultimele dati cand mersesem la medic, acum cateva luni, imi spusesera ca sunt sanatos tun ! Si cu toate astea, am dureri groaznice uneori in piept. E de necrezut ca nu s-a gasit nici un medic care sa raspunda tuturor celor care au scris aici...

    4
    5

  • gabriela pe 17 Nov 2010, 15:55
    dureri in piept

    acum 2 zile cand m-am trezit din somn m-am ridicat sa ma duc la baie si am observat ca ceva din piept ma tine nu imi dadea voie sa ma ridic. am zis ca poate imi trece dar astazi ma doare mai tare si respir foarte greu.nu pot vorbi mult ca obosesc, nu pot sa rad ca ma doare. sa fie oare raceala la plamani? este urgent sa ma duc la doctor? la revedere!

    11
    3

  • ioana_kid pe 10 Nov 2010, 14:36
    dureri...

    Buna, ma ingrozesc sa vad cati tineri au probleme, stari de anxietate, atac de panica.Ma numar si eu printre voi si vreau sa mentionez ca abia dupa un an de tratament am inceput sa ma simt mai bine. multa sanatate!

    15
    9

  • oxana pe 4 Nov 2010, 10:57
    dureri in piept

    am 24 ani,deja mamica a 2 copii....mai mult de un an au aparut senzatii stranii.....oboseala,slabiciuni dupa care dureri in piept,la inceput mai rare si mai usoare,acuma sunt dese insotite de ameteli,delir,geata,transpiratii stanii pe fata dureri in orbite,umeri,git urechi......foarte puternice si practic insuportabile,dupa care urmeaza dureri de cap si slabiciuni musculare......

    10
    6

  • stefan gabriela pe 26 Oct 2010, 08:42
    dureri in piept

    Am 29 ani , 2 copii de 4ani si 1 an , duc o viata putin cam tensionata , ma cam enervez frecvent si plang foarte mult din cauza unor neintelegeri in familie . prin 2004-2005 am suferit de atac de panica declansat pe sistem nervos pe care l-am tratat (la sfatul medicului cu xanax)acum SIMTOMELE sunt altele : DURERI IN PIPT FOARTE PUTERNICE ( imi taiau respiratia) MAI MULT PE PARTEA STANGA , ASOCIATE CU DURERI DE BRAT STANG SI AMORTIREA A DOUA DEGETE (mijlociu si inelar). Durerile au trecut dupa 5 minute . de atunci mai am dureri in piept dar mai diminuate , cum ma enervez putin sau sunt foarte obosita. VA ROG SA-MI RASPUNDETI . va multumesc

    15
    10

  • fildan irina pe 17 Oct 2010, 22:34
    intepaturi

    am avut o tuse groaznica, am mers la medic si mi_a prescris antibiotice mi_a mai recomandat sa merg sa_mi fac o radiografie dar nu mi-am facut-o inca.de cateva zile am intepaturi si dureri usore in piept mai precis in zona inimii dar doar atunci cand ridic sau fac efort ,am mai avut aceste intepaturi dar erau mult mai usoare m-am gandit ca sunt din cauza musculaturii dar de ce in zona inimii

    23
    13

  • Luminita pe 6 Oct 2010, 14:32
    dureri in piept

    Buna ziua! Am 29 de ani si de ceva vreme am dureri in piept...au fost mai rare si dedurata putina (cateva minute)... dar azi au fost mai intense ...am fost de dimineata la medic si mi-a pus diagnosticul de nevralgie..si mi-a prescris flamexin si mydocalm...dar durerea persista si a a inceput sa ma doara si umarul stang...credeti ca ar trebui sa consult si un alt medic? Multumesc anticipat!

    8
    3

  • catalina pe 8 Sep 2010, 18:34
    BUNA

    Buna ziua, de cateva zile sint o durere puternica in piept continuua si ma deranjeaza si cand respir si uneori ma doare la inima. asa vrea un sfat va rog mult

    13
    8

  • Stelian Anghel pe 2 Sep 2010, 11:07
    Jena sub sanul stang!

    Buna-ziua cu respect!Ma numesc Stelu si am 42 de ani.De ceva vreme ma jeneaza sub sanul stang sub coasta!Mi se intampla cateodata sa ma doara ca si cum mi se pune un carcel acolo si cand apas tare ma lasa,dar ma panichez.Sa aiba legatura cu hernia sau varicocelul(ca nu stiu sigur)neoperate,sau sa fie altceva!?Pana imi fac curaj sa ajung la medic,am rugamintea sa ma lamuriti d-stra in aceasta problema.Multumesc f mult!

    10
    9

  • Adina pe 29 Aug 2010, 17:21
    dureri

    Cei care aveti dureri in capul pieptului duceti-va la un medic cardiolog cat mai curand! Mama mea avea durerile de cateva luni,desi am insistat sa mearga la un medic nu am putut sa o conving.In cele din urma am ajuns la medic dar asta fiind in urma unui preinfarct.Cu greu o mai am astazi langa mine..Asa ca e sanatatea dumneavoastra si cel mai bine ar fi sa aveti grija de ea

    11
    2

  • cristi pe 29 Iul 2010, 12:59
    dureri

    de 3 ani cred am unele dureri in piept spate dreapta ...nu imi dau seama cauza...partea proasta e k si fumez de sparg ...tin sa precizez k sunt in divort copil etc...nush ma gandesc k sigur sunt si de la tigari dar se poate si de la stres...in 2 ani deja am albit putin :) ...

    6
    1

  • cristi pe 29 Iul 2010, 12:59
    dureri

    de 3 ani cred am unele dureri in piept spate dreapta ...nu imi dau seama cauza...partea proasta e k si fumez de sparg ...tin sa precizez k sunt in divort copil etc...nush ma gandesc k sigur sunt si de la tigari dar se poate si de la stres...in 2 ani deja am albit putin :) ...

    4
    4

  • laura pe 29 Iul 2010, 11:15
    dureri in piept

    am si eu dureri in piept de lunga durata ,dar nu puternice parca ceva ma apasa asta se intampla in urma efortului oare dece?

    8
    4

  • laru pe 29 Iul 2010, 02:06
    no answer

    vad ca toata lumea se plange , dar nimeni nu raspunde.Chiar nu e nici un "doftor" pe aici..macar sa linisteasca lumea.

    10
    2

  • danny pe 1 Iun 2010, 23:49
    dureri in piept

    salut..am si eu aceasta durere in piept..de cam ..3 ani..am vreo 2 ani de cand lucrez numai noaptea..deci durerile astea au aparut in urma cu aprox. 3 ani cand am plecat prima data in strainatate.Am probleme...care ma cam streseaza.Ma doare,imi trece..nu pare serios,desi stiu ca e!Am 25 ani..Vreun sfat,va roog?!

    2
    1

  • mihaela pe 13 Mai 2010, 02:32
    intepaturi dureri in piept

    buna seara eu am avut de 3 zile aceleasi dureri insuportabile am fost la radiografie ptr plamanii si nu aveam nik la plamani dupa am fost la un doctor pentru OASE si mi-a traznit toate osisoarele cap picioare maini mijloc si SPATE unde era problema acum o sa mai dureze 1 zi 2 durerea dar foarte incet abia daca o mai simt dar sunt super bine nu va mai ingrijorati si ducetiva la un doctor pentru oase indreptarea oaselor garantez merge super bine nu plamanii sunt de vine sunt coastele care sunt rau deplasate din cauza unui efort stres nervi suparari ,,chiar kt de mic ar fi la revedere

    3
    4

  • Marius pe 11 Mai 2010, 22:33
    Dureri in piept

    Buna am o intrebare si eu de citva timp am o durere in piept dar numi dau seama parca cu tot cu spate poate sa fie ceva atac de inima? va multumesc

    7
    5

  • vali pe 10 Mai 2010, 21:04
    intepaturi in piept

    dupa 1 luna fara tigari cafea alcol am intapaturi in piept mai sus de capul pieptului,de scurta durata dar insotite de ameteli de ce /

    11
    5

  • rattlesnake pe 26 Apr 2010, 05:42
    dureri sub piept

    de vreo saptamana am dureri in mai multe faze: in primele 2 zile ma durea in stomac, am fost constipat; in urmatoarele 2 zile am fost balonat ..nu stiam cum sa mai scap..am luat dicarbocalm..in fine..mi-a trecut si m-au luat dureri sub capul pieptului.. mai exact la jumatate intre stomac si capu pieptului! nu pot sa mai dorm noptile..trebuie sa-mi gasesc o pozitie..si daca nu ma misc 1 ora din pozitia aia imi trece..cum ma misc ..iar ma ia durerea! imi fac ceaiuri caldutze sau ciorbe dar tot degeaba! stie cineva de la ce ar putea sa fie? banuiesc sa fie ceva cu pancreasul?

    3
    6

  • Gabi pe 23 Feb 2010, 11:59
    dureri in capul pieptului

    uneori dupa ce alerg sau fac un efort mai mare .dupa ce beau o gura se suc sau ceva cu acid ma doare in capul pieptului ,durere care tine cam 10 minute ,as dori sa stiu si eu ce i-mi provoaca aceasta durere si ce masuri ar trebui sa iau .

    13
    4

  • corina pe 30 Dec 2009, 16:08
    dureri in piept

    buna sint corina.si eu am cateodata dureri in piept dar numai cand se schimba timpul ,adica cind vine ploaia.nu iau nici un medicament ,durerea inceteaza dupa 10 minute eu cred ca e de la reumatism.pa.

    6
    3

  • romeo pe 10 Dec 2009, 08:26
    dureri in piept

    de circa o luna ma confrunt cu niste dureri in piept, gen crize. Dureaza cateva zeci de secunde criza. Durerea parca se aduna din membre, umeri, pectorali si se strange in piept. Ma apasa puternic de-mi taie respiratia, ma apuca transpiratia puternica apoi durerea se stinge si se disipa in acelasi mod cum s-a adunat. Am facut EKG dar medicul a zis ca totul e-nregula. Ce poate fi?multumesc.

    3
    2

  • Mara pe 3 Oct 2009, 19:46
    Dureri in piept

    Am HTA gradul 2 si de catva timp simt intepaturi intense in piept . De catva timp , durerile in piept se repeta zilnic si tin mai mult de 15 minute . Am facut electrocardiograma si mi s-a spus ca inima este in regula . Ce ar putea fi ?

    8
    6

  • cristina pe 2 Oct 2009, 23:50
    dureri in piept

    am de vreo saptamana dureri in piept mai exact in capul pieptului(parac ma tine ceva) iar cand respir durerile sunt in suportabile..... dureaza jumat ede ora .,..sau mai mut si revina in ziua urmatoare sa la 2 zile.... nu stiu daca trebuie sa ma preocupe ..si sa apelez la medic..mai ales ca deja sunt cu sanatatea la pamant si sincer nu as vrea sa mai cred ca a mai aparut ceva:(

    4
    4

  • Carmen pe 21 Sep 2009, 18:01
    Dureri in capul pieptului, cap usor

    Buna ziua! de cateva zile am dureri in capul pieptului, ca un fel de arsura sau presiune..care nu sunt insa permanente.. De asemenea respiratia este scurta. Dar mai rau ma ingrijoreaza faptul ca am senzatia ca pic din picioare, ca-mi cade capul si ca nu mai mi se uca sangele la cap. Mi se inmoaie si genunchii si merg incet ca sa nu cad. Am luat Calciu, fier si alte vitamine in speranta ca se va rezolva, dar senzatiile persista de doua saptamani. Ce sa fac?

    7
    4

  • marya pe 11 Sep 2009, 14:20
    dureri in piept

    De doua zile am si eu dureri in piept si am si o tuse seaca .Dar parca simt ca nu asta e cauza durerilor.M-a durut ieri toata dimineata,pana spre pranz in partea superioara a pieptului,simt o teama intensa ca am sa fac infarct,am stare de slabiciune,nu am chef sa fac nimic ,nici sa ma ridic din pat de frica.Si mi-e frig,tot timpul mi-e frig,desii cei din casa spun ca nu e frig deloc.dupa ce durerea trece,ramane o sensibilitate pe partea dreapta a toracelui.Sunt anxioasa,sufar de aceasta boala de multi ani,dar nu am avut pana acum dureri in piept.Asta ma sperie si mai tare si-mi accentueaza starea de anxietate.Sunt fumatoare,si recunosc ca de multe ori cand stiu ca am fumat mai mult intr-o zi simt sensibilitate si usoara durere in partea dreapta in dreptul plamanului.Un sfat va rog?Stau momentan in anglia si aici e asa de greu sa ajungi la un medic ,cu programari peste programari si-mi mai trebuie si traducator ca nu stiu bine engleza.Va multumesc.

    12
    2

  • Vio pe 24 Aug 2009, 13:11
    Durere in piept

    Dupa o raceala cu tuse seaca am ramas cu durere in piept care pt inceput tinea cateva secunde apoi a ajuns sa tina 10-15 min.Durerea e insotita de stare de slabire,si senzatie de lesin.Am ajuns la urgenta mi-a facut EKG si nimic anormal.Mi-au prescris Piafen.Nu am luat, fiindca sunt constienta ca o cauza exista si vreau sa ajung sa tratez cauza nu efectul.A doua zi, mai rau, eram in metrou si eram cat pe ce sa lesin dar durerea era mai lenta.Alte analize, de la EKG,analize biochimie,hemoglobina,radiografie pulmonara,cardiolog cu investigatiile lui de vigoare, si nimic...Mi-au dat ceva pt anxietate, si pt reflux gastric.Durerea e exact intre sani,o durere profunda, care imi da si senzatia aia de lesin.Noaptea ma trezesc obosita,de parca as fi facut nu stiu ce efort.Acum imi urmaresc temperatura, am constatat ca sunt hipotermica, ajungand sa indice termometrul si 35,2 grade.Nu stiu de ce nu s-au orientat spre tiroida.Acum ma gandesc la o endoscopie esofagiana, mi-e groaza sa nu fie ceva pe traseu.Concluzia e ca dupa 4 ore de investigatii la urgenta, nu mi s-a aflat cauza suferintei.Sper sa nu fie nimic, asa doreste oricine, dar si sa cred medicii care mi-au spus ca e o posibila urmare a unei suferinte sentimentale si faptul ca am slabit 10 kg intr-o luna.Sanatate tuturor, ca e mai buna decat toate...

    4
    4

  • claudia pe 22 Aug 2009, 20:05
    si eu am dureri in piept

    si eu am dureri in piept.mie frica sa nu fie infarct .sufar de anxietate si sant toata ziua incordata nu pot sa ma relaxez nici 5 min mie frica sa nu fie ionfarct din cauza incordari.ce sa fac sant la sat si mie frica ,ca nu o sa ajung pana in oras la spital ce pot sa fac sa ameliorez?

    6
    1

  • babyala pe 21 Iul 2009, 13:56
    SI eu am dureri de la 23 de ani acum am 29

    Totul a inceput acum citiva ani doar cind mergeam pe jos si daca mai si caram era groaznic.Si acum dupa 6 ani este la fel,am fost la medic mi-a spus ;din cauza stresului ...

    14
    2

  • ALINA pe 20 Iul 2009, 23:48
    la fel

    si eu sufar de anxietate,atac de panica,care apar fara un precedent, uneori din timpul somnului.am facut tratament cu xanax, am simti dureri la nivel toracal chiar jumatate de ora, am facut analizele necesare (plamani si inima),echo,etc, NU AM NIMIC ORGANIC. este o reactie neurovegetativa,transpiratii ale palmelor,picioarelor,respiratie greoaie,senzatie de lipsa a oxigenului. de ce sa mai ma prezint la medic? mi se administreaza decat un meprobamat si atat,chiar acuzant durerile acute in piept. deci? optimismul ne ajuta mai mult. indiferenta din partea medicilor sau chiar nu este o problema" reala"? nu inteleg nimic

    5
    0

  • Mariuss pe 2 Iul 2009, 21:08
    La fel

    La fel am fost diagnosticat si eu anxietate, tulburare neurovegetativa si am durere in piept, iau xanax, dar la mine durerile apar sporadic fara vreun motiv anume ca un junghi in partea stanga mai jos de clavicula pana in dreptul splinei, ekg analize perfecte, cu completarea ca din cand in cand mai am ceva "amorteli" la extremitatile membrelor. Incep sa ma indoiesc de diagnostic si ca acest tratament m-ar ajuta. Daca cineva are ceva sfaturi ar fi binevenite! multumesc!

    0
    1

  • mayuca pe 13 Apr 2009, 11:07
    dureri in piept

    Si eu am dureri in piept,sufar de anxietate,iau xanax de o luna,ma linisteste putin,dar simt ca nu e de ajuns.Durerile in piept nu le am tot timpul,mai ales atunci cand primesc o veste proasta,si n general la emotii negative,durerea nu dureaza,trece ca un fulger,pe partea stanga,sau ca un fior,palpitatii,tremuraturi ale membrelor,senzatie de lesin.ekg normal,efectuat de nu stiu cate ori,analize f bune,totul ok,...

    4
    2

  • diana pe 6 Apr 2009, 21:05
    dureri in pirpt

    si eu am dureri in piept.dar sincer cred k de la tigari.

    7
    0

  • lidia pe 2 Apr 2009, 14:00
    curatirea colonului

    este un material bun dar ar trebui prezentat mai pe larg si daca sar putea sa dati mai mult despre plantele ce trebuiesc folosite

    1
    1

  • lili pe 25 Mar 2009, 13:21

    super chiar am avut o astfel de problema si am luat o aspirina

    2
    1

  • eu pe 17 Mar 2009, 20:19

    oare e inima aia?

    2
    1

  • cineva pe 15 Mar 2009, 21:11
    durere in piept

    buna seara. eu am cu totul alta problema. am ceva parca misca in zona pieptului. nu tot timpul ci de cateva ori pe zi si habar nu am ce se intampla.

    2
    2

  • stoian anca pe 18 Feb 2009, 10:49
    dureri in piept

    Prezint dueri de piept sau inima pentru ca nuimi pot da seama ce este de cateva zile bune.Azi dimineata m-am trezit cu o durere sub sanul stang.Cand apasam pe durere ori se ameliora ori se aprofunda.Am incercat sa stau putin in pat sa linistesc in degeaba.Mi-a trecut putin dupa numai daca nu ma miscam.Aveam senzatia sa tusesc si chair imi venea sa tusesc brusc.Dupa cateva minute ma simteam bine insa cu o stare neconfortabila ca si cand as stii ca ma va apuca iara.

    1
    4

  • evelyn pe 8 Feb 2009, 13:50
    dureri in zona inimii

    Am uneori seara dureri in zona inimii, radiind si in spate, cu pauze intre ele, ca si cum ar fi niste contractii. Dureaza de la cateva minute la cateva ore. Am o lipsa de calciu, cat timp iau calciu ma simt perfect, acuma nu am luat de vreo 10 zile si iar a aparut durerea si este numai in zona inimii, nu apare niciodata pe partea dreapta. Ma poate ajuta cineva? Pana cand sa tot iau calciu, chiar daca e natural, din stridii?

    4
    0

  • dana pe 3 Feb 2009, 13:20
    raspuns

    vezi sa nu ai pleurezie. mergi la un medic de plamani

    2
    1

  • iulia pe 2 Feb 2009, 17:39
    dureri in piept

    am uneori dureri mari in piept si imi strapunge in spate. medicul de familie mi-a spus ca este de la stres sau suparari. altcineva mi-a spus ca se poate sa am ceva la plamani. mentionez ca ma ia cu tremuraturi si respir foarte greu. cand tusesc durerea e mai puternica. durerea o am de cateva luni, dar medicul nu mi-a dat nici un tratament. mentionez ca sunt fumatoare. ce e de facut, de la ce am durerile astea? va rog sa-mi dati un raspuns.

    2
    0

  • ana pe 26 Ian 2009, 20:33
    nimeni

    Nu iti da nimeni nici macar o trimitere in tara asta!

    1
    1

  • ramona pe 24 Ian 2009, 18:13
    dureri in piept

    Am inceput sa am dureri in piept de vreo 2 luni. Am fost la medic si mi-a zis ca n-am nimic la inima ca e pe baza nervoasa ca sufar de anxietate. Mi-a prescris niste calmante dar mi-a zis k sunt prea tanara pentru a face un tratament indelungat cu aceste medicamente.Apoi durerea m-a lasat vreo 2 saptamani dupa care a revenit si acum ma doare de vreo 3 zile si nu stiu ce sa fac.Dati-mi va rog un sfat ce medicament sa iau fara sa-mi provoace dependenta. Am 25 de ani si mi-e frica sa iau tot timpul calmante

    1
    0

  • nu conteaza numele pe 30 Dec 2008, 01:18
    cauzele durerii in piept

    Ar putea fi si tuberculoza. Daca transpirati noaptea,aveti temperatura,dureri in piept, obositi mai repede decat de obicei, ar fi cazul sa va duceti la medic,sa va consulte si cel mai indicat faceti radiografie.

    0
    1

  • Maria pe 3 Dec 2008, 16:38
    Dureri in piept probleme respiratorii

    Daca ma poate ajuta cineva: de 2 zile am dureri in piept, probleme respiratorii, ameteli, totul dureaza intre 5 minute si 10 minute. Va rog dati-mi un sfat

    1
    1

  • mary pe 7 Nov 2008, 21:49
    Durere in piept

    Ma doare in piept rau ca o apasare mare continuu de vreo 3 luni permanent, doar usoara ameliorare cateva ore cand mananc de regim complet fiert si nu stau nemancata mai mult de 2-3 ore maxim, cred ca e de la stomac ca daca nu mananc ma doare, sau o fi ceva de la pancreas? Am avut si glicemia 180 acum 2 ani, or mai fi si alte cauze? Am fost la medic si la glanda nu am nimic, calciul e mic dar iau calciu cam mereu ca simptomele ar fi asemanatoare lipsei de calciu cu nod in gat si mai nou cu durere in piept, nici medicii nu stiu de la ce e, mai urmeaza si alte investigatii, timp sa fie, ma intreb or mai fi si alte cauze? Poate ceva pe esofag? Varice sau eu stiu ce o mai exista? Vad ca tusesc daca ma apas pe torace pe piept sau daca respir mai adanc, nu tusesc de fel, sunt speriata ca am prolaps de valva mitrala cu valvulopatie mitrala si mi-e teama sa nu fie de la inima, dar cred ca e de la stomac, nu mai stiu ce sa fac, ma gandeam la un bariu si la o ecografie la inima la fundeni dar foarte greu cu programarile, doctorii nu isi dau interesul, nici nu te trimit unde sa te duci si eu simt ca ma doare din ce in ce mai rau, poate mai aflu ceva de pe net ce ar putea fi pana voi mai face investigatii...

    3
    1

  • pputintelu.viorica pe 6 Sep 2008, 19:42
    Durerile in piept

    Foarte buna, va rog multe despre medicina. Succes

    5
    0

  • Mihai pe 26 Aug 2008, 17:09
    Ma doare pieptul

    Pai pe site-ul asta gasesc simptomele de la un infarct sau un preinfarct... dar nu dati sfaturi cum poti sa treci peste toate astea!!!!

    4
    0
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod