Sindromul de colon iritabil

Sindromul de intestin iritabil mai este cunoscut si sub denumirea de colon spastic, colon iritabil sau colita spastica. Acesta nu trebuie confundat cu afectiunile inflamatoare ale intestinelor cum este boala Crohn sau colita ulcerativa, care sunt afectiuni grave iar uneori necesita inlaturarea unei parti foarte mici din intestin.
Sindromul de intestin iritabil mai este cunoscut si sub denumirea de colon spastic, colon iritabil sau colita spastica. Acesta nu trebuie confundat cu  afectiunile inflamatoare ale intestinelor cum este boala Crohn sau colita ulcerativa, care sunt afectiuni grave iar uneori necesita inlaturarea unei parti foarte mici din intestin.  
 

Comentariile 51-63 din 63

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • narcisa pe 7 Nov 2010, 18:40
    PENTRU MAGDU

    draga MAGDU te rog sa ma contactezi urgent,adresa mea de e-mail este ameriknu_1985@yahoo.com,as dori sa-mi trimiti si mie retetele cu medicamentatia pe care ai luat-o tu pentru colon iritabil.iti multumesc si astept mail

    14
    4

  • narcisa pe 7 Nov 2010, 18:31
    colon iritabil

    am 35 ani si am fost diagnosticata cu colon ititabil pe sistem nervos.De 4 ani am diaree in fiecare zi .am facut si tratament dar simptomele revin dupa terminarea tratamentului .Din cauza diareeii am facut si hemoroizi exteriori care se inflameaza si am dureri mari de cate ori am scaune .Daca nu pot sa rezolv aceast problema ma intreb ce se va alege de mine ori imi distrug stomacul ori fac cancer pe colon .Ceva va trebui sa se intample ...MA POATE AJUTA CINEVA? .

    8
    3

  • Magdu pe 4 Nov 2010, 14:28
    SCI

    Am fost diagnosticata cu SCI in urma cu 2 luni dar problemele mele incepusera sa apara cu 1 an inainte si ca si manifestare erau urmatoarele : crampe abdominale, diaree, stari de voma. Am facut tot felul de investigatii, incluzand colonoscopie, endoscopie, ecograf…Toti banuiau fierea pe care am si scos-o, asta constituind o mare greseala. De ce? Simptomele colonului iritabil se confunda cu cele ale fierei lenese, strangulate si in urma interventiei chirurgicale, mai rau am agravat situatia, acel acid biliar iritandu-mi mai rau intestinele. Cu un regim sever in urma caruia am slabit 20 kg in 2 luni si cu medicatia adecvata, recomandata de doctor am reusit sa imi revin. Este foarte greu sa tratezi acest sindrom, orice irascibilitatea nervoasa sau emotionala face rau. Vindecarea este lenta dar cu vitamine, probiotice si regim se remedieaza.Regimul a constat in branza tare, supa strecurata, carne fiarta, oua fierte-tari, jambon de pui. Medicatia a fost urmatoarea: Enterolactie, Erceflora, Mezim forte, Duspatalyn, Colospasmin, complex de vitamine si mi se recomandase si Xanax dar nefiind de acord cu ele, le-am inlocuit cu ceaiul de paducel. Cu eforturi mari, am reusit sa imi revin, nu mai mancam(imi era frica sa nu ajung la toaleta), ma simteam foarte slabita, nu mai aveam pofta de viata. Este o boala urata dar acum sunt bine. Beau freshuri si incerc sa reintroduc in alimentatie fructele crude cat si legumele. Multa sanatate tuturor !

    22
    6

  • Chirita Marius pe 31 Oct 2010, 20:04
    colon iritabil

    am 35 ani si am fost diagnosticata cu colon ititabil pe sistem nervos.De 4 ani am diaree in fiecare zi .am facut si tratament dar simptomele revin dupa terminarea tratamentului .Din cauza diareeii am facut si hemoroizi exteriori care se inflameaza si am dureri mari de cate ori am scaune .Daca nu pot sa rezolv aceast problema ma intreb ce se va alege de mine ori imi distrug stomacul ori fac cancer pe colon .Ceva va trebui sa se intample ...MA POATE AJUTA CINEVA?

    12
    3

  • eliza pe 6 Sep 2010, 14:17
    fiere lenesa

    De aproape un an am dureri in capul pieptului, dureri de cap , ameteli , stari de voma,scaunele sunt moi si de culoare galbene. am fost la medic si mi-sa spus ca am fierea lenesa si mi-a dat sa iau bilichol, fiobilin, motilium si lanzul . Iau pastilele de o luna si sa zic ca sunt mai bine nu mai vomit si nu mai ma doare in capul pieptului ca innainte dar mai am dureri de cap si stari de ameteala si de scaunele sunt tot lafel si de 2 zile ma duc de 3-4 ori la toaleta pe zi si ma doare stomacu o fi de la frun medicament . am inceput sa nu mai mananc mancaruri grase si in fiecare dimineata beau cate o lingurita de ulei de masline. Astept un raspuns .Multumesc.

    9
    5

  • allexa pe 29 Iul 2010, 06:31
    asadar eu ce am?

    am de vreo 2 ani,o gramada d gaze incntinuu,indiferent dak mananc sau nu,totul a inceput cu teama de a folosi toaleta scolii,de atunci am o obsesie ,si am luat medicamente cate or fost...cred ca doar putine optiuni mai sant dar cred ca e vindecabil ce ziceti?

    9
    2

  • Nikol pe 22 Oct 2009, 22:59
    colon iritabil la copil mic

    Baietelul meu a fost diagnosticat cu SCI. Din ce am mai citit se pare ca e un sindrom care afecteaza mai mult adultii. Oare este bine pus diagnosticul?Am facut si alte analize , inclusiv ptr. boala celiaca . Rezultatele au fost bune asa ca am ramas la prima parere, adica la colon iritabil. Pe langa regimul adecvat, ii mai pot da ceva copilului?Sa incerc si cu homeopate? Oare au vreun efect? Multumesc mult!

    11
    1

  • Cristiana Dumitrescu pe 19 Oct 2009, 10:03
    World Clinic

    Multumesc doamnei care a postat numarul de telefon de la World Clinic. Intr-adevar nicaieri nu am facut analizele lor desi mi-am investigat pentru boala asta 4 ani... Ei se bazeaza pe analize performante care iti descopera cauza, mi-au administrat antibiotice 7 zile , dupa care preparate speciale pentru refacerea florei si dieta personalizata timp de 3 luni. Foarte profesionisti, cinste lor!

    21
    2

  • alina pe 20 Dec 2008, 11:16
    colon iritabil

    Am fost la doctor tot pentru aceeasi problema. si mi-a spus ca trebuie sa am grija cu alimentatia. lactoza in primul rand dar si legumele, verdeturile sau fructele crude. de exemplu, sa nu mananc fructe crude, doar la cuptor sau fierte. legumele un pic facute la abur, verdeturi mai putine. deci totul semipreparat, macar o perioada. se poate scoate un anumit aliment o saptamana si se observa reactia corpului. personal, am observat ca am probleme daca mananc lactate multe sau combin mai multe tipuri de legume cu verdeturi (crude), cum ar fi intr-o salata. cred ca ar merge combinat atunci cand mancam o salata, unc artof copt sau fiert, sau orez fiert. dar acum depinde de organismul fiecaruia, deci totul e sa descoperi singur ce te afecteaza. stiu ca suna aiurea, dar nu poti sa prescrii aceleasi medicamente la 100 de oameni, caci fiecare are tipul lui de organism, chiar daca are aceleasi simptome cu restul.

    9
    2

  • popescu pe 27 Aug 2008, 21:54
    Colon iritabil

    Si eu ma numar printre pacienti, de 3 ani am aceste simptome, au debutat cu o simpla diaree de la un microb luat dar care nu a trecut nicicum ( parearea mea); m-am adresat unui medic generalist la 2 sapatamini de la debut si degeaba mi-a prescris ciprozom; ulterior m-am adresat unui alt medic care m-a trimis de 3 ori la chirurgie ca am apendicita, evident am renuntat sa mai insit pe la medici, un timp; recent mi s-a spus ca am sindrom si am dedus din ce am citit pe net ca de la cap se trage (stres, anxietate ) iar medicul recomandat ar fi psihiatrul; eu oricum o iau razna daca nu imi trece asa ca incerc si la psihiatru; se spune ca anumite alimente provoaca aceste stari, bun! Solutia: ma las de mancat dar nici asa nu trece decat cu imodium si debridat si tot nu trece am impresia ca am un monstru in burta, mai caut solutii !!!

    3
    3

  • Cristina pe 11 Iul 2008, 20:43
    pacient

    Exista analize pentru alergiile alimentare de faza cronica, un examen al scaunului cu evidentiere de candida, flora bacteriana, suprapopularii bacteriene ce pot sta la radacina asa zisului sindrom de colon iritabil.Am o prietena care a obtinut rezultate foarte bune dupa aceste teste realizate la world clinic-3166831

    1
    10

  • ady pe 9 Mai 2008, 21:49
    colon iritabil

    Si eu sufar de sindromul colon iritabil care la mine se manifesta prin diaree.la inceput ma ajuta ceaiul de menta si antidiareice dar acum nu prea isi mai fac efectul.Este fff neplacut mai ales cand simptomele coincid cu anumite deplasari pe distante lungi.Numai imodiumul isi mai face efectul.Din cate am observat eu,se declansaza mai ales datorita stressului,dupa o perioada mai lunga de consum nervos si alimentatiei.Aveti si alte remedii impotriva colonului iritabil? Multumesc

    7
    4

  • leontinuta pe 8 Mai 2008, 23:47
    Colon iritabil

    Este super articolul mai ales ca ma numar printre cei care sufera de aceasta boala.

    20
    5
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod