Durerile in piept: primul ajutor

Cauzele durerilor in piept sunt variate, putand fi determinate de probleme minore: indigestie sau stres, sau de serioare afectiuni medicale: atac de inima sau embolism pulmonar.
Cauzele specifice ale durerile in piept adesea sunt greu de interpretat, motiv pentru care iti oferim cateva informatii care sa te ajute sa iti dai seama cat de grave sunt durerile in piept, si cand necesita controlul medical de urgenta.  


Durerile in piept: Atac de inima


Atacul de inima apare cand artera, care furnireaza oxigen la muschii inimii, se blocheaza. In general, un atac de inima, cauzeaza dureri in piept care inceteaza dupa cel mult de 15 nimute.

Atacul de inima poate fi si o afectiune asimptomanica, insa de cele mai multe ori persoanele afectate prezinta simptome ingrijoratoare cu ore, zile sau saptamani inainte.

Primul simptom in cazul atacului de inima este durerea in piept repetata, dar ameliorata prin odihna.

Simptome:
  • presiune inconfortabila, o durere puternica in centrul pieptului care tine mai mult de 5 minute;
  • durere raspandita la nivelul umerilor, gatului si bratelor;
  • delir, lesin, transpiratie, greata si probleme de respiratie.
 
Daca o persoana are atac de inima:

1.
Suna de urgenta la 112
si nu astepta mai mult de 5 minute ca simptomele atacului sa dispara.
Daca nu ai acces la servicul medical de urgenta roaga un prieten, un vecin sau pe cine gasesti in cale sa te duca la cel mai apropiat spital de urgenta. Sa conduci singur/a pana la cel mai apropiat punct medical trebuie sa fie ultima alegere, deoarece nu numai ca esti expusa inca o data pericolului, ci si ceilalti trebuie sa suporte consecintele daca starea ta se agraveaza.

2. Aspirina poate impiedica coagularea sangelui.
Cu toate acestea nu ar trebui sa iei o aspirina daca esti alergica la aceasta, daca ai probleme cu sangerarile sau daca preventiv medicul te-a sfatuit sa nu iei aspirina.

3. Nitroglicerina.
Daca crezi ca faci un atac de inima si preventiv medicul ti-a prescris ca in aceasta situatie sa iei nitroglicerina, aceasta trebuie administrata imediat. Atentie: aceata poate fi administrata numai daca a fost prescrisa de medic, in caz contrar nu este recomandata.

4. Resuscitare cardiopulmonara.
Daca suspectezi ca persoana care a facut atac de inima este in stare de inconstienta, un specialist medical ar face resuscitare cardiopulmonara, ceea ce trebuie sa faci si tu.
Chiar daca nu cunosti aceasta metoda un dispecer sau un alt cadru medical se poate intructiona cum sa procedezi pana cand vin ajutoarele medicale.
 

Durerile in piept: Embolism pulmonar

Embolismul este o acumulare de materiale straine - adesea coagularea sangelui - care blocheaza artera. Tesuturile moarte apar cand tesuturile aprovizionate de artera blocata sunt lezate de pierderea brusca a sangelui.

Embolismul pulmonar descrie afectiunea care apare cand un cheag, de obicei, de la venele picioarelor sau pelvisului, se depoziteaza intr-o artera a plamanului.

Simptome:
  • dureri in piept ascutite care apar si se inrautatesc cand respiri profund sau tutesti, adesea insotite de dificultate in respiratie;
  • dificultate in respiratie brusca, inexplicabila si fara sureri;
  • hipertensiune arteriala;
  • anxietate si transpiratie excesiva.


Durerile in piept: Pneumonie cu pleurezie

Semnele si simptomele frecvente ale pneumoniei sunt durerile in piept insotite de frisoane, febra si tuse care poate detremina sa ai sange in saliva sau ca aceasta sa fie urat mirositoare.


Cand pneumonia apare cu o inflamatie la nivelul membranei care inconjoara plamanul (pleura), poti prezenta un disconfort considerabil cand inhalezi sau tusesti; aceasta afectiune este denumita pleurezie.

Unul dintre semenele pleureziei este acela ca durerea adesea se amelioreaza temporara daca incetezi sa mai respiri sau daca asezi ceva greu pe piept, pentru a se forma o presiune. Aceste solutii temporare nu raspund favorabil in cazul atacului de inima, cand trebuie sa suni de urgenta la 112.  

Cand este vorba numai de pleurezie, consultatia medicala de urgenta nu este necesara.


Dureri la nivelul peretelui pieptului

Una din cele mai comune si nevinovate forme de durere in piept este durerea localizata la nivelul peretelui pieptului. Un exemplu, de astfel de durere este costocondrita. Aceasta consta in durere si sensibilitate in si in jurul cartilajului care face legatura dintre coaste si stern.

Adesea, creand o presiune de cateva minute pe marginile sternului rezulta o sensibilitatate considerabila care se limiteaza la aceste zone mici.  Daca cu ajutorul degetului dublezi presiune pieptului, o cauza serioasa a durerii in piept, cum este atacul de inima, nu poate fi responsabila de durerea in piept.



Alte cauze ale durerilor in piept:
  • musculatura pieptului incordata din cauza tusei excesive, exercitiilor;
  • dureri musculare declansate de traume minore
  • anxietate acuta cu ritm respirator marit;
  • dureri de la tractul gastrointestinal, cum ar fi refluxul esofagian, durerea ulcerului digestiv, sau durerea cauzata de vezica biliara.  

 

Comentariile 1-50 din 161

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adela pe 20 Sep 2014, 20:49
    Dureri in piept

    Am avut si eu dureri ascutite, ca si lovituri de cutit in piept, mai mult spre stanga-centru care se accentuau la oboseala. Mi-a fost groaza sa incep periplul pe la medici sa imi spuna tot felul de povesti si sa imi prescrie tot felul de medicamente scumpe care sa imi faca mai mult rau decat bine. Dupa cum m-am informat pe internet, am ajuns la concluzia ca pot fi de la inima deci am luat Ubiquinol Japonia (este o coenzima q10 naturala foarte importanta pt ca inima sa functioneze normal). Asa am scapat de probleme. Noroc cu internetul unde se gasesc atatea informatii pe gratis care te scutesc de atatea probleme.

    6
    6

  • Bogdan pe 28 Iul 2014, 16:58
    Dureri puternice in piept!

    Salutare! De ceva timp am dureri puternice in piept dimineata cand ma trezesc si dureaza aproximativ o ora. Fac sport regulat, dar niciodata nu am simtit aceste dureri. Paradoxul este ca nu resimt aceste dureri in zilele in care merg la sala sau cand alerg, ci ele apar din senin. Ati patit si voi asa ceva? Ce se poate face? Multumesc!

    10
    0

  • ionut pe 13 Iul 2014, 01:26
    Ma doare pieptul dreapta sus

    Ma doare pieptul ft rau de 2 zile nu pot s atrag aer in piept sa ma mis s afac chestii de astea nu in permanenta dar e o durere continua si uneori e ft rau tin sa mentionez ca am mai avut o problema de genul in partea stanga acum cateva luni in zona inimii si s-a dovedit a fi un fel de febra musculara dupa multe analize doar ca acum parca e un pik mai rau deci nu ma sfatuti sa merg la doctor cine are habar despre ce ste vorba astept un raspuns sau o parere va ,ultumec

    25
    6

  • Laura Dragan pe 8 Iul 2014, 15:53
    Ablatie chirurgicala

    Cred ca toata lumea intelege cum e la noi cu statul la coada si investigatiile inutile, de cele mai multe ori, care iti sunt facute doar sa-ti fie luati banii. Eu am avut dureri in piept mult timp si in tara nu am reusit sa le rezolv cu niciun tratament. Pana la urma a trebuit sa apelez o ablatie chirurgicala, si consider ca am facut cea mai buna investitie mergand la Anadolu. Le multumesc medicilor din suflet pentru tot ce au facut pentru mine!

    14
    0

  • elena pe 10 Feb 2014, 22:25
    dureri in piept si spate

    buna am dureri f mari in piept si in spate mia mortesc noaptea mainile si durerile sant f mari ce trebuie sa iau ca sami treaca va rog ajutatima multumesc.

    38
    8

  • MARIA pe 8 Nov 2013, 14:16
    DURERI IN PIEPT

    INTR-O ZI AM AVUT DURERI IN CAPUL PIEPTULUI DAR SCURTE IN SCHIMB EN ACEA SEARA PE LA 3 M-AM TREZIT CU DURERI GROAZNICE IN PIEPT. ACESTEA AU DURAT CAM O ORA SI JUMATATE. AU CEDAT DUPA CE AM BATUT CU PUMNUL IN PIEPT DE CATEVA ORI. EU CRED CA ACEST LUCRU SA INTAMPLAT DIN MOTIV CA EU LUAM TRATAMENT PENTRU INFECFIE LA MASAE KETONAL FORTE SI AUGUMENTIN. DAR SI DIN CAUZA CA IMI IESISE FUM IN CASA DE LA SOBA. CEEA CE VREAU SA STIU EU ESTE ... PUTEAM SA MOR?

    20
    11

  • gheorghe pe 2 Nov 2013, 18:23
    durere de inima

    buna va rog foarte mult sa ma ajute cineva de un an a inceput sa ma doara in partea inimii acuma durerea a ajuns sa fie in fiecare zi fara sa se opreasca,,sincer sa va spun deja nu mai rezist,,mai inainte daca faceam efort fizic nu ma durea acuma nici exercitiile nu ma ajuta ,, mie mereu mi sa parut ca corpul meu se dezvolta nu normal pt martea dreapta e mai mare ca partea stinga. ajutatima va rog .multumesc

    16
    0

  • Eu89 pe 20 Sep 2013, 09:30
    Dureri puternice de piept

    Buna! De ieri, am inceput pentru prima data sa am dureri de piept. In acest moment durerile s-au ameliorat, insa tot se simt pana la un anumit grad fiind foarte incomfortabil. Aseara incepuse sa ma i-a cu frisoane, simteam recele in oase. Apoi m-am pus in pat, atunci au inceput durerile. S-au simtit ca si cum ar fi apasat cineva cu putere pe piept, de respirat insa am putut respira fara vreo problema. Apoi am inceput in acelasi timp sa am dureri in umarul si mana stanga. Dar niste dureri care au avut loc fara interval, tot timpul am simtit si cand am drmit de m-am trezit de o mie de ori. Acum de dimineata, e mai bine insa tot mai simt durerea, insa numai la piept, durerea din umar nu o mai am. Mentionez ca ieri, inainte sa am durerile, facusem diarie de dimineata si am fost imbracat foarte usor avand in vedere starea vremii. Intrebarea e...ce ar putea sa fie cauza?

    48
    8

  • florin pe 13 Iun 2013, 20:58
    dureri in piept fara un diagnostic dupa 6 medici de specialitate

    totul a inceput acum trei ani la sovata cand instantaneu dupa o pizza si 50 de coniac dureri in capul pieptului coastele 4-5 unde se unesc dureri puternice de atunci lunar am dureri dar mai des acum aproape in fiecare zi acum trei ani m-am speriat am crezut ca inima i-mi face probleme am consultat doi medici cardiologi care mi-au spus ca nu am nimic sa ma caut in alta parte am consultat un medic gastroenterolog la iasi dr stanca care m-a diagnosticat cu hernie transhiatala in urma examinari cu endoscopul am urmat tratament cu controloc 20 1 luna de zile dupa care m-am simtit bine pana in toamna acelui an cand a intervenit trecerea de la un sezon la altul la dureri am luat antiacide care m-au ajutat si in paralel ceaiuri cate o cana seara de galbenele coada calului cu menta TOTUSI anul acesta mai exact in aprilie dureri puternice si in special noaptea dupa 2-3 are de somn dureri puternice pe care nu prea reusesc sa le domolesc am plecat la spitalul militar endoscopie cu rezultat hernie transhiatala mare de operat insa atentie nu i-mi vine nimic inapoi nu ragai ceea ce l-a surprins si pe dr gastroenterolog usoara iritatie a mucoasei esofagului de 13 ani nu mananc prajit nu sosuri evit tot ceea ce poate fermenta ma bazez pe lactate nu de magazin ci direct de la producator cand si cand consum vin fara bere sau acidulate apoi merg din nou la iasi la medic cardiolog unde fac ecocardiograma si mi se spune ca inima este sanatoasa si sunt suspect de boala tietze urmez apoi un consult neurologic de unde am mers sa fac o radiografie toracala unde descopar cifoscolioza cu punct maxim t6-t7 dupa care mi se recomanda rmn ide 14 ani probleme cu o hernie de disc l5-s1 care sa agravat dar oare care sa fie cauza durerii in piept ceea ce ma ingrijoreaza sunt pastilele pe care le iau fara sa stiu care boala i-mi da durerile acestea in piept midocalm diclofenac controloc gaviscon codamin p si cate un calmepam cate odata

    21
    6

  • daniel pe 10 Iun 2013, 00:38
    dureri an piept

    buna seara eu am dureri na piept de aproape 1 na dar sunt dureri care se duc pana na spate ,de la inima si se opresc na spate,respir bine nu obosesc ce poate fii?am facut N,, analize si nimic.am ceva rana pe esofag se poate fii de aici?daca cineva ami poate spune ce poate sa fiie ai multumesc tare mult.

    28
    6

  • lacatus elena pe 21 Apr 2013, 18:32
    dureri mari in piept

    saptamana asta ma luat durere in piept de 4 ori,dormind in somn ma ia durerea.mi se usuca buza si ustura,si ma sufoc in jurul gatului nu pot sa respir si din cauza dureri in piept simpt cum inima numai imi bate greu de tot si ramane durerea in piept si durerea se muta in umarul stand si mi se intepeneste mana.va rog sami dati informatii ce sa fac...va multumesc...

    33
    12

  • vasile pe 12 Mar 2013, 01:27
    durere usoara in zona inimii

    Buna am 23 ani, am observat ca dimineata cand ma rezesc am o osoara durere in zona inimii care dupa max. jumatate de ora dispare de fumat fumez f putin si chiar deloc. Am observat ca si atunci cand imi este foame uneori apare aceasta durere. Ce ar putea fi? Temsiunea este cam intre 12 cu 7si13 cu 8. La ekg este ok. Va multumesc

    35
    11

  • dunca vasile pe 10 Mar 2013, 06:50
    dureri in piept

    Ma numesc Vasile, am 53 ani,si am un diabet de tip 2. In decembrie 2012 am avut o raceala f puternica si intr-o zi am simtit o durere in mijlocul pieptului insotita de transpiratie. Durerea a cedat dupa citeva minute. Ac durere a mai aparut de fiecare data dupa ce consumam alcool si disparea dupa cireva minute. De citiva ani buni prezint destul de rar niste arsuri la baza pieptului care cedeaza instantaneu cind beau apa rece. Nu am hipertensiune arteriala, nu am colosterolul marit. In iulie 2012 am facut o ecografie toracica si nu sunt probleme. Care sa fie cauza? Va rog mult sa ma ajutati.

    25
    8

  • Laurentiu pe 13 Feb 2013, 13:44
    Durerere in piept ,trece instantaneu daca beau lichide reci!!

    De vreo cati va ani imi apare o durere in piept, sa zic o data pe luna...cateodata imi apare la 4-5 luni...cateodata chiar si de 2-3 ori pe luna..deci nu sunt niste dureri regulate... Majorutatea sunt undeva in centrul pieptului..un pic spre partea dreapta a corpului.. Ma apuca asa dintr-o data...si ca sa-mi treaca beau lichide reci de la frigider...orice se afla in frigider...rece sa fie! Durerea imi dispare instantaneu... Oare e sa fie? Arsura in piept...nu este! Am facut investigatii la inima...am fost pus sa pedalez la biciclete de efort.. Rezultatele mi-au iesit foarte bune!! De unde vine aceasta durere in piept si dece? Poate sa-mi apara dimineatza...la pranz cum tocmai s-a intamplat acum... Poate venii oricand! DECE? Am 45 de ani...si mentionez ca numai fumez de vreo 7 ani.. Aceste dureri le aveam si pe timpul cand fumam! Respect! Laurentiu

    27
    7

  • mitza pe 25 Ian 2013, 08:37
    dureri

    m am trezit intr o dimineata si am simtit deodata cum ma durea inima,deabia respiram apoi mia amortit mana stanga si parka aveam un nod in gat si parca imi venea sa si vomit...am deschis geamu m am plimbat prin casa,am stat in diferite pozitii si degeaba.nu stiu ce am eu ma sperii f rpd ma duce cu gandu la tot felu de nebunii mi se face frica rpdde. dca stiti cumva sa mi dati un sfat astept raspuns.ms

    40
    12

  • DORIN pe 15 Ian 2013, 18:37
    dureri in p.stanga piept

    Buna ziua! De aproximativ 6 luni de zile, ma supara niste intepaturi in p. stanga a pieptului, mai ales cand stau intins pe spate in pat, seara. Uneori am sagetaturi in p. stanga si pe timpul zilei. Durerile apar si dispar, dar sunt mai frecvente pe fondul oboselii sau al consumului de alcool. Uneori durerile apar cand trag aer adanc in piept. Imi puteti da un sfat ? Va multumesc .

    51
    17

  • aurelia pe 4 Ian 2013, 12:52
    dureri mari si dese in piept

    de paru zile au inceput durerile din zona pieptului mutindu-se pe partea dreapta iar acum pe stinga.Am fost la medicul de familie si ma trimes la dr.cardiolog,dar pina pe 8 ianuarie sectia de cardiologie este inchisa.Ce as putea sa fac in aceasta situatie?

    62
    11

  • emilian cristian pe 8 Dec 2012, 00:52
    durere in cosul pieptului si in spate regiunea superioara

    am 27 de ani si ma numesc emilian sunt fumator de la varsta de 15 ani ma doare de 2 saptamani cosul pieptului si in spate zona superioara cam unde sunt plamanii nu tusesc dar temperatura corpului scazuta imi este frig mainile si picioarele le am foarte reci ce pot face?durerea din spate este ca un junghi

    29
    9

  • emilian cristian pe 8 Dec 2012, 00:46
    durere in cosul pieptului si in spate regiunea superioara

    ma doare de 2 saptamani cosul pieptului si in spate zona superioara cam unde sunt plamanii nu tusesc dar am temperatura corpului scazuta imi este frig mainile si picioarele le foarte reci ce pot face?

    38
    13

  • cimpeanu pe 29 Nov 2012, 13:47
    ghera in piept la copil de 18 ani

    am un fiu care de ceva timp acuza dureri mai bine spus il stringe ceva in partea stanga in zona inimii .el are 18 ani si de la varsta de 14 am descoperit (la scoala )ca are o tensiune ,,mare "pentru varsta lui 14cu 8..9am facut atunci o serie de investigatii ,ecogarafie abdominala,EKG.consult la cardiolog,anaize de singe dar nu sa stabilit un diagnostig ...tensiunea ramanand aceeasi ....mereu...14 cu 8...14cu 9...acum au aparut si aceste dureri in zona inimii ;nu stiuce sa fac ,cred ca ar trebui niste investigatii mai amanuntite si undeva intr-o clinica buna pentru ca in provincie ..primim si sfaturi medicale bineinteles ca este tanar si este in crestere ,,,hormonola etc.

    29
    7

  • cimpeanu pe 29 Nov 2012, 13:47
    ghera in piept la copil de 18 ani

    am un fiu care de ceva timp acuza dureri mai bine spus il stringe ceva in partea stanga in zona inimii .el are 18 ani si de la varsta de 14 am descoperit (la scoala )ca are o tensiune ,,mare "pentru varsta lui 14cu 8..9am facut atunci o serie de investigatii ,ecogarafie abdominala,EKG.consult la cardiolog,anaize de singe dar nu sa stabilit un diagnostig ...tensiunea ramanand aceeasi ....mereu...14 cu 8...14cu 9...acum au aparut si aceste dureri in zona inimii ;nu stiuce sa fac ,cred ca ar trebui niste investigatii mai amanuntite si undeva intr-o clinica buna pentru ca in provincie ..primim si sfaturi medicale bineinteles ca este tanar si este in crestere ,,,hormonola etc.

    7
    2

  • ovreiu mariana pe 18 Nov 2012, 20:15
    dureri in capu pieptului

    Buna seara, as vrea sa va spun sotul meu are o durere in capul pieptulu frecventa cu respiratie grea,dureri de cap,amorteli maini stagi durerile sunt repetate tot timpu trebuie sa se ridice in sezut ca sa,i amelioreze din durere si sa poate respira.Ce poate sa fie.Va multumesc , astept un raspuns.

    18
    17

  • deliu irina pe 10 Sep 2012, 18:40
    ma inteapa inima

    am cateva luni bune de cand a inceput sa ma intepe inima,deci am 22 de ani dar eu nu am stiut cei aia durere...cand ma inteapa inima nu ma pot misca nici sa respir timp de cateva minute si,mi se infurnica tot corpul si ma ia moleseala..si caldura nu stiu ce inseamna????????

    31
    12

  • Paula pe 15 Iul 2012, 17:29
    nu pot respira si intepaturi in spate

    Acum 2 zile m-am trezit intro dimineata cu dureri in piept,nu aveam respiratie si de abea ma puteam misca din cauza unelor intepaturi in spateAm asteptat cu gandul ca vor trece dar si acum am aceleasi sintome! Si am mai observat ca oricat as manca sau dormi tot imi este foame si somn.Ce poate fi? :|

    27
    4

  • andrada pe 4 Iul 2012, 18:28
    interesant

    foarte interesant articolul, eu zic ca e foarte bine sa fim informati si sa prevenim, mai ales ca in romania nici nu stii de ce doctor dai. e adevarat ca exista spitale bune, specializate pe cardiologie nu numai in bucuresti, dar si la cluj si destul de recent, la brasov, clinicco, pe care o recomand cu incredere pentru ca am ajuns la ei anul trecut cu niste probleme cardiologice si nu am avut ce sa le reprosez.

    12
    4

  • craciun mirela pe 10 Iun 2012, 22:36
    durere an piept

    Buna sera , de vreo luna mă doare pieptul , dar nu foarte tare , cam de 3,4 ori pe zi , si nu mă tine mult , cam 5 10 minute si ami trece , o fi de la fumat ? Sau ce poate sa fie? Aștepta un răspuns .

    14
    9

  • criss pe 10 Iun 2012, 17:23
    dureri in piept

    eu de cateva zile simt o durere in partea stanga a pieptului cam jumatate de ora si dupa imi trece,dar imi amorteste si mana stanga si baza gatului,am mai patit asa acum un an cand mi s-a pus un junghi in piept si mi s-a taiat rasuflarea cam 2 min.oare sa fie o problema la inima?va multumesc

    25
    5

  • andra pe 1 Iun 2012, 13:11
    nu e de ignorat

    Durerile in piept nu sunt de neglijat. Trebuie mers la doctor imediat. Tatal meu a suferit un infarct miocardic anul trecut si am ajuns cu el la urgente la clinicco - www.clinicco.ro. Ne-a luat pe nepregatite pentru ca nu stiam ca sufera cu inima. foarte bun spitalul. doctori extraordinari si conditii. S-a lasat si de fumat, incearca sa fie mai calm, nu se mai streseaza din orice

    26
    6

  • Naomi pe 30 Mai 2012, 22:58
    dureri in piept

    mama mea are dureri in piept de o zi fara sa se mai opreasca sau sa se amelioreze durerea .... mie foarte frica pt ia ce se poate face sau ce medicamente sa ia ... nu poate face stop cardiac???????????? ast. raspuns urgent va multumesc

    14
    5

  • Mariana pe 29 Mai 2012, 08:13
    Dureri in piept

    Am dureri in piept de ceva timp(chiar in capul piptului) ,uneori simt ca ma tine ceva si in gat ,eu iau aspacardin pentru inimia mi-a recomandat doct de familie pt inima.Ce imi recomandati?

    31
    13

  • alexandra pe 20 Mai 2012, 02:27
    durere in piept

    am dureri mari in piept incontinuu,ce sa fac?

    35
    4

  • dragos pe 20 Apr 2012, 06:32
    dureri

    buna ziua as vrea sa stiu daca este un tratament cand in piept te tine ca o gheara are fratele meu simtome de genul asta si sunt ingrijorat pentru el va rog datimi sfatu. le astept cu nerabdare.Va Multumesc

    25
    2

  • maria schmidt pe 16 Mar 2012, 13:37
    durere in piept

    Buna, am citit tot ce scrie dar la niciunul nu seamana cu durerea mea in piept. La mine este durerea intr-un punct mic (mijlocul pieptului) de vreo doua saptamani dar fff putin insa de ieri a fost pe o suprafata mult mai mare (aproape tot pieptul) si mi-am facut cataplasma cu mamaliga calda.(aseara dupa baie fierbinte)...dimineata tot asa. Am fost azi dimineata la doctor si nici el nu stie (zicee ca poate-i de la stomac sau de la durerile de spate care se trag pana la piept)...Sunt ff sensibila si la orice curent de aer mai proaspat (imi tin batista sau fularul la nas ) chiar daca acum e vreme frumoasa...Puteti sa-mi spuneti va rog parerea dumneavoastra?. Cu mult respect. Maria

    30
    5

  • gabriela80 pe 16 Mar 2012, 10:31
    dureri in piept

    pt costy.Te sfatuiesc sa ti faci un consult cardiologic,asa poti sa aflii daca ai sau nu o problema.Iti pot recomanda un cardiolog f bune de la spitalul Delta.

    21
    1

  • costy pe 11 Mar 2012, 20:28
    Dureri in piept!

    Am avut o durere puternica in piept acum cinci luni apoi sa repetat la aproximativ trei saptamani....si de atunci nu am mai avut ...dar nici la medic nu am fost!!!!!...am 44 ani,1.75m si 106kg...sa fie un semnal de alarma? MULTUMESC!

    13
    0

  • corina pe 28 Feb 2012, 18:47
    durere in cosul pieptului

    Am o durer in cosul piepttului mare si o durere mare la incheetura umarului stang CE AR PUTEA FI?

    36
    10

  • bicoi victoria pe 27 Feb 2012, 19:38
    oare ce inseamna,o-i fi bolnava grav?

    Mergand pe styrada simt dureri puternice in piept si senzatia de mancarimi in anus..ce sa fie oare ? eu sunt grasa,grasa.mananc mul,beau apa minerala si sucuri multe , nu sar nici peste vin si imi este teama sa nu cumva sa fiu bolnava. La tulcea am fost la dr. dar nu m-au facut bine pentru ca ei sunt flamanzi si goi si fara de adapost iar eu nu am vrut sa le dau bani ca s ama vindece si sa-i fac pe ei bogati. ASm gresit? haoi pa iar voi cei bolnavi sa fiti ajutati de bunul dumnezeu sa va faceti bine

    17
    13

  • roman pe 24 Feb 2012, 20:32
    temp 37,5.tuse seaca, cand tusesc am dureri in capul pieptului

    ieri am avut 176/86 puls 90 ,adureri in capulpieptului cand tusesc tue seaca dureri de cap bazaituri in cap ,azi a44/76 puls 70 temp 37,5 cecsa fie

    10
    6

  • Alex pe 21 Feb 2012, 21:14
    Durere in piept

    Eu aveam simptome asemanatoare ... insa durerea de piept si senzatia de amorteala greata si sufocare dura foarte mult timp. Am inceput tratament cu suplimente de calciu si multiminerale si durerea a disparut. Mai am mici dureri dar se datoreaza faptului ca am avut o cadere acuta de calciu insa in rest sunt foarte bine. Luati calciu cu vitamina D si 2-3 capsule pe zi daca este necesar si mancati foarte bine. Eu unul asa am facut s i acum nu mai am probleme

    9
    2

  • clara pe 21 Feb 2012, 02:08
    pt zamfirel

    exact aceleasi simptome le-am avut si eu,cu intepaturi in partea stanga care se duceau chiar si spre spate si simteam ca parca mi se strange inima cand respiram,aproape ca imi era frica sa nu mi se opreasca daca trag mai tare aer in piept. am fost la medic si mi-au descoperit o deficienta severa de calciu,iar calciul din sange fiind mult,mult sub valoarea limita imi provoca acele false intepaturi la inima. dupa tratament cu calciu, nu am mai avut probleme imediate,dar datorita varstei,calciul nu se mai fixeaza,asa ca mai am cand si cand cate o intepatura dar iau un calciu si imi trece imediat. poti cere medicului de familie analizele specifice calciului,poate asta este problema si in cazul tau. sanatate!

    9
    0

  • veronique pe 14 Feb 2012, 19:06
    despre durerile in piept , generalitati

    Va spun din cele trecute de mine,In general durerile in piept pot fi datorita stresului,colesterolului, a tensiunii pot fi si spasme musculare care se intind mai in tot corpul.In primul rand incercati sa nu va mai suparati , sa va controlati intr-un cuvint nu lasati in voia soartei starile emotionale,care duc toate spre stres,anxietate.etc Bonne chance a vous tous!

    12
    7

  • jeni pe 2 Feb 2012, 21:11
    dureri in piept

    de ceva vreme am dureri sau mai bine spus o apasare dureroasa tot mai dese in in piept mai precis spre sanul stang cu amortire buzelor si uneori a mainilor,apoi urmata de o tensiune in urechii va rog sa-mi dati un sfat,........multumesc

    20
    13

  • zamfirel pe 30 Ian 2012, 14:42
    antepaturi la inima

    am dureri si antepaturi an partea stanga stari de lesin ameteli si mi se racesc picioarele - am fost la doi cardiologi am facut ekg- unul mia spus ca nu am nimik lai inima iar aldoilea mia zis ca am ceva da e din nastere o artera care nu trebuia sa fie si mia dat sa iau betalok 50 mg una pe zi dimineata am luat timp de 6 luni de zile dar nimiktot la fel -mai fac si atac de panika sant fricos adik anxios -deci nustiu ce sa ma fac

    25
    14

  • Mariana pe 24 Ian 2012, 12:05
    Ar putea sa fie junghiuri intercostale?

    Buna. Pe mama o durea foarte mult inima, sau asa credea ea. A fost la Centrul Medical Focus de curand si medicul de acolo i-a explicat tot ce scrie in articole. Pe ea o tineau durerile cateva zile si chiar nu inima era vinovata pentru ele:)

    21
    3

  • zamora doru pe 8 Ian 2012, 11:40
    dureri in piept

    de o zi simt o durere puternica in piepy in momentul ca inspir si expir aer oare ce e de facut m-am trezit noaptea cu o tuse puternica si de atunci ma doare . daca stie cineva cauza rog sa imi dea un sfat.

    17
    18

  • morosan pe 5 Ian 2012, 17:05
    durere

    de ceva timp de vreo luna am o durere an piept sus spre gat am fost la doctor si mia facut un EKG si am facut si o raza la plamani si tensiunea si totul este bun dar dr. mia dat sa iau nitropector 1 dimineata si1 seara si la amiaza 1 aspirina timp de 2saptamani dar tot ma mai doare ziua nu tot timpu noaptea nu ma doare dar am si o piatra la fiere cam mare poate din cauza asta va rog un raspuns care stie multumesc mult

    24
    0

  • mihaela pe 1 Ian 2012, 14:13
    DE CE DUPA CE MANANC IMI VINE SA VOMIT?????????????

    multumesc marius ca miai raspuns data trecuta cum sunt bn am avut doar bataile la inima cam mari. sper ca o sa ma ajuti si sami spui si acum de ce dupa ce mananc in fiecare zi imivine sa vomit?????????????????????????? VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI

    22
    4

  • serban pe 20 Dec 2011, 22:39
    intepaturi groaznice in partea stanga

    ce pot face,in cazul in care nu sunt in tara,mai exact sunt in anglia,si nu am doctor,si nici asig medicala aici..de cateva zile simt o durere(intepatura) in parte stanga a pieptului...stiu de la mama, e bn sa iei o lingurita d zahar si un pahar cu apa,si in mod normal ar trebui sa treaca..dar la mine este inutil...de 3 zile la unu interval d 7 ore,inima imi joaca feste....recomandatimi va rog niste medicamente,k sa le pot cumpara d aici...va multumesc anticipat!!

    24
    9

  • George pe 19 Dec 2011, 19:35
    dureri in piept

    am 23 de ani si de cam 8 luni am niste dureri in spate partea stanga, in zona coastelor partea stanga si in apropierea pectoralului stang aproape de capul pieptului si a umarului stang in momentul in care ridic mana stang sau incerc niste exerciti de rotatie trosneste si spatele si umarul.incercandsa fac aceste exercitii cu mana dreapta nu trosnesc oasele e normal .am facut radiografie si ekg analizele sangelui si ecografie la inima si toate au iesit normal fara nici o afectiune se poate sa fie datorita unei intinderi musxculare

    28
    14

  • picior nicoleta pe 17 Dec 2011, 21:10
    durere in piept

    buna seara,,am dureri in piept si bratul stang de peste un an...medicul de familie mi-a prescris xanax pentru tahicardie..(,,mi-am facut analizele necesare si a reiesit ca am atac de panica,nevralgie intercostala..adica,,durerile mele sunt provocate de un reumatism(trebuie sa ma feresc de curent,,sa ma dau cu diclofenac crema si sa iau antiinflamatoare nesteroidiene sau midocalm)poate imi v-a trece intr-o zi si voua va doresc multa sanatate..!!!!

    25
    10
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod